| נשלח ב-30/3/2008 22:21 |
|
| |
'כויילל' אחרי החתונה...
מכירים את האבסורד המוזר הזה???, בחורה מודרנית (עם כל המשתמע מכך) מחפשת גבר שישב וילמד אחרי החתונה, על שום מה???
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2008 15:18 |
|
| |
המזרחי לא מתחתנים עם שום בנות של בית יעקב.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2008 14:27 |
|
| |
מאחר ויש כאן גם שלא מגדירים עצמם כחרדים, אתקן כדי לפרש.
הסמינרים (לימודי המשך, לא תיכון) הם המוסד המקביל לישיבות (חרדיות, או בלשונם "שחורות").
המזרחי מתחתנים עם בוגרות התיכון "בית יעקב", לא הסמינרים. וכמובן ישיבות המזרחי שונות בהשקפה לגבי עמל כפיים.
מתיישב ?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2008 12:54 |
|
| |
ברור קיגל גם חברותי מתחתנות עם בחורי ישיבות. כמובן שהם ילמדו עד שיעור מסוים ואח"כ יצאו לעבוד ויקבעו עיתים. זה לא משנה מה הזמן שלומדים תורה זה משנה האיכות. רב אחד אמר לי לא מזמן - אם מקדישים ביום חצי שעה ללימוד תורה ומפנים את כל הדברים בשביל זה ובחצי שעה הזו שוקעים בלימוד לשמו- זה שווה כמו יום שלם של לימוד תורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2008 12:30 |
|
| |
ק+ש
טעות בידך. בנות שלמדו במכללות ואוניברסיטאות מתחתנות גם עם בחורי ישיבה. איך אתה חושב שמתחתנים בישיבות של המזרחי (מרכז), עם בנות מבית יעקב?
כמובן שאלו רק הבנות שמתאים להן ויש הרבה בנות שמעונינות בבעל שיפרנס. הרבה פעמים כמובן שאופי המוסד ואופי הבת מתאימים (יש יותר במכללת ירושלים של הרב קופרמן שרוצות בחור שיגדל בתורה מאשר באוניברסיטה העברית).
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2008 11:39 |
|
| |
סליחה, אבל אין מה לעשות, הסמינרים הם המוסד המקביל לישיבות. בחורים עובדים יכולים להתחתן עם בחורות ממוסדות אחרים. דבר בטוח הוא שבחורות מאותם מוסדות (חוץ מלוסטיג) לא מעוניינות בבחורי ישיבות.
אין לזה שום קשר למי איכותי יותר. אמנם, ידוע שבסמינרים בחורה "מיוחסת" לא תמיד צריכה להיות מוכשרת. וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2008 10:32 |
|
| |
איילת אני קצת לא מבין. האדם הוא הרי נזר הבריאה (רוצונו של הבורא). כל מטרת הסימנרים היא לקצץ קצת את האדם ולעשות אותו כרצונו של רב פלוני או אלמוני. לא לומדים לבגרות והשכלה שמא הבנות תרענה בשדות זרים. במקום להתמודד בגבהת האדם ואני מסכים שזה לא קל, מתמודדים על ידי הנמכת האדם.
תארי לך שפתחו דיון שלם האם יש בעיה להפגש עם בחורה הלובשת חצאית ג'ינס , כאשר הכוונה לג'ינס צנוע.
אם זה מה שמעסיק שם את הבנות (כולל באיזה עובי גרבים לא רואים את השערות שברגלים) במקום ללמוד ולהשכיל ואח"כ למצוא מקצוע המכבד את בעליו אז יש פגם עמוק בחינוך, אשר עלול להיות מבחינת "מעוות לא יוכל תקון וחסרון לא יוכל להימנות".
יש כמובן ציבורים שזה מתאים להם בהם גם לבנים דופקים קצת את הראש, אבל בודאי שלא מדובר באיזה חינוך שניתן לכנות איכותי. מכסימום חינוך משמר, מתינוקת שלא יכולה להחליט לשמור אותה עד שיפילו עליה עול בית וילדים שלא תוכל לצאת נגד השיטה שראשי הציבור חפצים בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2008 09:50 |
|
| |
את חושבת שבנות הסמינרים איכותיות יותר מהבנות במכון טל, לוסטיג ואחרים?
את יכולה להסביר למה..? זה שבחורה לומדת בסמינר עושה אותה איכותית ורוחנית?
את באמת מתכוונת לזה? ועוד אומרת "ודאי שלא כל הבחורות שם פגומות" כלומר- הרוב לדעתך פגום?
את חיה בסרט. אני חושבת שלבנות הסמינרים יש אישזהוא רצון להתמודד עם העובדה הקשה שהבנות של לוסטיג מכון טל וכ"ו יותר מתקדמות מהם ולכן הם משתמשות באיזה מנגנון הגנה כשזה וטוענות שהן בחורות פגומות ולא משתוות להן- בנות הסמינרים "הנחשלות"..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2008 09:19 |
|
| |
קיגל, ביישת! תרגע, איזו בוטות ועוד בלי שום בסיס. כן כן הבנות שבסמינרים איכותיות פי מאה (אם לא יותר) מהבנות שלומדות במכון טל ואני לא מדברת על לוסטיג.
אדוני היקר, כנראה שלך מתאים בת ברמה איכותית ורוחנית כמו בנות ממכללות אך זה לא עושה אותן לאיכותיות לעומת ה"בינוניות" כהגדרתך של הסמינרים!!
וודאי שלא כל הבחורות שם פגומות אך מה שרווח שם שונה כמזרח ממערב מהסמינרים
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2008 22:55 |
|
| |
לא כל אלה שעובדים הם בסגנון של מכון טלוסטיג.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2008 13:01 |
|
| |
מבזק מציאות נוסף....
רבותי, אפשר להמשיך לשטוף לבנות הסמינרים את המוח על מנת שיהיה לבחורי הישיבות עם מי להתחתן. הבחורים העובדים לא זקוקים להן. ישנן הרבה בנות (כן, כן, גם חרדיות) שהתחילו בסמינרים (תיכון) והמשיכו בלוסטיג או מכון טל או מסגרות רבות אחרות שלא כל חרדית בינונית יכולה לעמוד בה. וכל אלו האומרות שכל הבחורות שם "פגומות" דומים בדיוק לאומרים שכל העובדים "פגומים", והרי הם פוסלים במומם וכקש נידף ברוח.
תוקן על ידי קיגל_שניצל ב- 03/04/2008 13:01:52
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2008 12:26 |
|
| |
הכול עניין חברתי.
|
| נשלח ב-3/4/2008 11:36 |
|
| |
יעל
שיקח גרושה שמרויחה טוב וכך לא יהיו שאלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2008 10:02 |
|
| |
סיפר לי בחור גרוש שחצי עובד חצי לומד שיש לו בעיה.
רווקות אומרות: חצי עובד, ח"ו, אני לא רוצה
גרושות אומרות: רק חצי יום עובד? וממה נחיה? איך נתפרנס?
לדעתי ההבדל הוא בין שטיפת המוח שעושים לבחורות רווקות לבין המציאות שמתגלה כשמתחילים לחיות באמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2008 23:53 |
|
| |
לדעתי הבעיה היא 'עדריות' ו'סטיגמטיות'. ו'mishehi18', על 'עויילם גויילם', שמעת?. לדעתי, בכל מגזר, הרוב דומם ושותק, ומי שמכתיב את סדר היום זה עסקנים / פודמנטליסטים וקיצוניים בעלי אינטרסים (ע"ע ז'אבו, פאות, סלולריים, לייקרה, עיריית ירושלים, קפה אינטרנט, תולעים בדגים, שפע שוק ושאר מיני ירקות).
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2008 23:26 |
|
| |
מי שחושב/ת שלהיות אשת אברך זה רק תואר טועה ובגדול, בחורות רווקות שמצטטות את : אני רוצה בחור שישב וילמד" ולא הפנימו ולא חשבו ולא למדו על זה באמת ( ולא רק איזה שיחה (אפילו הרבה) מאיזה מורה) זה לא שווה כלום...
להיות אשת אברך זה עולם ומלואו...
ותראו מסביבכם כמה בחורים אחרי החתונה יוצאים לעבוד ( וגם שנתים, שלוש אחרי)
וגם אם הם היו בחורים פצצה בישיבה
|
|
|
|
|