עס איז ייער זיס צו הערן ווי הגאון ר' אברהם יהושע מבריסק שליט"א, מאכט צו נער די מערכת עוז והדר, ווען זיי זענען געווען ביי אים ריפן צום סיום הש"ס.
ער קוקט אויס ווי א קליגער אידל, ווייסט איינער מער פרטים איבער אים?
דא קען מען דאנלאדען די טעיפ דערפון.
להורדת הקלטה מהדברים (באידיש):
http://www.fileflyer.com/view/yZFYVBM
http://www.download-mirror.net/download.php?id=E5C8C60D7
דברי הגרא"י סולובייצ'יק בתרגום חופשי:
עוז והדר, כן כן, זה עסק טוב, ביזנס. מה עושים? לוקחים נדבות, ואח"כ עושים כסף.
(רוצים לתת מתנה את הש"ס) איני רוצה מתנה, זה עולה כסף, ואין לי כסף לשלם זאת, ואיני צריך את זה.
תעשו לי טובה, אני איני שייך לדור הזה, ואיני סובל את מה שקורה, אנשים רוצים לעשות פרנסה, מסובבים את כל העולם, רק 'עוז והדר'. יכולים עוד אנשים לעשות פרנסה, ההוא רוצה להדפיס את הש"ס, וההוא רוצה להדפיס את הש"ס, לא הכל חייב להיות אחד. את כל הכסף צריכים לתת לקופת העיר וכולם צריכים לקנות עוז והדר. כאן יש עני שרוצה לעשות כסף ושם יש עני שצריכים לתת לו, וכאן יש יהודי שיכול להדפיס ספרים, ושם יש יהודי שרוצה להדפיס ספרים. לא הכל חייב להיות רק זה. רק את הש"ס הזה צריכים לקנות, אני לא שייך לבלוף הנוהג היום. תעשו לי טובה.
מסתובבים בכל העולם, מקבצים נדבות, עושים פרנסה על כל דף, ואח"כ מורידים את כל המדפיסים שרוצים להדפיס ספרים. וכי דרך היא זו?
אתם רוצים להדפיס? טוב מאוד, מגיעים להצטלם עם זה ועם ההוא, מה זה הדבר הזה? כולם צריכים לקנות את הש"ס הזה! אין דבר כזה! מה פתאום לקנות רק את הש"ס הזה? אפשר לקנות את הש"ס הזה, ואפשר לקנות את הש"ס האחר.
אני רוצה שעוד יהודים יוכלו לעשות פרנסה, לא הכל חייב להיות כאן אצל אחד. איני מבין מהלך כזה. איני אוחז מהמהלך הזה, הכל הולך היום עם בלוף גדול. כולם חייבים לתת לקופת העיר, וההוא אומר לועד הרבנים, ורבים על כך כל היום, וגם כאן זה הולך ככה.
ההוא מדפיס ספר פלוני, ומדפיס על כל דף לעילוי נשמת, ועושים פרנסה, ומי שרוצה לעשות פרנסה שיהיה לו לחם לאכול, אינו יכול למכור ספרים, כי ההוא שולט.
כותבים איזה דף, ומחתימים רבנים שאסור לאף אחד להדפיס ככה, יש לזה מילים? יש עוד אנשים ומדפיסים שהשקיעו כספים. יש משקיעים שכבר השקיעו שנים כספים רבים, יש וגשל ואחרים, שהשקיעו כספים, ואתם הולכים לרבנים ומחתימים שלא ידפיסו אחרים, מה זה הדבר הזה? איני מבין את זה.
תחפשו לכם אחרים, ב"ה יש אחרים, איני מפריע לאף אחד ואיני עושה דבר, אני יושב בביתי, יש מספיק אנשים עם זקנים לבנים, שיחתמו לכם, ירקדו איתכם ויעשו לכם כל מה שאתם צריכים. אני איני שותף לזה.
תהיו לי בריאים.
{איננו כופים אף אחד)
(בכעס:) לא כופים!! זה נקרא כפיה. היום עושים תעמולה! בתעמולה כופים אנשים. זה כפיה. ואם האחר אינו יכול לעשות תעמולה כמוכם?