מרן בלווין: חיזק את השרים ואת החיילים
הרב עובדיה יוסף, התייצב אמש (מוצאי שבת) מאחורי שרי המפלגה והעניק להם גיבוי על רקע המשך ישיבתה בקואליציה. "יש שלא מאמינים שהשרים שלנו שומעים לי, כאילו גונבים את דעתי", אמר הרב בשיעורו השבועי, "כל השרים שלנו - כולם נאמנים, כולם ישרים, כולם צדיקים, כולם אהובים. אני מודה לקדוש ברוך הוא ששלח לי כאלה שלוחים".
הרב אמר את הדברים על רקע הפרסומים על יחסים עכורים בצמרת המפלגה, ובמיוחד בין יו"ר המפלגה השר אלי ישי ובין השר אריאל אטיאס. הוא הדגיש בדבריו, שנאמרו בתום שיעור שהעביר, שנערך בבית הכנסת בשכונת הר נוף בירושלים, כי כל החלטה מתקבלת על ידו, לאחר התייעצויות עם "גנרלים". ביחס לבכירי מפלגתו אמר כי "שום דבר הם לא עושים אלא על דעתי".
הרב גם התייחס להסלמה בדרום, ובירך את חיילי צה"ל, ש"נמצאים בתוך גוב של אריות, מסכנים את עצמם". הוא הוסיף כי אלמלא החיילים, תלמידי הישיבות לא היו
יכולים להמשיך ללמוד. "השם ישמור אותם וינצור אותם, השם יצליח את החיילים שלנו", אמר, וקרא לציבור להגיד תפילת "מי שבירך" לחיילי צה"ל לא רק בשבתות, אלא גם בימים שני וחמישי, שבהם קוראים בתורה. בנוסף, נשא הרב עובדיה תפילה להחלמת הפצועים בדרום
 |
|
|