אלי ישי מתראיין לתוכנית שהוכנה בשבת?
| השר ישי: לא תהיה כל התחייבות בנושא י-ם |
|
| יו"ר ש"ס מטיל ספק בשינוי שיכולה ועידת אנאפוליס ליצור. "היא לא תגרום זעזוע", אמר ישי שהזהיר מפני הצהרות מוקדמות של ח"כים על ויתורים. "אנחנו הראשונים שכבר מחפשים להתפשר" |
|
|
|
*--startremove*
 |
דפדף בחדשות |
|
*--endremove* |
nrg מעריב
10/11/2007 19:06 |
nrg מעריב
10/11/2007 19:06 |
|
|
|
|
*--startremove*
|
|
*--endremove*
 |
סגן ראש הממשלה, ושר התמ"ת, אלי ישי, ביקש היום להנמיך ציפיות לקראת ועידת אנאפוליס שתתקיים בסוף החודש. "ראש הממשלה מעוניין להגיע להידברות בוועידה, אך הצהרות שיחייבו אותנו לא יהיו", אמר השר בראיון לתוכנית פגוש את העיתונות בערוץ 2. "גם ברק ונתניהו דיברו על ירושלים, אבל אמרו לא". *--startremove*
 |
| ''אנאפוליס? הזדמנות גדולה'' |
| הנשיא פרס נפגש השבוע עם רה''מ, והביע אופטימיות לקראת הפסגה הבינ''ל. ''זה לא אומר שהכול ייפתר ברגע, אבל יצא לי לדבר עם המנהיגים הערבים וחשתי מצדם רוח של אמון ורוח אופטימית'' |
| לכתבה המלאה |
|
|
|
 |
*--endremove*
"אני חושב שכולם מבינים שצריך להנמיך ציפיות", הסביר השר ישי. "למשל על חלוקת ירושלים לא ידובר חד משמעית. ראש הממשלה מכיר את עמדתנו ואמר לא פעם שיהיה שם רק תהליך של הידברות כללית, ולא התחייבות כזאת או אחרת", אמר ישי.
יו"ר ש"ס הזכיר כי גם ברק, שרון ונתניהו דיברו על ירושלים, אולם אמרו לא. "תמיד ידברו על הכל, בואו נבחין בין מה שמדברים, למה שישראל ויתרה או מביעה עמדה כזו או אחרת. כל הבעת עמדה בוועידה מערערת את ההסכם הקודם, ואת היציבות שלנו", אמר ישי.
הוא התריע כי תוצאותיה של הוועידה ישפיעו על הישארותו בממשלה. "אני לא רואה בוועידה שהולך להיות משהו שיביא לזעזועים, אבל אם יהיו דברים שלא נוכל לחיות איתם, לא נהיה בקואליציה", הדגיש ישי. "ש"ס עקבית עם הדרך שלה - מחד פסק ההלכה של הרב ומנגד, הרצון שלנו לשלום אמיתי, שלום צודק ולא ויתורים ללא תמורה".
|
 |
*--startremove*
 |
 |
 |
*--endremove*
|
 |
*--startremove*
 |
 |
 |
*--endremove*
|
"אנחנו הראשונים שכבר מחפשים להתפשר"
|
 |
|
 |
 |
 |
|
לדבריו, הוא אינו חושש מיציאה לאופוזיציה. "לא פעם ידענו לפרוש מהקואליציה, היינו באופוזיציה והתחזקנו שם", הזכיר שר התמ"ת. "אנחנו בקואליציה כדי להשפיע, וכשאני ארגיש שאנחנו לא יכולים להשפיע, לא נהיה שם".
ישי ציין כי "אנחנו מדברים הרבה עם כל השרים בקואליציה, והעמדה של ברק, שלי ושל ליברמן מאד זהה בהקשר של אנאפוליס. כמובן שברק לא יפרוש אם יקרה תהליך מדיני יותר סוער, אבל העמדות שלנו בעניין *--startremove*
| *************** id="5" tabindex="-32768" marginwidth="0" marginheight="0" src="/cache/banners/newopenbanner_B.php?vnum=111&vpage=418&loc=5" frameborder="0" width="238" scrolling="no" height="140"><* |
*--endremove*אנאפוליס מאד זהות. ראש הממשלה מעוניין להגיע לוועידה, אך הצהרות שיחייבו אותנו לא יהיו".
יו"ר ש"ס התייחס גם להצהרותיהם של ח"כים ושרים לקראת פתיחת התהליך המדיני מול הפלשתינים. "בשורה התחתונה נגרם נזק אדיר למדינת ישראל, בכך שכל חבר מפלגה כזה או אחר אומר על מה הוא מוכן לוותר", אמר ישי. "מוועידה לוועידה או מהסכם להסכם שחתמנו עליו, אנחנו הראשונים שכבר מחפשים להתפשר ומוותרים על הנוסח".
|
|
|
 |
|
|