בית פורומים שידוכי חרדים

דחף לדבר תורה בשידוכים התגררות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/12/2007 18:16 לינק ישיר 
דחף לדבר תורה בשידוכים התגררות

בס"ד
אני יודע שלא נהוג אבל מה לעשות כדי לא להגרר לחידושים באמצע השידוך יש לי בעיה אני נוטה להסחף לסברות ולא משנה עם זה שידוך או חברותא אני לא שולט בזה בזמן האחרון :|
והאמתי שהשידוכים שיצאתי לא שיצאתי הרבה דווקא אהבו את זה אבל אני מרגיש שלא לזה באתי זה בדרך כלל קורה לי מה אני עושה???
ואם בכלל כדי להפסיק לפי מה שראתי דווקא המגרעה הזאת הועילה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2007 10:34 לינק ישיר 

אין רע באמירת חידושי תורה או בניהול דיונים פילוסופיים בפגישה, כל עוד שומרים על שני חוקים בסיסיים:

א. זה צריך להיות מעניין, ואתה צריך לוודא שהפרטנרית לשיחה מוצאת ענייין בנאמר.

ב. את צריך לדאוג לשמור זאת ברמה של "קינוח" בשיחה (או "מתאבנים"), ולא  להפוך זאת למנה העיקרית.

גם אם הבחורה חובבת דיונים אינטלקטואליים, ומשתפת פעולה, ואתם מוצאים עצמכם נוסקים לדיונים חובקי פסגות אודות עתיד החברה החרדית, הפילוסופיה של הפיזיקה המודרנית וכתבי הגרי"ד לעומת כתבי החזו"א- אל תרשה לעצמך לפול למלכודת. תכניס כמה נושאי שיחה מעשיים ותרום כמה פרטים על עצמך כבנאדם וכאישיות (וכמובן- שאל אותה על עצמה כאדם, בנוסף להיותה סתם בחורה סקרנית וחושבת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2007 18:42 לינק ישיר 

בס"ד

"גבר ממאדים",

תיארת סיטואציה בצורה מדהימה ויפה, אני מסכים ונהנ מכל מילה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/12/2007 18:41 לינק ישיר 
בס"ד

העיין במה שכתבת כתיבה יפה אגב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2007 18:37 לינק ישיר 

זה מאוד נחמד להגיע בפגישה לגירוי אינטלקטואלי, אדרבה אפשר לשמוע צד שני באותו הנושא. אבל העיקר שידוך אינו שוויון הדעות 'כשם שפרצופיהן אינם שווים כך דיעותיהם אינן שוות'. אין סיכוי שזוג ישוו את דיעותיהם חד לשני להיפך ע"י ריבוי דעות נוצר השילוב והסגנון של הבית.

אבל איך מגיעים לרמה של דעות סותרות ועדיין חיים יחדיו ועוד בעושר? ע"י רגשות. לכן בפגישות צריך להביע רגשות כך זה גם יגרום לצד השני להביע רגשות וכך יווצר קשר רגשי. אם הפגישה תיסוב על סברות וניתוחים פילוסופיים אין עתיד לקשר. אחרי שיש קשר רגשי אפשר ורצוי לדון גם בהוויות העולם ובחידושי תורה.

הבעת הרגשות צריכה לבוא ע"י סיפור, העברת חוויות וכו'. כשר ביעים דעה לא תמיד מביעים רגשות חזקים ולא נותנים לשני גיוי רגשי אלא גירוי שכלי. כאשר מעבירים חוויה ומתארים את ההרגשה, הצד השני מתחבר ומביע את הרגשתו באותה הסיטואציה וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > דחף לדבר תורה בשידוכים התגררות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext