בית פורומים אגודה אחת

דרושים בחורים לישיבה מקורית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/11/2007 12:53 לינק ישיר 
דרושים בחורים לישיבה מקורית

מתגבשת ישיבה ע"י ת"ח עמוק ובעל כושר הסברה מעולה לבחורים אשר  נפשם חשקה בלימוד עיוני מושכל לפי התכנית הבאה:
1. סדר עיוני שבנוסף לרובד הלמדני הסטנדרטי תנתן שימת לב לשיטתיות ויסודיות העוקבת אחר כללי הש"ס דרכי לימוד הדרשות ועוד נושאים הנידונים בהרחבה בספרי הראשונים ונשכחו.
2. סדר בקיאות תוך הדגשה  תועלתית של חזרת הרי"ף והרא"ש כדי לזכור סוגיא אליבא דהלכתא.
3. חבורות וועדים במחשבת ישראל, במגמה לסיים כמה וכמה ספרי יסוד קלאסיים, ולהקיף כמה סוגיות רעיוניות הנוגעות להבנת גישות שונות של קדמונינו בשאלות יסוד הנוגעות ללימוד הש"ס ולחיי היהודי בכלל.   

רוח הישיבה תכניה ומגמותיה מושפעת ממשנת הגר"י ויינברג זצ"ל ר"י נר ישראל בבאלטימור.

הישיבה נועדה לכל בחור אשר נפשו בוערת בקרבו לאופקים אלו, ומוכן להשקיע כוחתיו להתפתחותו הרוחנית והאינטלקטואלית. 
התוכנית היא חבורה הדוקה של לא יותר מ-20 בחורים.

עד כמה שידוע לי לא הוקצו תקציבים למנגנוני בייביסיטר או להנחלת משנות פוליטיות, כך שהישיבה אינה מומלצת למי שנצרך לשירותים אלו . 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2008 21:31 לינק ישיר 

לב,
עדיין רלוונטי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/2/2008 20:35 לינק ישיר 

מאשר את ההכחשה.
ונפלאתי על חכם בעיניו שסברא היא כי רמ"א לא היה צריך לי כדי לפרסם בהיידפארק. ועוד שודאי היה מקדים לפרסם בעצכ"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2008 19:14 לינק ישיר 

דווקא לא הצלחת, זה עדיין שם.

כמה עמלתי בשעתי להביאך הלום ולא עלתה בידי. אילו רק ידעתי, הייתי מעליל עליך שאתה ראש הממשלה, שרק תבא להכחיש.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2008 18:19 לינק ישיר 

ועוד משהו. מתוך הקישור שניתן כאן ראיתי את הערך בויקי, ואשמח אם מישהו יתקן שם: אני לא מלמד בקרית אונו.
אין צורך. הצלחתי לתקן. תודה

תוקן על ידי mdabraham ב- 28/02/2008 18:22:44

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2008 18:17 לינק ישיר 

הפנו את תשומת ליבי להודעה האחרונה כאן. הריני מוסר מודעה בפניכם: מודה באשמה וכופר בעובדות. זה לא אני.
בכל אופן, חן חן על ההשערה המחמיאה הזו.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2008 00:00 לינק ישיר 

לפי הסגנון מדובר בהרב מיכאל אברהם מח"ס מידה טובה שהוא מבחירי כותבי עצכ"ח, ומכאן הפרסום כאן
ראה ויקפידיהhttp://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%90%D7%9C_%D7%90%D7%91%D7%A8%D7%94%D7%9D

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2008 18:39 לינק ישיר 

לב העברי.
סעיף מס. 1 הוא אוטופייה.
בלתי אפשרי לבחורים צעירים להשתלם גם "ברובד הלמדני הרגיל" וגם בדרכי דרשות התורה וכללי הש"ס באופן שיטתי. ולהוסיף גם זכירת סוגיות אליבא דהלכתא, כל זאת בלי לפגוע "ברובד הלמדני הרגיל" אינו מעשי.
אולי זה אפשרי בגילאים מבוגרים יותר אחרי שכבר הראש הסתגל לחשיבה למדנית "רגילה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2007 05:44 לינק ישיר 

אמת
אבל בדבריך הקודמים נערכה הפרדה מוחלטת בין "למד" ו"לימד" .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2007 20:47 לינק ישיר 

אמת
אבל בילדותו היה ב"עץ חיים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2007 18:19 לינק ישיר 

כמדומני שר' שמואל יעקב וינברג גם למד בארה"ב ונחשב מתלמידיו המובהקים של ר' יצחק הוטנר בעל "פחד יצחק" .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2007 13:02 לינק ישיר 

זה גר"י ויינברג אחר.
ר' יעקב ויינברג ממשפחת ויינברג של הרבי מסלונים חתן הרב רודרמן ר"י נר ישראל בבולטימור. למד בא"י - לימד באמריקה. נפטר בתשמ"ט.

אתה מדבר על ה"שרידי אש" - ר' יחיאל יעקב ויינברג חניך סלובודקה דור אחד אחורה. אחד מגדולי הדור. לימד בברלין ובמונטריי. נפטר בשנות ה-60

אין כל קשר בין השניים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2007 11:33 לינק ישיר 

הגר"י ויינברג מחבר ספר 'לפרקים'. אל תשכחו לציין שמדובר לישיבה ללטאים בלבד, כי הרי הגר"י ויינברג היה סופר ליטאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2007 11:38 לינק ישיר 

צוות: לישיבה אין צוות, ולכן מדובר בחבורה קטנה בין 10 ל-20 בחורים. זו תזמורת של בן אדם אחד.
הוא עצמו בעל ידע אינצקלופדי וחריפות בתחומים רבים וההצלבות בין התחומים. הוא נוטה לחקירה מעמיקה בשילוב בין למדנות ישיבתית לכלים שיטתיים אחרים כאשר ההקדמה ל"דברי תלמוד" של הגרא"א קפלן נראית לו הולמת כמניפסט הלימודי שלו. 
לא ראיתי את הנהגתו עם בחורים , ידוע לי כי בעבר הרחוק הוא היה מגיד שיעור אהוד בישיבה גדולה.

גילאים וסוציולוגיה: נער בן 17 לא ימצא את מקומו שם, המדובר בקיבוץ לחברה' שכבר יודעים משהו מהחיים שלהם ורוצים לעבור השתלמות בהיבט נוסף של לימוד עיוני. חברה' שאפשר למצוא בישיבת מיר נניח - - לא ליד הנגריות....

אין הגדרות והגבלות חברתיות עדתיות - הישיבה מתבססת על התכנים שלה. מהכרותי עם הרב, יוצאי מדינות ברית נאט"ו ישתלבו שם בטבעיות רבה, וישראלים שוחרי ידע גם ימצאו שפה משותפת.

תנאי מחיה: הבנתי (לא ראיתי) שהתנאים הגשמיים הם שופרא דשופרא כי המוסד מסונף לאחד המרכזים העתירים במחוזותינו. האוכל, האסתטיקה וההגיינה עומדים על ליגה לאומית (תרתי משמע...).

תשלום: כרוך בתשלום שכ"ל, למי שמעוניין אוכל לברר את הסכום.

בייביסיטר: לא נראה לי שתהיה איזו אפשרות או רצון לאכוף משטר ע"י משגיח או ע"י גורם אחר. כך שמי שנשאו ליבו יבוא, ומי שצריך "מחייב" וכיו"ב הוא בבל יכנס.

בוחן,
כל מי שמתעניין יכול לפנות אלי באישי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2007 09:31 לינק ישיר 

כוונתו לומר שלא יהיה משגיח בישיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2007 08:47 לינק ישיר 

לב
להבהרה, מה כלול בשרותי בייביסיטר?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > דרושים בחורים לישיבה מקורית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול