אני מבין שאתן מעידות שישנן בנות שמעשנות, אבל האם הן מכורות או רק פה ושם. זה הבדל גדול.
נשלח ב-2/1/2008 15:58
לא אמרתי שאותו דבר אבל יש קשר כי אני יודעת שיש בנות שמעשנות אבל אף אחת לא תצהיר על זה להבדיל מבחורים..
נשלח ב-1/1/2008 04:25
ובחור מעשן ובחורה מעשנת זה אותו דבר? נו באמת...
נשלח ב-31/12/2007 23:28
אוי ליטאי מה הקשר ?
זה בכלל לא אותו דבר !
נשלח ב-31/12/2007 21:54
יש הבדל גדול בין בחורים מעשנים לבין בחורות מעשנות. גם לא הייתי לוקח חתן לבת שלי (אם תהיה...כרגע אני רווק) בחור שעושה פן. זה אומר שאני לא ייצא עם בחורה שעושה פן?
נשלח ב-31/12/2007 21:37
לי דוקא כן
עם מעשנת לא היית יוצא נכון?
ואל תתחילו להגיד שזה שונה... כי כמו שבנות שומרות על עצמן ולא מתחילות עם זה.. אז מן הראוי שגם בחורים יפסיקו עם זה
נשלח ב-31/12/2007 13:52
לא סיבה מספקת.
נשלח ב-31/12/2007 12:51
לליטאי
ברור שמכור לא מעשן בשביל הפוזה.. אבל לא יצאו איתו כי פעם הוא היה בפוזה!
נשלח ב-30/12/2007 18:06
כן המוצ הזה מעשן
אך על הנזק שנגרם בעטיו הוא יתן על זה את הדין!!
נשלח ב-26/12/2007 14:01
אינני כותב מהירהורי ליבי.
אלא לאחר שמיעת שיעור בנושא ממו"צ חשוב.
נשלח ב-26/12/2007 08:38
יש די בעיה הלכתית לעשן. ותמיד אפשר בק"נ טעמים לטהר את השרץ, אבל הוא עדיין יהיה שרץ.
נשלח ב-26/12/2007 03:58
ובכן...
מבחינה הלכתית אין שום איסור לעשן!
ואם תקראו היטב את הקול קורא של הרבנים,
תראו שהם כותבים שם לא להתחיל מכיון שמתמכרים.
ועכ"פ הם אינם אוסרים על מי שמעשן להמשיך לעשן.
אלא להשתדל להיגמל מההרגל הלא טוב הזה.
וע"ע ברמב"ם ובקצו"ע.
ולמי שמעוניין ישנם עוד מ"מ..
נשלח ב-20/12/2007 01:50
לחץ חברתי- פוזה, זה היינו הך. לא מעניין אותי מאיזה סיבה הבחור מעשן.
אני לא מסוגלת לא לדון. אני מתנצלת מאוד. זו תופעה איומה! זה כמו לא לדון רוצח עד שתגיע למקומו. כי מעשנים גם רוצחים את עצמם וגם את המשפחה שלהם. ואני לא מדברת על העשן ברחובות. מספיק כבר בכל משפחה יש מישהוא שנפטר מסרטן לא עלינו. למה למה למה לעשן?!
הסגריה הראשונה דווקא בפורים נראה לי.. וזה לא משנה איך, למה, וכמה. מעשנים לא מסוגלים להפסיק. ויותר גרוע מזה- הם לא רוצים.
מי שמפסיק זה רק מי שכבר עבר התקף לב או שחלה. אני מצטערת מאוד. בשבילי בנאדם כזה נפסל על עצם העישון. ואני באמת מצטערת בקשר אליך. אתה חייב לקחת תרופות להפסיק עם זה. לא רק לדבר. פשוט תקח את עצמך בידיים. זה סכנת נפשות!!
נשלח ב-20/12/2007 01:39
לעשני...
אני לא חושב שאת צודקת בעניין מפני כמה סיבות..
אחד מהדברים שרובם של המעשנים יפסיקו מיד אחרי החתונה או תקופה אח"כ.
דבר נוסף בחורים מתחילילם לעשן לא בגלל פוזות אלא בגלל לחץ חברתי או בגלל פעם אחת שבטעות חבר אמר להם קחו סיגריה והם נסחפו ויותר לא וויתרו על זה .
את מכירה את הבדיחה למה לא אומרים על סיגריה שהחיינו? כי תמיד הסיגריה הראשונה היא בשירותים...
אני חושב שהיום זה יותר לחץ חברתי בקטע מסוים מאשר פוזה..
כי היום הפוזה נגמרה כבר ב"ה...
אני מקווה מאוד שזה יופסק מייד כי גם אני נפלתי בבוץ הזה ואני מאוד רוצה להפסיק גם ככה ירדתי הרבה מאוד מפעם אבל עם שאיפה לעתיד להיגמל לגמרי..
ודבר נוסף בקטע הזה אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו הוא נכון ועוד איך נכון...
נשלח ב-20/12/2007 00:03
סויט- אצלי זה בכלל לא שאלה- ואצל כל חברותי - בחיים לא נצא עם מעשן. זה מבין הדברים שאפילו לא צריכים לשאול כי לא יציעו אחד כזה.
(אני נדהמת מזה ששאלת אם פוסלים על זה. אז מה אם זה נפוץ. אני חושבת שאת לא כל כך מבינה את החומרה שבעניין.)