בית פורומים שידוכי חרדים

ייעוץ אצל פסיכולוג.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/4/2008 13:32 לינק ישיר 
ייעוץ אצל פסיכולוג.

טוב אז קודם כל מה אתם חושבים בעניין..
דבר שני, בנות, הייתן יוצאות עם בחור שאתן יודעות שהוא בטיפול אצל פסיכולוג?

כאשר צומחים לגובה לא מצרים לאיש, כאשר משמינים לרוחב נעשה צר לזולת.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/4/2008 17:41 לינק ישיר 

תלוי על מה היה הייעוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2008 13:06 לינק ישיר 

טוב אני חושב לעשות קיצור ותמצות לכל התגובות פה באשכול. משהו ברוח דברי חכמה אחת:

פסיכולוג לא מטפל אלא מייעץ!!

אל תאמר "טיפול".  אמור "ייעוץ".

תוקן על ידי לומדעס ב- 14/04/2008 13:07:01

"מחשבה אחת של מוסר"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2008 21:56 לינק ישיר 

טיפול אצל פסיכולוג,
אותי אישית, הצחקתם, תודה :)

לפסיכולוג הולכים כדי להתייעץ והוא יעזור לסדר כביכול את המחשבה-הסתכלות,
ויראה לכם עוד כיוון הסתכלות על כל דבר בחיים.

טיפול?! טיפול אצל פסיכיאטר!! מזה הייתי מפחדת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/4/2008 20:46 לינק ישיר 

לא אשלול מייד.. מה הוא אשם שהיה לו איזה משבר?
ההפך.. זה מראה שהוא לא התעלם וטיפל בו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2008 08:28 לינק ישיר 

טיפול אצל פסיכולוג.
99% מבני האדם, כשהם מבולבלים או בעלי בעיות שונות או מחשבות משונות, התשובה והפתרון נמצא אצלם בפנים והאם לא צריכים אף אחד שיתן להם עיצות או יפתור להם את הבעיות.
מה שעושה פסיכולוג הוא חוזר אחרי הדברים שאומר המטופל שלו (במילים אחרות), ולפעמים נותן לו גם עוד צורה לראות את הדברים, אבל המטופל מגיע למסקנות בעצמו!!! אחרי מספר פעמים של לעבור את זה, לומדים לעשות את זה לבד בלי עזרת הפסיכולוג.  פסיכולוג נותן לך דרכים איך להסתכל על מצבים שונים כדי שלהבא תוכל להתמודד איתם לבד.

אלא אם יש בעיה נפשית רצינית שבשבילה צריך פסיכולוג, ובדרך כלל ממשיך גם לפסיכיאטר.

אני לא הייתי שוללת מיידית, בגלל שמשהוא הלך לפסיכולוג.
וכמו שושו אמרה לברר מה הוא רצה להוציא מהשיחות הללו אם הפסיכולוג.

בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2008 02:09 לינק ישיר 

אני אישית מכיר בחור שעבר ""טיפול"" אצל פסיכולוג ורק השתנה לטובה ביחסי חברה שלו ועוד דברים והיום הוא בחור עוצמתי ומיוחד.
אז באמת חברה עזבו שטויות.
לא כל סדרת ביקורים אצל פסיכולוג זה "טיפול" כמו איך שזה נשמע -- כמו טיפול רפואי.
כולה שיחות נפש ועצות חכמות להתמודדות בחיים עם כל מיני דברים.

"מחשבה אחת של מוסר"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2008 21:13 לינק ישיר 

א_ב_ג_ד !
חזרת להחכים אותנו?
:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/4/2008 21:11 לינק ישיר 

אפשר להבין מעט את החשד, שהרי הרמח"ל בתחילת מסילת ישרים כותב:

ותראה, אם תתבונן בהוה ברוב העולם, כי רוב אנשי השכל המהיר והפקחים החריפים ישימו רוב התבוננם והסתכלותם בדקות החכמות ועומק העיונים איש איש כפי נטית שכלו וחשקו הטבעי. כי יש שיטרחו מאד במחקר הבריאה והטבע, ואחרים יתנו כל עיונם לתכונה ולהנדסה, ואחרים למלאכות. ואחרים יכנסו יותר אל הקדש, דהיינו, למוד התורה הקדושה. מהם בפלפולי ההלכות, מהם במדרשים, מהם בפסקי הדינים. אך מעטים יהיו מן המין הזה אשר יקבעו עיון ולמוד על עניני שלמות העבודה, על האהבה, על היראה, על הדבקות, ועל כל שאר חלקי החסידות. ולא מפני שאין דברים אלה עקרים אצלם, כי אם תשאל להם, כל אחד יאמר שזהו העיקר הגדול. ושלא ידומה חכם, שיהיה חכם באמת, שלא יתבררו אצלו כל הדברים האלה. אך מה שלא ירבו לעיין עליו הוא מפני רוב פרסום הדברים ופשיטותם אצלם שלא יראה להם צורך להוציא בעיונם זמן רב. ולא ישאר לימוד הדברים האלה וקריאת הספרים מזה המין כי אם אצל אותם שאין שכלם כל כך דק וקרוב להיות גס, שאלה תראה אותם שוקדים על כל זה ולא יזוזו ממנו, עד שלפי המנהג הנוהג בעולם כשתראה אחד מתחסד לא תוכל לימנע מלחשוד אותו לגס השכל:

ואולם תולדות המנהג הזה רעות מאד לחכמים ולבלתי חכמים, כי גורם שמאלה ומאלה יחסר החסידות האמיתי ויהיה יקר מאד למצוא אותו בעולם. כי יחסר מן החכמים למיעוט עיונם בו, ויחסר מן הבלתי חכמים למיעוט השגתם אותו, עד שידמו רוב בני האדם שהחסידות תלוי באמירת מזמורים הרבה ווידויים ארוכים מאד, צומות קשים, וטבילות קרח ושלג, כולם דברים אשר אין השכל נח בהם ואין הדעת שוקטה:

והחסידות האמיתי הנרצה והנחמד, רחוק מציור שכלנו. כי זה דבר פשוט, מילתא דלא רמיא עליה דאינש, לאו אדעתיה. ואף על פי שכבר קבועים בלב כל האדם הישר התחלותיו ויסודותיו, אם לא יעסוק בהם, יראה פרטיו ולא יכירם, יעבור עליהם ולא ירגיש בם. ראה כי אין דברי החסידות ועניני היראה והאהבה וטהרת הלב דברים מוטבעים באדם עד שלא יצטרכו אמצעים לקנותם, אלא ימצאו אותם בני האדם בעצמם כמו שימצאו כל תנועותיהם הטבעיות:

אבל כמו שכתבה "עולהויורד", כשהבחור נראה שפוי, אין ספק שדיבור מסוג כזה רק מעיד על שאיפות גבוהות וזה אמור להיות טוב, למתאימה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2008 20:48 לינק ישיר 

איך הגעתם מיעוץ אצל פסיכולוג
לדיבורי-קרבה-עם-אלוקים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2008 15:44 לינק ישיר 

עולה ויורד,
אתה צודק מאוד.
השאלה כמה מדברים על כל נושא ובאיזה מינון...
יש לדבר על אלוקים בצורה הגיונית, ויש לדבר על זה בצורה לא קשורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 14:49 לינק ישיר 

כשאני יוצאת לפגישה ובחור מדבר על אלוקים זה לא אומר שהוא חולה, אלא שהוא ממש רוצה בית שיתנהל באווירה רוחנית. אף אחד לא מכריח אותו לדבר על זה, אתה יודע. הייתי חוששת יותר אם הוא היה מדבר על כך שהרבה אנשים בוגדים אחרי החתונה וככה זה גברים. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2008 14:21 לינק ישיר 

אני הייתי יותר חושש מכאלה שיש להן/להם בעיות פסיכולוגיות, והם מתעלמות/ים מזה.
איך אפשר להשים לב לזה בכל זאת? אנשים שמדברים בכל רגע נתון על רוחניות וקרבה לה'. וכו', זה במקרים רבים סוג של בריחה מהמציאות. ועיינו בסיפורים האחרונים שהתפרסמו בתקשורת, ברגע שבורחים מהמציאות לרוחניות, דברים לא טובים קורים.
ככה או ככה פסיכולוגים הם נוכלים בדרך כלל. חוץ מכמה בודדים בארץ שיודעים מה הם עושים. אבל הם מוכשרים כי יש להם שכל, לא בגלל שהם בגדר "פסיכולוגים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 13:48 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2103026&forum_id=17053
אשכול שגם מדבר בנושא,
ובקשר לשאלה עצמה
חשוב לדעת בגין איזה נושא הלך להיתיעצות,יש בזה עניין מפחיד של חוסר ידיע מה הלך שם
ואם אומרים את האמת וכו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2008 13:42 לינק ישיר 

לא- כי מה ההבדל בינו לבין החברה הטובה שלך שנשברה בעקבות מוות של אחד מהוריה? מצה ההבדל? כלום. צריך לראות מה היתה הסיבה לטיפול ומה היה אורכו וזה מראה כמה זה היה חמור וכ"ו אבל שוב- זה יכול לקרות להון אנשים והם אפילו לא יטפלו בזה! אם הוא טיפל סימן שהוא לא שקע ושהוא אחראי והבין שמשהוא לא בסדר ורצה לשנות את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2008 13:39 לינק ישיר 

אני חושבת שאם בן אדם צריך את זה אז שילך! אני גם מכירה אנשים שהיו אצל פסיכולוג והם קבלו מזה רק טוב. אבל לצאת עם מישהו שעבר טיפול זה קצת מפחיד, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ייעוץ אצל פסיכולוג.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext