בית פורומים שידוכי חרדים

האם רקע משפחתי/איזור מגורים משפיע על רמת פתיחות ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/10/2007 10:37 לינק ישיר 
האם רקע משפחתי/איזור מגורים משפיע על רמת פתיחות ?

מה אתם אומרים , יש קשר בין איזור מגורים/סגנון משפחה  לבין רמת פתיחות ?
אני אסביר יותר את השאלה

בחור שגר בבני ברק והמשפחה שלו בני ברקית טיפוסית , והבחור סיגנון פתוח , יש הבדל ברמת הפתיחות בינו
לבין בחור ירושלמי עם אותו רקע משפחתי ?

או בחור שמגיע ממשפחה פתוחה ובחור שמגיע ממשפחה יותר סגורה , 2 הבחורים הם סגנון פתוח.
אתם חושבים שיש הבדל ברמת הפתיחות שלהם ?

תוקן על ידי מיכלי99 ב- 25/10/2007 11:07:36

תוקן על ידי מיכלי99 ב- 25/10/2007 11:08:11

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2007 18:18 לינק ישיר 

ברור שחלק גדול מהשכונות החרדיות הן גיטו.
דה עקה שבשנים האחרונות המדיה חודר לכל מקום.
כך שגם בחור שגר בלב שכונה חרדית, עלול להפוך לבחור מודרני ר"ל.
הצילו

אם תרצו, אין זו אגדה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2007 11:07 לינק ישיר 

זה תלוי בחינוך ובחום שמקבלים בבית אם אין מספיק חום מחפשים את זה בחוץ ואז וודאי החברה והסביבה משפיע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2007 09:26 לינק ישיר 

דעתי כרוב הדעות כאן - מקום מגורים ורמת הפתיחות בבית משפיעים ישירות (שלילי=שלילי וחיובי=חיובי) על הגודל בהם.

יש מקרים שרמת הפתיחות בבית תגרום ליחס הפוך ברמת הפתיחות של הגודל בהם
למשל - בחור שבישיבה מחונך א' ובבית רואה ב' אם הוא רואה את ב' בתור טעות עלולה להתפתח הקצנה אנטי ב'.
 (מצוי ועלול להתחיל בגילאים נמוכים כיוון שגילאים גבוהים על פי רוב יודעים לרקוד בין הטיפות)

כמובן שרמת הידע הכללי אינה כלולה בתוך רמת הפתיחות כיוון שידע כללי נוצר בחלקו הבסיסי והחשוב יותר בגיל נמוך.
(בגיל גבוה בונים על מה שנוצר כבר..) ומאוד ייתכן שבגיל מבוגר יותר הבחור ישתמש בידע הכללי שלמד נגד אותה פתיחות עצמה.
כמובן שבדרך כלל יש יחס ישיר בין ידע כללי לרמת הפתיחות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2007 03:33 לינק ישיר 

גטו נוצר בימי הבינים
אם זה דבר שלא נעים לשמוע אין מצוה להגיד גם אם לך זה לא מפריע
לדעתי סביבה משנה מאוד כמו שמשפחה וחברים משנים ואין על מה להתוכח
ואם בני ברקי הוא פתוח או תל אביבי סגור אז הוא מחוץ למסגרת שלו ואז תמיד יש הקצנה לאן שהוא  (בהחלט "בני ברקי מתלהבן" זה זן שכדאי להתרחק ממנו....)אבל אם הפתיחות מהבית אז ההקצנה תהיה מאוזנת יותר ודוק ותשכח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2007 14:12 לינק ישיר 

אין שום בעיה בשימוש במושג "גטו של חרדים". אין כאן ניצולי שואה בפורום. או שאולי יש?

~~ "אני המנגינה שלכם..." ~~

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2007 13:51 לינק ישיר 

והינה דוגמא קלאסית להבדל. מי שגר מחוץ לב"ב אכן משתמש בביטוי זה (ועיינו בבקשה בויקיפדיה בפירוש המושג "גטו" ותחכימו מעט), משאין כן מי שגר בתוך החומות שביטוי זה צורם לו ביותר (כי הוא מכיר את המושג אך ורק בהקשר של השואה). אולם מאחר ויש בפורום הרבה המתגוררים בב"ב או י-ם אני מתנצל ולא אשתמש בביטוי זה שוב (למרות הכל אין מצוה לגרום לאחרים לחוש שלא בנוח).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 23:20 לינק ישיר 

אולי תנסח שוב..
כי הביטוי "גטו של חרדים" הוא בעל אסוציאציה מאוד לא נעימה, בלשון עדינה ביותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 22:59 לינק ישיר 

שלום שוב לכולם. למרות שזה לא מקובל בפורום, אני רוצה לחזור בי ולנסח מחדש את מה שהתכוונתי לכתוב . יש רמות שונות של פתיחות כמובן גם בתוך קהילה וגם בתוך משפחה וגם בתוך האדם עצמו בין מצבים שונים בהם הוא נמצא. העניין הוא שלרוב יש נטיה ללכת בדרך הסביבה פחות או יותר.
ועל כל פנים אני רוצה כן להדגיש, שיש הבדל בין החיים בגטו של החרדים בב"ב או י-ם לחיים מחוצה לו. לעיתים לא תרגישו בהבדל כשהם נמצאים אתכם, אבל אין ספק שהדיעות והבנה שלהם את העולם הכללי שונה לגמרי ממי שחי גדל ונשם בין כותלי הציבור החרדי. את זה ניתן לראות רק בעתיד הלא קרוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 21:50 לינק ישיר 

פחח אין סטיגמה על שום בחור ולא משנה מאיפה הוא בא.
כל אחד הוא שונה ואין קשר לעיר שהוא גר שם.
נקודה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/10/2007 21:42 לינק ישיר 

ליטאי- קבל   
בהחלט "בני ברקי מתלהבן" זה זן שכדאי להתרחק ממנו....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 20:40 לינק ישיר 

למיכלי, כששאלת רמת הפתיחות התכוונת לפתיחות בפגישות או בנ"א פתוח... (ויש על זה שישרשור שלם...)

אז אם אתם אומרים שהסביבה היא המשפיעה העיקרית (או רק...) אז יש לי חברה שהיא מבני ברק וגם חברה מת"א... ואנחנו באותה רמת פתוחות או איך שלא תיקראו לזה !!
אני עדין בדעה שמה שקובע מבחינת הפיתחות זה מהמשפחה!!
ולקיגל_שניצל (היית רעב כשחשבת על ניק...) אמרת שאין רמת פתיחות במישפחה יש רמת פתיחות בקהילה... אז זה לא בדיוק כזה יש את כל הסגננות והפתיחות בכל קהילה, והכרתי בחיי הרבה מאוד(!!) קהילות, וראיתי שאכן יש את כל הסגננות בכל אחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 20:06 לינק ישיר 

בחור בני ברקי מצומצם שנפתח לדוגמא - יוצר "בני ברקי מתלהב". זן שלא כדאי להימצא בסבביבתו.
בחור פתוח שגר במקום נורמלי וכך מילדות - הוא בחור נחמד ללא תוספת הלואי של  אפקט ההתלהבות של המצומצמים.

~~ "אני המנגינה שלכם..." ~~

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 19:45 לינק ישיר 

בס"ד

מיכלי הנושא כ"כ ארוך ומוסבך. אבל בעיקרון מה שאמרת הוא נכון מאוד...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/10/2007 18:05 לינק ישיר 

רבותי, בשלב זה אני רואה צורך להזכיר דברי הרמב"ם שטבע האדם להימשך אחר הסביבה בו הוא נמצא. אין דבר כזה רמת הפתיחות במשפחה. יש דבר כזה רמת הפתיחות בקהילה. כלומר משפחה ששייכת לקהילה / חסידות מסויימת יכולה להיות לה רמת פתיחות שונה משמעותית מהסביבה. אבל, למשפחה בודדת שלא משתייכת לקהילה מסויימת אין אפשרות לקבוע "רמת פתיחות" משלה. לפי רוב לאט לאט כולם ייגררו לאותה רמה סביבתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 14:44 לינק ישיר 

האזור משפיע לא שללתי את זה... מה שכן אני סוברת שהמרכיב הגדול בפתיחות בא מרמת הפתיחו במשפחה!!

אני לא מתכוונת על מיקרים חריגים...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האם רקע משפחתי/איזור מגורים משפיע על רמת פתיחות ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext