בית פורומים עצור כאן חושבים

האם [לאור הצרות] נכונה הדרך שאנו הולכים בה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/12/2007 13:30 לינק ישיר 
האם [לאור הצרות] נכונה הדרך שאנו הולכים בה?

הרמב"ם במנין המצוות -מצווה ח.- אומר שמצווה  להדמות וללכת בדרכי הקב"ה,
 אנחנו בני תמותה, איך אנו יכולים לדעת מה הן דרכיו של הקב"ה?

כתוב בתורה וראית את אחורי... וכו' כלומר אפשר ללמוד ממה שהיה,
 שנאמר בינו שנות דור ודור. כלומר ממה שהיה- עלינו ללמוד, ולהבין מעשי ה'.

כמו שהגמרא אומרת -מה הוא חנון אף אתה חנון- מה הוא רחום אף אתה רחום וכו',

המקום הטבעי והבטוח, ללמוד על התנהגותו של הבורא הרי זה מהתורה, ומנ"ך. וספרי הקודש הסוקרים את מעשיו של הבורא.

בני ישראל היו במצריים, עמוקים במ'ט שערי טומאה,
אבל הבורא - נאמן להבטחתו לאבות, למרות מצבם הרוחני הירוד כאמור גאל אותם באותות ומופתים,

לאחר הנס הגדול של קריעת ים סוף, והשירה- שבו עם ישראל הכריז - שהוא מאמין בה',
עם ישראל, מיד בכפיות טובה -הכריז ניתנה ראש ושובה מצרימה- אבל אלוקים ברחמיו הגדולים סלח להם.

עם ישראל מגיע להר סיני ומקבל את התורה ישר מפי הגבורה, באותות ומופתים רואים את הקולות והלפידים, גילוי אלוקי ממשי.

אבל  לא עוברים ארבעים יום ועושים את העגל, איך קוראים לזה חז"ל -ככלה המזנה תחת חופתה- נוראה.
 הקב"ה כועס, רוצה להשמיד את העם, אבל ברחמיו הרבים, נענה למשה וסלח לעמו.

לא עוברים מספר חודשים והעם מתחיל להתאונן, סתם כך מרוב בטלה מתאוננים, אבל ה' ברחמיו כועס קצת ונרגע,

והנה עוברים עוד מספר ימים- והעם מתאבה לאכול בשר, הם רוצים שטיחים מקיר אל קיר,
הם רוצים אוסו בוקו וסטייק אנטיקרוט,- ושוב ה' כועס, אבל הוא הרי רחמן, הוא סולח.

העם בועט במתנת ה' ולא רוצה להכנס לארץ המובטחת, עכשיו הכעס גדול יותר, אבל הוא ברחמיו הגדולים מעביר על מידותיו.

כך בקרח, וכך בבעל פעור, ה' כועס קצת והרבה, אבל הוא הרי רחום וחנון סולח ומוחל.

בארץ המובטחת העם עובד לכל ע"ז שיש בסביבה וגם מיבא כמה.
 ה' כועס מעניש קצת ומביא את המושיע, כך כל ארבעים שנה חוזר הסיפור על עצמו, ממש רוטינה.

נבנה בית המקדש ברוב פאר והדר מקום מרכזי בארכיטקטוה מרשימה, הכל היה יכול ללכת יפה ואפשר לעבוד את ה' ברווחה

אבל עם ישראל כדרכו בקודש, עשה עם המלכים שלו והכהנים, את כל הפשעים האפשריים כנגד ה'.

ה' ברחמיו הרבים שלח להם נביאים מתריאים כ400 שנה בסבלנות אין קץ וברחמים רבים,
 עד שכבר אי אפשר היה- והחריב את ביתו והגלה את בניו.

לא עברו שבעים שנה והאלוקים ברחמיו הרבים סלח לבניו, ולמרות שהם רצו להתנק מהקשר איתו, כפי שמספר הנביא יחזקאל, הוא החזירם לארצם, ברחמיו הגדולים,

הבית השני גם החזיק מעמד מעל 400 שנה, למרות המתיוונים ולמרות המלכים המושחתים והאכזרים, עד החורבן הצפוי.

הגמרא אומרת, בית ראשון חרב בגלל גילוי עריות שפיכת דמים ועבודה זה, בית שני שהיו בה כל הרבה תלמידי חכמים טובים וחשובים למה חרב?
עונה הגמרא- בגלל שינאת חינם- בגלל שהעמידו על דין תורה, וכך עוד כמה דבריים חשובים מאד, אבל גם שוליים מאד.

עוברים כמעט שבעים שנה זמן גלות בבל הראשונה, והעם מצפה לגאולה, ופועל למענה בצורה אקטיבית, אבל ה' משום מה לא רחום וחנון???     השואה שהיתה אחרי המרד בר כוכבא, היתה שואה איומה.

אפשר להמשיך ולהמשיך ולמשיך עם גירוש ספרד פרעות מסעי הצלב פרעות ת"ח ותרפט והשואה הגדולה מנשוא.

איפה הרחום והחנון שאנו מכירים? הרי בחורבן ואחרי חורבן הבית בעיקר, כל היהודים היו צדיקים, משכימים ומעריבים לבית המדרש, עוסקים בתורה ובמצוות, כך לפחות אומרת ומספרת הגמרא והמדרשים.
על תור הזהב של יהדות ספרד אין צורך להרחיב, על צדקותם של יהודי אירופה בכל הפרעות שעברו צדקתם עומדת לעד.

אולי קרה משהו שאנחנו צריכים לתת עליו את הדעת, שהגלות הזו נמשכת כבר אלפיים שנה, למרות שבסך הכל אנחנו יחסית די בסדר ואולי לא לאורך כל הדרך?????

מודה ועוזב

החלק בכותרת שבסטגריים בהסכמת הכותב

תוקן על ידי עצכח ב- 16/12/2007 20:40:18

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2007 12:40 לינק ישיר 

מיכה
אכן  לפסוקים האלו כיוונתי, אבל מי שאומר שהכונה לחיזקיהו, יסלח לי אבל הוא לא מכיר את התנ"ך, ואפילו לא את הגמרא בברכות,
ויצא שורש מישי- ניבא על העתיד, חיזקיהו היה בן דורו של ישעיהו, לא מנבאים על אדם חיי בלשון עתיד, ולא מנבאים כך על מי שמנבאים לו את מותו.
המקסימום הוא שנותנים לו את הבת לאשה, וכך עשה ישעיהו, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2007 21:21 לינק ישיר 

תראה ירוחם, יש עוד פסוקים בישעיה, שמדברים לפי דעות מסויימות על המשיח, וגם לפי דעתי (לפי דעות אחרות מדובר על חזקיה המלך). ושם כנראה לא מדובר על בן גוריון:

"ויצא חוטר מגזע ישי, ונצר משרשיו יפרה. ונחה עליו רוח ה', רוח חכמה ובינה, רוח עצה וגבורה, רוח דעת ויראת ה'. והריחו ביראת ה', ולא למראה עיניו ישפוט, ולא למשמע אזניו יוכיח. ושפט בצדק דלים, והוכיח במישור לענוי ארץ. והכה ארץ בשבט פיו, וברוח שפתיו ימית רשע. והיה צדק אזור מתניו, והאמונה אזור חלציו. וגר זאב עם כבש.... והיה ביום ההוא, שורש ישי אשר עומד לנס עמים - אליו גוים ידרושו. והיתה מנוחתו כבוד."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 11:07 לינק ישיר 

מיכה
אני יכול להביא עוד הרבה מובאות מישיעה ואחריםו על מושיע, שיקום לעם ישראל ויגאלם,
אבל בבקשה נא לשים לב למה שכתבתי, משיח במתכונתם של חז"ל, למרות מה שהרמב"ם כותב כי אין בין ימינו לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות, ועולם כמנהגו נוהג, המחשבה שהשתרשה בעם, על משיח שיוריד את בית המקדש מאש ויעשה ניסים ונפלאות כהנה כהנה, דברים שלא יכולים להתגשם. ולכן המשיח הזה לעולם לא יוכל לבא
, מישהו הביא כאן בפורום נדמה לי בשמו של בעל התניא:המשיח שאנו מצפים לו לא יכול לבא.-המשיח שיבא אנו לא מצפים לו.
לצורך גאולה הרי גם בן גוריון יכול להחשב למשיח, אם בר כוכבא היה משיח בעייני רבי עקיבא והרמב"ם, כל זמן שהמדינה הזו תתקים- ואני מקוה לעולם-זו הגאולה- לפחות תחילתה
אם שמת לב אנו מחוייבים להאמין- לא שמשיח יבא- אלא בביאת המשיח,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 15:17 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

זוהר
אף פעם, אף פעם, מלכות ישראל, בכל שלב שהוא, היה עצמאי לחלוטין מהשפעות של מעצמות ומדינות האזור או העולם.
 המואבים הפלשתים העמונים והאשורים הבבלים והכשדים הפרסים והיונים, על הרומאים אנחנו לא מדברים,
תפסיק עם הדמגוגיה הזולה הזו. אין ולא היה בעולם מדינה קטנה, שיכלה להתקיים בלי השפעות  ושליטה זו או אחרת של המעצמות.

במדינה הזו קוראים- יהודי מלוכלך- רק עם היהודי  לא התרחץ.
במדינה הזו לא תולים יהודים כמו בקר בבית מטבחיים כמו שתלו ביאסי רומניה הגויים
במדינה הזו לא מובילים אותך לכבשנים, כמו צאן לטבח, רק מכיון שאתה יהודי.
במדינה הזו שופכים את הדם ,במלחמה על אדמה ושלטון, ולא כמו כבשים.
המדינה הזו צמחה בשישים שנות קיומה. פי עשר במספר תושביה ופי אלף בכלכלתה.
המדינה הזו הוציא מתוכה מקבלי פרס נובל, יחסית לתושביה, יותר מכל מדינה אחרת
המדינה הזו היא פלא בפיתוח טכנולוגי, ונמצאת בקטגוריה הזו במקום ה8 בעולם
המדינה הזו מסרבת לקלוט ולהכניס לתוכה אלפי אנשים ממדינות אחרות החפצות לגור בה, כנראה שטוב לגור בה.
היתי יכול להמשיך ולהמשיך, אבל זו המדינה שלנו עם חלק קטן  מהטוב שכתבתי ,את הרע כבר אתה תטרח להזכיר,
את המדינה הזו הקימו הציונים שבעטו במסורת בית אבותם בצורה מוצהרת ובוטה, ונלחמה בזמנה בכל מה שלדעתך הוא קדוש,
הם בחרו בדרך אחרת, עם הזיקה לתנ"ך ולארץ, ואם האהבה לכל עם ישראל כולל הספרדים והאתיופים- אל תיתתם אתה יודע בדיוק למה כוונתי-
והעובדה היא כי, למרות ,שלא שבכל קהילות הקודש, לא אמרו ואומרים מי שבירך לשלום המדינה, הרף זאת- ואולי בגלל זאת המדינה מצליחה כאמור, למעלה מן המשוער, למרות הרעבנים,

מודה ועוזב

אני מסכים שמצבנו במדינה הוא סביר. אבל מכאן ועק קץ הגלות ישנו מרחק רב.
אנו יכולים להמשיך לדון האם הרעה גדולה, או שיש מספיק טוב במדינה. ההבדל בין דברי לדבריך הוא, שדברי אינם דמגוגיה כלל (אולי הם נראים כך, אבל אנא התבונן), כל מה שכתבתי הוא נכון ואתה לא חולק על המציאות הרעה (בלי להתפס לנקודות קטנות, גם אתה מודה שיש חצי כוס ריקה). כאשר המציאות הרעה מתבטאת בזכות הקיום הרעוע שלנו, המציאות האיומה מתאפיינת ברצח עמינו בתוך ארצנו ממניעים אנטישמיים, זה אומר שאנו עדיין בגלות. כאשר א"י לא בשליטתנו זה אומר שאנו בגלות.

ירוחם, גם אם תציין עוד כמה פעולות יפות, תביא תמונות של עוד גורד שחקים בת"א, תראה תעודת זכיה של יקב ישראלי בתחרות יין בבורדו ותציג לעין כל את המדליות האולמפיות של זאבי וגל, עדיין לא ביטלת את הטיעונים שמוכיחים שאנו בגלות. גם לפני תש"ח היו יהודים שהצליחו בעסקיהם והיו בעלי השפעה (לדוגמה ע"ע מונפיורי ורוטשילד). אף טרם גרוש ספרד חיו היהודים שם באושר ועושר והם היו בגלות. אני מסכים לחלוטין שיחסית לכל הגלות הארוכה אנו במצב חיובי לעומת תקופת השואה למשל. אבל מכאן ועד קץ הגלות המרחק רב. פרמטרים של ההצלחה והאושר, התפתחות טכנולוגית וציוויליזציה אינם פקטור לגבי הגלות והחורבן.

מיכה,

אני חוזר שוב. היציאה ממצרים היא גאולת מצרים. לא מעבר לכך. בני ישראל הלכו במדבר ארבעים שנה, נעו ונדו ולא ישבו בארץ, אבל הם נגאלו ממצרים. לאחר ארבעים שנה בנ"י באו אל הארץ המובטחת. הישיבה בארץ היא דבר אחד, וגלות מצרים היא משהו אחר. בפסח אנו חוגגים את היציאה מעבדות לחירות. חירות יכולה להיות גם בגלות. מצבנו כיום שאנו בני חורין לגבי עצמינו אבל אנו בגלות ככלל.

"אילו הוציאנו ממצרים ולא...דיינו"  מדוע דיינו? כי כבר לא היינו בגלות ובעבדות מצרים. שאר החסדים של הקב"ה הם נלווים אבל גם בלעדיהם היינו חוגגים בפסח את חג הגאולה.

דפל,

אולי דוגמתי קיצונית אבל ציינתי זאת במפורש. אבל בגלל דבריך אכתוב הבהרה:
לא אמרתי שממשלת ישראל היא נאצית, ח"ו יהודי הוא יהודי באשר הוא. אבל גם יהודי יכול להיות פושע, כמובן שהמרחק בין מושחת לנאצי הוא רב. אבל כלל לא לגבי כך הזכרתי את דברי. כתבתי שאנו נמצאים במצב שלטוני מושפע מאומות העולם. מי שמסתכל בראיה צרה מתוך המדינה (כמו ירוחם) יכול לטעון "הגלות נגמרה, אנו היהודים שולטים בארץ" אבל כאשר מסתכלים בפרספקטיבה רחבה ובמבט כולל, רואים שהממשלה הישראלית היא בובות המשחק של האומות, החוטים בידיהם והם מושכים בעוז.

לשם כך דימיתי את השוטרים היהודים בגטאות בזמן השואה. מי שמסתכל בגטו מבפנים ולא רואה מעבר לחומה, יכול לומר "אנו שולטים, המשטר יהודי", אבל המשכיל להבחין רואה שהיהודים הם עבדים לגסטאפו הנאצי שמשתמש בהם שימוש ציני. כוחם הוא רק למראית עין המסתכל בד' אמותיו בלבד.

אני מתנצל על האוסיסאציה מהדוגמה, אבל לדעתי היא ממחיזה באופן מעולה את מצבינו. לפעמים דווקא ההקצנה מפכחת את שכרון החושים ומעניקה אספקלריה מאירה.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 14:53 לינק ישיר 

ובהמשך
דברים פרק ד

כג) השָמְרוּ לָכֶם פּן תּשׁכּחוּ אֶת בּרִית יְדֹוָד אֱלֹהֵיכֶם אֲשׁר כּרַת עִמּכֶם וַעֲשׂיתֶם לָכֶם פּסֶל תּמוּנַת כּל אֲשֶר צִוּךָ יְדֹוָד אֱלֹהֶיךָ:

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 13:48 לינק ישיר 

"לפי שהשם יתברך אמר בתורה התמימה: אשר ישמעון את כל החוקים האלה ואמרו: רק עם חכם ונבון הגוי הגדול הזה (דברים ד,ו)"

זה ראיה מספיקה או שאתה רוצה עוד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 13:28 לינק ישיר 

ריב
לא להתרגז, זה מזיק לבריאות, דברי חכמים בנחת נשמעים,
 אני לא פסלתי או אמרתי אחרת מהחכמים, אמרתי כהמלצה לוגית בלבד, מי שלא רוצה להתפלל , לא צריך, אני בטוח שאת יודעת, שמי שמתפלל ולא מחכוון -הרי זה לא מברך כי אם מנאץ,
בעיקר אני לא מבין איך את נכנסת לענין הזה, לא אליך היתה כוונתי, את מה שאני חושב עלייך הרי כתבתי מספר שורות מלמעלה. מכל הבחינות מלמעלה.

רצון ה'--- אכן שגורה בהודעותיך- תבדקי, לא שאת יודעת מה תוכניתו,  יודעים מה רצונו וכו'

אגב מאיפה את לוקחת את זה שה' רצה שנהיה אור לגויים

כתוב כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושליים- לא זוכר שכתוב אור לגויים, תאירי את עיני, כאילו היתי גוי. אולי בעייניך אני באמת גוי, אבל כמו יוסף בפרשה היתי מראה לך שטר כתובה

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 13:07 לינק ישיר 

תאמר לי, מי שהוטעה על ידי דזים שולח את בניו להלחם מפני שאינו רוצה במדינה? ה' ציווה אותנו להאמין במדינה? חכמים יעצונו להתפלל לשלומה של מלכות אז אתה לוקח את הזכות לעצמך לבטל את דבריהם מפני שלדעתך מי שלא מאמין במדינה אין לו צורך להתפלל לשלומה?

הלשון הזו לדוגמא ששגורה בפי היא זו שאתה מפרש כאילו אני יודעת תוכניותיו של ה'?
במחילה, הקישקושים האחרונים שכתבת לא ראויים להתייחסות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 12:40 לינק ישיר 

ריב
את לא נחמדה מכיון שאת מגדלת כלב, את נחמדה מכיון שאת נחמדה, ואני ציינתי את הכלב שיש לך גם לב רחום על כל חי,
ואת אשה גדולה בעייני- יותר מאברהם אבינו, כי הוא  עמד בניסיון רק על בנו האחד,
ואת אשה גדולה בעייני כי את כואבת את הכאב של המקום שאת חיה בה ורוצה לתקנה.

אבל את אשה טועה בעייני, אשר הוטעה בידי זדים,
אין צורך להתפלל לשלומה של המדינה למי שלא רוצה, ולא מאמין בה, 

איני יודיע את תוכניות ה'- זו מטבע לשון השגורה בפיך ופי יתר ההולכים בדרך,- אין אדם היודע את תוכניות ה' ואת מה שהוא רוצה, למרות מה שהם מלהגים.
אני יודע ממה שהיה- על מה שה' רצה, מ"וראית את אחורי"
ה' רצה שואה והיתה שואה, ה' רצה מדינה לעם ישראל- ויש מדינה לעם ישראל,
 טובה כפי דעתי או רעה לפי דעתך. יש מדינה לעם ישראל, 
יסודותיה והנהגתה של יהודים המאמינים בעם ישראל ובתנ"ך, בלבד.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 12:11 לינק ישיר 

ירוחם,

אתה לא יודע עלי כלום אבל אני נחמדה כי אני מגדלת כלב? נו שויין

דבר שני, אתה מעלה בדעתך שאדם שמורעל ביחס למדינה יחנך וישלח את שלושת בניו לסכן את חייהם למען המדינה( = הציונים הכופרים) למשך שלוש שנים ביחידות קרביות בצבא ( שלא נדבר על ארבעים ימי מילואים בשנה) ? אם לא, אז בבקשה כל הנחות היסוד שלך לגבי פרספקטיבה בין ראיית דברים טובים לעומת דברים רעים היא כולה קישקוש, אל תעלה תיאוריות טיפשיות בקשר לתוכניותיו של ה'  - אנו חיים במדינה שהקימו יהודים וכאן ביתינו ועלינו להגן עליו,  ועלינו להתפלל לשלומה של 'מלכות' שאילמלא מוראה איש את רעהו חיים בלעו - זה הכל -

מיכה, אני לא בויכוח שלך - הסיבה שכתבתי כאן באשכול היא מפני שירוחם שם כותב מהירהורי לבו ואין לדבריו כל קשר עם המציאות או עם דבר ה'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 11:48 לינק ישיר 

זוהר וריב, הנושא עכשיו זה תש"ח ולא תשס"ח. השאלה האם בתש"ח ניצלנו מעול הגויים. התשובה - כן. אחר כך הגיעו בעייות. אז מה? גם אחרי יציאת מצרים היו בעיות. וכמו שריב כתבה או ציטטה - הבית הראשון חרב בגלל השחיתות. אז היהודים ברחו למערות, התבצרו בערי חומה מפחד הגויים - ואפילו מפחד מלכות היהודים השנייה - שכידוע המלכות הייתה מפוצלת. חז"ל אמרו על דור השופטים - 3 דורות אחרי יציאת מצרים דור ששופט את שופטיו. האם אתה חושב שלעניים היה טוב באותה תקופה שאין מלך בישראל איש הישר בעיניו יעשה? פוק חזי מה שהיה בפסל מיכה "וירא מיכה כי חזקים המה ממנו" (אם אני זוכר את לשון הפסוק). כך כל אחד היה יכול לפחד מליסטים ביום ובלילה. האם אתה חושב שלמישהו היה טוב בתקופה שמדיין לקחו את כל האוכל, ולא רק של העניים? אבל אפילו בימי משה רבינו היה את קורח והמרגלים, כמה אנשים מתו במגיפות, כמה אנשים מתו בגלל בכיה של חינם (כמה? בערך שישים רבוא). ובכל זאת כולנו מודים ומשבחים ומהללים על יציאת מצרים. אלו הוציאנו ממצרים ולא הכניסנו לארץ ישראל (והשאירנו במדבר, מקום נחש שרף ועקרב וצימאון אשר אין מים) דיינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 11:41 לינק ישיר 

זוהר
אף פעם, אף פעם, מלכות ישראל, בכל שלב שהוא, היה עצמאי לחלוטין מהשפעות של מעצמות ומדינות האזור או העולם.
 המואבים הפלשתים העמונים והאשורים הבבלים והכשדים הפרסים והיונים, על הרומאים אנחנו לא מדברים,
תפסיק עם הדמגוגיה הזולה הזו. אין ולא היה בעולם מדינה קטנה, שיכלה להתקיים בלי השפעות  ושליטה זו או אחרת של המעצמות.

במדינה הזו קוראים- יהודי מלוכלך- רק עם היהודי  לא התרחץ.
במדינה הזו לא תולים יהודים כמו בקר בבית מטבחיים כמו שתלו ביאסי רומניה הגויים
במדינה הזו לא מובילים אותך לכבשנים, כמו צאן לטבח, רק מכיון שאתה יהודי.
במדינה הזו שופכים את הדם ,במלחמה על אדמה ושלטון, ולא כמו כבשים.
המדינה הזו צמחה בשישים שנות קיומה. פי עשר במספר תושביה ופי אלף בכלכלתה.
המדינה הזו הוציא מתוכה מקבלי פרס נובל, יחסית לתושביה, יותר מכל מדינה אחרת
המדינה הזו היא פלא בפיתוח טכנולוגי, ונמצאת בקטגוריה הזו במקום ה8 בעולם
המדינה הזו מסרבת לקלוט ולהכניס לתוכה אלפי אנשים ממדינות אחרות החפצות לגור בה, כנראה שטוב לגור בה.
היתי יכול להמשיך ולהמשיך, אבל זו המדינה שלנו עם חלק קטן  מהטוב שכתבתי ,את הרע כבר אתה תטרח להזכיר,
את המדינה הזו הקימו הציונים שבעטו במסורת בית אבותם בצורה מוצהרת ובוטה, ונלחמה בזמנה בכל מה שלדעתך הוא קדוש,
הם בחרו בדרך אחרת, עם הזיקה לתנ"ך ולארץ, ואם האהבה לכל עם ישראל כולל הספרדים והאתיופים- אל תיתתם אתה יודע בדיוק למה כוונתי-
והעובדה היא כי, למרות ,שלא שבכל קהילות הקודש, לא אמרו ואומרים מי שבירך לשלום המדינה, הרף זאת- ואולי בגלל זאת המדינה מצליחה כאמור, למעלה מן המשוער, למרות הרעבנים,

ריב
את צודקת איני יודע מי את, אני יודע רק שאת אשה נחמדה וטובה-  אחרת לא הית מגדלת כלב בביתך
מתוך שורותיך אני מבין שאת מורעלת כלפי המדינה שלי שלנו,- אני מכיר את זה. היתי שם.
כתב הפלסתר שכתבת והבאת, רק מעיד יותר שאני כן  צודק שאת מורעלת ביחס למדינה
זה טוב שאדם איכפתי וכואב את מה שנעשה כאן , אבל האכפתי צריך גם לראות גם את הדברים הטובים, בגלל זה אלוקים ברא אותנו עם שתי עיינים- אחת לראות את הטוב, ואחת לראות לפעמים גם את הרע.
וראה בטוב ירושלים- יש לראות רק את הטוב בירושלים
האם נשיאי ארצות הברית הגונים יותר- קלינטון?  האם הם פחות מושחתים?האם בארצות הברית של אמריקה יש פחות עניים יחסית מאשר בארץ? מתי ביקרת בפעם האחרונה שם?
האם נשיאי והממשל הצרפתי, הגון יותר? האם בצרפת הליברלית הגדולה, יש פחות עניים?
האם באנגליה בית המלוכה מוסרי יותר, מאשר בארץ המושחתת שלנו? האם הדיור לזוגות הצעירים, ובכלל לכל האולוסיה שלימה יותר? בדקת את זה? ומה עם  מערכת הבריאות לכלל האוכלוסיה?
ריב, ראי בשביל קנה מידה, מה יכול להיות וצריךלהיות קנה מידה, ולא רעיונות מוסריים יפים ונכונים, המתאימים לדרשות בבית הכנסת ובישיבה. ולאסיפות בחירות של דמגוגים,
למרות הכאב, תשלימי עם זה, הציונים הכופרים מצליחים, מצליחים בגדול. אלוקים אוהב אותם.

אלפיים שנה אקוט בדור ואומר עם טועי לב הם, והם לא ידעו דרכי,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 09:55 לינק ישיר 

ישראל היא מדינת הקומבינות.

http://rotter.net/forum/gil/6178.shtml

יושר היא מילה גסה בישראל, נחלתם של תמימים.
ישראל היא מדינה לא צפויה, שעובדי ציבור רבים בה לא ראויים.
אלפי מרגלים ממזרח אירופה מוצבים בישראל, חלקם התברג במשרות בכירות מאד.
ישראל מתנהלת בשיטת אי סדר וברדק.
מערכת שלטון מתנשאת למרות שהיא שחוקה, לחוצה ועובדת לפי מכסות,
חלק מקובעי גורלות אזרחים במערכת הזאת, פשוט לא מתאימים לתפקיד.
מקורבים חולבים את הקופה הציבורית.
תמורת בצע כסף, ימכרו עובדי ציבור מסוימים טכנולוגיה אמריקאית לאויביה.
ישראל תפגע בארה"ב ותהרוג אמריקאים למען "מטרותיה" מה שעשתה בליברטי.
החברה בישראל בתהליך התפוררות.
יש בישראל מילים גסות, כמו: פטריוטיות, חשיבה, טוהר מידות והגינות.
מערכות שלטון מסוימות מתנהלות גרוע (בריאות, חינוך ואחת מרשויות השלטון).
האוכלוסיה מבולבלת: שמאל-ימין, דתיים-חילוניים, ספרדים-אשכנזים.
לרוב האזרחים יש בילבול בהבנת "מי נגד מי"
פוליטיקאים אחדים פועלים לטובתם האישית בניגוד לטובת ארצם ועמם.
ישראל הדמוקראטית נזקקת להרבה אנשי טיוח, שהעם יחשוב שהוא חי בדמוקראטיה נאורה.
עובדי ציבור אחדים, מתנהגים בחוסר אחריות.

חייבים לטייח בדחיפות את מה שנכתב כאן...

------------------------------------

ישראל ארץ הקומבינות, הסמוך, שוד הקופה הציבורית, טיוח, סתימת פיות,
מינויים של אנשים לא ראויי על פי פתק, מערכת משפט שחוקה, עייפה, עובדת על
פי מכסות אבל מתנשאת ומתהדרת בנוצות לא לה.
נוכלים שולטים בה ועושים ככל העולה על רוחם מול מערכת משפט למקורבים ועשירים.
ככל העמים ? ישראל אכן כמו סדום, עמורה ואפילו מזכירה את המנטליות של האיטי.

בילדותי הסבירה לנו המורה, שמי שהולך ישר, מגיע לעוני ונזקק ללשכת הסעד, שתקציביה קוצצו.

פתק לך ? עובד ציבור בכיר תהיה.

הם אחלה בעלי קליטה מהירה, לומדים את הקומבינות והעוקצים מהגויים,
ובתחום הפשע והמרמה, התעלנו על כל הגויים, כמו במערכת המשפט שלנו
שכידוע כמו שאר מערכות השלטון, היא הכי טובה בעולם כולו...

------------------------------------

וְגַם קָדֵשׁ הָיָה בָאָרֶץ
עָשֹוּ כְּכֹל הַתּוֹעֲבֹת הַגּוֹיִם
אֲשֶׁר הוֹרִישׁ אלֹהָי מִפְּנֵי בְּנֵי יִשְׂרָאל

------------------------------------------------
במדינה שהתעלתה על סדום, בנוכלות, בשחיתות, בשוד הקופה הציבורית,
בעושק האזרח, במערכת משפט, בריאות וחינוך לעשירים ומקורבים, במינויים
על פי פתק, ברדיפת החלשים, בהרס החברה ובסיוע לסטאג'רים של אנשים
בעלי כוח, להתעשר על ידי עושק אומללים.
ישראל בדרך להתפוררות חברתית, אבדן האמון בדרך ויאוש.
כך חשבו גדולי הוגי הדעות שלנו לפני אלפי שנים:

וְנִבְחַר מָוֶת מֵחַיִּים
לְכֹל הַשְּׁאֵרִית הַנִּשְׁאָרִים
מִן הַמִּשְׁפָּחָה הָרָעָה הַזֹּאת
בְּכָל הַמְּקֹמוֹת הַנִּשְׁאָרִים
אֲשֶׁר הִדַּחְתִּים שָׁם
נְאֻם אדֹנָי צְבָאוֹת:

מַדּוּעַ שׁוֹבְבָה הָעָם הַזֶּה
יְרוּשָׁלַים מְשֻׁבָה נִצַּחַת ?
הֶחֱזִיקוּ בַּתַּרְמִית מֵאֲנוּ לָשׁוּב:

הִקְשַׁבְתִּי וָאֶשְׁמָע לוֹא כֵן יְדַבֵּרוּ
אֵין אִישׁ נִחָם עַל רָעָתוֹ
לֵאמֹר: מֶה עָשִׂיתִי ?
כֻּלֹּה שָׁב בִּמְרוּצָתָם
כְּסוּס שׁוֹטֵף בַּמִּלְחָמָה:

גַּם חֲסִידָה בַשָּׁמַיִם יָדְעָה מוֹעֲדֶיהָ
וְתֹר וְסִיס וְעָגוּר שָׁמְרוּ אֶת עֵת בֹּאָנָה
וְעַמִּי לֹא יָדְעוּ אֵת מִשְׁפַּט אלֹהָי ?

אֵיכָה תֹאמְרוּ חֲכָמִים:
אֲנַחְנוּ, וְתוֹרַת אדֹנָי אִתָּנוּ ?
אָכֵן הִנֵּה לַשֶּׁקֶר עָשָׂה עֵט שֶׁקֶר סֹפְרִים:

הֹבִישׁוּ חֲכָמִים חַתּוּ וַיִּלָּכֵדוּ
הִנֵּה בִדְבַר אלֹהָי מָאָסוּ
וְחָכְמַת מֶה לָהֶם:

לָכֵן
אֶתֵּן אֶת נְשֵׁיהֶם לַאֲחֵרִים
שְׂדוֹתֵיהֶם לְיוֹרְשִׁים
כִּי מִקָּטֹן וְעַד גָּדוֹל כֻּלֹּה בֹּצֵעַ בָּצַע
מִנָּבִיא וְעַד כֹּהֵן כֻּלֹּה עֹשֶׂה שָּׁקֶר:
וַיְרַפּוּ אֶת שֶׁבֶר בַּת עַמִּי עַל נְקַלָּה
לֵאמֹר: שָׁלוֹם שָׁלוֹם וְאֵין שָׁלוֹם:

הֹבִשׁוּ כִּי תוֹעֵבָה עָשֹוּ
גַּם בּוֹשׁ לֹא יֵבשׁוּ וְהִכָּלֵם לֹא יָדָעוּ

לָכֵן
יִפְּלוּ בַנֹּפְלִים
בְּעֵת פְּקֻדָּתָם יִכָּשְׁלוּ
אָמַר אלֹהָי:

-------------------------------------------------
פתקים ?
העדפות ?
תככים ?
לא בישראל.
בישראל הכל נעשה על פי החוק, הנוהל והנוהג.

היתה שחיתות בישראל.
אבל זה היה מזמן, בימי בית ראשון.
בישראל של ימינו, מערכת המשפט הכי טובה בעולם, ביערה את השחיתות עד היסוד.

בימי בית ראשון, עסקו שופטים במעשי שחיתות, לכן נחרבו ישראל ויהודה,
לכן גלה עם ישראל ונהרס בית המקדש. כיום ביערו שליטי ושופטי ישראל, את השחיתות.

בעצם, אעתיק קטע שנכתב אז, במקום להסביר:

שׁוֹטְטוּ בְּחוּצוֹת יְרוּשָׁלַים וּרְאוּ נָא וּדְעוּ
וּבַקְשׁוּ בִרְחוֹבוֹתֶיהָ
אִם תִּמְצְאוּ אִישׁ
אִם יֵשׁ עֹשֶׂה מִשְׁפָּט מְבַקֵּשׁ אֱמוּנָה - וְאֶסְלַח לָהּ:

וְאִם חַי אדֹנָי יֹאמֵרוּ - לָכֵן לַשֶּׁקֶר יִשָּׁבֵעוּ:

וַאֲנִי אָמַרְתִּי: אַךְ דַּלִּים הֵם
נוֹאֲלוּ
כִּי לֹא יָדְעוּ דֶּרֶךְ אלֹהָי
מִשְׁפַּט אֱלֹהֵיהֶם:

אֵלְכָה לִּי אֶל הַגְּדוֹלִים
וַאֲדַבְּרָה אוֹתָם
כִּי הֵמָּה יָדְעוּ דֶּרֶךְ אלֹהָי
מִשְׁפַּט אֱלֹהֵיהֶם

אַךְ הֵמָּה יַחְדָּו שָׁבְרוּ עֹל
נִתְּקוּ מוֹסֵרוֹת:

עַל כֵּן הִכָּם אַרְיֵה מִיַּעַר
זְאֵב עֲרָבוֹת יְשָׁדְדֵם
נָמֵר שֹׁקֵד עַל עָרֵיהֶם
כָּל הַיּוֹצֵא מֵהֵנָּה יִטָּרֵף.
כִּי רַבּוּ פִּשְׁעֵיהֶם
עָצְמוּ מְשֻׁבוֹתֵיהֶם:

הַעַל אֵלֶּה לֹא אֶפְקֹד נְאֻם אדֹנָי ?
וְאִם בְּגוֹי אֲשֶׁר כָּזֶה לֹא תִתְנַקֵּם נַפְשִׁי ? ?

עֲלוּ בְשָׁרוֹתֶיהָ וְשַׁחֵתוּ
וְכָלָה אַל תַּעֲשֹוּ
הָסִירוּ נְטִישׁוֹתֶיהָ
כִּי לֹא לַאלֹהָי הֵמָּה:

כִּי בָגוֹד בָּגְדוּ בִּי בֵּית יִשְׂרָאֵל
וּבֵית יְהוּדָה
נְאֻם אלֹהָי:

כִּחֲשׁוּ בּאלַהָי וַיֹּאמְרוּ:
לֹא הוּא
וְלֹא תָבוֹא עָלֵינוּ רָעָה
וְחֶרֶב וְרָעָב לֹא נִרְאֶה . . .

וְהַנְּבִיאִים יִהְיוּ לְרוּחַ
וְהַדִּבֵּר אֵין בָּהֶם
כֹּה יֵעָשֶׂה לָהֶם:

לָכֵן כֹּה אָמַר אדֹנָי אֱלֹהֵי צְבָאוֹת:
יַעַן דַּבֶּרְכֶם אֶת הַדָּבָר הַזֶּה
הִנְנִי נֹתֵן דְּבָרַי בְּפִיךָ לְאֵשׁ
וְהָעָם הַזֶּה עֵצִים
וַאֲכָלָתַם:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 08:26 לינק ישיר 

ירוחם,

כתוב בתורה (שבכתב) 'אפס כי לא יהיה בך אביון ' - מצטערת לא מדובר שם על מונח יחסי.

הכאת הקשישים - גם היא איננה דבר יחסי ואיננה זהה  לנבואה בנחמיה ש'זקנות וזקנים ישבו בכיכרות ירושלים בבטחה ,ויצפו בנכדיהם המשחקים' -

למה ה' לא עמד לצד הצדוקים בזמן שלטון החשמונאים, הרי לפי דבריך הם אלה שהמשיכו את המסורה בנאמנות? הרי גם הם נטשו את מסורת ישראל סבא? גם אצליהם היתה פריחה ושגשוג כלכלי . עם עובדות הרי אתה אומר שאי אפשר להתווכח - אורך שלטונם היה 200 שנה, אז מה אתה ממהר להסיק מסקנות רק אחרי שישים שנה? גם הם היו בטוחים שהשלטון שלהם יחזיק מעמד היות וה' עומד לצידם. 

ולידיעתך ה' יעד לעם ישראל ייחוד שיהיה אור לגויים, לא שתהיה עוד אחת ממדינות העולם ששם ככל שהעשירים מרובים כך העניים מרובים בה יותר. ש'כשרואים אותם אומות העולם אומרים רק עם נבון הגוי הגדול הזה..

והגיע הזמן להעיר לך אתה לא יודע עלי שום כלום, וכבר קבעת שאני מחזיקה בהשקפה ליטאית ואני מתאימה להמנות על חסידי "יואל ומוישה", עכשיו אתה בטוח שאתה יודע לאיזה שלטון אני מייחלת. אני מחכה בקוצר רוח לשאר תילי התילים של הספקולציות שאתה תמשיך לשער לגביי

בוא נשאר עם זה שאתה סך הכל מכיר ניק בכינוי ריב ואתה לא יודע עלי שום דבר! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 05:15 לינק ישיר 

mzohar כתב:
הממשלה היום מונעת ע"י הממשל האמריקאי, ממשלת ישראל לא יכולה לקבל היום החלטה מדינית ללא אישור של הדרג העליון בבית הלבן. כדוגמה קיצונית אפשר לדמות זאת לשוטרים היהודים בגטאות בזמן מלחמת העולם השניה.
לא זו בלבד, אלא ששר הבטחון של ממשלת ישראל שוכח לפעמים ליטול ידיים אחרי ביקור בשירותים, נוהג נפסד שהיה גם קלקלתו של הרמן גרינג הנאצי ימ"ש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם [לאור הצרות] נכונה הדרך שאנו הולכים בה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext