בחור שיש לו איזו שהיא מוגבלות התחתן עם גרושה וים אחד תפס אותה במעשה גילוי עריות. עכשיו הוא גם מוגבל וגם גרוש. אני מבואסת בשבילו.
נשלח ב-29/2/2008 07:19
ראו מה טבו מידותיהם של ישראל...
גם האקרים שעושים לך אוטינג לא מפרסמים אלא דברים טובים ומחמיאים.
נשלח ב-28/2/2008 13:16
ואו, ועוד קיבלת ציון "מעולה" על הדוקטורט, תשמע, התרשמתי.
נשלח ב-28/2/2008 03:53
אופס עשיתי ENTER בטעות
ליטאי היקר
אני אני מהתחום של פסיכיאטריה ובריאות הנפש. יש כאן כמה אנשים שעשו לי אוטינג (לכבודם ירשם שהם יסתפקו בלהראות לי את זה בפרטי ולא יתר על כך) יעידו שאני לא ישקר. הם יכולים להקליד את השם שלי ולראות עשות מאמרים שפירסמתי.
אז אני רוצה לחדש לך דבר קטן שהביטויים של "שגעון" או "משיגענער" הם נחלתם של ההסיטוריה. היום בדובר במחלות או הפרעות. חלקן חמורות חלקן קלות. חלקן מטופלות די בקל חלקן לא. חלקן מטוםלות בשיטות פרמקולוגיות (כדורי"ם בלעז) חלקן בשיטות פסיכולוגיות וחלקן ע"י השילוב.
עניין עיקרי שהייתי רוצה לומר לך שבמקומך הייתי נזהר מלהשתמש בביטויי גנאי ולעז כלפי אנשים שיתכן לא פחות טובים ממך אבל חלו במחלה מסויימת, ככל שתהיה. אתה בחור חכם ויודע שאין לאף אחד תעודת ביטוח בפני מחלה כלשהי. לא מובטח לך שמחר (ח"ו ח"ו לא שאני מאחל, רק שתהיה בריא) לא תתחיל לשמוע קולות ולראות חזיות, יום בהיר אחד כמכה מהשמיים. כמו שקרה לרבים וטובים, ורובם דווקא אילו עם אינטליגנציה למעלה מהממוצע. אז היום אתה מתנשא על "פרנקיות", ואז ח"ו גם אתיופיות גרושות לא ירצו אותך.
ברור שרוב מוחלט של הסיכויים שזה לא יקרה לך, והלוואי שתהיה רק בריא. רק תדע לתת כבוד לאנשים שגורלם היה פחות טוב בנקודה הזאת.
נשלח ב-28/2/2008 03:40
ליטאי
נשלח ב-27/2/2008 15:37
אז מגיע לך כבר "מזל טוב"?
נשלח ב-26/2/2008 21:36
אני חושבת שלבחור עם מגבלה צריך לתת אופציה להכרות עם מישהי בלי מגבלה. אני חושבת שצריך לידע על מגבלה כזו אחרי 3-4 פגישות ולתת אפשרות להתרשם מהבחור/ה בלי שהבעיה תהיה ברקע. לי באופן אישי יש מגבלה רפואית שאני לוקחת בגללה 7 כדורים יום יום. אני סיפרתי לארוס שלי על המגבלה הזו אחרי כמה פגישות והוא קיבל את זה בלי בעיה.ומי שלא מקבל, כניראה שהוא לא בשידוך המתאים לאותו בחור/ה והכל משמים!
נשלח ב-14/2/2008 21:45
אני לא יודעת מי או מה המקור אבל את הסיפור הזה שמעתי בכמה וכמה גירסאות. וזה גם לא כ"כ משנה העיקר הוא המוסר השכל.
נשלח ב-14/2/2008 20:21
חמדת ימים טעית טעות חמורה ביותר!
הסיפור מסופר על ר חיים הלבערשטם (האדמור הראשון) מצאנז שסבל מרגלו!
נשלח ב-12/2/2008 10:02
אראלסגל, הסיפור הא על משה מנדלסון (שלא היה כ"כ ת"ח) שהיה ידו שנשא את האישה הכי יפה בעיר... והוא שהיה מכוער מאד וגיבן אמר לה זאת וכו'.
נשלח ב-3/2/2008 22:35
מתחתנים עם בן אדם או עם המשפחה התומכת שלו? אבל כמובן שיש מקרים שאפשר לשמוע על כאלה דברים...
נשלח ב-3/2/2008 21:19
קראתי פעם סיפור על תלמיד חכמים שהיה צולע. הוא פגש בחורה שהסכימה להתחתן איתו, אבל הוריה התנגדו להשיא את בתם לבעל מום. אז הוא סיפר להם "לפני שנולדתי, ביקשתי מה' שיראה לי מי תהיה בת הזוג המיועדת לי. הוא הראה לי אישה צולעת. כל כך ריחמתי עליה, שביקשתי מה' שיחליף בינינו וייתן לי את הצליעה שלה..." ההורים הבינו את הרמז, והם התחתנו וחיו באושר...
נשלח ב-3/2/2008 20:47
קצת קשה לי להגיב כי מצד אחד אתה צודק, אך מצד שני אני מבינה את אלו הרוצים לבנות משפחה. האם זה משנה אם יש משפ' תומכת וכ"ו???
נשלח ב-3/2/2008 19:37
היום חיפו על כל המשוגעים בכל מיני כדורים וכל מיני דברים. אדם נורמלי ונורמטיבי לא לוקח כדורים. ולשדך אנשים עם בעלי מומים יש אנשים בציבור החרדי שחושבים שזו מצווה גדולה, וככה הם מייצרים לעצמם עוד דור של שידוכים בעלי מום לשדך.
נשלח ב-3/2/2008 19:21
כולכם צודקים , אבל האם אתם יכולים לומר לי מה יכולים אם כן לעשות???
אשמח לשמוע מגוון דעות בנושא,
המלצות, ודוגמאות זה חשוב.
נשלח ב-3/2/2008 19:01
לכולנו יש בעיות נפשיות. יש כאלו שלוקחים כדורים ויש כאלו שלא. מישהוא יכול להגדיר מה זה נורמלי? או באיזה שלב מישהוא נהפך לחולה נפש..?