| נשלח ב-13/3/2008 14:41 |
|
| |
רוצה לנקום !!!
מקווה שהשב"כ לא בעיקבותי . אבל תכלס .מעבר לכל הספד מילולי שיעטוף את הטבח בישיבה בהסברים תורניים ,קבליים,משיחיים, ראשית גאולתיים, פוסט מדינתיים, וכל השאר . אני רוצה לנקום את דם עבדיו השפוך. מכיוון שאין לי יכולת לעשות זאת . אני מתפללת שהשם יעשה זאת כי קל נקמות השם.
האם מותר לי לחוש תחושת נקמה או שמא עלי לתקן מידותי במיידי ואני אמורה להחניק רגשותי אלה ואולי אני מוכרחה לצאת ולפעול על פי הבנתי על מנת לעשות מעשה בפועל? האם מותר לנקום ,האם נכון לעשות זאת.
הלו שב"כ. אתם שומעים . מפה לא תצא נקמה. תרגיעו ....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 23:45 |
|
| |
תודה.
דווקא לטענת הע"ז עניתי היטב, נדמה לי שלכל טענה מהסוג שהועלתה בפורום.
פורים שמח
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 23:29 |
|
| |
אתה שוב מחלק ציונים מי גדול ישראל- החושב כמוך, ומי שלא חושב כמוך, ואינו מאמין בהבלים הוא לא גדול,
(הגבתי רק בנוהל, ראיתי שגם באשכול הסמוך חילקת ציונים,)
לא זה נושא האשכול, להוכיח לך, הרבה אשכולות היו בעצכ"ח, שהוכיחו את דברי, אתה כמובן תטען ההפך, וזה בסדר גמור, מבחינתי, ושיהיה לך פורים שמח
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 22:57 |
|
| |
ירוחם
להתפלפל ולעקם את דברי חז"ל אפשר, אך אין שום דרך אחרת להסביר את ההתפארות שלך בכפירה ובזלזול בחכמים, לפי חז"ל, אלא במילה אפיקורס. הייתי שמח אם היית מתקן אותי אך עשית את ההפך - הצטדקת בתואר.
תחום העניין הלימודי שלי לא נחשב כע"ז בעיני גדולי ישראל. היו כאלה שרמזו להחשיב אותו ככזה כיוון שלא ידעו מהו בדיוק, הרי בזמנם החכמה עברה מרב לתלמיד [וכמו שהעיד הרמב"ן בהקדמתו], ואפשר לומר על מי שלא שמע את מה שאמרו חז"ל על גדולי זמנם "הא לא שמיע ליה ואי שמיע ליה הוה הדר ביה".
על כאלה שכיום, בדור שלנו, קוראים ע"ז, כבר אי אפשר ללמד זכות ואינם מגדולי ישראל. הארכתי בזה באשכול אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 22:41 |
|
| |
אבגד
אני לא מלין על אף אחד, רק המלצתי לתת לך תפקיד, המתאים לכישוריך,
או שאתה לא יודע מה שאתה כותב, וכותב רק מה שאתה יודע,
בספרות חז"ל אפשר למצא גם דעות כדעתי, ו גם דעות ההופכות אותך לאפיקורס וכופר בעיקר,
אתה הרי יודע שתחום התעניותך הלימודית, בעייני הרבה מאד מגדולי ישראל, הם בגדר עבודה זרה, בלי הנחות,
אתה חושב שהאמת היא אצלך והיא האמת המוחלטת, ואני חושב שאתה חי בשקר וכזב ומאמין בדברי הבל ושקר,
אבל כאן יש לך את כל הזכות , לכתוב את הבדאיות שאתה מאמין בהם, אני לא אקרא לך בדאי .
תן לאחרים שלא חושבים כמוך, את הזכות לכתוב את האפיקורסות שלהם בעייניך בלי חלוקת ציונים. זה יטב לאוירה של הפורום
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 22:10 |
|
| |
רוצים שנפתח אחד חדש על אמונת חכמים, לתועלת הציבור?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 21:35 |
|
| |
ובעניין סטיית האשכול
טבעי שאשכול העוסק בתחושות נקמה ובנקמת ה' יגלוש מעט לענייני אמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 21:34 |
|
| |
ירוחם
כבר כתבתי לך שלא חילקתי ציונים לאף אחד, רק העתקתי את מה שאמרו חז"ל על מי שמתבטא כפי שהתבטאת.
ממש הדהמת אותי. הרי כבר בכמה הודעות אתה מנסה להצטדק בקבלתך את התואר שחז"ל העניקו לך, והעיקר שאתה לא אפיקורס כהגדרתך, אז מה לך כי תלין?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 21:19 |
|
| |
קעלעמר - כמנהל
שאלה של נוהל, בדיון משתמשים חברים במובאות או ציטטות של חכמים, ולא בדעתם הם. מטבע הדברים, שהמתנגד לדעת החכמים, חייב לכתוב בהתאם.
אבגד- נותן ציונים מי צדיק ו מי רשע, מי הטוב ומי הרע, מי כותב אפיקורסות, ומי כותב דברי אלוקים חיים,
אולי יש לתת לו את התפקיד בהנהלת הפורום שיכתוב את הקוד האתי והדתי של הפורום, ולמי מותר לכתוב ומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 21:18 |
|
| |
בעל
רק עכשיו שמתי לב שפספסתי את הודעתך. מה שכתבתי, כמו שבטח שמת לב, לא כתבתי לפי דבריי. העתקתי את הרמב"ם שציטט מהתורה ואת לשון המגילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 17:10 |
|
| |
נושא האשכול הוא:הנקמה.
הדיון שלכם הוא:אמונה ואמונת חכמים.
מסקנה:הדיון לא באשכול הנכון.
ולגוף האשכול אחרי שאסתייג באופן עקרוני מרעיון הנקמה אבל אבין מנין הרגש בא, רציתי לומר להתבהרות:זה יעבור.זה טבעי לרגעים הראשונים הכואבים וזה ימוג יחד עם שכחת הכאב.
|
| נשלח ב-20/3/2008 16:51 |
|
| |
ירוחם
אתה יכול לכפור בתורה, באלוקים, בחכמים ובמי שאתה רוצה. ברגע שאתה מביע דעה שבבסיסה מונחת כפירה, היא לא רלוונטית עבור דיון 'תורני'. לכן הליכתה של תמי מבורכת. כופרים, מחטיאי הרבים, אפיקורסים ועוד
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 11:33 |
|
| |
תמי
איך את בכלל מסוגלת להגיד השוואה מעין זו?
האם לתלמידי חכמים את מתפללת? יש שכן, בעיקר למתים.
אם את בין אלו שמתפללת לתלמידי חכמים לרפואה ולישועה ולפרנסה, אז ההשוואה שלך נכונה.
אבל גם שלי!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 11:19 |
|
| |
תמי את מוזמנת למחקר מעמיק יותר בגדרי לא תסור.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 11:08 |
|
| |
עזבו, הלכתי מפה. אם זה לא ברור שחוסר אמונה בתלמידי חכמים זו כפירה, על מה יש לדבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 10:54 |
|
| |
ברמב"ם, בהלכות תלמוד תורה - כבוד הרב מזוהה עם כבוד ה' - ואפילו הרב קודם לאב, ודווקא ישנם בני אדם שאינם שווה ערך לבני אדם אחרים..."תלמיד חכם שבזהו או חרפו אדם בפרהסיה - אסור לו למחול על כבודו..."
|
|