| נשלח ב-30/10/2007 23:25 |
|
| |
מהו "צביון"?
הגיעה לידי הקריקטורה הבאה, שאין לי דרך אחרת להגדירה אלא אנטישמית.
אני מניח שהיא קשורה לבחירות בק"ק ביתר עילית, עיר התורה ואהבת ישראל.
ואני שואל:
1. מה בדיוק פוגע ב'צביון' של הסבא ונכדו? העובדה שהבחור הולך בגילוי ראש? לובש ג'ינס? מעשן סיגריות? מטייל עם כלב? הכול יחד?
2. מה היינו אומרים אילו התפרסמה קריקטורה הפוכה: סבא חילוני חביב ונכדו החמוד יושבים על ספסל בפארק, מולם עובר חרדי מסולסל פאות שציציות בגדו מתנפנפות לארבע רוחות השמיים. והכתובת אומרת: 'כדי שלא נראה מחזות כאלה'?
ועל השאלה השלישית: האם אין גבול לטעם הרע, אני יודע לענות בעצמי: מסתבר שאין גבול.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 11:53 |
|
| |
את המלה 'צביון' לא תמצאי במקרא, מקורה בלשון חכמים הבלולה בארמית ולקוחה מן השורש 'צבי' הארמי שמשמעותו רצון [כמו 'צבי וחמיד ורגיג' שבפיוט אקדמות]. לדוגמא "כך אמר הקב"ה: הואיל והארץ היא עשתה צביוני תחלה, הרי אני נותן לה פרוקופי שלא תזוז ממנה לעולם" (בראשית רבה יב טז) דהיינו: עשתה רצוני. גם המאמר המפורסם למדי "כל מעשה בראשית בקומתן נבראו, בדעתן נבראו, בצביונן נבראו' (חולין דף ס.) פירושו שהם נבראו לרצונם, כביכול הסכימו להברא.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 09:11 |
|
| |
בשני האשכולות (השונים לחלוטין בתכנם )שעסקו בצביון לא מצאתי עיון בשאלה על מקור המילה צביון.
האם יתכן שמקורה במילה צבי כגון בפסוק:"הצבי ישראל על במותיך חלל"?{ בפסוק מדובר על יופי ואילו צביון הוא אופי }.
תוקן על ידי צענערענע ב- 13/10/2009 9:12:41
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 18:47 |
|
| |
לומד
נו, וזה בדיוק מה שאני כתבתי. אבל לפחות נראה כי הודעתך סגרה את הדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 04:19 |
|
| |
אתם לא נורמלים! בעצם, אתם פשוט לא מעודכנים, ודנים בקריקטורה כמו חבורת אנשי רוח במגדל שן, בלי לדעת מה היא ועל מה היא.
בקריקטורה מצוייר בחור חרדי שלעבר שהתקלקל! זו המציאות בביתר, אין בה שמץ של אמירה על חילונים. כמובן שאותךו בחור יכול להיחשב כחילוני בהגדרתו עתה, אבל אין ספק שהוא גרוע מחילוני בהמון בחינות, ויוצרי הקריקטורה התכוונו לבחינות הללו. והאשכול כולו מיוסד על השמצה בזויה שאין בה שמץ של אמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 03:39 |
|
| |
פרוטגורס
בהינתן שהציבור החרדי בארץ הולך וגדל והופך לכוח משמעותי , סוגיית הדו-קיום בינם לבין כל היתר מן הסתם תהפוך לענין בוער בעשור או שני העשורים הקרובים , איזה אפקט יהיה לדעתך לגישה הנוכחית של הציבור החרדי על אפשרות הדו קיום הזה? האם ענייינים חינוכיים פנימיים הם באמת כל מה שחשוב?
לגבי מה שכתבת "לשם המחשה" , שום דבר לא הומחש , שכן מדובר בעיקר על השערות והשוואות דמיוניות . האם תוכל לגבות דבריך באיזה נתון מוחשי ,כמו מתי קרה שהופקר דמם של כל ילד ואישה חרדיים ההולכים ברחוב? לדוגמה , האם יש לך איזה נתון לגבי מספר הפציעות שהזקיקו אשפוז בעקבות פיזור הפגנות במאה שערים במהלך 30 השנים האחרונות?
|
| נשלח ב-4/11/2007 18:51 |
|
| |
כתבתי מזכרוני, ואם טעיתי - עמך הסליחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 17:43 |
|
| |
איד"ג
אני לא יודע מה במה שכתבתי לא היה ברור , חזרתי על זה לפחות 3 פעמים , המסר הוא הבעיה, לא הקריקטורה. כן בדיוק זה הנושא שלהציג מסר כזה שיש לסלק את פלוני ממול העיניים הוא מסר גזעני ולא מוסרי . בדיוק כפי שלא היית רוצה שזה יופנה כלפיך, אין לך להפנותה כלפי אחרים , פשוט ככה. גם לא ערכתי השוואה לשטירמער , השתמשתי בקריקטורות דער שטירמער בכדי לסלק סוג מסוים של היתממות לגבי נשואי קריקטורה.
תוקן על ידי מציץ_ונפגע ב- 04/11/2007 17:43:42
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 17:19 |
|
| |
שוטונג
אני הבאתי רק משל כאפשרות, היפוטטית
אבל האם האתיופי רוצח את אשת בגלל הקיצבה שהיא מקבלת להשלמת הכנסה?
אתה מכיר רק חרדים שעובדים בחינוך העצמאי?
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 17:02 |
|
| |
יופי, מה שרק תרצי, אבל העיקר - מה התשובה?
[ועכשיו אל תתחילי בתשובות בנוסח 'לא הייתי לוקחת על עצמי את התפקיד'...]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 16:58 |
|
| |
[איד"ג,
מה פתאום רשע, עוכר ישראל ומיזנטרופ?! ]
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 16:37 |
|
| |
אמשלום:
תסמכי על הרבש"ע אם התנהגתי כטיפש אני הולך לשלם את המחיר. כל מה שעלייך לעשות זה לצפות מן הצד.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 16:28 |
|
| |
אמשלום,
מבחינתי - גם תמים, גם מיתמם, ואם תרצי - גם אידיוט, ורשע, ועוכר-ישראל ומיזנטרופ.
ועכשיו, מה התשובה? מה את היית עושה אילו היית הפרסומאית של המפלגה הנ"ל ונדרשת לבטא את המסר הנ"ל?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 16:20 |
|
| |
ועוד משהו (נזכרתי בעקבות שיחה שהייתה לי כרגע עם אחד מבאי הפורום הי"ו):
ההשואה ל'שטירמר' ודומיו (עיין הודעות מייציץ) - לא לעניין. הקריקטורה אינה משדרת קריאה לאלימות, או לגירוש, ואפילו לא לשנאה; היא יוצרת רק רצון להתרחקות. נחמד או לא, זה לא 'שטירמר'.
א"ג
תוקן על ידי אידך_גיסא ב- 04/11/2007 16:22:44
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 16:09 |
|
| |
איד"ג,
אני מתקשה להחליט האם אתה תמים או מיתמם ומה משניהם עדיף...
[צ'אוטנג,
מסתבר שהומור זה עניין של גיאוגרפיה.
מעבר לזה - מבוכה גדולה עוטפת אותי כענן סמיך בכל פעם שאני חשה כי מישהו מביך את עצמו בפומבי. זו תחושה מאוד לא נעימה, גם (ואולי במיוחד?) כאשר מתבהר לי שאותו אדם כלל אינו מבין את משמעות המושג "מבוכה" (שלא לומר "בושה").
בד"כ אני פשוט משחקת אותה כאילו לא ראיתי/שמעתי/קראתי ואולי הייתי צריכה לעשות זאת גם הפעם.]
|
|
|
|
|