| נשלח ב-10/2/2008 22:12 |
|
| |
לספר חדש דרוש שם מוצלח המתחיל באות א'
שמעתי ממישהו שקשור לאוצר החכמה שמאז שיש את ה'אוצר' הרבה מחברים מחפשים שמות שונים ומשונים באות א' כדי שספרם יופיע בראש הרשימה של ה'אוצר'.
לפיכך החליטו ההנהלה, שספר כזה ירד לאות 'ס' ויקרא 'ספר אאוכו'.
בעמימות זכור לי שאף ספר 'אוצר מפרשי התלמוד' של מכון ירושלים נקרא כפי שנקרא עקב סיבה מעין זו, שהאות א ראשונה בקטלוגים ובספריות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2013 06:40 |
|
| |
לומדמכלאדם, בפשטות ההגדרה של מהדו"ק היא לצעטלאך ובהם ראשי-הפרקים שכתב הרב זוין לכל ערך וערך, כידוע שעיקר עבודתו היתה להכין את רשימת הערכים המלאה ולבנות לכל ערך את הסעיפים והמ"מ המרכזיים שעל פיהם הוא ייכתב. כך נראה לי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2013 01:59 |
|
| |
כבר זמן מה שאני משתעשע ברעיון של כתיבת ספר אודות עשרה ראשונים בביהכנ"ס בשם 'אבא ביתך' , וכעת ראיתי באשכול זה שיש יותר חכמים ממני,
אגב, יש כמה ספרים באותו שם, כגון בית ישראל , (גור, טויסיג - מטרסדורף, שו"ת בית ישראל לחתן הרה"ק ר' ישיעהו מקערסטיר), אם אני יוציא ספר 'אב בחכמה' מאן יימר שההוא קודם לי?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2013 10:56 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 11:56 |
|
| |
[אכן לא דקתי. סליחה]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 11:22 |
|
| |
למען הדיוק, הוא טען שמהדורא קמא מוכנה עד אות ע'. (והרבי כותב שעם פרט זה אפשר יהיה להשיג כסף, אבל אולי יהיה צורך להוכיח את נכונותו, וד"ל).
ייתכן שהיה בזה אמת, ואולי אפילו מהדו"ק נסתיימה זה מכבר. מישהו יודע מה ההגדרה של מהדו"ק?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2008 00:16 |
|
| |
הרי לפי כללי הקיטלוג גם "ספר" ו"קונטרס" אינם נחשבים, ובכל זאת בעל אוצה"ח עושה בהם שימוש כדי שלא להאביך את העמוד הראשון..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 22:23 |
|
| |
יש דוגמה ידועה יותר: אאאאאאאא"ל: אם אין אומרים א-ל ארך אפים אין אומרים למנצח. וגם על זה אפשר לכתוב קונטרס. ולענין א וונדערליכן מעשה, לפי כללי הקיטלוג אין ה'א' נחשבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 21:54 |
|
| |
אם אפשר להשתמש בראשי תיבות, ניתן לכתוב ספר בענין אאאדשא"ש (אין אדם אוסר דבר שאינו שלו) ומסתמא יש עוד(:
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 21:52 |
|
| |
נכון שקשה לנצח את "אאביך", מ"מ חבל שתאבדו עולמכם בשביל חיי שעה בראש אוצר החכמה. הרי בהינף יד יוכל לסלקכם ממרומי הרשימה ע"י סריקת איזה ספרון זניח באידיש כגון "א וואונדערליכע מעשה"..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 21:20 |
|
| |
אאבד אותי ואת עולמי....
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 20:51 |
|
| |
ובכן אני וחברי הגינו שם שאין קודם לו בידקו זאת וקחו את השם כמוסר השכל:
"אאבד את עולמי"
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 15:00 |
|
| |
הוראת הנהלה. מידיעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 01:49 |
|
| |
הלבן
כבר הקדימך סגי_נהור עם "אאלפך בינה", ואותו "אאביך"...
|
|
|
|
|