| נשלח ב-25/1/2008 11:40 |
|
| |
למה אוצר החכמה שונאים ספרדים?
באוצר החוכמה גירסה 5, היה ספר שנקרא "אבא באהל"
מחבר הספר הוא ר' אליהו בן ר' יהודה בחבוט.
הספר מטבע הדברים, היה הראשון ברשימה.
והנה בגירסה החדשה גירסה 6, נעלם לו הספר.
לאחר חיפושים ממושכים נמצאה האבדה, והתברר כי אדון ארז, מתבייש בבחבוט
ושינה את שם הספר ל "ספר אבא באהל", כך הספר נדחה לו מראש הרשימה מהאות "א"
עמוק עמוק בפנים לאות "ס".
לא נאה לו למר ארז, שיראו בתחילת רשימת הספרים איזה "בחבוט" ספרדי אחד.
בושה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2008 22:49 |
|
| |
כמים, קח כוס מים ותרגע.
מהרשימה שהבאת, רק אבא באהל ואבי הנחל קיבלו שינוי השם.
אבות ובנים נשאר כמות שהיה
וכל השאר הם ספרים חדשים.
ואם כן חוזרת שאלת הגולם ונשאלת שוב במלא העוצמה, למה רק ספרים אלו זכו לשינוי השם?
בגלל שההוא ספרדי ומחבר אבי הנחל הוא איזה הי"ד מכפר הרואה?
תתביישו לכם.
|
|
| נשלח ב-27/1/2008 22:38 |
|
| |
תמהני עליך עד למאד
מרצינותך בהודעה האחרונה ניכר שמא אתה חושב באמת שלאוצר החכמה יש משהו נגד ספרדים ולא כתבת כותרתך כדי לנגח אלא היא ברצינות, ואני תמה אדם שמשתמש באוצר כסדר יכול לטעון טענה אוילית כזו? הרי אלפי ספרים מתוך האוצר הם של ספרדים מגאוני הגאונים עד מחברי זמנינו לאין שיעור, ללא שום אפליה כלל, ולאחר מחשבה ענינית החליט ר' ארז "שעקב תחרות סמויה שהחלה בין מחברי הספרים בשמות מוזרים המתחילים באל"ף, וזאת על מנת שימוקמו בתחילת הרשימה של אוצר החכמה, הוא החליט לרוקן את תחילת הרשימה ממחברים בני זמנינו, בלי קשר לעדה וגזע", והוא מיישם זאת בשיטתיות החל מגירסה זו (שבה האוצר תפס את תאוצתו העצומה), ומדובר בספרים רבים הן אשכנזים והן ספרדים, כגו:
אאביך ביום מבך
אבא באהל
אבות על בנים
אבלות החרבן
אביהם של ישראל
אביסל איידישקייט
אבי הנחל
אבנים שלמות
ורובם אשכנזים בדווקא, ואתה בלי בדיקה ובלי חקירה ישר שופך את מררתך "למה אוצר החכמה שונאים ספרדים"
על זה יצא הקצף.
בענין החזון איש, זו היתה התנייה מצידם, ובאפשרותך לסמן בכפתור למעלה גירסת בני תורה ומיד יבואו לך ספרי החזו"א שבהם תוכל ללמוד ככל אוות נפשך ולנצל את זמנך ולא למלאות את מוחינו בהבליך הקודחים.
איני מתכוון להמשיך להגיב בלנ"ד בענינים אלו באשכול זה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2008 13:37 |
|
| |
כמים הפנים,
כבר ענה לך שאגודוצ (תודה) על כל השאלות העניניות שלך.
אני לא מבין למה אתם צריכים לפנות גם לפן האישי?
האם אתה חושב שיש לי משהו נגד אוצר החכמה? האם הטענות אינם ענייניות? האם לא כתבתי בעבר גם כמה וכמה פעמים שבחים למאגר הנ"ל? האם כשפרסמתי את צאתו של המאגר החדש קיבלתי תגובות אוהדות ממך?
איני יודע אם כמים הפנים מייצג את עמדותיו של ר' ארז סלע או לא, אבל בבירור הוא מחבק אותו חיבוק דב. חיבוק חונק. אינו מוסיף כבוד למאגר.
אני נוטה ללמד זכות שלא ר' ארז סלע שלחו.
פתחתי בעבר אשכול על טעות/רמאות של אוצר החכמה. התקפתם אותי אישית.
כבר באותו האשכול כמה וכמה ניקים טענו נגדך שאינך עונה לעניין.
מאז ועד היום, קיבלתי כמה וכמה פניות לתיבה האישית של ניקים, עם כל מיני טענות ושאלות על אוצר החכמה, כביכול אני מייצגם. (ואגב, עזרתי לכל מי שפנה כמידת יכולתי, 'למרות' שזה מועיל לאוצר החכמה).
אשכול זה, כקודמו, הוא ענייני לגמרי. יש כאן טענה שדורשת הסבר. ההסבר שסיפקת אינו עונה על השאלה כפי שכבר קדמוני אחרים. (ואגב, טענה זו הגיעה אלי לתיבה האישית, ואני בהחלט מסכים איתה לחלוטין).
איני מסתתר מאחורי שום אנונימיות. לא עשיתי רע לאיש. אם יש למישהו מאוצר החכמה טענות, הוא מוזמן לפנות אלי (טענות ענייניות בלבד, טענות על בחירת הניק "הגולם" אינם בכלל).
נ.ב. היום הגיע אלי לתיבתי הודעה מניק (לא אחשוף את שמו כדי להצילו מלינץ') שטען שבאוצר החכמה החדש, ספרי החזון איש אינם מופיעים אלא במהדורת בני תורה, ולא במהדורה הרגילה. כביכול החזון איש לא נועד אלא לבני תורה. האם לפשוטי העם לא מגיע ללמוד בספרי החזון איש???
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2008 13:13 |
|
| |
שאגדו
א. ביקשת ממנו שם, לומר מה יש לו נגד הגולם. אז הוא אמר...
ב. לגבי רשימת הספרים שהבאת שם באמת תימה. אך יתכן שבכל אופן ישנו איזה הגיון במחיקת ספרים בשמות משונים כל כך כגון 'אב"א באוהל' או 'אביסעל אידישקייט' וכדו', לעומת ספרים בעלי שמות הגיוניים ורגילים.
ג. לא נראה לי שארז סלע יש לו משהו נגד מישהו. הוא איש ת"ח גדול וירא שמים מרבים.
|
| נשלח ב-27/1/2008 13:04 |
|
| |
זית
מי שבחר לתקוף בשינאה וחריפות זה דוקא שלוחו של ר' ארז
ובמקום לחזור עם תשובות הוא חוזר לנו עם תקיפות ותשובות לא לענין פלוס רמזים מאיימים שהוא יודע מי זה ובלה בלה.
הצגתי בהודעה בעמוד הראשון מספר ספרים מבני זמננו, שלכל הדעות אין להם מקום בראשית הרשימה. אז בבקשה שיחזור עם תשובות ולא בלבולי מח שמסתכמים בכמה הגולם איש רע.
אם הגולם איש רע או לא איש רע זה לא הנושא כאן, וזה שההודעות שלו בנוגע לאוצר החכמה כל כך מקפיצים אותם שם, רק מראה כמה הוא צודק בענין הזה.
|
|
| נשלח ב-27/1/2008 12:58 |
|
| |
שאגדו
ואם הם לא היו במהדורה הקןדמת מה בכך???
ארז סלע מבהיר שבמהדורה זו הוא הוריד את כל הספרים ממחברים בני זמננו מהשורות הראשונות מסיבות ברורות.
מה השנאה הנוטפת הזו? היש לך פרוייקט יותר מוצלח ומפואר מזה?
תוקן על ידי זית_רענן ב- 27/01/2008 12:58:54
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2008 12:51 |
|
| |
הגולם = זהו מותג של שנאה וקינאה לכל דבר טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2008 12:49 |
|
| |
| כמים_הפנים כתב: |  | לכבוד הגולם:
נתבקשתי להעביר אליך את תגובת אוצר החכמה:
עיין ספר אביסל יידישקייט, וספר אאביך ביום מבך, שנתווסף לשמם המילה קונטרס בתחילה הגם שהם אשכנזים טהורים.
רק כמקובל אצלך קודם משמיצים ואח"כ מתגוננים, אז אנא הפסק להלעיט את הציבור ברפש, כי עליך נאמר כל הפוסל במומו פוסל. כבר שמענו ממך, כבר התכתבת אתנו, אתה מסתתר מאחרי האנונימיות שלך, תבוא תגיד בפנים את מה שאתה חושב ואל תסתתר במחשכים.
|
|
מים לפנים
כנראה שטימטום ושקרים זה המוטו של אוצר החכמה...
שני הספרים שציינת לא הופיעו במהדורה הקודמת בכלל, אז מה אתה מספר סיפורים? תן לנו דוגמאות של ספרים שהיו במהדורה הקודמת ושינו את השם!
רוץ לר' ארז סלע ותתן תשובה גם לספרים שציינתי לך בהודעה הקודמת שלי.
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2008 12:36 |
|
| |
לכבוד הגולם:
נתבקשתי להעביר אליך את תגובת אוצר החכמה:
עיין ספר אביסל יידישקייט, וספר אאביך ביום מבך, שנתווסף לשמם המילה קונטרס בתחילה הגם שהם אשכנזים טהורים.
רק כמקובל אצלך קודם משמיצים ואח"כ מתגוננים, אז אנא הפסק להלעיט את הציבור ברפש, כי עליך נאמר כל הפוסל במומו פוסל. כבר שמענו ממך, כבר התכתבת אתנו, אתה מסתתר מאחרי האנונימיות שלך, תבוא תגיד בפנים את מה שאתה חושב ואל תסתתר במחשכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2008 08:55 |
|
| |
חבדני"ק זה הולך לפי האבא או לפי האמא?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2008 08:35 |
|
| |
רוכמן, הגולם חבדניק בדיוק כמו שהוא הירס את הבת שלו בשלושים שנה האחרונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2008 01:19 |
|
| |
בוהה
למיטב ידיעתי, הגולם חבדניק
מה לו ולחתן ליטאי?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2008 23:21 |
|
| |
מים לפנים
אולי לך יש משהו נגד הגולם?
שתף אותנו בזה.
בכל מקרה, עברתי עכשיו והשוויתי בין הרשימה בגירסה הישנה לרשימה בגירסה החדשה, ובשלושת המסכים הראשונים של הרשימה לא מצאתי עוד שום ספר ששמו שונה.
תחכים אותנו בענין הזה. ובפרט בענין הספרים הבאים:
אבות על בנים - יואל שוורץ אבלות החורבן - יואל שוורץ אביהם של ישראל - רייך
|
|
| נשלח ב-26/1/2008 22:29 |
|
| |
בפרטי.
אשמח מאד.
|
|
|