| נשלח ב-22/11/2007 19:19 |
|
| |
שינויים בהנהלת הפורום?
מאיר YMY כבר לא מנהל בפורום?
ברוייאר - מנהל משנה חדש. מי הוא (ברוייאר העיתונאי - בי"ס לפוליטיקה) שיבוא ויגיד שלום...
בכל מקרה בהצלחה לכל איש בדרכו!
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 12:52 |
|
| |
לומד,
הקווים האדומים גמישים למדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 12:35 |
|
| |
קבוצה יש עכשיו, וכדבריך היא לא מועילה. אבל הסחף של הציבור כולו לכיוון מסויים, מועיל גם מועיל! הגע עצמך, אילו היה הציבור החרדי עתה כמו לפני שני עשורים, אחר תחילת ההקצנה, וקודם המשכה. האם היו כל כך הרבה ממורמרים כמו עתה?
יש איזו נחיתות כלפי מי ש"זכה להחמיר" יותר, והיא חוסמת כך פעילות שפויה. אמנם, במקרה בו ההחמרה תהא מוגזמת, תבוטל ההרגשה הזו, ואז יאיר האור. אין לי כח להאריך עתה, אני מקווה שהעיקרון הובן.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 12:14 |
|
| |
לומד
מה זה "משום כך"? לאיזה חלק דלעיל זה מתייחס?
אני לא מבין מה תועלנה כאן הרעלות? נניח ותקום קבוצה של אולטרה-פרומערס, האם עמידה של קבוצה נוספת מימין לזרם המרכזי תפקח עיני מישהו?
וכי ההקצנה של הישוב הישן עזרה לציבור האגודאי-דיגלי לפקוח את עיניו? או דירבנה אותו להתחרות ולהראות ש"אנו הסאטמער האמיתיים"?
האם יהודים תומכי בל"ד ורודפי מתנחלים גורמים לתומכי מר"צ ועבודה לפקוח את עיניהם או נותנים להם תחושה של מקום טוב באמצע? וה"ה לכהנסטים כלפי המתנחלים - "חיזקו" אותם או פקחו את עיניהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 09:52 |
|
| |
אדרבה
שתתקבלנה ברצינות, הרוצה להחמיר יחמיר, ואני את נפשי הצלתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 09:47 |
|
| |
לומד אל תעלה הצעות כאלו, הן עוד תתקבלנה ברצינות.
ראה חדירת גרביים, שרוולים ארוכים, מטפחת עד הגבות וכו' וכו'. שלא לדבר על חומרות בתחומים אחרים.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 28/11/2007 9:48:02
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 09:31 |
|
| |
ואני אופטימי, דוקא משום כך.
דומני שעלינו לזרז את חדירת השאל והבורקה לציבור החרדי, כך יבינו כולם כי יש סוף לאי השפיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 08:23 |
|
| |
פצעי אוהב
תודה על התשובה המפורטת. תסלח לי אם אעיין בה מעט, כי נראה לי שהיא חשובה לכולנו. היא מצביעה על דגם.
איני יודע מה השינויים שביקשת להכניס, ואם החטא המרכזי היה דיבור או עשיה, או שמא שניהם גרמו.
אבל נראה מה המחיר ששילמת ומה הרווח שהרווחת.
א. איימו עליך בפגיעה בפרנסתך. אבל פרנסתך איתנה מצד ההשתדלות הטבעית (איני יודע מהי, אבל כך הבנתי, ומסתבר לי שאינך קשור דווקא לחברה החרדית, או החברה החרדית הזו שבקרבה אתה מתגורר) או שמא רק העסקנים ובעלי האיומים פנו אליך והשאר התעלמו? זו נקודה חשובה!
ב. אשתך עקרת בית. אבל יש נשים רבות שעובדות ותורמות הרבה לפרנסת הבית. ורובן עובדות בחברה החרדית. בין מורות, בין מתכנתות.
ג. נאלצת בסוף להוציא את כל ילדיך מן המוסדות החרדיים. כלומר תלמודי תורה. והיתה לך אופציה אחרת, שאיני יודע מהי.
האם ניתן לדמות זאת למי שהיה מוציא בב"נ את בניו מתלמוד תורה, נניח, תשב"ר או רמת אלחנן ומעבירם לתלמוד תורה מרכז - או רזילי? או רוז'ין?
והאם גם בבני ברק זה היה למעליותא?
ד. ומה עם הבנות? האם גם להן היה מוסד תחליפי? איני יודע מה אצלך, אבל יש כאן גם אבות לבנות.
ה. מדבריך אני מדייק שטרם הגעת לפרק מעבר מחיידר לישיבה. האם חשבת על הישיבות הקטנות שתרצה לשלוח אליהן ילדים? האם גם שם יזכרו לך עוונות ראשונים (שאיני יודע מה הם, אבל עצם החיבור לאינטרנט והשותפות כאן עלולה להיות עוון חמור מאד כמובן, סמיילי עצוב).
וכנ"ל כאשר מגיעים לישיבה גדולה.
שמא תאמר: עדיף לי לשלוח את בני למקום כמו מערבא או נהרדעא. יתכן שאתה צודק. אבל האם זה לא אומר שאתה יוצא בהדרגה מהמסגרות המקובלות עלינו? שוב, איני אומר שזה לא טוב. אולי זה מצויין. אבל האם זה מה שאנו מחפשים לעצמנו? אם כן, האם לא כדאי להכריז על זה בגלוי? והאם הכל כאן יצטרפו אליך?
ד. כנ"ל לגבי בנות בגיל סמינר. לאן שולחים אותן?
ה. ולאחר הישיבה הגדולה והסמינר מגיע פרק "האיש מקדש". אהה. עכשו מגיעה עת החשבון והשילם. הזכרתי לעיל את בעית השידוכים שמאיימת על כולנו.
כמובן, יתכן שכאן הפתרון קל ביותר. אולי תהיה לנו קבוצה גדולה, של חברי א"א (או חברי עצכ"ח), ונוכל להשתדך בינינו...
אחד ההבדלים הגדולים בין עצכ"ח לא"א הוא שלא כל אדם בנוי להיות עצכחניק, אבל כל אדם ראוי לו, כמדומה, להיות א"אניק, וזה לא ענין של נטית הנפש ודקות המחשבה והמוכנות לחיים של בירור קשה וכואב, אלא חיים בדרך של אבותינו לפני שנים, עשרות שנים לכל היותר. וזו דרך שהיתה מיועדת לכל אלא שנסתמו שעריה, ואנו באים לפותחה מחדש. לפיכך, אם נגדל מספיק, יהיו לנו בתי כנסת, מוסדות לימוד, ומשפחות להתחתן בהן. אבל עד אז, האם יהיה גורלנו כגורל שבט בנימין?
שאלותי אינן מופנות אליך אישית, אלא למחשבה לכל. וראה לעיל דברי חכמת אדם.
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 02:02 |
|
| |
אז מימוני היקר זה עובד כך
לאחר שעשו לי את המוות,
איומים על ילדים שיעופו מהת"ת איומים על חרם שלא יקנו ממני עקב היותי עצמאי
מה לעשות עם האישה לא עובדים איומים על עבודה כי עקרת בית היא.
לגבי בית הכנסת לא היתה לי כל בעיה כי אני עצמי הקמתי שני בתי כנסת שפתוחים לכל איש בישראל ואין שם כניסה לטאליבאן, כמו כן עזרתי בהקמת עוד בית כנסת שלישי בשכונה
יש מספיק חלופות בשכונה שלנו, גם למאיר הגר בשכונתי יש די והותר חלופות בלי עין הרע,
לאחר תקופה נוספת כאשר אחד מילדי שהתקשה בלימודיו נאלץ ללמוד בבית ספר ולא בחיידר השם ירחם! גיליתי כי בית הספר שם בכיס הקטן את החיידרים למיניהם והעברתי את כולם לשם וכך תמה לה מלחמת השיחרור האישית שלי
כדאי ליהות חלק מרשימה שחורה זה נחמד אז יש להם הרבה יותר כבוד, לעומת הימים בהם הייתי רופס. כאשר אתה מקרין עוצמה כל שלוחי הרשע מחוסי הדרך מסתכלים עליך בהערצה.
בא ותגלה כמוני כי יש חלק מאותם חלופות שיש מי שמגדיר אותם למחצה ולשליש, הם הרבה יותר טובים מהלכתחילה של כולם, גם אני הקטן חשבתי אחרת, עד אשר גיליתי מתוך בדיקה אמיתית
במשך שנתיים היו לי ילדים בשתי המחנות. כך שלאחר שנתיים פשוט פתחתי את העיניים.
אם תקרין חוסן אף אחד יתרחק ממך נהפוך יראו בך מודל לחיקוי.
זה נשמע פשוט, אך אודה ולא אבוש כי זה מורכב וקשה ביותר ובכל זאת אני ממליץ בחום
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 21:10 |
|
| |
קודם כל, סליחה על הבורות, אבל...
מישהו יכול להסביר לי סוף סוף מה זה עצכ"ח???
לעצם העניין
אצטט ידיד טוב וחכם שאמר לי לפני זמן מה, בתשובה לשאלה האם יצטרף לאגודה:
הראשונים שיילחמו, כמו כל תחילת מהפכה, יוכו שוק על ירך. ישלמו מחיר כבד.
רק עמידתם במחיר זה תקבע האם תהיה מהפכה ולבאים אחריהם יהיה קל יותר.
אם היה המחיר מחיר אישי, אין לי בעיה לשלם אותו, כי אני מאמין בצדקת הדרך.
אבל
הבעיה הגדולה ביותר היא, שאין עדיין מוסדות לימוד בדרך הרצויה. או חיידר שכפוף לכל השטיקעס, או תלמוד תורה או בית ספר שאינו בדרכנו.
ולכן
אם המחיר הכבד הוא חינוך הילדים, אין לי שום רשות לשלם מחיר כזה.
אם אאלץ לשלוח את ילדי למוסדות חינוך חרדיים למחצה לשליש ולרביע, כדי שלי ולאחרים שכמוני יהיה נח להרים את הראש, כי אז יצא שכרי בהפסדי.
ולהוותנו, צודק הוא בכל מילה.
רק תנופה של רשת שלמה, גנים וחיידרים וישיבות קטנות שיקבלו אותם וישיבות גדולות שיקבלו אותם, בתי ספר לבנות וסמינרים שיקבלו אותם, רק ביטחון בחינוך טוב ואיכותי יחד עם השקפה נכונה ורצויה, לאורך כל הדרך - יכולה להרים את האגודה למקום הנכון.
דא עקא, רוב שכמותנו אנשים עמלים הם, לא פוליטיקאים, ואין זמנם וכוחם וקשריהם בפתיחת רשתות מסועפות.
ובכן רגננו, זכור ה' מה היה לנו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 13:23 |
|
| |
בעל
משטרה? אינקויזיציה
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 12:48 |
|
| |
האם האינקוויזיציה שולטת? כולנו חיים בעסקות חבילה. אתה יכול (אחר מטר צעקות ראשוני) להחליט שאינך רוצה את החבילה החרדית ואף אחד לא יוכל להגיד מילה, תוכל לעבור דירה לגבעת שמואל או להתנחלות, לחבוש כפה סרוגה ולהפיץ את דעותיך ברבים. מי שרוצה להיות בחברה חרדית שיהיה מודע לכך שלחברה יש גם משטרה.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 27/11/2007 12:50:06
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 11:21 |
|
| |
לב
אם כדבריך כי אז חוזרני בי.
אם כי אני עדיין חושש שמה שהיה היתר גמור לפני שנתיים (ולא 20 ולא 200 שנה) היום הוא איסור גמור.
כמו סלולרי ונסיעה יחד באוטובוס.
וכל שכן לדבר על זה.
אבל אם מה שכתבתי אינו נוגע לכאן, מה טוב ומה נעים, ובטלו דברי מכל וכל.
*** קוגיטו
דברי נבעו מתוך קנאה פשוטה. הרושם שלי היה שלדבר אסור, וכל נסיון לדבר יעלה ביוקר. ושמחתי והתעצבתי. שמחתי שיש מי שזכה לעמוד על דעתו מול האינקויזיציה שלפעמים נראה שהיא שולטת בנו. והתעצבתי שאני לא זכיתי למידה זו. המילים שלי היו המשך של ציטוט מתוך דברי הכותב. (ולא ברור לי בכל אופן שנבין אותן איך זה דומה לביטוי שלקוח, כמדומה, מן הסיסמה הנאצית המרושעת).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 10:26 |
|
| |
(מיימוני-"עכשו נראה איך אתה מסתדר עם הרגשת השיחרור שלך.".אתה מתכוון לשחרור בסגנון"ארבייט מאכט פראיי"?)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 10:19 |
|
| |
מיימוני
כמה המתנגדים שלנו משלמים לך??
אתה זורה פארנויה לכל עבר כאן ובאשכולות אחרים. אם נטייתך האישית היא להיות נסתר מכל נסתר (ובמקרה שלך יתכן שבצדק כפי שיתבאר להלן) מה לך להדביק את סביבתך בנירדפיות?
הרי אנו רובנו מכירים זה את זה, וגם מזוהים בדעותינו בקרב חוג ידידנו הלא וירטואלים.
אם אתה מכיר מקרה כמתואר לעיל, זה עניין בפנ"ע. אבל הסיפור של מאיר לא מתקרב לזה, וגם הוא קשור רק בעקיפין לכתיבה בפורום. כך שממנו אתה לא יכול לשאוב סימוכין לאופן שבו אתה תופס את המציאות.
יתרה מזאת, על דעות עצכחיות מסויימות היו רודפים בקהילות ישראל גם לפני מאות שנים, משא"כ על דעות דפורום זה שהמתנגדים להן היו נחשבים מן המתמיהים עד לפני עשורים בודדים.
אז מה אתה רוצה מאיתנו?
תוקן על ידי לבהעיברי ב- 27/11/2007 10:21:46
|
|
|
|
|