| נשלח ב-5/3/2008 11:18 |
|
| |
רבי מרדכי פוגרמנסקי:
מתוך ראיון עם ר' חיים סרנא שליט"א:
"הוא היה הגאון של ליטא. תראה איך הוא נראה, כמו איש פשוט, אבל הוא היה היהודי הגאון בכל ליטא. ר' אליהו לופיאן קרא לו לישיבה כשראה אותו בשוק של ירקנים, והוא למד כמו שצריך. הוא יכול היה להיות ירקן, אבל תראה מה יצא ממנו".
ע"כ.
האם יש ספר ממנו ?
האם יש היכן שהוא את קורות חייו ?
באמת עבד כירקן ?
כיצד הבחין ר' אליהו לופיאן במעלותיו ?
האם השאיר צאצאים ?
נספה בשואה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2013 02:55 |
|
| |
עורך הספר הוא הרב דב אליאך. הספר עולה בחנויות של 'פוזן' 60 ש"ח. בהתרשמות ראשונית נראה שהספר מקיף ועמוס בפרטים מעניינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2013 12:06 |
|
| |
(ראיתי שהסיפור בהודאתי הקודמת לא היה ברור: בהספדים על הר"י רוט סיפרו על הר"מ פורגמנסקי את המעשה הנ"ל)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2013 21:05 |
|
| |
יש עליו הרבה בספרי הגר"מ שטרנבוך שליט"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2013 13:04 |
|
| |
אינני יודע אם נכתב קודם. ידוע שהגאון ר' יוסף הכהן רוט זצ"ל מבני ברק [נשיא יש"ק בית דוד, מחה"ס שיח יוסף]קיבל תורה כר"מ פורגמנסקי, בהספדים סיפרו אז מעשה שטעה בדרך לאיזה מקום וקיבל עליו לעשות תשובה, באמרו: "מנ"ל לחז"ל שחזרה הגר לגילולי בית אביה, הלא כתיב רק 'ותלך ותטע במדבר בא"ש', וע"כ שמי שאינו חוטא אינו טועה בדרכו, וביסוד האדם שכל מעשיו יהיו מכוונים ומתוזמנים". עכ"ד. [דומני שאת הסיפור סיפר ר' משה נחמיה סגל, ר"מ בישיבה הנ"ל]
עד כמה שידוע לי הגר"י רוט למד תורה במסי"נ ברוסיה וממלמדיו הג"ר יעקב גלינסקי שליט"א, וא"כ אינני יודע מתי פגש הר"מ פורגמנסקי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2013 00:57 |
|
| |
נראה שבעל האתר העתיק את התמונות מאשכול זה, אך לא טרח לעבור על הביקורת שהובאה בהמשך. הועתקה שם התמונה של ה'מקדש דוד' עם רב"ב ליבוביץ וכורע ברך לצדו - כאמור כנראה ר' מוטל פרוגמנסקי. אך כבר כתב 'מתפעל' בעמ' 5: צלצח, הצעיר שנראה כורע משמאל אינו רבי מרדכי פוגרמנסקי אלא רבי ירוחם גרליק. היה ר"מ בישיבה יוניברסיטי בניו יורק.
בכל אופן בהחלט יהיה נורא מעניין לעבור על הספר. שמעתי שביבים עליו מר' חיים סרנא, וכמו שצויין בהודעה הראשונה של האשכול. דבר זה יצר רק סקרנות לדמות ידועה אך כמעט עלומה זו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2012 17:47 |
|
| |
כמדומה שמישהו ציין לזה.
מה עם הספר המתוכנן?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2012 16:55 |
|
| |
הנה עוד קישור (באידיש):
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2012 03:30 |
|
| |
בגליון אסופות ישנו מחקר וממאמריו לזכרו, אולי מישהו הביא את זה כבר לעיל, מצטער א"כ, לא שמתי לב:
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 15:17 |
|
| |
ידוע לכם מתי הספר יוצא לאור ? וגם מעניין אותי, לגבי ייחוסו המוזכר על ידי הרב לופיאן, בתור אחד מצאצאי משפחת סג"ל זו, האם הוא התכוון רק לסבו הרב חיים סג"ל ("יאנווער") או שיש יותר פרטים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2011 15:10 |
|
| |
מקווה שעשו עבודה טובה ולא פספסו אף תלמיד שלו.
דמות מאוד מרתקת,מאוד הייתי רוצה להפגש עם כאלו שהכירו אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 00:45 |
|
| |
הספר נמסר לעורך ומוציא לאור מקצועי ומוערך בתחום ובעז"ה יצא לאור בשנה הקרובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2011 15:08 |
|
| |
מה קורא עם הספר ? מידי פעם אני רואה ונתקל בשמו בכל מיני הזדמניות,לאחרונה בספר על ר' אל'ה לופיאן זצ"ל,שם מובא שבזכותו נכנס לאהלה של תורה,אז מה קורא עם הספר יוצא לאור?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2010 17:55 |
|
| |
האם למעשה יוצא הספר, האם יש למישהו ידיעה מה נעשה עם זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2010 13:59 |
|
| |
אכן כן, ראיתי כתבות עליו באסופות, מענין ביותר רחלזון את שפירא עשו עבודה מרתקת, ליקטו וורטים ממנו ועשו עבודת שטח על חייו... לצערי אין לי איך להעלות את זה אליכם וגם אני לא בטח שהם ירשו...
|
|
|
|
|