| נשלח ב-22/10/2007 22:12 |
|
| |
מה הקשר בין שמאלניות לנאיביות?
אפשר לערער על הנחת היסוד, למרות שיש לה תומכים רבים. אפשר גם להקשות שהרי מצינו דלי"ם רבים שהם ימניים ונאיביים, ויש לתרץ בקל. אך אחרי כל הפלפולים, אפשר גם להגיע אל הפורום שלנו... האם יש קשר אצלינו בפורום בין נאיביות לשמאלניות?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2007 13:55 |
|
| |
הבוחן
צר לי שכל כך הכעסתיך . אני רואה גם שהתנשאות שאיננה באה מכיוונך כלפי אחרים מגונה בעיניך , זה נותן פתח לתקוה שיום אחד תבין גם מה פגום בהתנשאות שלך עצמך ,בפרט שלא ברור על מה בדיוק היא נשענת .
בהחלט התייחסתי לטענותיך , לאותו חלק מטענותיך שהיו שייכים לדיון שלי אתך , בפרט למה שכתבת בסעיף ב' , אבל כנראה שאתה חושב שדי בכך שתכתוב את טענותיך ב"צורה ברורה" בכדי שלא יהיה יותר מקום לחלוק עליהם . אשאיר אותך איפה בוודאות האידאולוגית שלך ואאחל לך דרך צלחה .
ובכך אני מחזיר את הדיון לעניין המקורי של לומד מכל אדם , מה שהיא לא תהיה.
|
| נשלח ב-25/10/2007 13:52 |
|
| |
קצת באיחור, לפחות לפעם הבאה.
לתשומת לבכם, חברים יקרים.
צורת הדיון היא הדבר החשוב ביותר בכדי לשמור על רמתו, חשוב להקפיד על כבודו של הזולת גם אם דעותיו הן שערוריתיות לטעמו של המגיב. ניתן להגיב בחריפות על דעותיו, אבל להמנע ככל האפשר מהטחת האשמות אישיות. כלל זה תקף כמובן גם בהתייחסות לאדם כלשהו לדעותיו ולמעשיו, ההתייחסות צריכה להיות לגופם של דברים ולא לגופו של אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2007 09:40 |
|
| |
וטוב שכך, לא הייתי שמח אם היתה מתפתחת באשכולי מלחמת עולם.
ואת כוונתי המקורית אניח לבאר בפעם אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2007 08:04 |
|
| |
מציץ,
אני שמח לשמוע את חוות דעתך על ידיעותי, וכן לכבוד הוא לי לשוחח ולו בכתב עם אדם בעל ידיעות נרחבות ויכולת אינטלקטואלית מדהימה כשלך, תודה שאפשרת לי זאת.
נראה לי שטענותי נכתבו בצורה ברורה, אך כיוון שלא התיחסת אליהם, אחזור עליהם בקצרה:
א. ישנם לא פחות צרות ומוות הנגרמות מחוסר דת, מאלו אשר נגרמו ע"י אנשי דת.
ב. אין בשום שימוש לרעה ב"ודאות אידיאולוגית" כדי להוכיח שאין מושג כזה.
ג. מי שלא קולט את העומד לפניו בנידון דידן הוא או שוטה או שקרן (ואפשר אף שילוב של שניהן).
נראה לי שבעקבות חוסר השיוויון בין השכלתך וידיעותיך האין סופיות לבין בורותי וחוסר השכלתי המפליאים, יהיה זה לא מנומס מצידי להטריח את מעלתו לשבת עמי בסבלנות ולהסביר את טעויותי הגלויות.
מה גם שלא נאה להכניס בפורום זה נושאים שאינם קשורים אליו במישרין.
לכן בזה מיציתי את הדיון בנושא מבחינתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2007 01:09 |
|
| |
אגב, למרות שטעויותיך ברורות וגלויות לפני ושזה רק עניין של זמן וסבלנות להראותך לך כמה טעויות אתה עושה וכמה מעט אתה יודע , לא הייתי אומר שברור כ"שמש בצהריים" שהעמדה הימנית שאותה אתה מייצג מוטעית. יש דרגות שונות בבהירות האמת , למשל השמש בצהריים זהו עניין שאין בו מקום לחילוקי דעות , אבל מי שחושב שלגבי שאלת המדיניות מול הפלסטינים (לדוגמה , אני חושב שבכל עניין ועניין אתה נחרץ באותה מידה ) יש משהו שהוא ברור ממש כשמש בצהריים מעיד על עצמו שהוא טיפש או חסר ידע בסיסי .
|
|
| נשלח ב-25/10/2007 00:59 |
|
| |
הבוחן
ישנם היסטוריונים , ששלא כמוך לא חסרו ידע בסיסי, שחקרו ומצאו , שהיו אידיאלוגיות טוטליטריות רבות , מימין ומשמאל , אבל הדבר האחד המשותף להם היתה העמדה , שעצם קיומם של חילוקי דעות הם משהו רע שאי אפשר לחיות איתו , ושיש לפעול בכדי להביא את כולם להסכמה אחת . ללא קשר לתוכן הספציפי של האידאולוגיה הרי עצם גישה זו הביאה תמיד לתוצאה אחת , רצח המוני שלטון טרור וסבל אנושי נרחב. מאידך המדינות שבהם התקבלה הגישה שחילוקי דעות תמיד יהיו קיימים ושכל מה שיש לשאוף לו הוא לפשר בין הקצוות ולמצוא דרך להתנהל בלי לעקור את חילוקי הדעות , הצליחו הרבה יותר בסיפוק צרכי הביטחון החרות והרווחה של אוכלוסיותיהם . לאבחנה הזאת יש לענ"ד תוקף של חוק אמפירי. אתה רוצה לטעון שיש משהו בתוכן האידאולוגיה שבה אתה מחזיק שמבדיל בינה לבין כל האידאולוגיות האחרות ? נו נו , למרות שאני לא רואה כל כך את ההבדל , אבל בדבר המשותף לכל הנ"ל גם אתה משתתף , כך שאין שום סיבה להניח שכאשר אידאולוגיה אבסולוטית מהסוג שבה אתה מחזיק , תשתלט ח"ו , התוצאה הפעם תהיה שונה .
|
| נשלח ב-25/10/2007 00:45 |
|
| |
אתנחתא
התפיסה כאילו א"א לומר על דבר שהוא נכון כשמש בצהרים היא תפיסה מטופשת, ומורידה את הבסיס מעל כל יכולת הבחינה וההנהגה של העולם.
אין לי בעיה אישית עם מציץ, אך אני אכן מתפלל שדעה כפי שניקו הוירטואלי מייצג כאן תאפס מן הארץ.
חיים
ודאי שאאבד אשתונות! אני רואה את אחי ואחיותי מתים ומדממים מנשק שאנשים אשר אתה ושכמותך "מקבלים בהבנה" (אם לא תומכים בהם רח"ל) נתנו ונותנים להם, ע"י אנשים שאנשי "רוח" והוגי "דעות" הביאו לכאן או שיחררו אותם מכלובם, ורצית שאדבר בסבלנות?
לא אני קישרתי בין הדת לבין הויכוח של שמאל וימין, אתה עשית זאת.
אני כתבתי שאדם אשר אינו רואה את האור כשהשמש זורחת במלא עוזה הוא או עיוור או שוטה או שקרן.
הן אם הוא איש דת או איש אקדמיה או סתם כותב בפורום.
ודאי שהדת משפיעה על האדם הדתי, כפי שחוסר דת משפיע על האדם חסר הדת.
בעולם המודרני מתו לא פחות אנשים ממלחמות שנוצרו מחוסר דת מאשר אלו שנוצרו ע"י בעלי הדת, כך שטענתך אינה נכונה.
ומ"מ אי"ז משנה, גם אם ימותו מליונים בגלל שקרים או אמיתות, מה זה אמור לשנות את זה שיש מציאויות שא"א להכחישן. יש יום, ויש לילה. מה עניין ההסטוריה לטענה זו?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2007 00:40 |
|
| |
חיים9999
שמאלניות היא רשעות--כי במאה הקודמת היא עלתה לאנושות בכ-150 מיליון קרבנות
ובהם שליש מעמנו. גרמניה הנציונאל סוציאלסיטית רוסיה הסובייטית וסין של מאו--תוסיף
לזה עוד כמה מלחמות קטנות כמו קוריאה וויאטנם. ההנחה שמלחמות הדת גורמות
להרבה רציחות--היא המצאה של השמאל--המספרים הנ'ל הם ההוכחה--שאין צורך בדת
על מנת להרוג מיליונים.אם תרצה עוד דוגמאות--תעיין קצת בתנ'ך ותמצא שהמלחמות
והכיבושים בכלל לא היו על רקע דתי. כנ'ל בכל תקופות ההיסטוריה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 23:24 |
|
| |
הבוחן
רק מדברים על שמאל, וכבר אתה מאבד עשתונות. שים לב! אין קשר בין תפיסה על ארץ ישראל ומדינת ישראל לדת, כי מצינו איך גדולי ישראל נחלקו בדבר. אבל! יש קשר מוחלט בין איש דתי להיותו ימני.
רוב מוחלט של הדתיים הם ימניים אבל אין רוב של רבנים ימנים. כמו"כ אין רוב של אנשי רוח והוגי דעות דתיים ימניים.
מה ניתן ללמוד מכך? כי הדת משפיעה על השקפותיו של האיש הדתי. ולכן קורלציה בין מסעות הצלב והרציחות של האיסלם הקיצוני לבין פעולות ימניות קיצוניות ששורשם בדתיות, אין לו קשר לבעיות בדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 22:47 |
|
| |
הבוחן,
למה אתה מדבר בצורה מאד אגרסיבית וקיצונית? כל מי שאינו כדעתך באמת אתה מקווה שייאפס ואתה מאשימו כנוטה מן הדת. ורק אתה צדיק יחיד בדור כמו נח.
|
| נשלח ב-24/10/2007 22:23 |
|
| |
מה הראיה?
זה שיש רשעים שרצחו בגלל אידיאולוגיה מעוותת, זה אומר שכבר אין נכון ולא נכון?
הארץ לצערי מעולם עוד לא התמלאה דעה את ה'. לכן אני מצטרף לתפילה שאת ה"דעה" שעליה אתה מתכוון לא נראה שנית.
ואוסיף שאני מקווה שאף ה"דעה" (או החוסר דעה) שאתה מייצג כאן ילכו ויאפסו מן הארץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 20:49 |
|
| |
אדמת יבשת אירופה זרועה בקברות אחים של אנשים שחשבו כך או של קרבנותיהם. אני מקווה שלא תימלא הארץ שוב דעה , לפחות לא בימי חיי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 20:39 |
|
| |
מציץ
אכן צודק אתה שכאשר כולם ילכו בדרך הנכונה תמלא הארץ דעה...
חיים
אני מבין שיש לך איזו בעיה עם אידיאולוגיות דתיות, ואולי אף עם הדת בכלל, לכן נראה שדיון אתך בזה אינו יצטמצם לעניין שמאל וימין בלבד...
מ"מ פשוט שאם צ'מברלין היה מראה את פניו ומנסה להמשיך להטיף לשלום עם היטלר גם אחר פתיחת מלחמת העולם הוא היה מוקע כמושחת או משוגע או שניהם יחד. רק כאן הוא הופך לנשיא המדינה....
כמו"כ פשוט שמי שהיה ממשיך להאמין להזיות השלום של צ'מברלין הוא שוטה.
ובנידון דידן עוד מצטרף עזות המצח והרשעות להתעלם בידוע מדם של אלפי יהודים, בחוסר אכפתיות ובאדישות, ולהמשיך בסיכון מטורף של אלפים ומאות אלפים והכל בשביל כבוד ואינטרסים והזיות אישיות.
כמו שאמרתי, התומך בזה הוא או רשע או שוטה או שאינו יודע על מה הוא מדבר.
דמם של יהודים רבים בראשם של אלו. ה' יקום דמם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 09:29 |
|
| |
הבוחן
אשמח לשמוע את הקריטריונים שלך.
למה שמאלניות היא שטות ורשעותת ואילו ימניות היא טלית שכולה תכלת?
יתכן, כי הואיל ושמאלניות איננה מגיעה מאידאולוגיה דתית ולכן היא בדר"כ יותר מאוזנת לעומת ימניות ששורשה באידאולוגיות דתיות היא דומה יותר לאידאולוגיות כעין מסעי הצלב והג'יהד האיסלמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 09:05 |
|
| |
אה , כמה טוב יהיה כאשר יהיו רק מפלגות ימין , אולי בכלל עדיף מפלגת ימין אחת , אז לא יהיו אנשים רשעים וטיפשים והכל יהיה מתוקן על מקומו ומלאה הארץ דעה . המחשבה הזאת מוכרת לי ממקום כלשהו .
|
|
|
|
|