בית פורומים א חרדים ספרדים

הנפילה הגדולה של אבישי בן חיים...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/12/2007 23:26 לינק ישיר 
הנפילה הגדולה של אבישי בן חיים...

היום הוא פרסם את הידיעה הבאה, ופתאום בערב שינו אותה במעריב לגמרי

הנה תראו את שני הידיעות והשינויים ביניהם:

הראשונה:
הרב עובדיה מבטיח: אני אחיה עוד עשרים שנה לפחות

הרב עובדיה מבטיח: עד מאה ועשרים
"אתם רואים זקן שלי לבן, חושבים שאני תיכף ילך מהעולם" אמר הרב והוסיף בהטעמה: "לאאאא, מבטיח לכם: עשרים שנה אני אהיה למענכם. עשרים שנה"
אבישי בן חיים
16/12/2007 16:59
אבישי בן חיים
מנהיגה הרוחני של ש"ס הרב עובדיה יוסף מבטיח להישאר עוד 20 שנה. רגע מרגש במיוחד היה אמש בדרשת מוצאי השבת הקבועה של הרב עובדיה שמועברת מבית הכנסת שבביתו בשכונת הר נוף בירושלים, מאז ההרעה במצבו הבריאותי לפני למעלה משנה.

"אתם רואים זקן שלי לבן, חושבים שאני תיכף ילך מהעולם" אמר הרב והוסיף בהטעמה: "לאאאא, מבטיח לכם עשרים שנה אני אהיה למענכם.  עשרים שנה".

הרב עובדיה הקדים לדברים סיפור על ה"שאגת אריה", מחשובי הרבנים האשכנזים במאה ה 18, שעבר תלאות רבות בחייו ובקהילות רבות לא רצו בו כרב בשל העובדה שהיה מחמיר.

"היה מסכן גולה ממקום למקום, בשום מקום לא רצו לקבל אותו כרב כי הוא היה מחמיר. היו אנשים טובים אבל היה קשה עליהם, יש רבנים מקלים והוא רב מחמיר לכן לא רצו לקבל אותו רב בקהילה", סיפר הרב עובדיה.

"השאגת אריה סבל הרבה מרורות עד שהגיע לביתו של הרב נתן אדלר. היה גאון ועשיר גדול. התחילו לדבר דברי תורה: זה מקשה, זה מתרץ. תוך כדי הדיבור שלהם בא הדוור נתן מכתב לרב אדלר. התחיל לקרוא אותו. מה קוראים? יש עיר מץ בצרפת, רבי אליעזר ממץ תלמידו של רבנו תם היה שם. העיר הזאת אין להם רב ורוצים רב וביקשו מהרב אדלר אם ייאות שיהיה רב שלהם".

הרב אדלר אמר לשאגת אריה:  "אני לא חושב לנסוע למץ. אם אדוני רוצה אני אכתוב המלצה שכבודו יהיה רב של מץ". השאגת אריה התקבל כרב במץ ו"ביום שעשו לו הכתרה, כולם ראו אותו זקן לבן, ניכר שהוא זקן. אמרו: 'מה עשה לנו רבי נתן הביא לנו אחד זקן כדי שיחפש לו קבורה אצל רבי אליעזר ממץ. זה רגל אחת פה, רגל אחת שם'. הרב הרגיש שהם ככה עמד ודרש.

היה פרשת 'ויגש': מה זה פרעה אומר לו 'כמה שני ימי חייך'? (פרעה שאל את יעקב אבינו: בן כמה אתה?) - ידע שכל זמן שיעקב חי - אין בצורת, לכן היה דואג, כי היה זקן וכולו לבן. אמר לו יעקב 'אל תדאג, הזקן שלי לבן לא בגלל שאני זקן כל כך, אלא 'מעט ורעים היו ימי שני חיי' – אדם שהוא בעל דאגות ככה מלבין זקנו מהר, אבל יש לי עוד הרבה לחיות'. כדי להרגיע אותו שלא יפחד.

וגם אני אומר לכם אתם רואים זקן שלי לבן, חושבים שאני תיכף יילך מהעולם. לאאאא, מבטיח לכם: עשרים שנה אני אהיה למענכם. עשרים שנה".

והנה הידיעה השניה בהדלים דקים השמורים ל"מבינים":

הרב עובדיה מבטיח: עד מאה ועשרים 

"אתם רואים זקן שלי לבן, חושבים שאני תיכף ילך מהעולם" אמר הרב והוסיף בהטעמה: "לאאאא, מבטיח לכם: עשרים שנה אני אהיה למענכם. עשרים שנה"

אבישי בן חיים

מנהיגה הרוחני של ש"ס הרב עובדיה יוסף מבטיח להישאר עוד 20 שנה? רגע מרגש במיוחד היה אמש בדרשת מוצאי השבת הקבועה של הרב עובדיה שמועברת מבית הכנסת שבביתו בשכונת הר נוף בירושלים, מאז ההרעה במצבו הבריאותי לפני למעלה משנה.

"אתם רואים זקן שלי לבן, חושבים שאני תיכף ילך מהעולם" אמר הרב והוסיף בהטעמה: "לאאאא, מבטיח לכם עשרים שנה אני אהיה למענכם.  עשרים שנה".

הרב עובדיה הקדים לדברים סיפור על ה"שאגת אריה", מחשובי הרבנים האשכנזים במאה ה 18, שעבר תלאות רבות בחייו ובקהילות רבות לא רצו בו כרב בשל העובדה שהיה מחמיר.

"היה מסכן גולה ממקום למקום, בשום מקום לא רצו לקבל אותו כרב כי הוא היה מחמיר. היו אנשים טובים אבל היה קשה עליהם, יש רבנים מקלים והוא רב מחמיר לכן לא רצו לקבל אותו רב בקהילה", סיפר הרב עובדיה.

"השאגת אריה סבל הרבה מרורות עד שהגיע לביתו של הרב נתן אדלר. היה גאון ועשיר גדול. התחילו לדבר דברי תורה: זה מקשה, זה מתרץ. תוך כדי הדיבור שלהם בא הדוור נתן מכתב לרב אדלר. התחיל לקרוא אותו. מה קוראים? יש עיר מץ בצרפת, רבי אליעזר ממץ תלמידו של רבנו תם היה שם. העיר הזאת אין להם רב ורוצים רב וביקשו מהרב אדלר אם ייאות שיהיה רב שלהם".

הרב אדלר אמר לשאגת אריה:  "אני לא חושב לנסוע למץ. אם אדוני רוצה אני אכתוב המלצה שכבודו יהיה רב של מץ". השאגת אריה התקבל כרב במץ ו"ביום שעשו לו הכתרה, כולם ראו אותו זקן לבן, ניכר שהוא זקן. אמרו: 'מה עשה לנו רבי נתן הביא לנו אחד זקן כדי שיחפש לו קבורה אצל רבי אליעזר ממץ. זה רגל אחת פה, רגל אחת שם'. הרב הרגיש שהם ככה עמד ודרש.

היה פרשת 'ויגש': מה זה פרעה אומר לו 'כמה שני ימי חייך'? (פרעה שאל את יעקב אבינו: בן כמה אתה?) - ידע שכל זמן שיעקב חי - אין בצורת, לכן היה דואג, כי היה זקן וכולו לבן. אמר לו יעקב 'אל תדאג, הזקן שלי לבן לא בגלל שאני זקן כל כך, אלא 'מעט ורעים היו ימי שני חיי' – אדם שהוא בעל דאגות ככה מלבין זקנו מהר, אבל יש לי עוד הרבה לחיות'. כדי להרגיע אותו שלא יפחד.

וגם אני אומר לכם אתם רואים זקן שלי לבן, חושבים שאני תיכף יילך מהעולם. לאאאא, מבטיח לכם: עשרים שנה אני אהיה למענכם. עשרים שנה".

קהל מאזיני הדרשה שהבין כי הרב מתכוון לעצמו, הגיב בקריאות "אמן, אמן" ובמחיאות כפיים סוערות ונרגשות.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2007 10:28 לינק ישיר 

ט.ל.ח.

תוקן על ידי yakiniaz ב- 17/12/2007 10:28:31

הקישורים שלי - http://wind.prohosting.com/yakovn/mylink.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2007 09:41 לינק ישיר 

אני לא מבין מדוע מתייחסים לאבישי בן חיים, הוא הוכיח את עצמו כאוויל גדול בנושא החרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2007 23:32 לינק ישיר 

מה שהיה זה שמוטי לביא עשה מזה אייטם והעלה רבן אחד שהסביר את הדברים עד שמעריב נאלצו לתקן
לא נורא בעם הבאה הם יהיו פחות פזיזים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2007 23:27 לינק ישיר 

אני רואה פה בעיקר סימן שאלה שנוסף

מה קרה באמת?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > הנפילה הגדולה של אבישי בן חיים...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext