| נשלח ב-25/11/2007 12:08 |
|
| |
12 השבטים
תמיד חשדתי ש-12 השבטים של עם ישראל שקולים כנגד 12 המזלות.
אבל לא ראיתי בשום ספר איך מקובל השיוך ביהדות, ואם בכלל.
אני שמה פה את השערותי. לא הכל פיקֵס, יעקב מתחשבן פה יופי יופי עם הילדים שלו, אבל חשבתי הרבה על כל אחד:...:
בראשית פרק מ"ט: "ויקרא יעקב אל בניו ויאמר: האספו ואגידה לכם את אשר יקרה אתכם באחרית הימים. הקבצו ושמעו בני יעקב ושמעו אל ישראל אביכם."
"ראובן בכורי אתה, כוחי וראשית אוני, יתר שאת ויתר עוז. פחז כמים אל תותר כי עלית משכבי אביך אז חללת יצועי עלה." - מאזניים.
"שמעון ולוי אחים כלי חמס מכָרותיהם. בסודם אל תבוא נפשי בקהלם אל תחרד כבודי כי באפם הרגו איש וברצונם עקרו שור. ארור אפם כי עז ועברתם כי קשתה אחלקם ביעקב ואפיצם בישראל". תאומים ודגים. נכון שני מזלות אלה לא בדיוק מתאימים לחמת הזעם הלא-שקולה שמתוארת פה, אבל "אפיצם בישראל" זה מדוייק לשניהם, ועצם התפיסה של כפילות, וברכה משותפת לשני אחים מתאים לתאומים ולדגים. ועוד אנו רואים אצל שמעון בציור תיאור של עיר דווקא... לוי, העוסק בקודש ללא נחלה משלו, נראה דגים בכל מקרה.
"יהודה אתה יודוך אחיך ידך בעורף אויביך ישתחוו לך בני אביך. גור אריה יהודה מטרף בני עלית כרע רבץ כאריה וכלביא מי יקימנו. לא יסור שבט מיהודה ומחוקק מבין רגליו עד כי יבוא שילה ולא יקהת עמים..." טוב, עם יהודה אין ספק - אריה.
אחרי הברכה האדירה ליהודה, יעקב מתחיל לתמצת:
"זבולון לחוף ימים ישכון והוא לחוף אניות ויָרכָתו על צידון". סרטן. ברור.
"יששכר חמור גרם רובץ בין המשפתיים. וירא מנוחה כי טוב ואת הארץ כי נעמה ויט שכמו לסבול ויהי למס עובד." טוב, יעקב פה לא מרחם יותר מדי. מיסים ועבודה שייכים לגדי. אבל הדגש כאן הוא על עצלות, ורביצה - ממש ממש לא גדי... אבל בכללי, חתיכת ברכה אכזרית ולא סלחנית, מה שבכל זאת מחבר אותו לגדי.
"דן ידין עמו כאחד שבטי ישראל. יהיה דן נחש עלי דרך, שפיפון עלי אורח, הנושך עקבי סוס ויפול רוכבו אחור. לישועתך קיויתי ה'." אין ספק, כאן מדובר בעקרב. נחלתו של דן היא גם איזור שממה ומדבר, מאבק מתמיד עם סלעים, רמשים ובצורת... - סביבה עקרבית לגמרי.
מן הסתם ה"לישועתך קיויתי ה'" שנכנס כאן לא שייך דווקא לדן אלא זוהי אנחת ביניים היוצאת מעומק לבו של יעקב, המיואש מסקירת בניו. אבל מתאים לי שאנחה זו תבוא דווקא סביב עקרב...
"גד גדוד יגודנו והוא יגוד עקב." דלי. טקטס מיוחד, לא ברור, לא מובן, המשחקי מילים של גד, שמשמעו "מזל" (הדלי שייך לאסטרולוגיה).
"מאשר שמנה לחמו והוא יתן מעדני מלך". ברור, שור. אין ספק.
"נפתלי אילה שלוחה הנותן אמרי שפר". קשת. לגמרי.
"בן פורת יוסף בן פורת עלי עין, בנות צעדה עלי שור. וימררהו ורבו וישטמוהו בעלי חיצים. ותשב באיתן קשתו ויפוזו זרועי ידיו מידי אביר יעקב משם רועה אבן ישראל. שאל אביך ויעזרך... " טוב, כשהוא אוהב מישהו, יעקב, היצירתיות שלו מרקיעה שחקים. הסמל של יוסף, עם התבואה, החכמה והכל - בתולה.
"בנימין זאב יטרף בבוקר יאכל עד ולערב יחלק שלל." שבט בנימין אדירי הכוח, שמהם יצא גם שמשון, אנשים ראשוניים ואמיתיים ומחוברים לחיים. טלה.

אם יש למישהו את החלוקה המקובלת בידי חכמינו מן הקבלה - אשמח לשמוע.
והנה במרוכז ההשערות שלי:
ראובן - מאזניים
לוי - דגים
שמעון - תאומים
יהודה - אריה
זבולון - סרטן
יששכר - גדי
דן - עקרב
גד - דלי
אשר - שור
נפתלי - קשת
יוסף - בתולה
בנימין - טלה
אם אצליח - אעביר לכאן גם את התמונות. הן יפהפיות...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2007 14:12 |
|
| |
יוסף הוזמן לפרש ולומר מה דעתו ובסוף אמר מה שהקב"ה אומר ואף הדגיש לפרעה שזאת האמת ושלא ישים את יוסף במרכז באומרו "בלעדי, אלוקים יענה את שלום פרעה"
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2007 11:31 |
|
| |
חיים, לא חושבת שהייתי שם כיהודיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2007 22:26 |
|
| |
מגי שלום לך גם פו
ספר היצירה נותן הסבר על השיכויות השונות למזלות.
בקבלה [ספר הזוהר]נכתב כי כי התורה נכתבה מ"ב אלפי שנים לפני בריאת העולם במקום אחר נאמר כי היא נכתבה 947 דורות לפני בריאת העולם.
למה אני מעלה את זאת, כי, כאשר בה האל ושואל עם אחרי עם האם אתם רוצים בתורה? וכל אחד שואל מה יש בה בתורה?, האל עושה זאת כאשר הוא יודע מראש על-פי שנכתב בתורה כי היא התורה, מיועדת לעם ישראל, ולא לשום עם אחר על-כך נאמר בזוהר כי הדבר נראה כאלי האל משקר, למעשה האל בדרכו שלו נותן לעמים אחרים הזדמנות שווה לזו של עם ישראל לקבל את תורתו, והוא במאת מצפה שיציר כפיו כולם יקבלו תורתו, אבל בפועל תורת משה וישראל הניתנת במעמד הר סיני ניתנת לעם ישראל בלבד, כל 613 מצוותיה וכל הגויים ניתנות 7 מצוות בני נח,
אני מניח שהכותב החביב מתוך ראיית שמך העיברי קיבל שגם את חלק ממקבלי התורה כבת לעם ישראל, ומיתוך היותך גילגול שנמות ישראל לדורותיהם מאז מעמד הר סיני בו נכחנו כולנו כנשמות ואשר 3200 שנה לאחר מכן אנו מתכתבי על כך מבלי שאנו מבינים איך בכלל הינו שם ואמרנו נעשה ונישמה וקיבלנו את תורתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2007 22:06 |
|
| |
יוסף לא חייב את פרעה בשום דבר. הוא הוזמן לפרש חלומות, והוא פירש, ובעקבות כך קיבל מן המלך תפקיד.
לא קלטתי את הקשר בין מה שאמרתי לבין זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2007 20:43 |
|
| |
יוסף חייב את פרעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2007 13:03 |
|
| |
ובאה המחשבה החדשה, וקלקלה הישנה...
אתה מחליט שתורה אחת לכולנו? על סמך מה? איך? איך אומרים - מי שׂמך? באיזו רשות אתה מחייב את כולם?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 12:26 |
|
| |
מחשבה נוספת היא שעל אף ששונים אנו זה מזה, אף על פי כן תורה אחת לנו, ובאם יבוא אדם ויאמר לעצמו - "אני עוף מוזר שצריך משהו קצת אחר", נבוא ונאמר לו שזה לא נכון משום שלכל אדם באשר הוא ניתנה התורה כפי שהיא.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 12:03 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2007 21:20 |
|
| |
מחשבה שעלתה לי היא שהקב"ה עשה אותנו שונים זה מזה בכדי שנעשה שליחויות שונות המשלימות אלו את אלו ויוצרות תמונה אחת גדולה שמורכבת מכל הצבעים הקיימים וגם מכל המזלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2007 19:40 |
|
| |
לא יודעת, אבל זה מעניין, הקשרים הברורים הללו...
תחשוב שאנחנו כולנו צאצאים של אותם 12 בנים, וכולם יחד מייצגים את כל גלגל המזלות... לא יודעת בדיוק לאן להמשיך את המחשבה הזאת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2007 08:52 |
|
| |
מה זה אומר?
|
|
|