|
|
| נשלח ב-1/1/2008 15:47 |
|
| |
מנסיון אישית, אני מאמת הצהרת momeir
לצערי, לאלו שיש להם הכוחות העצומים שצריכים כדי להקים מוסד, שכולל בד"כ כמה תכונות כמו עקשנות, נחישות, עזות, וכו', עם המון סעייתא דשמיא, ואני מעריך מאד עבודתם הקשה, לא תמיד מי שיש לו אילו התכונות גם בעל התכונות הנכונות כדי להיות מנהל חינוכי (אולי אפשר להגיד שכמעט אין ב"א כזה)
לדעתי המוסדות הכי מוצלחות הם אלו שיש מנהל אחד לעניינים אדמיניסטרטיביים
וכספיים, ומנהל אחר לחינוך, וחלוקת סמכות ברורה ביניהם. (בציניות כמו הברית בין לבן ליעקב אבינו בגלעד) אגב, גם כשהאיש חינוך מנסה לנהל על כל השאר הרבה פעמים לא מצליח, ובמקרה הטוב יש הורים שכדאי להם להשקיע כדי להציל המקום חינוך. ואני מניח שלכל אחד יש דוגמאות בנסיונות שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2008 12:12 |
|
| |
אני מכיר את מערבא מקרוב, גם כשכן בקרית ספר וגם כמי שמכיר היטב את הצות ואת הבחורים שבאים אליהם לפעמים, וגם מנסיעות משותפות בקוי אוטובוסים של סופרבוס.
התיאור שלך "יעקברוכמן" מפתיע אותי, לא בזה שהילדים אמרו כמה מילים ילדותיות, אלא שזה הספיק לך כדי לקבוע שם על ישיבה.
המוטו של המקום הוא חינוך להיות אנשים בעלי מידות! תוך כדי העמקה בלימוד גמרא, בהלכה וגם ידיעות כלליות במסגרת לימודי חול (שבהם אין מאמץ גדול מדי).
הרב צ'ייט עצמו הוא מחנך, עם לב חם ומידות ישרות וטובות. וברוח שלו המקום מתנהל. כל הרמי"ם מתכוונים לפיו. הוא מכיר כל תלמיד מקרוב, וכל ר"מ מכיר את תלמידיו מקרוב, לכן אין במקום כיתות גדולות אלא עד 36 תלמידים במחזור. הוא יכול למלא כמות פי שלוש מזה, אבל זה אצלו עיקרון. השנה אמר לי אב הבית שהוא גם מו"ץ בקרית ספר הוא התלבט קשה מתוך הרשמה של למעלה מ-50 מצויינים, איך לבחור מתוכם את 36 התלמידים, ובשום אופן לא לחרוג ולא לפתוח כיתה שניה.
יש שם אוירה טובה של בין אדם לחברו, יש שם מאמץ ללכת בין הטיפות ולכבד את כל גדולי ישראל בלי להכנס למחלוקות שמפלגות בציבור הדתי, ואני רואה את הבוגרים, בחורים שאפשר להתפאר בהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2008 11:15 |
|
| |
כל הישיבות הללו הם פחות או יותר אותו סגנון .
אני לא מבינה נכון שיש אנשים שחושבים שללכת לישיבה כזאת פרושה ........
אבל יש בחורים או משפחות שסיגנון כזה מתאים להם תתחלו להבין את זה .
ומוכנות להשקיע 400-500$ בהשכלה . כי זה מפתח להתקבל למוסד אקדמי
ולרכוש מקצוע שיפרנס אותך בכבוד .
לדעתי היה מקום להקים כזאת ישיבה עם רמה גבוהה של 5 יחדות לימוד .
ואולי עם יותר שעות לימודי חול ולא רק 3 שעות שזה מאוד מעט לטעמי
או לשנות והוסיף בישיבות הנוכחיות עוד שעות לימוד לימודי חול . .
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2020 14:51 |
|
| |
מה היום, מה טוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2020 16:06 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | | מה היום, מה טוב? |
|
שאלה טובה. במהלך השנים שעברו נפתחו עוד ועוד ישיבות תיכוניות חרדיות כאן יש תיאור מפורט
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2020 18:13 |
|
| |
שימו לב עד כמה "תלמיד ישיבה חרדית תיכונית" זה זן נדיר וייחודי. מול כאלפיים תלמידים בישיבות החרדיות תיכוניות יש למעלה מ30 אלף תלמידים בישיבות קטנות חרדיות רגילות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2020 20:02 |
|
| |
פום_פאקערט
מישהו מתחרה בהם? כל ילד ומה שמתאים לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2020 07:56 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | שימו לב עד כמה "תלמיד ישיבה חרדית תיכונית" זה זן נדיר וייחודי. מול כאלפיים תלמידים בישיבות החרדיות תיכוניות יש למעלה מ30 אלף תלמידים בישיבות קטנות חרדיות רגילות. |
|
אני קיבלתי השבוע עוד 2 שיחות טלפון מישיבות שלא נמצאות ברשימה: משמעת התורה (שם מוזר) ועוד אחת בירושלים (לא זוכר שם) הקונספירציה שלי טוענת כך: עד לפני כמה שנים, היו תיכונית בודדות, ושהעלות החודשית בהן היתה הזויה ומופרכת לאברך מצוי, ולכן זה לא התפתח כ"כ, ולכן גדולי ישראל גם לא ממש יצאו נגדם. היום כשחלק נכבד מהישיבות הללו, מביאים את התלמידים לבגרויות ב 5 יחידות בציונים גבוהים, ובמחיר של ישיבה גבוהה רגילה כמעט, הביקוש גובר מיום ליום, וככל שזה יתפתח, פתאום נראה מכתבים נגד הישיבות הללו… נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2020 08:33 |
|
| |
גרשום
| חריף_ומקשה כתב: |  | שימו לב עד כמה "תלמיד ישיבה חרדית תיכונית" זה זן נדיר וייחודי. מול כאלפיים תלמידים בישיבות החרדיות תיכוניות יש למעלה מ30 אלף תלמידים בישיבות קטנות חרדיות רגילות. |
|
ר' ייד, זה עסק יקר. עס קאסט א ים מיט געלט.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2020 11:22 |
|
| |
היום יש לא מעט ישיבות חרדיות תיכוניות שהמחיר שלהם דומה למחיר של ישיבות קטנות רגילות.
|
|
|
|
|