בית פורומים א חרדים ספרדים

התמליל של הרב עובדיה בכנס דרשו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר

מורי ורבותי. כבוד הרבנים הגאונים, כל אחד כפי כבודו וכפי מעלתו. ברשות הקהל הקדוש. יוסף ה' עליכם ככם אלף פעמים. דירשו ה' ועוזו...אין עוז אלא התורה. ה' עוז לעמו יתן... אשריכם ואשרי חלקכם לומדי התורה, לומדי ההלכה המחזירים עטרה ליושנה. אתם התורה בתפארתה. נאמר בגמרא 'ברכות': מיום שחרב בית המקדש אין לו להקב"ה בעולמו אלא ד' אמות של הלכה. ברוך השם, ישנם רבים הלומדים גמרות - חשוב וטוב מאוד.

זה יסוד תורתנו הקדושה, אלא צריך בד-בבד ללמוד הלכה, כי זה עיקר תורתנו הקדושה, וכפי שנאמר ב'קידושין': אם ישאלך אדם דבר, אל תגמגם ותאמר, אלא אמור לו מיד. אם ישאל אדם הלכה מה תאמר לו, מחלוקת רבי אליעזר ורבי יהושע? אביי ורבא? מחלוקת רבה ורב נחמן? - אבל רצוני לדעת מה נפסק להלכה?... לכן העיקר הוא לימוד ההלכה. לכן רבותי, תמשיכו ללמוד הלכה, כי זה הוא העיקר – 'כי הם חיינו ואורך ימינו'.

לימוד ההלכה צריכה להיות בדווקא עם לימוד 'טור' ו'בית יוסף'. יסוד ההלכה הוא מרן בית יוסף. לא ללמוד רק 'שולחן ערוך' ו'משנה ברורה' בלבד, כי בכך לא ישיגו את האמת. בשביל להשיג את האמת של ההלכה, צריך ללמוד 'בית יוסף'. על-ידי כך יידע באמת הלכה-למעשה, וכפי שקיבלנו הוראות מרן ה'בית יוסף'. הרב 'משנה ברורה', עם כל כבודו, הוא היה פוסק לאחינו האשכנזים, והיה הולך אחרי הרמ"א ושאר גדולי האחרונים.

אבל צריך לדעת שאנחנו הספרדים קיבלנו הוראות מרן, וכפי שכותב בספר 'משפט וצדקה' ב'יעקב לגאון' רבי יעקב...חברו של רבנו חיים בן עטר בעל 'אור החיים' הקדוש. היה אומר לכם: אנו קיבלנו הוראות מרן, ואפילו יבואו אלף פוסקים יחלקו עליו, אין לנו אלא דברי מרן. וכך כותב הגאון רבי חיים פלאג'י בספרו 'חיים ביד'. ו'משנה ברורה' פוסק רק לפי האחרונים – 'מגן אברהם',ט"ז וב"ח ['טורי זהב' ו'בית חדש']. ואף שחולקים על מרן, הוא פוסק כמותם, אך זה לא לפי שיטתנו. לכן כשלומדים 'בית יוסף' ושאר פוסקים הספרדים - ללמוד מההלכות שכתבו. אז בעזרת השם תצליחו ותעלו מעלה-מעלה.

מרן ה'בית יוסף' היה מרא-דאתרא של ארץ ישראל, וכולם אמרו עליו: "לכו אל יוסף אשר יאמר לכם תעשו". ומר"ן, ראשי תיבות" ממאתים רבנים נסמך. בצפת היו מאתיים רבנים, לא רבנים של דורנו אלא כולם היו בעלי שיעור קומה. והם, כולם סמכו את ידיהם על מרן, ואמרו: לכו אל יוסף אשר יאמר לכם תעשו. היה לו מגיד מלאך, שהיה אומר להם רבנו יוסף קארו, מלך מלכי המלכים חפץ ביקרו. על-כן רבותי, אל תרפו ידיכם, השתדלו בכל כוחכם ללמוד 'בית יוסף'. טוב מעט בכוונה מהרבות בלא כוונה. נצלו יותר את זמנכם ללימוד 'בית יוסף, וכן ללמוד 'פרי חדש' דבריו ממש פריו מתוק לחיכי, ודבריו דברי אלוקים חיים. וכן ללמוד 'ברכי יוסף' של מרן החיד"א, שהיה לו עיון מבעית, עיון ישר, עיון אמיתי של הספרדים.

בצעירותי, היה רב השכונה שלנו הגאון רבי שמשון פולנסקי, והייתי הולך אליו. והיה מזהיר אותי ללמוד בספרי הספרדים כמו 'מחנה אפרים', 'שער המלך', 'ברכי יוסף' ו'מחזיק ברכה'. אל תרבה ללמוד בספרי האשכנזים, שלא תצא מדרך הלימוד הספרדיים שהם אמת להלכה. הם עמודי ההלכה.

תשתדלו בכל כוחכם, כל אחד ואחד מכם, ללמוד בספרי הפוסקים הספרדים ולא לנטוש אותם. וללמוד בהם יומם ולילה, ולהורות לעם הלכה את הדרך אשר יילכו בה ואת המעשה אשר יעשון.

אני מאחל לכולכם שתעלו מעלה-מעלה בתורה, ותזכו לזכות את הרבים, להגדיל תורה ולהאדירה. וכל בנייך לימודי ה'...וכל בניכם יהיו תלמידי חכמים, ותראו מהם רוב נחת. אשרי שזה ילד אשרי שזה גידל. מתוך אריכות ימים ושנות חיים. אמן.

תוקן על ידי עדס ב- 10/04/2008 8:29:15

נשלח ב-10/4/2008 08:21 לינק ישיר 
התמליל של הרב עובדיה בכנס דרשו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2008 00:25 לינק ישיר 

עדס כתב:
נשך

נדמה לי שהניסוח שמובא למעלה כאן הוא בדיוק כמו שלך

מי שקרא בו לא טעה

מותר לך להביא לינק לכאן באתר ח"ח ולהוכיח זאת

אנא ממך, אל בחפזה. קרא קודם את שני הנוסחים והשווה ביניהם היטב.

הנוסח שמובא למעלה אינו בדיוק כמו שלי.

הגירסא שמובאת למעלה בתחילת האשכול נוסחה לא בדיוק עפ"י לשונו של מרן שליט"א.

אולי בפעמים אחרות אין זה חשוב כל כך, אולם במקרה זה היה חשוב לתמלל את הדברים בדיוק מילה במילה כלשונו של מרן.

בנוסף, למעשה ישנם כמה וכמה הבדלים בין הנוסח המדוייק שתמללתי לבין הנוסח שלמעלה, ואם איניקל יתאמץ הוא גם ישים לב. (איניקל, אף אחד לא מאשים אתך בהטעיית הציבור)
אין שום ספק שהרב אמר 'על כל גאונותו' ולא 'עם כל כבודו'.

ראוי לציין שהנהלת בח"ח מחקה הודעות של מי שהעז לכתוב כאילו הדברים שכתבתי אינם מדוייקים ולא טרח אפילו להאזין לקול הלשון ולא הביא ראיה לדבריו.

תוקן על ידי ונשךלשונרא ב- 13/04/2008 0:29:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2008 21:32 לינק ישיר 

אכן גם כאן הגירסא "עם כל כבודו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 14:14 לינק ישיר 

נשך

נדמה לי שהניסוח שמובא למעלה כאן הוא בדיוק כמו שלך

מי שקרא בו לא טעה

מותר לך להביא לינק לכאן באתר ח"ח ולהוכיח זאת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 12:14 לינק ישיר 

tcyhj כתב:
איניקל?
הוא רצה שהם ילכו לפי שיטת הבד"ץ בית יוסף?
מהיכן העתקת את הבורות הזאת?

מכאן:
http://scoop.hevre.co.il/ScoopArticle.asp?id=16030

הכותב גם החליט שמדובר בכנס של ליטאים למרות שהיו שם אדמו"רים רבים וכאילו של כל כנס של לומדי תורה הוא של ליטאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 11:21 לינק ישיר 

הודעה שפירסמתי  בבח"ח:

אתמול כתבתי בבדיחותא באשכול שעסק בדבריו של מרן הגר"ע יוסף שליט"א בכנס של דרשו כי לא ברור לי בכלל שהמוחים ידעו והבינו מה בדיוק אמר.
למען האמת, יש לי יסוד רציני, מניסיוני ממקרה מצחיק שאירע לי פעם, להתבסס עליו.
לעת ערב עשיתי מאמץ וישבתי יותר משעתיים תמימות במאמץ לתמלל באופן המדוייק ביותר את אשר נאמר באותה דרשה.
לדוגמא (שראיתי שכבר נכתבה פה) אציין כי המילים: "עם כל כבודו" בהתייחס למרן הח"ח לא נאמרו, ובמקומן באו המילים: "על כל גאונותו". ולמה זה חשוב כ"כ? מפני שפה בפורום דשו וטחנו הדק היטב משפט שלא נאמר מעולם.
לדידי, אין זה חשוב אם מרן הגר"ע יוסף שליט"א התבטא כלפי מרן הח"ח זצ"ל כך או אחרת, הנני שומע את דבריו הקדושים אפילו לא בגדר אחרון תלמידיו. דבריו ותמלילם אינם עומדים לשיפוטם של כל מיני מפגרים שמסתובבים פה, ואוי לו אם היה נזקק לתמלילן בזוי אשר כמוני.
בהתחשב בכך ובהתחשב בעובדה שאלו שפערו פיהם נגד מרן באשכול הנה הם מבזי ת"ח ואפיקורסים או שהם שוטים ובין שכך ובין שכך אין הם מקבלים תוכחה, יש מקום לשאול אם כן מה לי לכל הטרחה הזו?
אבל האמת כי יש לפרסם הדברים:
א. בשביל האחרים הצופים בדברים ומאמינים לכל מה שכתוב.
ב. כי המקרה הפרטי הזה יוכיח על הכלל איך משנים ומעוותים ומסלפים.
יש לציין כי משפט אחד בלבד לא הצלחתי להבין בשום פנים וציינתי בגוף הדברים.
באותו משפט הרב עובדיה מביא, ככל הנראה, דברים משו"ת חיים ביד אודות מרן הב"י (ראה מה שכתבתי בסוף ההודעה).
אשמח לדווח לכם בהמשך שהצלחתי לפענחו, ואם מישהו אחר הצליח בכך אודה לו אם יפרסם הדברים.

לסיום, לכל אלו שפערו פיהם וניסו ללמד את הרב עובדיה מה לומר ואיך ומתי וכו', אני מאחל מעומקא דליבא כמו שהרב מאחל בסוף דבריו שיזכו לחנך את ילדיהם בדרך התורה וירוו מהם נחת יהודית מלא חפניים, ואני לא סתם אומר את זה.

להלן התמליל המלא והמדוייק: (אפשר להאזין בקול הלשון 03-6171011 או: 073-7241111 עברתי גם על הלינקים השונים שהופצו)

מורי ורבותי,

כבוד הרבנים הגאונים כל אחד כפי כבודו וכפי מעלתו, כבוד הקהל הקדוש יוסף ה' עליכם ככם אלף פעמים, דרשו ה' ועוזו - בקשו פניו תמיד, אין עוז אלא תורה, ה' עוז לעמו יתן - ה' יברך את עמו בשלום,

אשריכם ואשרי חלקכם לומדי התורה, לומדי ההלכה, מחזירים עטרה ליושנה, עטרת התורה בתפארתה.

מורי ורבותי, הגמ' במסכת ברכות ח' אומרת מיום שחרב ביהמ"ק אין לקב"ה בעולמו אלא ארבע אמות של הלכה, ויש לומדים באמת, לומדי גמרות יפה מאד, טוב מאד, זה יסוד התורה שלנו, אבל צריך להיות הלכה, תורה בלי הלכה לא שווה כלום, יבוא אדם ישאל אותך שאלה, כתוב בקידושין ל אל תגמגם ותאמר לו אלא אמור לו מיד, שואל אותך הלכה, מה תגיד לו? מחלוקת רבי אליעזר ורבי יהושע. אדוני, רבי אליעזר ורבי יהושע על ראשי אבל תגיד לי מה ההלכה? מחלוקת אביי ורבא, מחלוקת רבה ורב נחמן, אבל מה ההלכה? העיקר ההלכה! לכן רבותי, תמשיכו את לימוד ההלכה, כי זהו העיקר, כי הם חיינו ואורך ימינו.

לימוד ההלכה צריכה להיות עם הבית יוסף, יסוד ההלכה זה מרן בית יוסף, לא ללמוד רק שו"ע לבד ומשנ"ב, שלא ישיגו את האמת, להשיג את האמת של ההלכה צריך ללמוד בית יוסף, וע"י כך יידע באמת ההלכה למעשה, כי אנחנו קבלנו הוראות מרן בית יוסף, הרב משנה ברורה, על כל גאונותו, היה פוסק בשביל האשכנזים, והוא היה הולך אחרי הרמ"א וגדולי האחרונים, אבל צריך לדעת שאנחנו הספרדים קיבלנו הוראות מרן.

כותב בספר משפט וצדקה ביעקב של רבי יעקב אבן צור היה חבירו של רבינו חיים בן עטר האור החיים היה אומר: דעו לכם, קיבלנו הוראת מרן, אפילו יבואו אלף פוסקים יחלקו עליו, אין לנו אלא דברי מרן. כך כותב רבי חיים פלאג'י בספר חיים ביד (כאן יש משפט לא ברור וכנ"ל שככל הנראה הרב עובדיה מביא דברים מספר חיים ביד אודות מרן הב"י) מה ההוראות של מרן. הרב משנ"ב אין לו את הדברים האלה. הוא הולך רואה שלשה ארבעה אחרונים מגן אברהם, טורי זהב, בית חדש ,חולקים על מרן פוסק כמותם. זה לא הולך לפי השיטה שלנו.

לכן, אם לומדים בית יוסף, לומדים ספרי ספרדים, ללמוד הלכות של הספרדים, ואז בע"ה תצליחו ותעלו מעלה מעלה. מרן היה מרא דאתרא של ארץ ישראל, היו אומרים לו כולם: "לכו אל יוסף אשר יאמר לכם תעשו" זה רבי יוסף קארו. מר"ן ראשי תיבות ממאתיים רבנים נסמך. היו בצפת, מקום מגוריו, היו שמה מאתיים רבנים, לא רבנים של הדור שלנו, כולם בעלי שיעור קומה הם כולם סמכו ידיהם על מרן ואמרו: לכו אל יוסף אשר יאמר לכם תעשו. היה מלאך, היה אומר להם כך מכריזים ברקיע: רבינו יוסף קארו שמלך מלכי המלכים חפץ ביקרו. לכן רבותי, אל תרפו ידיכם, תשתדלו בכל כוחכם ללמוד בית יוסף, טוב מעט בכוונה מהרבות בלי כוונה, צריך קצת(?) את הזמן שלכם יותר ללמוד בית יוסף, ללמוד פרי חדש, והיו דבריו ופריו מתוק לחכי, הפרי חדש כל דבריו דברי א-להים חיים, הברכי יוסף היה רב חיד"א, שגם כן היה, היה לו עיון מבהיל, עיון ישר, עיון אמיתי של הספרדים.

בצעירותי היה גאון רבי שמשון פולונסקי, היה רב של השכונה שלנו ואני באתי אליו, אמר לי: הזהר ללמוד הרבה בספרי הספרדים כמו מחנה אפרים, כמו שער המלך, כמו ברכי יוסף, מחזיק ברכה, אל תלמוד הרבה בספרי אשכנזים, תצא אחר כך מהדרך. ספרי הספרדים הם האמת להלכה, הם עמודי ההלכה. תשתדלו בכל כוחכם כל אחד ואחד ירכוש ברכי יוסף, ב"ה מצוי לרכוש אותם, כל ספרי הספרדים, ללמוד בהם יומם ולילה ותורו הלכות לעם, את הדרך אשר ילכו בה ואת המעשה אשר יעשון.

אני מאחל לכולכם, שתעלו מעלה מעלה בתורה, ותזכו לזכות את הרבים, ותגדילו אותה ותאדירוה, וכל בניך לימודי אדני, ורב שלום בניך, שכל בניכם יהיו תלמידי חכמים, ותרוו מהם רוב נחת, אשרי שזה ילד, אשרי שזה גידל, אריכות ימים ושנות חיים.

מי שבירך אבותינו הקדושים והטהורים אברהם יצחק ויעקב, הוא יברך את כל הקהל הקדוש הזה, הם ונשיהם ובניהם ותלמידיהם, מלכא דעלמא יברך יתכון, ויזכה יתכון, וישמע בקול צלותכון, ותתפרקון מכל צרה ועקתא, ויהי מימרא דאדני בסעדכם, ויגן בעדכם, ויפרוש סוכת שלומו עליכם, אדני אלהי אבותיכם יוסף עליכם ככם אלף פעמים, ויברך אתכם כאשר דיבר לכם. לכולכם יהיה חג כשר ושמח, תזכו לשנים רבות נעימות וטובות, ואתם הדבקים באדני א-להיכם חיים כולכם היום.

יש בנותן ענין:
מעשה זה כתבתי כבר פעמים בכמה מקומות ולא מפני שמרן הגר"ע יוסף צריך לי ולדכוותי רק ללמד תועים בינה ולהשיב לכל הולכי רכיל מוציאי שם רע אשר שננו כחרב לשונם - חרבם תבוא בלבם וקשתותם תשברנה.

וזה המעשה, שבא אלי אחד מידידיי שיחיה ושאלני: 'רצונך שאומר לך וורט משמו של מרן הגר"ע יוסף שליט"א'?

אמרתי לו: 'הן, פתח פיך ויאירו דבריך', ותיכף עשיתי אזני כאפרכסת.

ויען ויאמר: כמה אנשים שאלו את מרן אם מאחרים לבית הכנסת אם יכולים לשנות סדר התפילה להקדים שמע ושמו"ע לפסד"ז ומה הבעיה בכך?
והנה יכול היה מרן לומר להם מה שנודע שהוא מהפך בצינורות השפע וכו', אבל הללו אנשים פשוטים היו (בעה"ב בלע"ז), על כן ענה להם באופן שיבינו ואמר: למה לא תלבש המכנסיים על התחתונים?

משכילה ידידי הנ"ל לספר המעשה, אמרתי לו: ארבע מילים יש לי לומר לך שהן מילה אחת - 'להד"ם'.

אמר לי: וזאת מנין לך?

אמרתי לו: הסכת ושמע מעשה שהיה ובדידי הוה. ומעשה שהיה כך היה.

באחת הישיבות הקדושות בהן למד נכדו של מרן הגר"ע יוסף שליט"א נקט פעם בחור בתוך שיחתו במילה הנ"ל.

העיר לו נכדו של מרן: "לא יאה לומר כך".

התרעם אותו בחור ואמר: "וכי איך אומר? כך קוראים לזה".

"סבא שלי" - השיב לו הנכד - "סבא שלי נוהג לומר: 'המכנסיים הקטנים'".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 10:21 לינק ישיר 

איניקל?
הוא רצה שהם ילכו לפי שיטת הבד"ץ בית יוסף?
מהיכן העתקת את הבורות הזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2008 16:15 לינק ישיר 

איש,
לקנות בשפע שוק,
אולי שמירת כבוד מר"ן מלכא שליט"א, אך זה כרוך בביזוי תורתינו הקדושה על ידי סיוע למחלל שבת. אנחנו לא "יתד" בואו נתעלה מעל הקטנוניות.
הייתי מציע לא לתרום לאלו שלא מחתימים את מר"ן [ וכל רשימת גדולי הדור אצלהם לא יוצאת מאיזור ב"ב או שהם מהמוצא הנכון ]על ההמלצות של ועדי הרבנים ובאים לישיבות ובתי הכנסת הספרדים בכדי לאסוף כסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2008 11:57 לינק ישיר 

אכן משמע מהתמליל שכל מה שאמר דיבר לאחינו הספרדים שכבודם במקומם מונח!! (או שלא)
אבל לאשכנזים כלל לא דיבר שהם ימשיכו ללכת לפי פסקי המשנה ברורה שנוקט לשיטת הרמ"א והאחרונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2008 11:40 לינק ישיר 

למי שהפסיד את האירוע הנה תקציר:

הכרטיסים למעמד כבר נמכרו חודשים מראש וכבר בכניסה היה אפשר לחוש את ההתרגשות שאוחזת בקהל. אלפי חסידים צבאו את הכניסות להיכל יד אליהו. אלו הם אברכים שלומדים בתוכנית לימודים שיזם איש העסקים הקנדי דוד הופשטטר לפני עשר שנים. התוכנית חוללה מהפכה של ממש בלימודי המשנה וההלכה. כך כותב על כך הרב רוזנשטיין, מהנהלת הארגון, בעלון חגיגי שיצא לקראת האירוע:

"התוכנית "דרשו" היא בסך הכל תבנת שהוי פלטפורמה ייחודית. "דרשו" הציב לראשונה, תבנית שמהותה ומטרתה הצבת הלימוד ב"סדר", במתכונת של שינון וחזרה. כדי להפוך את הלימוד לידיעה, שיהיו הדברים מונחים לפני הלומד ויישארו חקוקים בליבו לעד" התוכנית לוקחת מאות אברכים כדי שילמדו על פני שבע שנים את כל שישה סדרי משנה, וכל חצי שנה מתקיים מבחן. ולרשותם עומדת מלגה של 35 אלף דולר. התוכנית מהווה תמריץ הישגי וכספי למשתתפים בה.

הרב מתיתיהו סלומון ראש ישיבת ליקווד (שהיא הישיבה החרדית הגדולה ביותר בארה"ב – מקבילה לפונוביץ') שהגיע במיוחד מארה"ב נאם בפני באי הכנס: "עוברת עלינו תקופה קשה וישנם עננים שמכסים את השמיים ומפחידים אותנו. אך לנו ישנה רק תקווה אחת – להיות נכתבים בספר השם".

כשניכנס לאולם הגדול הרב עובדיה יוסף התרגשות עברה בקהל שכן זהו מחזה נדיר שרבה הראשי של יהדות ספרד ינאם בכנס ליטאי במהותו. הרב בירך את היושבים, ואז עורר סערה זוטא כאשר ציין שלפי דעתו יש ללכת לפי דעת הפוסקים הנאמנים לבד"ץ "הבית יוסף" (כלומר אלה הסרים למרותו שלו), ולאלפי פסיקת "החפץ חיים" כפי שמקובל בעולם הליטאי . בצאתו הוא פגש במסדרון את הרב שטיינמן ולחץ את ידו במה שיכונה בעולם החרדי "לחיצת היד ההיסטורית".

הרב אלישיב, "פוסק הדור" הליטאי, נשא נאום מצולם בו הוא הסביר שצריך לקרב רחוקים: "אני בטוח שהוא יישאר אצלנו (לחוזר בתשובה) רק אם הוא ייפתח גמרא" וסיים בחיזוק הלומדים.

הרב הופשטטר נשיא הארגון ומי שהקים אותו בירך את הבאים ואמר : "מי היה מאמין שזה מה שיקרה וטוב שזכינו לתוכנית של הלכה יומית ואנו פה כדי להודות להשם".

בכנס השתתפו כל גדולי העולם החרדי, וביניהם הרבי מגור, הרבי מסדיגורא, הרבי מבעלז והרבי מוויז'ניץ. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2008 10:15 לינק ישיר 

איני יודע בדיוק על מה ההשתוללות, אבל אני מעתיק פה מה שכתבתי גם בבח"ח.

בלי להתייחס לכל הנ"ל, ראוי לציין שמרן הגר"ע יוסף שליט"א הזכיר בדבריו והסתמך גם על מה ששמע מהרב מטעפליק הגאון הרב שמשון פולונסקי זצ"ל (ידידו הטוב של מרן הראי"ה קוק זצ"ל) שהוא במקרה, כמדומני, רבו של מרן הגרי"ש אלישיב שליט"א ומי שהגריש"א עשה אצלו שימוש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2008 09:39 לינק ישיר 

הפסקא הבעייתית היא כל כך פשוטה:

לימוד ההלכה צריכה להיות בדווקא עם לימוד 'טור' ו'בית יוסף'. יסוד ההלכה הוא מרן בית יוסף. לא ללמוד רק 'שולחן ערוך' ו'משנה ברורה' בלבד, כי בכך לא ישיגו את האמת. בשביל להשיג את האמת של ההלכה, צריך ללמוד 'בית יוסף'. על-ידי כך יידע באמת הלכה-למעשה, וכפי שקיבלנו הוראות מרן ה'בית יוסף'. הרב 'משנה ברורה', עם כל כבודו, הוא היה פוסק לאחינו האשכנזים, והיה הולך אחרי הרמ"א ושאר גדולי האחרונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2008 08:40 לינק ישיר 

אולי נארגן קניה המונית בשפע שוק ע"פ דעתו של מרן שליט"א שאמר שמותר?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2008 08:34 לינק ישיר 

אתם שם ביתד, נגמר לכם מה לכתוב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2008 08:32 לינק ישיר 

אם זהו התמליל ,מדוע פרצה מהומה סביב דברי מרן שליט"א? מדוע הלכו ופרסמו מחאה היום ביתד נאמן ??? הגיעהזמן שנמחה על הזלזול בכבודו של מרן שליט"א !!!!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > התמליל של הרב עובדיה בכנס דרשו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.