ברוך הבא ל..עצמי
מה יש ? אסור לי לפרגן לעצמי אשכול "ברוך הבא" ???
אז ככה יש לי גם שאלה אחרי הכל....
מה דעתכם על סינון ההצעות ע"י ההורים או שעדיף שהבחור/ה יהיו בקשר ישיר עם השדכן/ית בשביל להבהיר להם מה הם מחפשים (ולא ההורים..)
(מקווה שאין כבר אשכול על זה..)
ד"א הפורום עשיר בתוכן ואני כבר נהנה ממנו ואקווה שגם אתם תיהנו ממני...
נשלח ב-25/11/2007 02:01
ממש לא מסכימה עם זה! אם התקקשורת בין ההורים והילדים פתוחה ונורמאלית אז ההורים מחפשים לילדיהם את המתאים עבורם! הרגב ה יותר מכובד כשזה עובר דרך ההורים ואולי אני אגואיסטית אבל לי אישית זה נח יותר (ואני כבר כמה שנים בשידוכים...) ככה הם מסננים לי את כל ההצעות הפוגעות ומונעים ממני לפחות חצי מהנודניקים שמסבירים לי מה צריך לחפש בבחור ואיך להתנהג בפגישות, כמובן, שכל אחד בטוח שהוא הראשון שהמציא את הגלגל....
נשלח ב-4/11/2007 05:54
טיפטיפונת- אצלי גם פתוח ממש וההורים שלי איפלו לא יודעים על כל הצעות. אבל כשמבחינתי זו יכולה להיות אופציה אני משתפת אותם. בכל אופן. אותי מרגיז שלהם נראים חשובים דברים ששיכים לדור אחר בכלל. "למה שלא תצאי עם האחיין של ההיא? הוא בן 27 עם תואר בביולוגיה חישובית" ואני "אמא!! בן 27!! אני בת 20! " היא : "נו מה רע? את צריכה לצאת עם מישהו גדול יותר" וכו..
נשלח ב-4/11/2007 01:57
לדעתי, בהתחלה(התחלת כל הצעה וכ"ש כשמתחילים בכלל את נושא השידוכים)
התיווך של ההורים עוזר מאוד אח"כ אפשר להסתדר לבד(אני פשוט מרגישה צעירה מדי בשביל להתעסק עם הנושא בלי עזרה, לא שיש לי הרבה עזרה, כיוון שאמי נפטרה, אבל המעט שיש לי עוזר לי מאוד)
נשלח ב-4/11/2007 01:39
חח סורי התכוונתי שאצלנו ההורים נותנים את הבחירה והכל..
כמובן כשמגיע הרגע שצריך אז הם נכנסים לתמונה..
אבל בכל הקטע של הבירורים וההצעות.. הם נותנים את החופש המלא, ומנסיון זה לא קל.. כי לפעמים זה לא כזה ברור אם כן או לא..
עשני..חחח בדיוק.. "את מפונקת ובררנית".. (לתאר על מה?? גדול ממני במלאן שנים, מתוסבך עם עצמו.. ועוד אח"כ אני הבררנית..)
חח כן לפחות אחת מנחם... ;-)
נשלח ב-4/11/2007 01:29
מה מה? אצלי זה תמיד יגמר בזה שהם יגדו שאני פוסלת על שטויות. זה מרגיז. חוץ מזה שהם תמיד בעמדה אחת אצלי טיפטיפונת. טוב נו לפחות יש צד 1 שתמיד יתמוך בך=)
נשלח ב-4/11/2007 00:28
על מה את מדברת? מה הפוך ומה בכלל לא מומלץ?
נשלח ב-4/11/2007 00:24
חחח מצחיק.. אצלנו זה בדיוק הפוך.. ומנסיון זה בכלל לא מומלץ.
אין כמו ששני הצדדים נותנים את דעתם בנדון..(רק שזה לא בדיוק יקרה כי האמא תלחץ שכן.. אבא לא ולהמשיך??)
נשלח ב-3/11/2007 23:56
לדעתי צריך שילוב.. צריך גם את הדיעה של ההורים וגם שהשדכנ\ית ישב עם הבחור\ה לתאום ציפיות.. לראות שבאמת ההורים והמועמד משדרים על אותו הגל.. כי כמו שכבר אמרתם להורים יש כבר את הנסיון ו"הם יודעים הכי טוב מה טוב לילד" (אני מתעבת את המשפט הזה- למרות שהוא נכון..) ובכל זאת חשובה הדעה של ה"ילד" כי בו ובעתיד שלו דנים.
נשלח ב-3/11/2007 22:03
זה נכון מאוד. ההורים לדעתי רק צריכים לתת את ה"אישור הסופי".
אנחנו אלו שצריכים להחליט מה אנחנו מחפשים. ההורים שלנו שונים מאיתנו ולהם מתאימים דברים אחרים.
ברור שצריך להתייעץ עם מבוגר ולדעת לקבל- כי באמת הוא מבין יותר.
נשלח ב-3/11/2007 22:03
גוד אסיק : קבל אייקון ירוק.
תרשה לי להשלים.. בד"כ ההורים מסתכלים ע"ז ככה : 'בחורה טובה ומשפחה טובה אז מה עוד אתה צריך???' ו-זהו שבחורה טובה ומשפחה טובה זה לא אומר שאנחנו מתאימים !
ד"א, אף 1 לא קידם אותי בברוך הבא...(ידעתי למה אני עושה קבלת פנים לעצמי כי בטח אף 1 לא יעשה את זה במקומי...)
נשלח ב-2/11/2007 11:56
בס"ד
אם ההורים יודעים מה הבן/ת שלהם מחפשים אז באמת שאין שום בעיה, וגם זה מדובר על הדברים הכללים...
אבל לגבי שאלות יותר מדוקדקות בדרך כלל ההורים לא מבינים כי אצלם הכל מתגמד ב"אם היא בחורה טובה אז הכל וב" וזו לא בדיוק הצורה בה אנו הציעירם מסתכלים על הנושא..
יש לנו דרישות ומחושובת בקשר לאיך היא תראה ויאך הוא ידבר וכ"ו...
נשלח ב-2/11/2007 10:39
א. מה כל כך קשה בלהיות פתוח עם ההורים. ב. לרוב בגיל הזה עדיין צריך מבוגר מלווה או הורים או רב או מחנכת.
נשלח ב-2/11/2007 10:32
אם אני אהיה בקשר ישיר אם השדכנים זה יבלבל אותי ואני לא אוכל ללמוד
וגם צריך את הנסיון של ההורים בחיים ובשדוכים שבחור בן 21 מה הוא יודע מהחיים (שבשביל נסיון צריך להתחתן וזה "עדיין"לא עשיתי)
נשלח ב-2/11/2007 10:10
ר-ק הבחור/ה צריך להיות בקשר עם השדכן/ית ולהחליט בעניינו/ה.
בהורים אפשר להשתמש רק כדי 'לנפנף' הצעות, שלא הכי נעים להגיד בפרצוף 'לא'.
במקרים כאלו אתה אומר לאותו שדכן - 'תתקשר להורים שלי', תוך כדי שאתה דואג מראש שהם יגידו 'לא'.
נשלח ב-2/11/2007 02:42
שלום
לי גם יש בעיה כזאת אבל הפוך שלי אין הורים שיבררו לי
אמא שלי נפטרה והקשר עם אבא שלי קצת רופף ואין משהוא שאני מרגיש שמכיר ומבין אותי שיוכל לברר בשבילי
יש הסדר שאחותי והרבנים בישיבה יבררו בשבילי אבל אני מרגיש שהם לא יודעים מספיק מה אני רוצה
ואני לא חושב שאפשר שבחור יכול יברר לעצמו בכנות
יש למשהוא עצה מה לעשות