אם קרובת משפחה הציעה בחור מצוין ממשפחה ליטאית,
ולפגישה הגיע בחור חסידי(לפי המראה...) מישיבה חסידית.
מה עושים אחרי שיושבים בהלם חמש דקות עם פה פתוח.....
נשלח ב-27/6/2012 11:50
הלבוש: חליפה ארוכה כזאת, כובע עגול. פאות ארוכות (פייאס) וכו. וההשקפה שקצת שונה. הוא הגדיר את עצמו : כלוקח קצת מהליטבאק (ליטאים) וקצת ממנהגי החסידות הוא לא משייך את עצמו לחסידות כלשהי, רק ב"נשמה. אולי לכן הוא לא חשב שהוא נקרא: חסיד. ולא צריך ליידע בזה את המיועדת, כולל הרב שלו והשדכן וכל מי שבקנוניה איתו. אני חושבת שבשביל ההגינות יש לאמר זאת הן בברורים (שאגב אז , לא גמרו עליו את ההלל, ויש על מה, הוא פשוט מיוחד בכל קנה מידה עם ראש פתוח, אבל ההשקפה- זה לא מתאים מלכתחילה!) והן השדכנים. זו לא דרך "להפגיש" ואולי היא תתלהב ולגמור עניין, זה פשוט לא עובד ככה! ונניח ילך לו לבחור בדרך זו- זה גם יכול ליצור חיכוחים אם הרקע כ"כ שונה, אולי לא בהתחלה אבל במסלול החיים - זה קשה.
נשלח ב-27/6/2012 10:39
אז מה היה חסידי בו? הלבוש? או שהוא היה חסיד גם בהנהגות? הלך לטישים וכו'?
נשלח ב-24/6/2012 09:00
גם לי זה קרה (הסיפור בתחילת האשכול). תאמינו או לא. הבחור היה דווקא בחור עם מידות טובות, נאה וכו' וכו'. אבל אין קשר! ישבתי המומה רבע שעה לא יכולה להפיק מילה, לאחר מכן השיחה זרמה איכשהו, הקטע הכי מצחיק שהבחור רצה להמשיך... הוא למד בישיבות הליטאית המצוינות ביותר והמשפחה ליטאית, כך שלא היה עולה בדעתי בחלומות הכי פרועים שלי להפגש עם... חוסיד. מה שרציתי לעשות לשדכן. לא כדאי לכם לדעת :-)
נשלח ב-23/6/2012 20:57
נראה לי שאפשר לעשות מזה חוויה אנתרפולוגית ראויה לשמה....
נשלח ב-22/6/2012 15:13
הקפצה.
נשלח ב-26/2/2008 20:57
שרפ- תכירו התכוונתי ל-תפגשו למספר דקות, ותכירו דעות חדשות. לא להשאר בקשר או משהו כזה. אני בטוחה שזה עדיף מאשר לפגוע במשהו ולקום וללכת.
נשלח ב-26/2/2008 20:49
ראש_פתוח00 כתב:
אז גם אם אתם בפגישה שלא ניראה לכם שיצא ממנה משהו, תהיו נחמדים, מקסימום תכירו עוד בן- אדם... ושיהיה לכולם בהצלחה בהכל!
את בפורום הלא נכון. לא מעוניינים להכיר את בן אדם מהמין השני (וטוב שכך), נפגשים למטרה מוגדרת. המקסימום שניתן לאמר הוא עברנו עוד אחד בדרך למי שלגביו נאמר בת פלוני לפלוני.
נשלח ב-26/2/2008 20:14
למה יש את הפילוג הזה בעם ישראל? למה בחורה ליטאית אינה יכולה בשום אופן לצאת עם בחור חסיד? למה יש כזו אפליה בין ספרדים לאשכנזים? ועל זה יש לי אפילו סיפור לספר לכם:
אמי היא אשכנזיה, בלונדינית לבנה עם עיניים כחולות, ואבי ('לא עלינו') ספרדי. כשניכנסתי לתיכון הלכתי לראיון בתיכון מסויים שבו הייתי אמורה לבוא עם שני ההורים. כשראו את 'הבדל הצבעים' שאלה המנהלת את אמי (בנוכחות אבי): "אני רואה שהתחתנת עם ספרדי" ואמי ענתה "כן" המנהלת: "והכל בסדר..." מובן מאליו שלא הלכתי לאותו תיכון...
אני חושבת שלא צריך להיות כזה פילוג בעם, צריך לכבד כל אחד בדרכו שלו ומותר לכל אחד לבחור את הדרך שלו בחיים. גם אם הוא חסיד שמעדיף להיות ליטאי וגם אם הוא ליטאי שמעדיף להיות חסיד. העיקר שמטרתו תהיה באמת הליכה בדרך ה'. ובכלל כולם יהודים. חתונה של חסידית וליטאי לא נחשבת התבוללות...
אני אישית לא משייכת את עצמי לאף מגזר. אני לא חסידית, לא ליטאית, לא דתית לאומית, לא דתית תורנית וכו', אני שואפת לעבוד את ה' בדרך הטובה ביותר שאני יכולה.
ולהפתעתכם, אני אפילו מאורסת לבחור עם השקפת עולם כמו שלי. (הוא חוזר בתשובה ואני דתיה מהבית)
אז גם אם אתם בפגישה שלא ניראה לכם שיצא ממנה משהו, תהיו נחמדים, מקסימום תכירו עוד בן- אדם... ושיהיה לכולם בהצלחה בהכל!
נשלח ב-25/2/2008 12:34
שנון שנון....
עוד שנינות כזאת ואני בורחת מהפורום....
נשלח ב-21/2/2008 18:58
אולי תבררי אצל המרצה מה קורה כלבחורה סונית מציעים בחור ממשפחה סונית ומתברר שהוא שיעי. כך יהא לך גם פתרון לשאלתך בתחילת הפורום.
נשלח ב-21/2/2008 12:40
תרבות- לא שווה- אמונה
נשלח ב-21/2/2008 07:35
תתפלאי לשמוע, אבל למדתי קורס בתרבות האיסלאם.
נשלח ב-20/2/2008 22:44
חחחחחחח למה למדת את זה??
נשלח ב-20/2/2008 21:36
מישהי..
תתחדשי על האמונה המוסלמית שהמצאת בזה הרגע.
נשלח ב-20/2/2008 21:29
בדיוק!! סטיגמלה.. צר לי אבל האמונה המוסלמית אומרת הכל משמים-הכל נס.. לכן הם רוצחים ואומרים"אם ה ירצה אני אתפוצץ.. אם לא אז לא.." את מבינה את העיוות???
יש לך בחירה!! ויש לך בחירה מה לדרוש ואיך להתנהג