| נשלח ב-21/4/2008 00:39 |
|
| |
רצון השם ובחינת המקרא בהקשר תכלית הבריאה
היי,
את הניק הזה, המצאתי הערב בעבורי...
החלטתי, בהחלטה של רגע, לנסות למצוא תשובות.
בקיעי אמונתי, החלו כבר מזמן, עד כי איני זוכרת מתי... 10-15 שנים אחורה.
אז, זוכרת את עצמי שואלת, אך לא מקבלת תשובות... הנחתי את התהיות בפינה נידחת אי שם בליבי.
דוקא בליבי ולא במוחי, כי השאלות ניקרו והכאיבו... הכאיבו יותר משהטרידו.
השנים חלפו בשיגרה מקוללת ואת אלוהים, אף הוא, הכנסתי לשיגרה...
צריך לברך- מברכים. צריך לטבול- טובלים... וכן על זו הדרך כמצוות אנשים מלומדה (מצווה כתבתי?? הוא שם למעלה מואס שאנשים שכמותי ואף במצוותם! הוא לא רוצה שיגרה...)
כנראה שהבקיעים שבאמונתי לא רק העלו אבק, אלא אף העצימו ככל שהחיים השחירו.
ובשנים האחרונות, חלה גאות...
כיום, מלבד תחפושת במלבוש, לא נותר בי דבר...
אני שולחת את ילדי לחיידרים, את בנותי לבית יעקב, אך מעבר לכך הכל ריק מתוכן.
כבר עברתי על רוב מצוות התורה.
תקופה לא קצרה, הייתי אף חלק מקבוצה שמכילה לא מעט כמותי, אך לא מצאתי בה מזור.
בעת כאב, ידעתי להביט מעלה, לצעוק ולקלל 'למה אלוהים, למה?'
ברוב הרגעים היותר יפים, הרמתי עיניים ואמרתי 'תודה'.
מעבר לזה, אין לי תקשורת איתו...
לתפילה, מעולם לא התחברתי. לא מוצאת את עצמי בלהתנועע עם טקסטים מוכנים מראש.
השבוע, בשיחה עם ידיד, מסרתי דין לשמים...
הוא שאל אותי 'פתאום את מאמינה באלוהים, או רק כשצריך להעניש אנשים?'
זה ניער אותי...
הנה הגעתי הנה, במטרה לנסות לתת צ'אנס לעצמי... אולי אחרון.
להיקרע בין שתי עולמות, קורע אותי מידי עמוק.
אולי אצלכם אמצא תשובה למטרת בריאתנו כסוג של משחק בידי אלוהים.
תשובות כמו חשבונות שמים או תיקון עולמות, לא עובדות עלי... לצערי.
אז למה הומצא המשחק הזה?? יש שחקנים, יש לוח משחק, עצב, שמחה, רגשות.
האם כל מטרת קיומנו היא להפיג את שיעמומו של אלוהים על תקן 'יושב בשמים ישחק'??
מהרוצים להלעיג עלי, אבקש מראש...
תחסכו את דבריכם ממני.
באתי למצוא תשובות, אם ישנן כאלה, לא להתנצח.
ומהעונים אבקש, דברו איתי בגובה עיניים... אני רחוקה מימי ההתפלפלות בסמינר!
תודה,
תוהה
הכותרת עודכנה לפי תקנון הפורום להבהרת הנושא
תוקן על ידי עצכח ב- 08/07/2008 15:43:04
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 23:19 |
|
| |
ירוחם
עד כמה שזכור לי הרמב"ם כותב שהחומר והרוח הם אויבים או משהו כזה. האם אתה חולק עליו בעניין?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 22:41 |
|
| |
לירוחםשם
ברוך שכיונת לדברי רמח"ל. גם הסברת יפה את כוונתו כאשר הוא אומר שבגלל חיבור של גוף שהוא חומרי אדם חייב לעסוק גם בחומר ע"מ לממש את עצמו. כמובן שעיסוק הזה חייב להיות תכליתי, בישובו של עולם ובמידת הצורך של קיום הגוף והעולם כאשר עיקר הכוחות מתמקדות על תיקון מידות והשגות חכמה. אשריך
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 19:58 |
|
| |
המאמר של הרמח"ל הוא מענין ואופיני. אבל הכל נשאר במישור ההגותי, ולא תורם ולא כלום לתהיתו של האדם התוהה..
הנפש- עד כמה שהיא נשמעת חשובה, היא לא יכולה להתקיים בלי הגוף החומרי, ואין לה קיום , כל קיום, בעולם הזה שאנו חיים בה.
העיסוק בנפש ובכד' אין בה כל תוהלת, ואינה פותרת כלום, מהבעיות "הנפשיות" של הגוף החומרי.
באם העיסוק יתמקד יותר בעיקר, כלומר במציאת הסימביוזה, בין הגוף לנפש,ומציאת הפתרון של החיים המשותפים, בין החומר והרוח, כי הרי אחד לא יכול לחיות בלי השניה. וכששניהם ידעו להתחשב ולתת כבוד לזולתו, יגרמו לשלוה נפשית וגופנית כאחד.
ולכן כל הנסיונות להפרדה ביניהם, גורמים לתסכולים לשניהם.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 24/07/2008 20:57:11
מודה ועוזב
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 17:28 |
|
| |
לתוהה תקופה
בהא"ע
בהודעת פתיחת אשכול הצגת בעיה בבקיעי אמונה, ברם לא מובן באיזו סוג שאלות מדובר. היום ישנה אפשרות לברר אמת אם מחפשים אותה ברצינות. אך בעיה היא שלרוב אנשים זה לא מענין כי הוא זה ופורקים עול ע"מ למלא תאוות שלהם כאשר שאלת בירור אמיתות התורה הזניחו לחלוטין.
לפני כעשרים שנים ארעו כמה גילוים חדשים בעולם המדע ששינו את התמונת עולם לחלוטין:
- הוכחה אמפירית תורית מפץ הגדול - פרושו של דבר כל היקום מתפשט ולפני כ-15 מילירד שנים הוא התחיל מכלום, לפני זה לא היתה שום תנועה וחומר שמשמעותו שלא היה גם זמן
(ע"פ תורת היחסות שגם היא הוכחה: http://www.geraldschroeder.com/age.html ),
מסקנה המתבקשת היא שעולם נברא.
- פורסמו ממצאי מאובנים מ"פיצוץ הקמבריוני" המראה שבתקופה קצרה מאוד פתאום מופיעים 36 מעגלי חיים חדשים, דבר שמשמיט עיקרי תורת התפתחות, חוץ מפירכה ישנה בת ארבעים שנה מאת מתמטיקאים וסטטיסטיקאים שתורת התפתחות לא עוברת מבחן ההסתברות: http://www.geraldschroeder.com/evolution.html
- התגלה מזבח של יהושע בן נון בשכם, דבר המראה על אמיתות ספר שמות, ויקרא, דברים ויהשע.
טרם כתבתי מאמר המקיף שמפריך את תורת ההתפתחות, אבל יסוד היסודות הוא יצאית מצרים ומעמד הר סיני. כאן קישורים למאמרים שלי בה אני מוכיח אותם:
כאן קישור למאמר ולספר שמוכיחים את אמיתות סיפור של ירידת בני ישראל למצרים ויציאה ממנו בזמן שתורה טוענת שאירעו:
http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=124888&blogcode=7469462
כאן קישור למאמר המוכיח שמשה רבנו כתב את ספר הדברים:
http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=124888&year=2005&month=7
כאן קישור המוכיח אמיתות של תורה שבעל פה ושרשרת קבלה בלתי נפסק:
http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=124888&year=2005&month=8
אני יכול לספק עוד תשובות, אבל לצערי טרם כתבתי כל הדברים. כל טוב
______
תכלית הבריאה
בקשר לשאלה של תכלית הבריאה יש תשובה טובה של רמח"ל, נפש בלתי חומרית יורדת לעולם השפל של חומר והיא צריכה ע"י עשית מצוות ותיקון המידות להביא לידי חברה מתוקנת המושתתת על צדק ויושר. בדרך הזו חומר משמש את יעודו ועולה בדרגה כאשר נפש במערך הדדי עם החומר משיגה איכות חדשה ומתוקנת (מידות טובות ומתקנת גם את החומר) ובעזרת איכות החדשה זו תוכל לעלות במעלות ההשגה בעולם הנשמות (עולם התיכון). ה' הוא טוב והטוב רוצה להטיב לאחרים ולכן ה' ברא עולם הזה החומרי שדרכו נפש תוכל לקנות מידות טובות ולהנות מטוב שה' חפץ להשפיע.
תוקנו פונטים, מרווחים ואוחדו הודעות [כעבור שעה ולאחר בקשה]
תוקן על ידי עצכח ב- 24/07/2008 18:30:40
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 16:56 |
|
| |
| ישעיה |
 |
פרק מג' פסוק 7 |
כֹּל הַנִּקְרָא בִשְׁמִי וְלִכְבוֹדִי בְּרָאתִיו יְצַרְתִּיו אַף-עֲשִׂיתִיו |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 12:50 |
|
| |
עמית, 1. רשמת משפט שסותר את עצמו <ז"א שהוא שגוי>, ולדעתי אין לו שום דבר עם דיון עינייני ורציני. הסתירה: "אונס עצמי רצוני". 2. אני לא זוכר שהיא ביקשה ניתוח פסיכולוגי. 3. זה שאתה מלין על הפעלת הבחירה החופשית אצל אדם כלשהו מרמז לכך שאתה הוא הכופר כאן. <לדעתך (המרומזת) ה' ברא משהו בטעות ולא בכוונה תחילה> 4. אני לא זוכר לפרטי פרטים את דבריה, אבל כמדומני יוצא מהם שמפחד חברתי כלשהו היא לא השכילה לבדוק את דרכה בצורה גלוייה ואמיתית אלא היתה צריכה לברר זאת בחשאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 12:32 |
|
| |
נראה לי ש"בקיעי האמונה" נבקעו בבחירה חופשית. לא מתוך אונס חיצוני אלא אונס עצמי רצוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 18:36 |
|
| |
תוהה יקרה,
האם את איתנו, בכלל?
האם עזבת אותנו לאנחות?
נשמח לשמוע איך לדעתך התקדמנו בנסיונות לסייע לך ולו במקצת.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 12:53 |
|
| |
אבל תוהה באמת תוהה לאיזו מקווה ללכת לטבול? למקווה של חב"ד או למקווה בהשגחת שארית?
אתה מבין התהיות הללו מביאים אות לתהות.
היא פשוט לא מבינה מאיזה דבר הם לא סרים? ומי היגיד להם? הרבי או הרב או הבבא, לפי איזה שו'ע, של הרב או המשנה ברורה או אולי קצשו'ע ואולי המטה אפריים, או אולי הדברי חיים?
אתה לא מבין שזה מבלבל אותה?
הרי אתה יודע כי כמה שאדם חושב יותר זה מבלבל יותר, ואולי הגיע הזמן שאפשר יהיה לחשוב בלי להתבלבל?
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 12:43 |
|
| |
אני מדבר על כך שיש אנשים שבונים לנשים כמו תוהה תקופה מקוואות על פי התורה אשר הורו להם, והם לא סרים מהדבר אשר היגידו להם,
ואני שואל אותך: האם אנשים אלו הם לעזר לתוהה תקופה או לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 11:33 |
|
| |
עמית
בעניין המקוואות שנבנו לפי השו"ע, אני רק רוצה להזכיר לך, כי לפני כשלושים שנה, פסלו הרבנים הליטאיים ובראשם הרב שך, את כל המקוואות שהרב לנדאו החבדניק,הכשיר ונבנו לפי שיטתו,
אזי לפ זה ,כל הנשים שטבלו במקוואות אלו, לא טוהרו, וחל עליהם דין נידה, והבנים שנולדו להם, הם בני נידה!
אז לפי איזה שו"ע אתה מתכון?
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 11:15 |
|
| |
אתה מדבר על האנשים שבונים מקוואות על פי שולחן ערוך?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 11:11 |
|
| |
.עמית
הקב"ה ברחמיו הוציא אותנו ממקום נחש ושרף. והאנשים המתימרים לדבר בשמו מחזירים את הנחשים והעקרבים לתוכנו.
.זה לא הקב"ה נותן את העבודה השחורה. זה אותם אנשים.
לא!!! אין שום צורך בכיסוי, אפילו כשכיסו אותנו בו , ברובו היה מיותר.
לכל אדם יש חששות לשנות אורח חיים, שהוא רגיל אליו, גם אסיר עולם היוצא לחופשי מבית הסוהר, לאחר שולשים שנה, בחששות כבדים הוא יוצא.
|
|
|