| נשלח ב-17/4/2008 20:26 |
|
| |
אינטרנט בבית
הכירו לי בחורה חרדית שנראית לי מתאימה לי בהרבה דברים, יש רק בעיה אחת - היא לא מוכנה להכניס אינטרנט הביתה, ואני לא יכול בלי אינטרנט, כל הלימוד תורה שלי (וגם הפרנסה, אבל זה פחות חשוב) דרך האינטרנט. האם יש לכם רעיונות, איך אפשר לגשר על הפער?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2008 13:46 |
|
| |
אני מציע כאן קופסה חינם לכל דורש!!!
על הקופסה כותב היצרן כך:"בקופסה זו ארוז מוקש רב עוצמה. צוות הבטחון של חברתנו המהוללת דאג לכך שכל עוד הנצרה לא הותרה, לא יתפוצץ מוקש זה".
מי מוכן לקבל? מי מוכן לאכסן ארגז זה תחת מיטתו?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2008 18:31 |
|
| |
אראל כיפה יפה. ככה אתה משדך לה בחורים בעלמא? תתבייש לך=)
שבת שלום לכולם!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2008 18:22 |
|
| |
אמן
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2008 12:27 |
|
| |
ביום קריעת ים-סוף שהקב"ה ישלח אליך ברכה בנושא הקשה מקריעת ים-סוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2008 12:05 |
|
| |
ה"רומן" הקצר שלנו הסתיים. לאחר שבמשך כמה ימים ניסינו לקבוע פגישה ולא הצלחנו (לא היה לה זמן), שאלתי אותה "אם יציעו לך מישהו חרדי ממש, שנראה חרדי, חושב כמו חרדי, לומד במוסדות חרדיים... האם זה לא יהיה עדיף בעינייך?". היא אמרה לי "כן, ברור, אבל לא רציתי לפסול מייד". אמרתי לה "אני חושב שאת צריכה לשמור על החלום שלך, לא להתפשר, כי אם תתפשרי, תצטערי כל החיים על כך שויתרת על חלום נעורייך". אז היא הסכימה איתי ואיחלה לי הצלחה בהמשך הדרך.
אז.... אם יש כאן מישהו חרדי ממש, שלא רוצה אינטרנט בבית ורוצה להכיר בחורה טובה ורגועה, מוזמן לפנות אליי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2008 13:12 |
|
| |
משגיח, אתה לא עוקב. כתבתי את הקישור הנ"ל בעמוד הקודם פה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2008 10:14 |
|
| |
דווקא לגבי שילוב תורה ועבודה אנחנו מסכימים - שנינו חושבים שצריך לעבוד בדיוק כמה שצריך כדי להתפרנס, ושאר הזמן לעסוק בתורה. היא אמנם למדה בבית יעקב, אבל היא הולכת לפי פסקי הרב עובדיה יוסף, שפוסק (לפי דבריה) שגברים צריכים לעבוד ולפרנס את משפחתם, ולא להזדקק לבריות.
זה די נדיר למצוא מישהי שחושבת כך - רוב הנשים שפגשתי, או שהן רוצות שהבעל ילמד כל היום ולא יעבוד כלל, או שהן רוצות שהבעל יעבוד משרה מלאה ויספק להן רמת חיים גבוהה. עד שפגשתי מישהי שחושבת כמוני, "עשה תורתך קבע ומלאכתך עראי", אני לא ממהר לוותר עליה.
אבל לגבי הת"ת זו באמת בעיה. ייתכן שבת"ת לא יקבלו את הילדים שלנו, בלי קשר לאינטרנט, כי אבא שלהם לא נראה כמו חרדי ולא מתנהג כמו חרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 22:37 |
|
| |
אראל,
להתחתן עם בחורה מבית יעקב זה בבחינת "מעוות לא יוכל תקון וחסרון לא יוכל להימנות".
אם לא התיאשת מהחיים שלך אז תחכה ובפעם הבאה תמצא בחורה מהמגזר בו גדלת וחונכת (כמובן עם התחזקות וכד') ולא מישהי שתעסיק את הראש שלה ושלך בשטויות המתחדשות במגזרם חדשות לבקרים.
אינטרנט זה נושא שאתה עוד מבין כי גם הרבנים של הציבור הדתי לאומי מתנגדים לו ולכן קל לך להיתפס לנושא זה, אבל בהמשך יגיעו עוד נושאים שלך יראו בדרך מסויימת ולה זה יראה אחרת.
כדי לשלוח את הילדים לת"ת חרדי (לוותר על העתיד שלהם למען ההווה של האשה), יתכן שעוד שבע שנים ידרשו ממך גם לוותר על העבודה והפרנסה שלך ומה תעשה? הרי אידישע מאמא רצתה שהם ילכו לאותו חידר, בדיוק כמו הילדים של השכן שבכל יום חמישי היא קונה עוד שתי עופות בשבילם שיהא להם עוף לשבת, כי הבעל לומד/נמצא בכולל ואתה רח"ל רק יהודי שעולה עליו בכמה דרגות בעבודתך כיהודי ומפרנס את משפחתו מיגיע כפיו (גדול המתפרנס מיגיע כפיו יותר מירא שמים) ואגב גם את משפחת האברך, אך לא עונה לקריטריונים של הכניסה לחדר של בני אברכים (ויש שמוסיפים בימינו חשובים)?
תחשוב על זה.
תוקן על ידי שרפ ב- 21/04/2008 22:40:04
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 20:20 |
|
| |
תוכנת מעקב?!
איזה סוג של נישואין חסרי-אמון אלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 18:12 |
|
| |
תודה.
לגבי תוכנת מעקב, זה יכול להיות רעיון טוב ברוב המקרים, אבל במקרה שלנו לא נראה לי שזה ישפר את האמון שלה בי, כי היא לא מבינה שום דבר במחשבים, ואני מתכנת מחשבים במקצועי... כך שהצעה כזאת עלולה דווקא לפגוע באמון שלה (מניסיוני עם לקוחות, לאנשים שלא מבינים במחשבים יש חשד בסיסי כלפי המתכנתים...)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 16:14 |
|
| |
ם זה היה מטריד אותה אני מאמין שהיא היתה אומרת את זה במפורש אז אולי עדיף שלא להעלות את זה.
נסה לעשות הכל ע"מ להרגיע אותה מהבחינות האחרות: להבטיח שתהיה אפשרות לעקוב גם אם תרצה וגם אם לא, שזה יהיה מוצנע ולא יפורסם ברבים [אולי היא מתביישת מהסיטואציה - "בעלי מול המחשב"], שיהיו תכנות סינון מוצלחות ושלא יהיה בהישג ידם של הילדים.
כמו כן הייתי גם מציע שתשתדל שלא תבזבזו פגישה שלמה ע"מ לדבר על הנושא הזה. נסה להכין נושאים אחרים לפגישה הבאה ולהעלות את האינטרנט רק בעשרים דקות האחרונות, ואז תשתדל להרגיע אותה כמה שיותר ומכל הבחינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 10:57 |
|
| |
אבגד: לגבי סעיף א - יש לי אישור. אני לומד בתוכנית לבוגרי צבא במכינה כלשהי ויש שם אינטרנט לשימוש הרבנים בלבד, אבל הם מרשים גם לי להשתמש בזה לצורך לימוד תורה. אבל אני לא יודע עד כמה היא תקבל את הפסק הזה, הרי מדובר ברבנים ציוניים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 10:53 |
|
| |
תודה רבה לכל המגיבים. נניח שיהיה לנו בבית אינטרנט עם חסימה/סינון - האם זה יפגע בסיכויים של הילדים להתקבל לת"ת חרדי?
היא מאד רוצה שהילדים ילכו לת"ת חרדי, אני לא מתנגד אבל השאלה היא האם בת"ת חרדי מקבלים ילדים שלהורים שלהם יש אינטרנט?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2008 11:52 |
|
| |
יעל
מסתבר שההליכה ברחובות אינה מסוכנת כמו הגלישה באינטרנט, ועובדה שעל אינטרנט יש מחלוקת בציבור הרחב ואיסור במגזר החרדי, ועל הליכה ברחובות לא. את יכולה לטעון שאין לאסור דברים מסוג זה מטעמי סייג, אך גדולי ישראל והאסונות המתרחשים יום יום לא יסכימו אתך.
בכל אופן לעניין האמון יש כאן כמה פרטים:
א. הגיוני שלפני החתונה תגיעי לאמון בבעלך בכך שאוהב אותך ולעולם לא ירצה לפגוע בך. אני מניח שלאמון כזה התכוונת.
ב. אך את מידת יכולתו להתפתות ייתכן ואת עדיין לא מכירה. אם בעלך מודיע מראש שהוא מתכוון להסתובב במקום מסוכן ואת עדיין מרגישה שאינך מכירה אותו מספיק בכדי לדעת כיצד יתנהל בהמשך וכיצד יתפתחו חייו לאחר שלוש שנים, או אולי אפילו חושבת שאין אפוטרופוס לעריות במקומות כ"כ מסוכנים ולכן עדיף שיהיה מונע, זכותך המלאה לדרוש מעקב. לא ע"מ להיכנס לו לוורידים אלא ע"מ להפחית את הסיכון [כשאדם יודע שהחטא שלו עלול להתגלות הוא פחות מתפתה למחשבות החטא.] אמנם אני מסכים שזה לא יוצר אווירה טובה בחיי הזוגיות ולכן אני משער שהבחורה המדוברת, אם אכן חששה מכך, נמנעה מלומר זאת בפירוש. לכן האופן הטוב ביותר הוא שהבחור מעצמו יתקין את תוכנת המעקב מבלי לשאול אותה אם היא רוצה בה ויסביר לה כיצד משתמשים בה, כך היא תהיה רגועה וגם הוא.
ג. הטוב הגדול ביותר הוא להגיע למצב בו יש אמון מוחלט ושניתן לומר ש: "ברור לי [לאשה] שגם בעתיד וגם מול פיתויים קשים שבעולם בעלי לא יחטא", אך אם האמירה הזו נאמרת רק בגלל שהיא מתארת מצב טוב היא בעצמה לא טובה. עדות כזאת צריכה לבוא מתוך תחושה פנימית ושכלית ואני לא חושב שכל הזוגות בתחילת הקשר מסוגלים להעיד אותה בלב שלם, גם אם הם בטוחים שיש ביניהם אהבה גדולה.
ד. ייתכן והחשש שלה מפני 'נפילה' של בעלה אינו חשש מבגידה אלא חשש מנפילה לאתרים אסורים.
 |
|
|
|
|
|