בית פורומים אגודה אחת

אמור לי היכן אתה גר ואומר לך בן כמה אתה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/11/2007 07:33 לינק ישיר 
אמור לי היכן אתה גר ואומר לך בן כמה אתה

בציבור החרדי נוצר מצב מעניין בשני העשורים האחרונים, חלוקת איזורי המגורים היתה לחלוקת מחזורי גיל.
המצב נוצר כמובן מכורח המציאות, מחמת הצפיפות בערים הוותיקות שגרמה לבנייתן של ערים ושכונות חדשות, שהזמינו את הצעירים, או יותר נכון את הוריהם, לרכוש את הדירות הזולות יחסית. כך נקבע ממוצע גילאים נמוך מאוד לערים החדשות.
בעצם, יש כאן מצב קצת משונה. קהילות שלמות הן בנות דור זהה, הורים צעירים וילדים בגיל חינוך יסודי. הסמינרים מתקשים לאורך כמה שנים טובות להתפתח, וכל קראוון הוא בחזקת גנון.
בבית הכנסת, הגבאים השצי"ם ויתר כלי הקודש והחול לא חצו את סף השלושים, והרב ועוד כמה נערוויסטים שלא יכלו לחיות עם החובות ועקרו מהמרכז, או שרצו לתפוס מעמד, מעלים קצת את הממוצע באופן מלאכותי.

מהן ההשלכות של מצב זה?
מחד, יש כאן הזדמנות נפלאה להתפחות הצעירים. בערים הוותיקות, לפני הגיעך לגיל ארבעים לא יכולת להתבטא כמעט. בגדר מה שאמרו חז"ל: בואו ונחזיק טובה לאבותינו שאלמלא מתו כמי שלא באנו לעולם.
מאידך, הדבר גורר התנהלות אמוציונאלית וחסרת אחריות ונסיון חיים, כאשר המחזיקים בעמדות הכוח הם בני תשחורת שלא עוצרים לפני שעושים משהו, קטן או גדול.

האם התופעה ייחודית למגזר?

-------
מאיר

תוקן על ידי - ymy33655 - 12/11/2007 7:38:51

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2007 00:16 לינק ישיר 

בעלבעמיו, לא  אגיד כי תגובתי הייתה מן העמוקות בפורום, ולא ניסיתי לשכנע אף אחד כי בסה"כ לא היה בה תוכן. סה"כ הבעתי כעסי על התופעה הנפוצה אצל הרבה מן הסרוגים לנפנף באם הבנים שמחה כאילו זאת ההוכחה לכך שהם צדקו והשחורים טעו, תופעה שטחית ומרגיזה.

אבל זה לא חשוב. המשיכו הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2007 14:21 לינק ישיר 

ובסיבוב לדיון ה(כמעט) מקורי:
יד ההשגחה* מביאה למצב מסויים בשביל שנשלים איתו או נתמודד איתו. התגובה למצב הינה כבר הכרעה ערכית שלנו - והיא היא עבודת הצדיק באמונתו יחיה. 
וההמחשה בדוגמאות דלעיל:
המשל - מי שרואה בתקומת מדינת ישראל יד ההשגחה ואפילו רואה בחילוניות שלב הכרחי במהלך האלוקי וכו' כידוע לבעלי ההשקפה דהתם, האם מחייב הוא את קיום החילונות בהווה או מעוניין בהחלפת החול בקודש? האם הוא לא יכריע לפעול כביכול נגד "זרם" ההשגחי עד כה ולהטות את מסלולה של המדינה למה שהוא רואה כמוסרי ונכון?

והנמשל באברכים הצעירים ובמקומות מושבתיהם המבודדים...

אם אפשר לפעול בכל צורה גם אם יודעים שהמעשה נעשה בהשגחה, מה הנפק"מ בראיית יד ההשגחה?
נ"ל שהנפק"מ היא באי התכחשות למאורעות אלא להכיר בהם ולפעול מתוכם.
בדוגמא של הציונות, מסורבי "יד ההשגחה" ייטו לא לשתף פעולה עם המדינה וישתוקקו לשוב אל הגיטו, בעוד רואי ההשגחה עשויים להתעמת עם המדינה בעניינים רבים אך עדיין לראות בה כלי ראוי לשימוש עם כל סורחנה.
ה"ה למכירי "השגחת האברכים" - הללו לא יתרפקו על מגבעות מחוררות ועיתונים חילוניים בהיכלי הקודש, אלא יבינו מה המעלות של רדיקליות הפרומקייט וה"נאר תורה" החדשה, אך מתוך הכרה ערכית מוסרית השוללת את הכיוון העכשווי - ינסו להטות אותה לכיוונים רצויים מתוך הבסיס הקיים.
שוללי ההשגחיות של מהלך זה יטענו שאין כאן אלא טעות מצערת ראשיתה בחזו"א ושיאה ברב שך, ויעשו כל מאמץ לקלף את הרובד הנ"ל ולבטלו לחלוטין ולשוב למצוא את השכבה הרצויה. כפי שהחרדים היו רוצים לעשות למהלך שהחל אי שם בגרמניה של המאה ה-18.

[לא נקטתי עמדה - סימנתי מסלולים]

כמובן שהמסלולים הנ"ל יכולים להנקט בלי שום קשר לרעיון ההשגחה אלא מתוך גישה ריאלית שמרנית פוליטית בלבד השוללת את הרס הקיים ובונה מתוך המצב הנתון. עם זאת, רעיון ההשגחה עוזר להשלמה מוסרית עם הקיים, ומפחיתה את האנדרנלין ההתנגדותי.
כמו"כ אפשר להאמין בהשגחה ועדיין לנקוט בדעה שהא גופא ה' עשה כל זאת כדי לנסות אותנו, ושומה עלינו להחריב עד היסוד את המצב הנתון. עם זאת, "נסיון" הוא ממין הטענות הקונספירטיביות הטעונות הוכחה מוצקה יותר מטענות פשוטות של "יד ההשגחה".

-------
* "השגחה" נאמרת כאן במובן הקלאסי של המילה = השגחה פרטית יחודית על מין או אומה או צדיק כמבואר בראשונים, ובנד"ד כלל ישראל. לא ההשגחה שה' יודע כל פרט ודברי הבעש"ט שכל עלה נופל בהשגחה. זה נושא בפ"ע, ועיקר הנידון ביהדות הוא על המושגחים באופן מיוחד, ובישוב הגישות אכמ"ל.

תוקן על ידי לבהעיברי ב- 03/12/2007 14:28:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2007 13:34 לינק ישיר 

חמדת,
קראנו ושמענו, אך לא השתכנענו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2007 12:29 לינק ישיר 

קלף, לא נראה לי שמכוונתו הייתה דווקא להטפל אליך, למה שיעשה זאת?
חשבת על תוכן הדברים שלו? מבלי להכנס לסגנון?
לעצם העניין יש משהו בדבריו. תבליג על הסגנון שאולי לא היה ראוי ולמד משהו.
(ולדבריך- למרות שלא היו כ"כ קשורים- אם הבנים שמחה אמנם נכתב,ותסלח לי, הציבור הסרוג אוהב מאוד להזכיר את זה. אולם, הרבה ספרים אחרים נכתבו אחרי השואה בידי רבנים גדולים ניצולי שואה- שאמרו הפוך מאם הבנים שמחה- לא הודו בציונות אלא אמרו שהאסון בא בעקבות והיה עלינו להסתגר וגו'. את הספרים הללו ספק אם מישהו מהציונות הדתית הואיל אפילו לקרוא. אולם הם מנפנפים בדגל כאילו ניצחו) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2007 10:16 לינק ישיר 

תשמע  מר  בחור
זה  לא  פעם  ראשונה  שאתה  משמיץ  אותי 
יש לי הרגשה-סובייקטיבית  שאתה  "סימנת"  אותי
אז  בבקשה  ממך
לך "תטפס"  על  מישהו  אחר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2007 10:05 לינק ישיר 

על מה? אתה הלא באמת דוחף את שאלותיך בכל מקום, גם כשהן אינן קשורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2007 09:04 לינק ישיר 

לומד

אני  מוחה  בכל  תוקף

אני  מבקש  שתתנצל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2007 22:59 לינק ישיר 

ההגדרה של טרול היא רחבה. ניק שקופץ בכל דיון ושואל "שאלות תמימות" וקבועות, כגון: "עד שאתם מדברים על הסכסוך של בעלז עם העדה החרדית, אולי תענו לי היכן היה הבעלזער רוב בשואה, למה הוא ברח", הוא טרול מובהק. לא טרול במובן שאתה מתכוון אליו, אבל טרול, שאין לו שום מטרה להשתתף בדיון, אלא רק מטרה לדחוף שוב ושוב את הגותו בצורה לא עניינית. יש עוד ניקים שפועלים כך, לא רק קלף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2007 20:16 לינק ישיר 

חשוד  במה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2007 10:31 לינק ישיר 

לומד, הגם קלף בחשודים??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2007 22:41 לינק ישיר 

אין צורך להגיע לתנא ושייר, זה מן הקצה אל הקצה הכולל הכל באמצע. אפילו ילד יבין זאת, אבל לא טרול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2007 15:07 לינק ישיר 

תנא ושייר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2007 14:43 לינק ישיר 

לב  העברי
שכחת  עוד  ספר
אם הבנים  שמחה
ספר  שנכתב  תוך  כדי  השואה  הארורה  באירופה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2007 22:38 לינק ישיר 

לב העיברי

אכן כן, ואני גם מודה שאני הסטתי את הוויכוח. על ידי שאלה פרובוקטיבית שאינה ממין הענין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2007 19:17 לינק ישיר 

כל מה שקרה בהיסטוריה של כלל ישראל כולל ימ"ש הוא בהשגחה, כי אנו האומה המושגחת.זהו היסוד הבולט ביותר בתיאולוגיה היהודית, לא כן?
איננו רשאים להתעלם משום מקרה גדול שאירע למכלול.
וזו הנחת היסוד המוסכמת העומדת מאחורי החיבורים: "ויואל משה" ו"קול דודי דופק"

תוקן על ידי לבהעיברי ב- 18/11/2007 19:17:30

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > אמור לי היכן אתה גר ואומר לך בן כמה אתה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext