| נשלח ב-31/10/2007 19:13 |
|
| |
תובנות ומסקנות
שלום לכולם.
אשכול זה מוקדש לתובנות ומסקנות אישיות שרכשנו במהלך הזמן. תובנות מבאו מלב שבור, וגם כאלו שבאות מתוך הצלחה מתוקה.
לתועלת כולנו שעדיין מחפשים את החצי השני...
|
|
| נשלח ב-20/11/2008 12:40 |
|
| |
'שרפ' זה ממש מדהים.
זאת אומרת שהמקנה האישית שלי הוכחה מבחינה מדעית.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2008 19:34 |
|
| |
צודקת,
אני אפתח לזה אשכול חדש.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2008 18:59 |
|
| |
שרפ,
האם אשכול זה לא נפתח לטובת תובנות ומסקנות אישיות???
והתובנה שלי-
תשתדלו לברר את העקרונות והפרטים החשובים לכם באמת
כמה שיותר לפני ההכרות האישית. אל תוותרו על כך מתוך רגע לחץ,
רגש נחיתי או כל סיבה אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 23:19 |
|
| |
http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=12593
בחירת בני זוג ושביעות רצון מחיי הנישואין
מחברת: מרים דישון-ברקוביץ
האם הפכים נמשכים או שמא אנו בוחרים בני זוג הדומים לנו? מי יותר מאושר בחיי הנישואין: בני זוג הדומים זה לזה או אלה השונים זה מזה? דומה כי שאלות אלו העסיקו דורות רבים של סופרים, הוגים וחוקרים. והנה במאמר המתפרסם בגיליון פברואר של כתב העת Journal of Personality and Social Psychology מנסים שנהונג לואו ואווה קלונן (Luo, Klohnen) לשפוך אור נוסף על הסוגיה.
במחקר השתתפו 291 זוגות של נשואים טריים, בגילאי 50-20, אשר היו נשואים בעת המחקר פחות משנה, ויצאו זה עם זו כשלוש שנים לפני הנישואין. הזוגות הוזמנו למעבדת המחקר בה השיבו על סוללה ארוכה של שאלונים שבחנו תכונות אישיות, מערכת ערכים (למשל החשיבות שהם מעניקים בחייהם לאהבה, לממון, לדת, לחברויות או לכבוד עצמי), עמדות מגוונות בנושאים פוליטיים ואקטואליים (למשל, עמדתם באשר להתרת הפלות או לתפילה בבתי ספר), את טיב מערכת היחסים ואת שביעות רצונם מחיי הנישואין. כמו כן מומחים צפו מן הצד במספר אינטראקציות מוקלטות של בני הזוג כדי לאפיין באופן בלתי תלוי את טיב מערכת היחסים שלהם.
מתוצאות המחקר עולה כי בני זוג דומים מאוד זה לזה בעמדות ובערכים, אולם אינם דומים זה לזה באישיותם.
מדוע בני זוג דומים זה לזה דווקא בערכים ובעמדות? ערכים ועמדות גלויים מאוד לעין בתחילת מערכת יחסים, בהשוואה לתכונות אישיות שהן סמויות יותר (למשל, נטייה לחרדתיות או דפוס התקשרות מסויים). לכן, בתחילת מערכת יחסים בני זוג מבססים את בחירתם על ערכים ועמדות. יתירה מכך, ערכים (למשל, אמונה דתית) מהווים את אחד הנדבכים עליהם אנשים משתיתים את חייהם, ובחירת בן או בת זוג בעלי ערכים דומים מהווה גורם חשוב בהתקדמות המוצלחת של מערכת היחסים.
לפי הסבר אחר, רוב האנשים סבורים שהערכים והעמדות בהם הם מחזיקים הם חשובים, ולכן הם יחפשו בני זוג בעלי אמונות דומות. ואולם, גם אם לאדם יש תכונה שלילית מסויימת, והוא יודע כי היא מהווה חלק מאישיותו, הרי שהוא לא בהכרח סבור כי תכונה זו היא אטרקטיבית או אופטימאלית, ולכן גם לא בהכרח יחפש בני זוג בעלי תכונה דומה.
ממצא מפתיע נוסף שהתברר במחקר הוא, שבני הזוג המדווחים על שביעות רצון גבוהה מחיי הנישואים, כמו גם בני זוג שהצופים המומחים אפיינו את מערכת היחסים שלהם כטובה, דומים יותר באישיותם זה לזה מאשר בני זוג שדיווחו על שביעות רצון נמוכה יותר ושמערכת היחסים שלהם אופיינה כפחות טובה.
כיצד עולה מימצא זה בקנה אחד עם המימצא שלעיל לפיו בני זוג דומים מאוד זה לזה בעמדות וערכים, אולם אינם דומים זה לזה באישיותם? ייתכן שמלכתחילה אנשים נמשכים לאלה הדומים להם בערכיהם ובעמדותיהם, ודמיון זה מהווה גורם בעל משקל רב בהחלטתם להתחתן. אולם, כאשר הם מצויים בתוך מערכת היחסים הזוגית, וצריכים להתנהל בשיגרת יומם, דווקא דמיון באישיות הוא גורם משמעותי המשפיע על ההתנהלות היומיומית ולכן הוא גורם נכבד המשפיע על שביעות הרצון היומיומית ממערכת היחסים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 22:13 |
|
| |
לא חושבת שזה מגיעה ממקום של "לא מתחשק לעבוד מידי קשה" אלא ממקום שאדם מרגיש שהוא בסדר, על כל מעלותיו וחסרונותיו, ולכן הוא שואף לבנות בית עם מישהוא שגם הוא "בסדר" מבחינתו כמובן.
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 22:09 |
|
| |
תובנה שלישית:
הסיבה שאנו מחפשים מישה\י מה שיותר תואם, היא בגלל שלא מתחשק לנו לעבוד מידי קשה לשנות את עצמנו בשביל השני
למרות שבסופו של דבר לומדים שמערכת יחסים בונים יחד וצריך להשתנות למען השני.
מה דעתכם?
|
|
| נשלח ב-10/4/2008 13:19 |
|
| |
| מכייף_בכיף כתב: |  | בקיצור הוא נתן לנו טיפים לשלום בית. אני רק זוכר שהוא פתח ואמר, אפשר לתמצת את כל המריבות שבבית לשלוש נושאים.
א. הורים.
ב. כסף.
ג. ילדים.
|
|
צודק
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2008 08:04 |
|
| |
| מכייף_בכיף כתב: |  | | בחברה החרדית באופן כללי יש הרבה מאוד קנאה. כי כולם חיים אחד בתוך השני. |
|
יש בזה משהו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2008 22:11 |
|
| |
צריך לדעת לאזן.
מצד אחד מרבה נכסים מרבה דאגה...מצד שני אנו יודעים על אנשים שמרוב דאגה על חובותיהם הם לקו בריאותית.
צריך לדעת בכל מצב להכיר תודה על מה שיש מצד אחד
ומצד שני לדעת שאם נפלת יש לברך על הרעה כשם שאתה מברך על הטובה.
(בימינו מעטים האנשים שמברכים על הטובה כשם שהם מתפללים על הרעה)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2008 20:29 |
|
| |
זה לא נכון. לדעתי אנשים עניים מאושרים יותר. בד"כ הם מתאימים את השאיפות שלהם למצבם הכלכלי ולכן מתאכזבים פחות. וכן- אין להם מה לאבד. ואלו שיש להם תמיד חוששים שמא יאבדו את הונם מסיבה זו או אחרת וחוץ מזה כמו שאמרתי- פינוק זה רעה חולה ואנשים שיש להם ברוב המקרים מפונקים יותר ולפינוק אין סוף ולכן תמיד תגדל תחושת החוסר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2008 20:16 |
|
| |
חח
ליטאי ידידי שמכבר, אם הגענו להסכמה כזו חותכת, כנראה המצב בעייתי=)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2008 20:11 |
|
| |
ברור. אני הגעתי למסקנה שככל שלאדם יש יותר הוא יותר עצוב כי הוא מבין שהאושר אף פעם לא יהיה בהישג יד. כי תכלס להרבה אנשים לא חסר כלום ואם באמת חושבים מבחינה חיצונית "מה רע? יש בריאות, פרנסה, משפחה טוב וכ"ו ובאמת הכל בסדר מגלים שכל העצבות זה מפינוק ותו לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2008 20:10 |
|
| |
משגיח, דיברת לעניין... הוצאת לי המילים מהמקלדת :) שכוייעח.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2008 19:59 |
|
| |
| מכייף_בכיף כתב: |  |
בגדול בוודאי שאני מאושר מהנישואים. אבל חסר לי משהו, אם יצא לי באשכול הסמוך לכתוב משהו על המזל שלי, תבינו הכל.
|
|
הרי יש לך אישה מצויינת, וכסף על בלי דיי, ומכונית טובה מוולבו, וכמובן שם יפיפה (לטענתך), ואתה גם... עוסק בדוגמנות (זה מה שכתוב בכרטיס אישי).
אז מה בדיוק חסר לך?!
שכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2008 15:30 |
|
| |
אני אומר שהוא סתם לא באושר.
לבנאדם חסר משהו בחיים. (מישהי זרקה אותך?)
יש הרבה דוגמאות לכתיבה לא משהו שלו.
חס ושלום לזרוק על כל דבר קטן! אנשים משתנים (לטוב או לרע), ויש לתת על כך את הדעת ולבחון באופן אובייקטיבי (רצוי עם גורם חיצוני שיש לו יד ורגל בעניינים האלה - כרב או רבנית שעוסקים בענייני שידוכין והמסתעף)
וגם פה אני חוזר על המלצתי מאשכולות סמוכים: מכייף, תתחיל ללמוד מוסר (ואולי תהיה קצת פחות נהנתן אגואיסטי ויותר רגיש- סליחה על חריפות הדברים, אני כבר מצפה לתגובה נזעמת נגד, הרי זה צפוי)
|
|
|
|
|