| נשלח ב-2/3/2008 19:13 |
|
| |
מקראות גדולות
אני מעוניין לקנות מקראות גדולות
אשמח לדעת איזה מקראות גדולות הכי נחשב מדוייק? מקיף? מבואר? יותר פרשנים? וכ"ו
או מה הכי מומלץ ומדוע?
לפני שפתחתי את האשכול עיינתי לראות אם יש אשכול כזה אך לא מצאתי...
תודה לעונים...
|
| נשלח ב-10/3/2014 08:43 |
|
| |
הודעה של *בקיצר*
מקראות גדולות"-המלצות אודה על המלצות למקראות גדולות לכל התנ"ך אני למשל אוהב את הגרפיקה של המאור למרות אי אילו "חוסר דיוקים" לעתים בדקדוק. וכן האם בכל ההדפסות(גדלים) יש את אותם מפרשים?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2013 16:22 |
|
| |
עַל כֵּן כָּל מִי שֶׁרוֹצֶה לָחוּס עַל עַצְמוֹ הוּא צָרִיךְ לְהִתְרַחֵק מְאד בְּתַכְלִית הָרִחוּק מִסִּפְרֵי הַמֶּחְקָרִים שֶׁחִבְּרוּ קְצָת הַקַּדְמוֹנִים, כְּגוֹן סִפְרֵי הַמְפָרְשִׁים עַל הַמִּקְרָא הַנִּדְפָּסִים אֵצֶל הַמִּקְרָאוֹת גְּדוֹלוֹת הַהוֹלְכִים בְּדַרְכֵי הַחֲקִירוֹת, וְכַיּוֹצֵא בָּהֶם אֵין צְרִיכִים לְפָרְטָם. וְגַם עַל סֵפֶר הָעֲקֵדָה אָמַר גַּם כֵּן שֶׁלּא לִלְמד אוֹתוֹ. וְאָמַר כִּי סֵפֶר הָעֲקֵדָה הוּא סֵפֶר כָּשֵׁר. רַק מֵחֲמַת שֶׁמֵּבִיא דִּבְרֵי הַמְחַקְּרִים וְהַקֻּשְׁיוֹת שֶׁלָּהֶם. וְכֵן שַׁעַר הַיִּחוּד בְּסֵפֶר חוֹבוֹת הַלְּבָבוֹת וְסֵפֶר הָעִקָּרִים וּמִלַּת הַהִגָּיוֹן לְהָרַמְבַּ"ם וּמוֹרֵה נְבוּכִים, וְכֵן שְׁאָר סִפְרֵי הַמְחַבְּרִים הַכּל כַּאֲשֶׁר לַכּל הֵם אִסּוּר גָּדוֹל מְאד מְאד לִלְמד אוֹתָם, כִּי הֵם פּוֹגְמִים וּמְבַלְבְּלִים מְאד אֶת הָאֱמוּנָה הַקְּדוֹשָׁה. אַשְׁרֵי מִי שֶׁאֵינוֹ יוֹדֵעַ מֵהֶם כְּלָל וְהוֹלֵךְ בִּתְמִימוּת, כִּי לא בְּאֵלֶּה חֵלֶק יַעֲקב וְכוּ'
http://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%99_%D7%9E%D7%95%D7%94%D7%A8%22%D7%9F_%D7%AA%D7%96
וּפַעַם אַחַת בְּראשׁ הַשָּׁנָה דִּבֵּר רַבֵּנוּ זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה גַּם כֵּן מִזֶּה מִגּדֶל הָאִסּוּר לִלְמד אֵלּוּ הַסְּפָרִים הַמְפָרְשִׁים אֶת הַתּוֹרָה עַל פִּי דַּרְכֵי הַמְחַקְּרִים [כְּגוֹן סִפְרֵי הָאִבְּן עֶזְרָא, וּבִפְרָט הַפֵּרוּשׁ הָרַע שֶׁעָלָיו הַנִּקְרָא מַרְגָּלִית רָעָה, וְסִפְרֵי הָרַלְבַּ"ג שֶׁמְּפֻרְסָם לַכּל מַה שֶּׁכָּתוּב בּוֹ כְּנֶגֶד הַתּוֹרָה הַקְּדוֹשָׁה, שֶׁחַיָּב אָדָם לִקְרעַ כְּשֶׁשּׁוֹמֵעַ חַס וְשָׁלוֹם דִּבּוּר אֶחָד מִדְּבָרִים אֵלֶּה. וְכַיּוֹצֵא בָּזֶה שְׁאָר סְפָרִים הַהוֹלְכִים בַּדֶּרֶךְ הַזֶּה] אֲשֶׁר כָּל הַהַקְדָּמוֹת שֶׁלָּהֶם לָקְחוּ מֵאֲרִיסְטוֹ הַיָּוָן יִמַּח שְׁמוֹ וְנִמַּח זִכְרוֹ וּשְׁאָר הָאֶפִּיקוֹרְסִים הַמְפֻרְסָמִים שֶׁהָיוּ קְצָתָם קדֶם חַכְמֵי הַתַּלְמוּד וּקְצָתָם בִּימֵיהֶם אֲשֶׁר כָּל כַּוָּנַת בַּעֲלֵי הַמִּשְׁנָה וְהַגְּמָרָא הַקְּדוֹשִׁים שֶׁאָסְרוּ לִלְמד סִפְרֵי חָכְמוֹת יְוָנִית הָיָה עַל סְפָרִים הַלָּלוּ שֶׁל אֵלּוּ הָאֶפִּיקוֹרְסִים שֶׁכֻּלָּם הָיוּ אָז אֵצֶל הַיְּוָנִים וְכָל מָקוֹם שֶׁזָּכְרוּ רַבּוֹתֵינוּ זִכְרוֹנָם לִבְרָכָה אֶפִּיקוֹרֶס כַּוָּנָתָם עַל מִי שֶׁנִּמְשָׁךְ לְדַרְכֵיהֶם וְלִסְבָרוֹתֵיהֶם. אֲשֶׁר עַל כֵּן גַּם שְׁאָר רְשָׁעִים גְּמוּרִים שֶׁיֵּשׁ לָהֶם כְּפִירָה כָּל שֶׁהוּא נִקְרָא גַּם כֵּן אֶפִּיקוֹרוֹס, כִּי תּוֹלִין הַקַּלְקָלָה בַּמְקֻלְקָל. כִּי הָיָה פִילוֹסוֹף אֶחָד שֶׁשְּׁמוֹ הָרַע הָיָה אֶפִּיקוֹרוֹס כִּשְׁמוֹ כֵּן הוּא יִמַּח שְׁמוֹ וְזִכְרוֹ, וְדַעְתּוֹ הָרָעָה מְפֻרְסָם בְּסִפְרֵיהֶם הָרָעִים. וְאֵיךְ יַעֲלֶה עַל דַּעַת מִי שֶׁרוֹצֶה לִהְיוֹת יְהוּדִי לְעַיֵּן בִּסְפָרִים כָּאֵלּוּ הַבְּנוּיִים עַל יְסוֹדוֹת רָעִים שֶׁל אֶפִּיקוֹרְסִים מְפֻרְסָמִים שֶׁמֵּהֶם נִמְשָׁכִין כָּל הָאֶפִּיקוֹרְסִים וְהַכּוֹפְרִים שֶׁבָּעוֹלָם. וְאִי אֶפְשָׁר לְבָאֵר בִּכְתָב כָּל מַה שֶּׁדִּבֵּר רַבֵּנוּ זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה בְּעִנְיַן הָאִסּוּר הֶעָצוּם הַזֶּה לִלְמד בְּאֵלּוּ הַסְּפָרִים חַס וְשָׁלוֹם. וְאָז דִּבֵּר רַבֵּנוּ זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה עִמָּנוּ, וְאָמַר שֶׁאֵין לִלְמד סְפָרִים שֶׁל דְּרוּשִׁים וּמוּסָר כִּי אִם אוֹתָם הַהוֹלְכִים עַל פִּי דִּבְרֵי רַבּוֹתֵינוּ זִכְרוֹנָם לִבְרָכָה, בַּגְּמָרָא וּמִדְרָשִׁים וְסִפְרֵי הַזוהַר הַקָּדוֹשׁ וְסִפְרֵי הָאֲרִ"י זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה וְכֵן כָּל הַסְּפָרִים שֶׁחִבְּרוּ הַצַּדִּיקִים הַסְּמוּכִים לְדוֹרוֹתֵינוּ שֶׁהֵם בְּנוּיִים עַל יְסוֹדוֹת הַרְרֵי קדֶשׁ עַל פִּי דִּבְרֵי הַבַּעַל שֵׁם טוֹב זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה. שֶׁהֵם סִפְרֵי הָרַב הַקָּדוֹשׁ מִפּוֹלְנָאָה, וְסֵפֶר לִקּוּטֵי אֲמָרִים. וְחִשֵּׁב עוֹד כַּמָּה סְפָרִים כָּאֵלֶּה שֶׁטּוֹב לְלָמְדָם. וְהַמַּשְׂכִּיל יָבִין מֵאֵלָיו עַל פִּי דְּבָרִים הָאֵלֶּה מֵאֵיזֶה סְפָרִים לְרַחֵק, וּבְאֵיזֶה סְפָרִים יִתְחַזֵּק וְיאחַז בָּהֶם. הַיְנוּ אוֹתָם שֶׁהֵם בְּנוּיִים רַק עַל פִּי הַגְּמָרָא וּמִדְרָשִׁים וְסִפְרֵי הַזוהַר הַקָּדוֹשׁ וְהָאֲרִ"י זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה וְהַבַּעַל שֵׁם טוֹב זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה, אַשְׁרֵי שֶׁיּאחַז בָּהֶם http://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%99_%D7%9E%D7%95%D7%94%D7%A8%22%D7%9F_%D7%AA%D7%99
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2013 07:53 |
|
| |
כמו בשאר עבודותיהם, הדבר משתנה מעורך לעורך, והכל תלוי במזל. לא אוכל לפרט יותר מדי, אבל הם מספקים חומרים של כ"י ודפו"ר, ויש שם מנגנון ביקורת מוצלח למדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2013 22:38 |
|
| |
כוונתי היתה ענקית לא רק מצד מספר הכרכים, אלא גם מצד עומס הביאורים (חומש בראשית - 3 כרכים עבים! כנ"ל גם חומש שמות. שאר החומשים, כל אחד בשני כרכים).
מרחביה, אולי תוכל לספר קצת על התרשמותך בענין דיוק הנוסח בעוז והדר, ולעומת מוסד הרב קוק? האם אכן משתמשים בכ"י? וההגהה היא מדויקת וקפדנית? עדות כזו ממי שהיה לו קשר לזה, תהיה עדות חשובה ומועילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2013 22:27 |
|
| |
המבואר הינו סידרה בת יב כרכים, לעומת הרגיל שהוא בחמישה או שבעה. אני מסכים שזהו פער משמעותי, אבל עדיין לא 'סדרה ענקית'. נוסח המפרשים אינו שווה, כי המבארים עבדו גם על הנוסח. ואף במקומות שלא שינו בגוף הפירוש, ציינו את השינויים בהערות. [גילוי נאות: השתתפתי בעבודה על אחד המפרשים, והידוע לי מתייחס אליו, מתוך הנחה שאין הבדל בינו לאחרים.]
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2013 22:26 |
|
| |
אני לא הראשון שאומר כך על מהדורת שעוועל. כבר כתבו על כך, אינני זוכר כעת היכן, נדמה לי שכתב על זה גם הרב דביר שהוציא את פירוש הרמב"ן ע"פ דפוס ליסבון (ועם ביאור) בנספח לאחד מכרכי מהדורתו. מי שיודע משהו על כך, בבקשה יציין כאן. ובכל אופן לא הייתי כותב כך בוודאות, לולא נוכחתי בעצמי בכך הרבה פעמים (אם מאוד חשוב לך, אשתדל לכתוב לך באישי דוגמא אחת חשובה שזכורה לי היטב). השוה את מהדורת שעוועל עם מק"ג הכתר ותיווכח בהבדלים משמעותיים וחשובים. (כפי שמסתבר, שעוועל לא ביסס את מהדורתו על כ"י ממש, אלא אולי הגיה פה ושם ע"פ כ"י).
אותו הדבר גם בנוגע לפירוש אבן עזרא וחזקוני. לא נעשתה עבודה מושלמת ע"פ כ"י, אלא לכל היותר הגהות ספוראדיות ע"פ כ"י (נדמה לי שבחזקוני כלל לא היה לפניו כ"י, האמנם כך?). לעומת זאת מק"ג הכתר עשו עבודה עצומה בשטח זה בכל המפרשים (חוץ מרשב"ם שאין כיום כ"י). גם עוז והדר בחלק מן המפרשים עשו עבודה יפה ע"פ כ"י.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2013 20:54 |
|
| |
בן_קוהלת, מדוע אתה אומר שהנוסח של שעוועל גרוע? ומהיכן אתה יודע ששאר הפירושים מבוססים על כתבי יד לא שלמים. במבוא מוסד הרב קוק דווקא טוען אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2013 18:55 |
|
| |
ובענין 'תורת חיים'של מוסד הרב קוק
ברור שיש בה הרבה מעלות, כגון: נוסח המקרא המוגה של ר"מ ברויאר, נוסח התרגום המוגה של ר"י קאפח, ליקוטים מתרגום רס"ג ופירושו. ועוד.
אבל יש בה גם מעט חסרונות ידועים, כגון: נוסח פירוש הרמב"ן של שעוועל לקוי וגרוע. גם כמה משאר מהפירושים לא הוגהו ע"פ כ"י טובים בשלימות. לא נדפסו תרגום ירושלמי ויונתן. חסרים פירושי בעלי התוספות.
לפי מה שאני רואה, בשלוש מהדורות מק"ג הטובות (הכתר, תורת חיים, עוז והדר הרגיל והמבואר) יש בכל אחת מעלות שאין ברעותה, ועל הלומד לבחור לעצמו את המהדורה המתאימה לו - או להעזר בשלושתן.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2013 18:40 |
|
| |
מרחביה
תמהני על עצתך, הרי המבואר היא סדרה ענקית שמתאימה רק ליחידים מסויימים או לספריות, בעוד שהמהדורה הרגילה מתאימה ללומד הרגיל ולבתי כנסיות.
ולמה כוונתך שיש במבואר תועלת גם מבחינת הנוסחאות? לכאורה נוסח המפרשים שווה בשתי המהדורות, לא כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2013 14:38 |
|
| |
אם כבר הוקפץ האשכול, אעיר שלדעתי מי שקונה כעת מק"ג עוז והדר עושה טעות, כיון שעוד זמן לא רב, כנראה בשנה הבאה, יושלם מפעלם העדיף 'מקראות גדולות המבואר' - י"ב כרכים, שיש בו תועלת גם מבחינת הנוסחאות. ולא לחינם הם נמנעים מלפרסמו כעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2013 13:20 |
|
| |
אני לא יודע איך אתם מגדירים את האוסף 'מקראות גדולות'.
חמישה חומשי תורה עם פרשנים?
'תורת חיים' של מוסד הרב קוק.
חמישה חומשי תורה עם כתריסר פרשנים מתקופת הראשונים בלבד, מוגהים ומדויקים כדבעי.
לאחר שרכשתי כזה לא מסוגל להשתמש בחומש אחר ללימוד.
תוקן על ידי patros ב- 08/04/2013 13:30:26
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2013 09:33 |
|
| |
הודעה של *uk7*
נ"ך מקראות גדולות - המלצה על הוצאה טובהבס"ד שלום, אני מעוניין לקנות נ"ך מקראות גדולות עם המלבי"ם עם כמה שפחות שיבושים, על איזה הוצאה אתם ממליצים? נ.ב ראיתי הודעות ישנות עם שאלה דומה אמנם אני מעוניין לקבל מידע מעודכן תודה אוריאל ***********
הודעה של *egrosss*
לדעתי 'הכתר' זה הכי טוב שיש היום בשוק וגם היא לא משהו
הודעה של *ספרן*
מהד' הכתר אינה כוללת מלבי"ם. ***********
הודעה של *egrosss*
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2012 20:41 |
|
| |
...ועוד איך
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2012 01:18 |
|
| |
תתן,
נפלת בפח של בן קוהלת?...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 19:10 |
|
| |
לפי דברי בן-קוהלת, העוז והדר הוא מתוקן בגירסאותיו, והמאור נשאר עם כל השגיאות של מאות שנים. עוד פעם, כן-קוהלת: למה לקנות המאור?
|
|
|
|
|