בית פורומים שידוכי חרדים

טיפים לבחורות בפגישות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/12/2007 12:25 לינק ישיר 
טיפים לבחורות בפגישות

יש פה איזה מן טרנד שכזה להביא מהבלוג ההוא של יהונתן  (בצחוק כמובן) ...
אז הנה עשרה טיפים לבחורות בבלוג ההוא http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1158181
אישית יש משהו במה שהוא כתב  ..

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2012 11:42 לינק ישיר 

הטיפים- זה מנסיון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2012 02:15 לינק ישיר 

קטנה קבלי דאבל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/7/2012 00:30 לינק ישיר 

אוההההו
אין לי מושג מה ברברו פה 4 עמודים...

לי יש מילה אחת:
חצופים.

אולי תתאמצו קצת גם אתם????

ווואלה יופי.
אני הולכת לפתוח אשכול טיפים לבחורים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2012 00:22 לינק ישיר 

נשלח ב-26/7/2012 00:05צטט הודעה  לינק ישיר 
טיפים לבחורות בפגישות

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1158181 

פורסם ב-25 בדצמבר 2007, 15:54 במדור כללי

הפוסט הזה מוקדש לבנות שלא מבינות למה לא הולך להם בשידוכים  ..

הנה לכם עשרה טיפים שיועילו לכם מאוד בפגישות עם בחורים  ..
כדי למנוע התקפה פמינסטית , אני מדגיש כי גם הגבר זקוק בדחיפות לכמה טיפים , רק מה לעשות שלא אני זה שאמור לתת אותם ..
1  . הופעה חיצונית מושכת  ..
גם בחורה לא יפה יכולה להיראות מעולה אם היא יודעת להתלבש נכון , לבוש מושך (כמובן רק בכללי הצניעות, ולא להגזים) יכול לסנוור את הגבר גם במקרה שהבחורה לא נראת טוב , כדאי לנצל את  זה   ..   פה המקום להזהיר מאיפור כבד , או מריח מוגזם של בושם כזה או אחר  ....
2   .  ההתחדשות  ..
באת לפגישה ראשונה עם שיער פתוח וארוך , לפגישה השניה תלכי עם קצר ואסוף  , בחורים אוהבים את המראה החדש הזה בכל פעם ויש לזה גם הסבר פסיכולוגי ...
3   .  סקרני אותו  ..
בחורות מטבען נורא פתוחות , ומהר מאוד הם נחשפות לגמרי בפני הבחור  .. לא כדאי  ..  תני לו תחושה שהוא רחוק מלהכיר אותך ושיש לך עוד הרבה מה למכור ... 
4   .  תהיי נשית  ..
תני תחושה של תלות בו (כמובן לא להגזים עם זה) .. גבר צריך להרגיש בפגישה שהוא "הגבר" ואת האשה שכביכול תלויה בו  ..
5   .  לא לחנוק  ..
לעולם אל תתני תחושה לבחור שאת נורא נורא רוצה אותו , לא אחרי הפגישה דרך השדכנית ובוודאי שלא במהלך הפגישה ..  רצוי לשחק אותה ולתת קצת לבחור להיות במתח  ..
6  .  נושאים של גברים  ..
בחורים נורא אוהבים את זה שהבחורה מתמצאת קצת גם בנושאים  של גברים , אם את נפגשת עם בחור רציני , דברי איתו קצת על ראשי ישיבות או משהו בסגנון (פונוביז'ר שדברת איתו על שונאים ומחבלים קנית אותו לגמרי) ..  אם את נפגשת עם בחור פחות רציני , הוא התלהב אם תפגיני ידע בכדור רגל למשל .. 
7  .  דברי בטון ענייני ..
בפגישות זה לא הזמן לדבר בסוג של טון שמתאים לזמנים מסויימים , דברי בטון ענייני , ולא בטון נמרח מתפנק ומעצבן כדרכן של נשים לפעמים  , פה המקום להזהיר מדיבור בסגנון "צפוני" מוגזם ..   
8  .  אל תהיי רבנית  ..
לא כדאי להראות ידע מוגזם בהלכה ,  או לדבר בטון של רבנית על ענייני צניעות וכדומה ..   רצוי בכלל לא להראות צדקניות יתר , כמעט ואין גבר שמחפש אשה כמו שרה שנירר ... 
9   . עזר ולא כנגדו  ..
תני תחושה לבחור שאת שותפה מלאה לשאיפות שלו מכול סוג שיהיה , (כמובן אם זה לא נוגד את השקפותיך שאז אין לך מה לעשות איתו) גם אם את משוכנעת שזה לא רלוונטי בכלל מבחינתו (כלומר שהוא קצת מדומיין)  ..
10  .  לא לדבר שטויות  ..
אל תספרי לו בהתלהבות איך השתוללתן במחנה בסמינר בכיתה י' או כל שטות אחרת  ..  הטעויות מהסוג הזה נפוצות בעיקר ברגעים של שתיקה , במקרה כזה עדיף לשתוק ולתת לבחור לשבור את הראש  ... 

זהו  .....

מובטח לכל אחת שתפנים את הטיפים שכתבתי ותתנהג בהתאם , שלא תשמע יותר תשובה שלילית מבחורים (אממ , כמעט שלא , הגיוני שיש כאלה שיוצאים מהכלל)  ..  

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/5/2008 18:59 לינק ישיר 

מכבד אותך לפתוח אשכול
"טיפים לבחורים בפגישות"

קרדיט למשתוקקת <למי/למה?>

תוקן על ידי בחור_מעם ב- 20/05/2008 18:59:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2008 15:52 לינק ישיר 

בחור מעם,
למה שלא תקח יוזמה שתועיל גם לחבריך ותערוך סיכום כזה.
כנראה שהיית עייף אתמול .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2008 22:50 לינק ישיר 

למה לא נפתח עדיין אשכול טיפים לבחורים בפגישות?

אולי מישהו יכול ערוך סיכום? <מה היה לנו פה...?>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2008 13:07 לינק ישיר 

בס"ד

אשמח למי שיש טיפים שהוא חשב עליהם שיוסיף.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2008 16:20 לינק ישיר 

לגבי בושם - http://www.nature.com/news/2003/030527/full/news030527-2.html
ואולי על זה נאמר "לריח שמניך טובים שמן תורק שמך"

תוקן על ידי אראלסגל ב- 24/04/2008 16:19:18

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2008 13:07 לינק ישיר 
טיפים לשיחות טלפין

אל תעשו עוד דברים תוך כדי השיחה. למרות שאתם מאד מוכשרים ומסוגלים לעשות כמה דברים בו זמנית, זה ממש לא נעים לצד השני לשמוע אתכם מתקתקים / מדברים עם מישהו אחר / אוכלים / נוהגים (האחרון גם מסוכן ולא חוקי). אם אתם עסוקים ולא יכולים להתרכז בשיחה, עדיף שתגידו "סליחה, אני לא יכול/ה לדבר עכשיו, נדבר יותר מאוחר", זה יותר מכובד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/1/2008 22:32 לינק ישיר 

"1. תראה קצת יוזמה, אתה רואה את הבחורה שאתה הולך להיפגש איתה, אל תחכה שהיא תבוא אליך ותאמר שלום, אלא תהיה גבר (מה שנדיר מאוד) ותיגש א ת ה אליה ותציג את עצמך בלי להתבייש!!" - נכון גם אחרי הנישואין (וגם בחברה שיוויונית...).

"2. אל תשתמש במשפט "את הבניברקית\ירושלמית\ חיפאית, ולכן תגידי את לאן נלך" זה נורא מעצבן. תכין מראש כמה אפשרויות." - תמיד טוב להיות מוכן מראש ולא לסמוך על אחרים.

"3. לא להחמיא, אני חוזרת, לא להחמיא בדייטים הראשונים. זה מעיק." - לענ"ד צריך להגיד את האמת, אם יש לה תכונה טובה צריך לציין את זה, זה יכול לעזור לה להכיר את עצמה יותר טוב. אבל כמובן להגיד בצורה מדוייקת, לא להגזים ולא להתחנף.

"4. אם חשוב לה לשלם, תמחל על האגו הגברי שלך, ותן לה להשתתף כשווה בין שווים..." - נכון, מתאים לחברה שיוויונית.

"5. לא לשים בושם!!!!" - זה עניין של טעם, לכל אחת יש טעם אחר, ואי אפשר לנחש מראש מה הטעם של הבחורה שעומדים לפגוש,  ולכן לא נראה לי שצריך להתעמק בסוגיה. . אבל לענ"ד בפגישות היכרות זה לא כל כך משנה, ממילא אחרי הנישואין האיש יידע מה הטעם של אשתו ויוכל לשים בדיוק את הבושם שהיא אוהבת, לקיים מה שנאמר "לריח שמניך טובים שמן תורק שמך על כן עלמות אהבוך"...

"6. גם אם אתה הכי למדן ותלמיד חכם שבעולם אל תתן לזה לרבוץ עליך כאילו אתה סוחב עליך את כל העולם ואשתו." - לא הבנתי מה זה "לרבוץ עליך". באופן כללי כתבתי את הנראה לענ"ד בנושא זה למעלה.

"7. אל תציע לסחוב את התיק או לפתוח לה את הדלת של האוטו. אנחנו לא נכות. תודה" - עניין של טעם וגם תלוי בחברה, כנ"ל.

"8. אם אתה רואה שהשיחה הולכת ומתייבשת, תפוס יוזמה ותסיים אותה בצורה נעימה, ואל תחכה שהיא תעשה את זה" - נכון.

"9. אל תשאל אותה אם היא רוצה להמשיך לצאת איתך, מייד בסיום הפגישה הראשונה. תן לה לנשום ותתקשר יום אח"כ. (לאלה שמסתדרים לבד)" - לתת לזולת לנשום זה תמיד טוב, גם אחרי הנישואין.

"10. (שוב, לאלה שמתקשרים) אם היא אומרת לך, לאחר מספר מועט של דייטים, שאתם לא מתאימים לעולם לעולם אל תשאל למה, או תנסה להתווכח." - אני לא יודע, נראה לי שזה עניין של טעם. כבר שמעתי סיפורים אל אנשים ששמעו "לא", החליטו לדרוש עוד הזדמנות, ובסוף זכו באהבת חייהם...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/1/2008 22:15 לינק ישיר 

המטרה של הפגישות היא, בסופו של דבר, לא להעביר ערב בנעימים, אלא להתכונן להקמת בית, ולכן גם הטיפים צריכים להתאים למטרה הזאת - הטיפים צריכים להיות נכונים לא רק לפגישה אלא לכל החיים:

"1. כשאתה נפגש עם מישהי, אתה בעצם לוקח אחריות לשלומה, לבטחונה, להנאה שלה ולנוחותה האישית. אי לכך ובהתאם לזאת, עליך להיות רגיש וקשוב לצרכיה.." - זה מתאים לחברה פטריארכלית, שבה הגבר הוא המנהיג, הוא המחליט, והוא צריך לדאוג לשלומם של כל בני הבית, כולל הנשים והעבדים. אבל בחברה שיוויונית, שבה האיש והאישה הם שותפים שוים בניהול הבית, אין סיבה להניח שהאחריות היא רק של האיש.

"
2. כשאתה רואה אותה בפעם הראשונה, אל תסרוק אותה באיטיות מלמעלה למטה, ובטח שלא באופן מופגן. זה מרגיש לבחורה כאילו היא עומדת לאיזשהו משפט שאחריו אמור להגיע פסק הדין של "לשבט" או "לחסד" (וחוץ מזה שזה לא מעיד על צניעות יתרה)." - זה נכון, גם בחיי הנישואין יש לשמור על צניעות. חז"ל אמרו שאברהם אבינו לא שם לב ששרה יפה עד שהם הגיעו למצרים; זו לא חובה, אבל זה ערך חיובי.

"
3. אל תחשוף, ובטח לא בפגישות הראשונות, כישלונות, פחדים, חוסר בטחון, תסבוכים פנימיים, ילדות עשוקה ושאר עניינים לא פתורים. זה לא אומר שאתה צריך לצייר עצמך מושלם, אלא שאתה אמור לתת לבחורה להכיר היטב את כל הצדדים החזקים שלך, ההצלחות שלך והאיכויות שלך, לפני שתרשה לעצמך לדבר גם על הצדדים הפחות חזקים." - זה לא נראה לי, הרי בסופו של דבר הכל יתגלה, אז למה להתאמץ להסתיר?

"
4. ומנגד: אתה לא צריך להיות מישהו שאתה לא, או לנסות להרשים אותה בשקרים\ניפוחים, להשוויץ, להאדיר את שמך, או לשדר לה עד כמה יש לה זכות בכך שהואלת להיפגש עמה. זה שחצני, זה מתנשא  וזה מרגיש סינתטי להחריד." - זה כמובן נכון תמיד, לא רק בפגישות.

"
5. תהיה אדיב: למלצר, לנהג במונית, לקבצן בדרך שפונה אליך ומבקש ממך שקל, ואפילו לנהג החוצפן שעקף אותך בלי לאותת. אישיותו של האדם נמדדת בצורה בה הוא מתייחס לאנשים הקטנים, או לאנשים שמכעיסים אותו. השתדל לעבור את המבחן הזה בהצלחה (וכמובן, לנהוג כך גם ביתר חייך)."  - כנ"ל.

"
6. שלא תעז להוציא מילים רעות רעה\דברי גנאי על מכריך בפגישה... זה קשור לאווירה שאתה משרה ביניכם, ודיבורים כאלו יוצרים אנרגיה שלילית, ומעידים משהו מאד לא נעים על האישיות שלך." - כנ"ל. גם בנישואין, לענ"ד, ראוי להשתדל ככל האפשר לשמור על אוירה נעימה ולא לדבר דברים רעים על אחרים, אלא אם כן זה ממש מצב חירום.

"
7. לטובת הצדדים, אנא וותר על שאלות פורמליות סוג "איך את רואה את הבית שלך?" ונסה להבין את התשובות עליהן מהסגנון של הבחורה, אם אתה לא מצליח- נסה לשאול שאלות כאלו בלי שתשמענה כחלק מראיון עבודה, או בחינה במרכז הערכה" - לא נראה לי. לא עדיף שכל אחד פשוט ישאל על הנושאים שחשובים לו, בצורה ברורה וישירה?

"
8. בכל הקונפליקטים של שכלתנות מול רגשנות, נחרצות מול פשרנות, אסרטיביות מול עדינות, מעשיות מול מהורהרות, קמצנות מול פזרנות- שם המשחק, כך גילה לנו הרמב"ם, הוא איזון. " - אין כמו רמב"ם.

"9
. גינונים זה לא מנהגים של חנונים, זו התנהלות מקסימה שבחורות אוהבות. תחשוב על זה: הבחורה יצאה לעבודה, ושהתה כמה שעות טובות תחת מרותה של בוס או בוסית, וא"כ הגיעה הביתה, עשתה כלים, קיפלה כביסה והייתה סינדרלה לעוד כמה שעות, ואחר כך התארגנה עוד שעה- בעבורך. לא מגיע לה להרגיש קצת נסיכה בשעות הערב? " - שוב מתאים לחברה פטריארכלית שבה האישה היא באמת "סינדרלה" והבעל הוא נסיך. בחברה שיוויונית לפעמים המצב הפוך.

"
10. תחייך כבר, תחייך. תהיה אופטימי, נחמד, סימפטי. מה זו הכבדות הזו?... אה, וקצת חוש הומור לא יזיק בכלל." - נכון מאד, לכל החיים.

"
11. סוד שמור: אם אתה רוצה ליצור אינטימיות ברגע, או לסיים פגישה בנימה מאד אישית וקרובה- תקרא לה בשמה" - כנ"ל (ממה שידוע לי, לפני כמה דורות זה היה נחשב לא צנוע לפנות אל אישה בשמה או בגוף נוכח לפני החתונה, כך שהאיש היה צריך להגיד לבחורה שהוא נפגש איתה, למשל, "האם היא מעוניינת שאעזור לה לסחוב את התיק?..." היום המנהגים השתנו).

"
12. תן כבוד לבחורות שנפגשת איתן..." - בהחלט. איזהו מכובד - המכבד את הבריות.

"
13. לא משנה כמה היא מתעקשת לשלם, שלא תעז לאפשר לה את זה." - מתאים רק לחברה פטריארכלית, כנ"ל.

"14. אמנם וורט קצר יכול להיות נחמד רק כתיבול קל, זכור כי פגישה לא אמורה להיות שיחת מוסר על פרשת השבוע" - זה מתאים אולי לחברה פטריארכלית, שבה הגבר מנהל את המשפחה ומקבל את כל ההחלטות בעצמו. אך בחברה שיוויונית האיש והאישה מחליטים על כל נושא ביחד, ומכיוון שבכל החלטה בבית התורה היא השיקול הראשון והעיקרי, לימוד תורה משותף יהיה חלק בלתי נפרד מהחיים - לא רק כ"תיבול קל" אלא כמנה העיקרית. עם זאת, לענ"ד (ולא רק בפגישות) לימוד תורה צריך להיות "ולמדתם אותם - ושמרתם לעשותם", "ללמוד על-מנת לעשות", לא פלפולים שנועדו להפגין את חריפותו של האומר, ולא פרפראות שנועדו לשעשע את השומע. ולכן דווקא נראה לי מאד מתאים שהפגישות יכללו דיונים בדברי תורה ומוסר, במיוחד כאלו הקשורים לניהול משפחה וגידול ילדים.

"15. גהץ את החולצה. אם אתה לא יודע, בקש מאחותך או מאימא שלך. " - קשה לי לראות איך הטיפ הזה מסייע לבניית משפחה. אם הוא לא יודע לגהץ את החולצה, או שילמד לגהץ בעצמו עד החתונה, או שאשתו תגהץ לו אם היא תרצה.

"16. אל תתאמץ "מדי", אל תהיה נחמד "מדי", ואל תחזר אחריה בהתלהבות יתר. להיות "מובן מאליו" ישאיר אותך לבד, בסופו של דבר. כדאי לשמור על רמת מתח כלשהי, כך שבסוף הפגישה היא אף פעם לא תוכל לדעת בוודאות אם אתה הולך להחזיר תשובה חיובית או שלילית. " - זה נכון, אולי, בריאיון עבודה או בפגישה עסקית, שבה כל צד מנסה להרשים את הצד השני כדי להגדיל את הרווחים ולהקטין את העלויות. אבל בפגישה שמטרתה לבדוק התאמה לצורך הקמת משפחה, לענ"ד אין מקום למשחקים מסוג זה, והטוב ביותר הוא שכל צד יציג את רצונותיו בצורה הברורה והישירה ביותר. (אמנם, אחרי שקראתי את http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1871619 , אני מתחיל לחשוב שאולי בחברות מסויימות השידוך הוא אכן עסק כלכלי, ואם כך, הטיפ הוא נכון - צריך לשמור על מתח כדי לזכות במחיר הטוב ביותר). 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2008 12:00 לינק ישיר 

חולמת אהבתי מאוד! כתיבה מקסימה, טיפים נכונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2008 08:07 לינק ישיר 

לא ליטאי.אני לא רואה סרטים. אני מכירה חוצניקים במציאות. והם ג'נטלמנים. אמנם ילדותיים וטיפשיים (חלקם) אבל ג'נטלמנים- תמיד. זה חינוך. אפילו אם סתם נתקלים בהם ברחוב, א"א להשוות את האדיבות לישראלי ממוצע וגם זה שמעל הממוצע.
הוא ממש לא ניסה לצוד אותי ואני ממש לא קלת דעת! הוא פשוט היה נחמד ואדיב. בסה"כ מה שאני באה להגיד שאני לא מסכימה עם גרב בנוגע לעצתה זו זה הכל.
 "כשם שפרצופיהם שונים כן דעותיהם שונות וכ"ו."
ליטאי איזה מין פרצוף יש לך? אפשר לעשות עליך סרט בורקס מה שנקרא=)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2008 00:19 לינק ישיר 

עשני,
את מכירה ג'נטלמנים חוצניקים מהסרטים.
תכירי יותר חוצניקים במציאות, לא כולם ג'נטלמנים.
בקשר לבחור, שמענו על בחורים שעשו יותר בשביל לצוד בנות קלות דעת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > טיפים לבחורות בפגישות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext