בית פורומים עדת תימן

מניין תימני בישוב קטן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/10/2007 14:50 לינק ישיר 
מניין תימני בישוב קטן

לק"י

אספר לכם סיפור על עצמי, ומיזה תבינו האם אני חושש מההמונים...

בשנת תש"ס זכיתי להקים מניין תימני בישוב 'רבבה' שבשומרון (ליד אריאל). בישוב גרו אז כ- 100 משפחות.
לפני בואי לישוב, כל הציבור התפלל בבית-כנסת אחד, עם מניין אחד. בבית-כנסת היה קיים סבב בנוסחי התפילה לש"צ בשבת, עפ"י יחס העדות בישוב (בקושי התפללו בנוסח תימן). ואם הש"צ התפלל בנוסח תימן – הרגשתי שזה גורם אי-נוחות לשאר העדות בגלל הנוסח ומבנה התפלה.
הרבה משפחות בישוב וכן רב הישוב (הרב אוריאל גנזל) - התנגדו לפצל את הציבור משתי סיבות:
1.ברוב עם הדרת מלך.
2.'אחדות הישוב' שבכל השבוע אינם רואים אחד את השני, ובשבת כולם נפגשים במקום אחד.

אני וחבר ספרדי (ממוצא יווני) ניסינו להקים בית-כנסת תימני-ספרדי כבתור התחלה, ואח"כ להיפרד למניין ספרדי ותימני. התושבים מעדות-המזרח ותימן היו מספיק רבים כדי לקיים מניין אחד יציב.

בתחילה היינו עדינים ומנסים לארגן זאת ב'צינורות המקובלים' בצורה עדינה, אך כשמנעו זאת מאתנו מצד חלק מתושבי הישוב – נאלצנו להשתמש בדרכים פחות עדינות (ויכוחים, ופשקוולים). אך השתדלנו תמיד להיות בצד המגיבים והעניינים (אני זוכר את תקופה ההיא כתקופה פחות נעימה, אך עם הרבה אתגר והתלהבות).
הצעד הראשון שביצענו – קיום תפלת שחרית בשבת בקרוון שונה - בחשאי, ואחרי מספר שבועות הוספנו גם תפילת ערב-שבת.

היום קיים בישוב 3 מניין גדולים, אשכנזים ספרדים ותימנים, ברוך ה'.

איני אכחיש שיש רבנים שחושבים אחרת, כדעת רב הישוב - הרב אוריאל גנזל ('אחדות הישוב', ו'ברוב עם הדרת מלך'), והם: הרה"ג ישראל אריאל (ראה תחומין, ח"ט עמ' 196-202. גיליון 'מעיין הישועה', גליון צ', פרשת קדושים, ל' ניסן, תשס"ג), וכך רמז גם הרב אליעזר מלמד (פניני הלכה, ח"ד עמ' 123-124).

.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 03:29 לינק ישיר 

חמורים גדולים נהיו !

האבות אמנם ידענים ( יש לי 3 דודים באותו המושב ) ולא ריחמו עלי ובשבת איחוד בני הדודים ישבו לדק'ר אותי מכל הצדדים .

אבל ב"ה יש מגמה דווקא אצל בני ה-30 להתחקות על שורשיהם התימניים . כן ירבו .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/10/2007 02:59 לינק ישיר 

הנביא בשער,

גם אם אין מניין ביישוב הצורך לדעת לקרוא זה עניין מהבית.

תתן להם בראש שילמדו !

דבר עם ההורים שלהם!

מי שיהיה יותר עקשן - ינצח !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 00:43 לינק ישיר 

תמיר ,

אומר לך בפשטות נהרא נהרא ופשטיה . 

נהר נהר ושפכו.. 
ביישובים מעורבים עם הגמונייה אשכנזית דתית לאומית  ההיטמעות כה גבוהה שזה ממש כואב לראות את זה .
יש לי בני דודים שלא יודעים לקרוא שישי כמו שצריך , בלי לדבר כמובן על הכיטכוטים למיניהם .

פשוט ח-ב-ל  !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > עדת תימן > מניין תימני בישוב קטן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext