נתנייתים! הזהרו מבנק דיסקונט
הסיפור האמיתי של בנק דיסקונט התפרסם בפורום 'בחדרי חרדים'. הנה הוא:
לפני מעט למעלה משנה פתחתי חשבון בבנק דיסקונט, בתקופת המבצע של ללא עמלות. את החשבון פתחתי בסניף דיסקונט ברחוב רבי עקיבא בבני ברק. הפקיד שפתח עבורי את החשבון הבטיח לי, שאם אפקיד בחשבון, מידי חודש, 4000 ש"ח ומעלה, לא אשלם דמי ניהול חשבון ועמלות על פעולות סטנדרטיות בחשבון למשך שנתיים.
שאלתי את הפקיד שאצלו פתחתי את החשבון, האם מדובר רק בהפקדת 4,000 ש"ח בתלוש משכורת וכדומה, או גם בהפקדה חודשית במזומן. הוא אמר לי במילים מפורשות, שלא משנה ואיך ומה, אם אפקיד 4,000 ש"ח מידי חודש באופן קבוע, אקבל את הפטור מדמי ניהול חשבון ועמלות לשנה השנייה.
שאלתי אותו מי ומתי נותנים את ההוראה לפטור מעמלות בשנה השנייה. הוא אמר לי שפקידי הבנק בודקים את ההפקדות לחשבון בתום השנה, ואם הם יגלו שאכן הפקדתי בסכום המדובר, אזכה לפטור השנה השנייה.
בפועל, לפני מספר חודשים התחיל הבנק לחייב אותי בדמי ניהול חשבון - כולל עמלות, בסכום של 30 ש"ח לחודש. זה היה הגיוני אילו לא הבטיחו לי פטור עמלות לשנה השנייה ואילו לא הפקדתי מידי חודש סכום ממוצע של 10,000 ש"ח.
פניתי לבנק ושם התנערו. אמרו שיש כזו תוכנית, זו שאני מדבר עליה, אבל רק במקרה שההפקדות בחשבון, בסך של 4,000 ש"ח נעשות דרך העברה בנקאית מהמעסיק ולא בהפקדה אישית!
טענתי להם שהפקיד אצלו פתחתי את החשבון אמר לי אחרת. אז אמר לי אחד הפקידים עימו שוחחתי, שאכן אותו פקיד, שכבר אינו עובד באותו הסניף, הבטיח הרבה הבטחות לאנשים על דעת עצמו ויתכן שכך היה במקרה שלי.
בכל מקרה, הסניף מתנער עתה מאותה הבטחה, שקיבלתי במו אוזני, והבנק אינו מסכים לפטור אותי מעמלות בשנה השנייה. וזאת, אחרי שהפקדתי מידי חודש סכום גבוה בהרבה מארבעת אלפי שקלים - 10,000 ש"ח. רק משום שהסכום לא נכנס בהעברה בנקאית!
פניתי לסגן מנהל בסניף והוא סחב אותי תקופה ארוכה ואחרי הכל הוא הודיע לי בפנים חתומות: אלו הפרוצדורות ואין מה לעשות.
אתם הבנתם את זה? אני לא. הפקדתי רבבת שקלים מידי חודש, רק לא בהעברה בנקאית, (בזמן שהובטח לי כי לא משנה איך ייכנס הכסף) והבנק אינו מוכן לפטור אותי מעמלות בשנה השנייה!
אז מה הבנתי מהסיפור? שכל החיוך של אנשי בנק דיסקונט, החיוך הזה שהוא כה מתהדר בו, הוא בעצם מזויף. אם הבנק אינו מוכן לעשות דבר למען הבטחה שניתנה ולמען לקוח טוב שמפקיד סכומים נכבדים מידי חודש, סימן שהחיוך הוא צבוע ותו לא. רק שתכירו את הבנק
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2322828
 |
|
|