מסתבר שאמא שלי דואגת לי יותר מידי , בחתונה היא פגשה שדכנית וככה מאחורי הגב שלי היא קבעה לי פה פגישה עם בחורה אמריקאית בלי לשאול אותי . לא שהיה אכפת לי במיוחד , מילא אין לי הרבה מה לעשות פה . וחוץ מזה , מי יודע? אולי דווקא בחורה אמריקאית תתאים לי יותר מבחורה ישראלית .
הבחורה גרה בקליבלנד , מכיוון שהמרחק בין ניו יורק לקליבלנד הוא בערך 9 שעות נסיעה ברכב , הוחלט שהבחורה תגיע ללליקווד , היא תהיה אצל אחותה שגרה שם וככה יהיה לנו יותר קל להיפגש ..
בארה"ב מקובל בפגישות לאסוף את הבחורה מהבית שלה ולא לקבוע סתם להיפגש בבית מלון . קבענו שאני יבוא לאסוף אותה מהבית של אחותה בלייקווד וניסע יחד לאיזה בית מלון או משהו בסגנון באזור ..
הפגישה נקבעה ליום רביעי ב 7.30 בערב . קצת היה מוזר לי שאני הולך להיפגש עם בחורה שאני כמעט ולא יודע פרטים עליה חוץ מזה שקוראים לה שושנה (עם קמץ) ושהיא גרה בקליבלנד ..
שכרתי רכב בניו יורק , עם GPS כמובן , בכל זאת לנסוע לבד מניו יורק לליקווד לישראלי כמוני זה מסובך מידי , לא התאים לי להסתבך שעות בדרכים . פה אם אתה מפספס יציאה בכביש זה עולה לך ביוקר , לא כמו בארץ שכמה מטרים אח"כ אתה עושה פרסה ומסיים את הסיפור ..
שלוש שעות לפני הפגישה כבר הייתי מאורגן , פחדתי קצת מהפקקים האדירים שיש לפעמים ב Belt Parkway או על הואראזנו והחלטתי לצאת שלוש שעות לפני למרות שהדרך לוקחת בערך שעה וחצי .
הנסיעה עברה בשלום ב"ה , ה GPS הדריך אותי במדויק , פקקי תנועה משמעותיים לא היו , כך שמצאתי את עצמי שעה לפני הפגישה בלייקווד בלי לדעת מה בדיוק לעשות . בסוף נכנסתי לאיזה בית כנסת באזור והעברתי שעה בלימוד ...
ב 7.30 בדיוק דפקתי בדלת , פתח לי אברך צעיר "אני הגיס של שושנה" הוא אומר לי בחיוך , "בא תכנס" .. נכנסתי מובך לסלון מפואר , השולחן היה ערוך בעוגיות ושתייה חמה וקרה . "תשב , תשתה משהו" הוא אמר לי , ואשתו הוסיפה "אל תתבייש , תרגיש בבית" ..
התיישבנו בשולחן , דברנו קצת , מידי פעם אשתו התערבה , הם התעניינו איך הייתה הנסיעה ואם לא הסתבכתי בדרך , בקיצור סתם שיחת נימוסים ..
תוך כדי השיחה , היא נכנסה לסלון .. בחורה אמריקאית מתוקה אמיתית , "וואו" חשבתי לעצמי בלב כשראיתי אותה .
היא התיישבה איתנו בשולחן , הגיס המשיך עוד קצת לקשקש עד שהוא הבין שזה כבר לא לעניין . "טוב" , הוא אומר לנו בחיוך "הרי לא באתם בשבילי , שיהיה לכם בהצלחה"
ירדנו לאוטו , היא פוסעת לפניי מובילה אותי לחנייה , לא ידעתי מה בדיוק להגיד , ואם נהוג לפתוח לה את הדלת של האוטו . עד הרגע שנכנסו לאוטו לא דברנו מילה , ואני כבר חששתי שהפגישה הזאת הולכת להיות נוראית ..
התיישבנו באוטו (היא פתחה לבד את הדלת , לא יודע מה חשבתי לעצמי) , השדכנית הכניסה לי כתובת ב GPS של בית מלון באזור , שאלתי אותה אם היא מכירה את המקום הזה ואם זה נראה לה בסדר , היא העדיפה ללכת למקום אחר גם בית מלון , מרחק של כמעט שעה מלייקווד , אחותה אמרה לה שכדאי ללכת לשם . "מה שתגידי" אמרתי לה בעברית , היא לא הבינה . היא הכניסה את הכתובת ל GPS ויצאנו לדרך ..
נסענו כמעט שעה באוטו , השיחה לא כ"כ זרמה , הייתי מרוכז מידי בנהיגה , כי מזג האוויר לא היה משהו , בקושי דברנו .. שאלתי אותה אם היא יודעת עברית , "לא כ"כ טובה" היא ענתה לי במבטא אמריקאי מתוק , "הלוואי והייתי יודעת עברית כמו שאתה יודע אנגלית" היא פרגנה לי ..
הגענו למלון , ה GPS הביא אותנו עד לחנייה . מלון נחמד לא משהו , חפשנו מקום צדדי לשבת והתחלנו לדבר ..
היא ספרה לי שהיא למדה בארץ שנה שלימה בסמינר אמריקאי , "הדר" משהו כזה , דברנו קצת על הארץ , היא מאוד רוצה לחזור לארץ , "אבל רק לטיול" היא הוסיפה בחיוך , היא מתגעגעת לכותל המערבי , כשהיא למדה בארץ היא הייתה הולכת כל מוצ"ש לכותל .. היא רואה חשבון במשרד של רואה חשבון מפורסם בקליבלנד ,היא למדה ראיית חשבון במכללה בקליבלנד , מכללה מעורבת , לא של יהודים . היא הסבירה לי שככה רוב הבנות החרדיות עושות בקליבלנד , אין שם הרבה בנות חרדיות ולא שווה להקים מסגרת רק להן , מעניין ..
יש לה אוטו שלה , טיוטה קאמרי , בארץ היא לא מעיזה לנהוג "משוגעים בארץ" היא צחקקה , אבל באמריקה היא מאוד אוהבת לנהוג , וכשהיא רוצה לחשוב על משהו היא עושה סיבובים באוטו .. היא לא אוהבת את השם שלה שושנה , היא אוהבת איך שחברות שלה קוראות לה : שוש ..
אה , כמעט שכחתי , היא מאוד מאוד אוהבת לעשות שופינג , ואבא שלה לא מרשה לה לקנות נעלים כי יש לה כבר 20 זוגות ...
יש משהו בבנות אמריקאיות , אני נשביתי בקסמיה , יש בה שילוב מדהים שא"א לראות בארץ , מצד אחד יש לה אוטו , והיא למדה מקצוע במסגרת לא חרדית , מצד שני , היא מתפללת שלוש תפילות ביום , והוא צדיקה אמיתית . וחוץ מזה שהיא בחורה מתוקה אמתית , היא יפהפייה , יש לה חיוך כובש , וגומות עסיסיות . ..
ישבנו במלון שעה וחצי ,לא ציפיתי שאני כ"כ ייהנה , השיחה בינינו זרמה מאוד , לא היה רגע אחד של שקט . לא כ"כ רציתי לסיים את הפגישה , אבל אין ברירה פגישה ראשונה לא כדאי יותר מידי ארוך ..
שאלתי אותה כמה זמן נהוג לעשות פגישה ראשונה באמריקה , "תעשה כמו שרגילים בארץ" היא ענתה לי הבנתי את הרמז וקמתי מהספה המפנקת לכיוון החניה ..
בדרך חזור היא החליטה שהיא רוצה לנסות לדבר רק בעברית , היא מדברת עם מלא טעויות ומבטא כבד אבל זה חמוד לה , אמנם רוב הדרך הייתי המורה לדקדוק שלה , אבל בס"ה היה נחמד מאוד באוטו וצחקנו הרבה .
"מתי את חוזרת לקליבלנד" שאלתי אותה כשהגענו לחניה של הבית של אחותה .. "אני עדיין לא יודעת" היא אמרה לי בחיוך "זה תלוי בך" . המשכנו לדבר עוד כמה דקות בחניה ונפרדנו לשלום ..
השדכנית התקשרה לאמא שלי באותו לילה , מסתבר שגם היא מאוד נהנתה ..
אני לא ראיתי שום סיבה לא להמשיך והסכמתי בשמחה לעוד פגישה . עדיין לא החלטנו איפה בדיוק נעשה את הפגישה , יש סיכוי סביר ששבוע הבא אני ייסע לקליבלנד .
אני כמובן יעדכן בשמחה .
מתוך הבלוג - הרהורים מותרים , לינק : http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1184535
מוקדש באהבה לכל מי שלא סובל את י הונתן (רמז : עשניכרצונו)