בית פורומים עדת תימן

ההגייה התימנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/11/2007 12:50 לינק ישיר 

אני מצטרפת לשאלתו של דור.

רוצה להוסיף עוד שאלה.

האם יש הבדל בין החולם לצירי אצל התימנים או שזה ממש אותו דבר.?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2007 20:33 לינק ישיר 

לק"י

אני הבנתי שהחולם שלהם מורכב מחולם רגיל וצירה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2008 02:44 לינק ישיר 

תגובה על מה שכתב omek04 ("ראיתי פעם שהתימנים אינם היחידים שהוגים כך את הסגול והיו עוד עדות במזרח.אבל שכחתי מי אלו")
התשובה היא שאלו הם היהודים ההרריים מהרי הקווקז, שמקורם מאחת מקהילות בבל. ובכלל המבטא שלנו (אני יהודי הררי) מאוד דומה למבטא התימני!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2008 13:10 לינק ישיר 

שלום לכם.

תמיר רצון,
ראיתי את שאלתך לגבי הגיית הג' ונזכרתי במכתב שכתבתי לפני שנתיים בערך אבל לא שלחתי אותו. וזה תוכנו

לכבוד

הרב אדיר עמרוצי

מכון הרב מצליח

שלום רב!

הנדון: מבטא האות גּ

כבודו כתב בספרו דקדוקי אביע"ה בפרק א' דף 7 לגבי מבטא האות גּ שהיא לא כמבטא התימנים שקוראים אותה כג'ים הערבית. וכן כתב הרב בן ציון הכהן בספרו קושט אמרי אמת, ושם הסביר שהג'ים הערבית  היא כמו ד' וז' ביחד (דז'ים) ושניהם לא מאותיות החיך ה-ד' מהלשון וה-ז' מהשיניים, וכמו האותיות DJ בצרפתית.

כהסבר נוסף - הג'ים (דז'ים) הערבית היא כמו במילים: ז'נט, ז'קלין.

ובמחילה מכם הגימ"ל הדגושה התימנית היא לא כמו הג'ים (דז'ים) הערבית אלא כמו ה-
J האנגלית ומוצאה מהחיך.

וכבר העיד הרב יצחק רצאבי שליט"א (בקלטות שלו בקלטת מס' 13 בנושא יהדות תימן) שישב עם הרב מאיר מאזוז שליט"א לפני 16 שנים והסביר לו את מוצא הגּימל התימנית  שמוצאה מהחיך, והרב מאזוז הודה לו בזה והסכים עמו.

ונראה לי דווקא להקשות על הגּ הספרדית שהרי סימני מוצא האותיות (אחהע בומפ גיכק דטלנת זסשרצ) סודרו לפי סדר מוצאם וראיה שאותיות הגרון והשיניים לא סודרו כסדרם לפי א' ב' אלא אחהע זסשרצ. ולאור זאת, לפי הגיית התימנים סדר אותיות החיך – גּיכק הוא לפי מוצאם הגּימ"ל בתחילת החיך וכן הלאה כלפי פנים החיך. אולם לפי הגיית הספרדים סדר מוצאם הוא יכגק וזה אינו.

ולזאת אבקש מכל מי שגרונו עמו שיבדוק את הדבר ויעדכן.

ולאחר שהוכחנו שהגיית ה-גּ נכונה סרה גם הקושיא שהקשה בספר קושט אמרי אמת על הקו"ף התימנית שנהגת כ-גּ הספרדית, שהקשה שם לאחר שהוכיח שמבטא ה-גּ הוא כהספרדים א"כ הקו"ף התימנית היא כגּימל ולא יתכן ששתי אותיות יהיו אותו הדבר, לכן אמר שמבטא הקו"ף חייב להיות כמו הקאף הערבית. ולאחר שהודענו שמבטא ה-גּ' היא כ-
J האנגלית, יש לקו"ף מקום להתגדר בו והגייתו היא כגּימל הספרדית.

בברכת התורה

קורא_וכותב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > עדת תימן > ההגייה התימנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.