בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אמונה יכולה להיות ידיעה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/3/2008 13:05 לינק ישיר 
האם אמונה יכולה להיות ידיעה?

כשאני אומר שאני מאמין. האם פרושו שאני יודע?
 האם אני יכול להגיד בעברית, אני מאמין שיש לי שולחן? אני מאמין שיש לי אשה? או אני מאמין שיש לי ילדים?
כשמשתמשים במילה אמונה, הדבר בהכרח אומר, שאני לא בטוח,ו אני לא יודע, אבל אני מאמין!

אני מאמין שיש בורא לעולם, אבל אני לא יכול להוכיח את זה מוחשית רק רגשית או שכלית, ולכן אני יכול רק להאמין בזה ולא לדעת את זה.

בתורה כתוב אצל אברהם- והאמין בה' ויחשביה לצדקה- ומיד אחר כך הוא שואל את ה'- שכרגע כתוב שהאמין בו- במה אדע כי אירשנה?  האם האמונה של אברהם היתה ידיעה?

אברהם עובר עשרה ניסיונות גדולים ומרים, ורק בניסיון העשירי אומר לו ה' עתה ידעתי כי ירא אלוקים אתה. ובמשך עשרת הניסיונות אלוקים לא ידעה כי אברהם ירא אלוקים?

ולכן   כשאדם אומר שהוא מאמין- סימן שהוא אינו בטוח, והוא לא יכול להיות בטוח, בטחון יש רק בדבר שאפשר להוכיחו, בודאות בלתי מעוררת.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 13:03 לינק ישיר 

יהיאור ניתן לך את המילה האחרונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 12:48 לינק ישיר 

הרב מיכי,

חסד גדול עשה רודולף אוטו עם אנשי "למעלה מהשכל" בהגדרתם כעצלנים.

האמת היא כי כל הטיעונים הללו הם מפלטו של...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 12:38 לינק ישיר 

ביליצר
עזוב עם ה... האלה.
אין שום דבר שכתוב בפירוש המשניות שאינו כתוב במשנה תורה. ושם מפורש שהחוב הוא לידע. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 12:33 לינק ישיר 

יהיאור,גם את הקדמת הרמבם בפרק חלק מישהו אחר כתב ?הכול שם סביב להאמין.לגבי עצם המילה שנדע,אתה בטח מודע לענין התרגום והפירושים ,עיין שם ,וגם בענייני כותרות אני לא מומחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 11:59 לינק ישיר 

שותף

למיטב הבנתי הפורום הזה עוסק בהחלפת דעות ובדיון שמשתמש בטיעונים שאפשר לדון בהם.

לא בהודעות על חכמות נפלאות ונסתרים שקיימים אצל מישהו זה או אחר. או פרסומת לחכמה זו אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 11:53 לינק ישיר 

שותפי
אני מקווה שאתה לא חושב שהלשם ושאר רבותיך היה להם רמת טיעון וויכוח כמו שלך.
אני טוען שמאד פשוט, לפי מרכבת הספירות המקבילות למבנה נפש האדם, המציאות הוא כמו שאמרתי. אם אתה רוצה לומר שהכל יש גם ברוחניות, אז למה להגיע עד לכתר, גם המלכות שבאצילות הוא למעלה מהשכל הגשמי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 09:55 לינק ישיר 

בעל
זה סוד- לא כל אדם יכול לרדת לעומק ולהבין. כשנמצאים עמוק בעומק קשה למדוד ולהעריך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 09:00 לינק ישיר 

שותף
מהי ההגדרה של עומק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 08:52 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
שותפי
 בענין סולם הספירות. חכמה ובינה אינם אלא המח הימני השמאלי של האדם. איפה אתה מוצא בהם משהו שלמעלה מן הדעת? הדעת הוא  מח התחתון [דעת עליון לאריז"ל] או הרגשות [דעת תחתון]
בענין כתר יל"ע אבל רצון מתורגם אצלי לבחירה. כלומר אני רוצה להאמין. נו נו, זה למעלה מן השכל? 

אז כנראה שהדברים הם לא כל כך פשטניים כמו שחשבת.

אתה מוזמן ללמוד ספרי הלשם ולראות איזה עומק מונח גם בסודות תורתנו הקדושה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 03:26 לינק ישיר 

ביליצר
עכשיו אתה סתם ... בהלכות יסודי התורה כלול כל מה שכתוב בי"ג עקרים תחת הכותרת לידע. 
והרמב"ם לא כתב את נוסח האני מאמין. 
החילוק שאתה מנסה לעשות עכשיו משולל כל יסוד. אני מקוה שאתה יודע זאת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 02:34 לינק ישיר 

הרמבם אומר שנדע שיש שם מצוי וכו,כל מה שמעבר לידיעה הזאת הוא מזכיר ביג עיקרים באני מ א מ י ן ,ולא באני י ו ד ע,לעצם דברי הרמבם כבר נתפלפלו הרבה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 02:00 לינק ישיר 

אין לי רמז שיחזקאל בן בוזי לא ידע זאת. אני חושב שהרבה גויים יודעים זאת.

כן כן, כל מה שכלול בחיוב ידיעה [הרמב"ם כתב לידע ולא כתב להאמין, כל קושיית הרב שך מבסס על מה ש"קוראים למצווה אמונה", עיין בפנים,] בהכרח אפשר לדעת. אם אי אפשר לדעת זאת איך יש מצווה לדעת?

אתה מערב בין ידיעה לראייה. כי לא יראני האדם וחי, ולכן אף א' אינו יכול לראות את ה'. אבל וודאי שאפשר לדעת שהוא קיים ושהוא מעבר לתפיסה שלנו וזה ידיעה גמורה ולא אמונה. כמו עוד מליון דברים שאנחנו יודעים שהם קיימים אע"פ שלא ראינו אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 01:55 לינק ישיר 

זאת אומרת שמבחינתך כל מה שכלול בחיוב להאמין היא ידיעה מבחינתך,אה אשרי הדור שזכה שילוד אשה בדורם יזכה למה שלא ידע יחזקאל בן בוזי,וואי לנו שמסתתר באור הגנוז ואינו מתגלה כשאמר ה ויהי אור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 00:22 לינק ישיר 

ביליצר

לא, אין לי שום בעיה עם הידיעה הזאת. וזו בדיוק הסיבה שאני לא מבין למה היא אמונה ולא ידיעה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2011 23:58 לינק ישיר 

יהיאור ,עזוב את הגריז לרגע,אני מאמין שיש בורא עולם בגלל היקום ותיכנונו ,גם מאמין שהוא יחיד ,כל יכול ולא מוגבל,יש לך בעיה אם אמונה כזאת ?אם כן אז זה לא קשור לגריז ואם לא אז למה הגריז גרם לך להקשות.?האמונה שתמיד דיברו עליה כוללת תמיד את כל האספקטים שהזכרתי,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אמונה יכולה להיות ידיעה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext