מי מצטרף אלי לפתיחת חברה בקרית ספר? כידוע משכורות הם חלק הארי בתקציב חברות היי טק ואם ניתן לקצץ בהם יש לנו עיסקת זהב.
אולי אני נשמע הזוי אולם לפני מספר שנים כבר שמעתי על יזם חרדי שהגה את הרעיון הזה.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 27/04/2008 14:09:10
נשלח ב-27/4/2008 13:54
מיימוני:
את מי מעניין הפירוש האמיתי של המשפט "יאה עניותא לישראל?"
כשם שרובא דאינשי אינם יודעים את הפשט האמיתי בנבואה לה אני מייחל זמן רב: "מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו"...
--------------
פצעי אוהב:
לא כתבתי את דעתי, כתבתי את דעתי בדעת גדולי ישראל.
באשר לגובה המשכורת אני סבור שאדרבה, אם אנשים משיגים משכורות גבוהות יש רק לסייע להם וחלילה לא לשים ברגליהם אבני נגף.
לגבי הטענה כי הרבנים משתמשים בכוחם למתן את גובה המשכורות וזאת על מנת לשלוט עליהם - לי אישית זה נראה מגוחך.
איננו מדברים על עסקנים או עלוקות חצר למיניהם, הציטוט בעיתון הינו ציטוט ישיר מפי הרב קסלר בשם ר' מיכל יהודה. קשה לי להאמין שכאשר באו לפניו עם תוכנית לפתיחת מרכז תעסוקה לנשים הוא אמר לעצמו: "וי, מיכל, יש פה סכנה גדולה לכויח השליטה שלך בציבור, עוד מעט יהיו להם משכורות טובות הם יוכלו לקנות אוטו טוב וזה יביא אותם לגאיווע (לגאוה) וממילא הם כבר לא ישמעו לדבריך... חייבים לקצץ להם את המשכורות..."
תוקן על ידי יהודים ב- 27/04/2008 13:54:58
נשלח ב-27/4/2008 08:11
האישלומד
לצערנו הבדיעבד של הדור הזה הוא הלכתחילה של הדור הבא. מחנכות (?) בית יעקב יגדלו עכשיו עדרים שידעו שלפי דעת תורה צרופה ואמיתית על אשה להרוויח קצת מעבודתה. זה שמדובר בדיעבד תוכל לצעוק לרוח, מכסימום זה קצת יקלקל לצאצאיך בשידוכים עקב כפירה בהשקפה הטהורה.
נשלח ב-27/4/2008 01:00
מאיר יקירי, בהחלט באופן אישי מכיר אני אך מעט מכותבי פורום זה, ולכן אף פעם לא אכתוב ביטויים של זלזול כלפי מי שלא מוכיח לי את זכותו לכך.
ולעצם העניין טענותיך ברורות כלפי מי שמנסה להעמיד את האנשים שאינם נראים לך למנהיגים. אין לי מושג מי בוחר מנהיגים ומה הקריטריונים, (אין ספק שמיד יקום איזה מיימוני כזה או אחר ויתן רשימה שלמה של לינקים שבהם הנושא כבר מוצא עד תום) יתכן מאוד שבמושב בי"ד או ז' טובי העיר שבהם ידונו בדבר הכתרתו של האדמו"ר מקלוצמך באר שבע לגדול אדמור"י קלוצמך בהחלט יקראו לך ויבקשו לשמוע את אשר בפיך (אם עד אחד נאמן בזה, - שלא תהיה כזיגוד)
ולענין הספציפי, מישהו כבר העלה את ההשערה שהדברים נאמרו בדיעבד, ואז הדברים נשמעים יותר הגיוניים.
נשלח ב-27/4/2008 00:20
האיש הלומד
אינני מכיר אותך באופן אישי, אולם בהחלט יש כאן כמה כותבים שאינם לא כאין ולא כאפס תחת רגליו של רמי"ל, שאני מכירו אישית מזה שנים רבות.
אמנם ניתן להמנע תמיד מלהביע הערכות כלפי אנשים גדולים או קטנים, אך זאת בתנאי שאין מנסים לכפות על הציבור תובנות מעמיקות מבית מדרשם של אותם יקרים. מי שרוצה להביע עמדה, מסתכן בכך שיעריכו את יכולותיו.
רמי"ל הוא בהחלט איש צדיק וירא שמים, אך המרחק בין תוארים חשובים אלו ובין הנהגת עיר או ציבור הוא גדול מאוד ומי שמעמיד צדיק זה למנהיג ציבור, עושה עוול גדול לציבור.
אם הרב קסלר הורה כך ביחידות למכרך, חבל שהוא מנסה ליצור בפרהסיה את הרושם ההפוך.
נשלח ב-27/4/2008 00:09
ראשית מיימוני, תודה על הקרדיט שככל הנראה שייך ליהודים. טל"ח
לעצם הענין, ניתן לדון בדברים גם ללא הצורך לכתוב את דיעותינו על אנשים שיושבים והוגים בתורה כל ימיהם שאחרי כל ההשגות שלנו אנו כאין וכאפס תחת רגליהם.
(אגב מידיעה אישית, ידוע לי על אדם שמתגורר בקרית ספר וזימן אותו הרב קסלר לשיחה והודיע לו שאם הוא נשאר בכולל ולא יוצא לעבוד הוא נופל ביודעין על הקהל ואין לו היתר לזה כלל.)
ולכבוד שרגא בטיהרא יש הרבה פעמים שאנשים נמנעים מלחזור מדברים שכבר נכתבו בעיתון מחמת שהחזרה רק תסבך את הדברים יותר. וד"ל
נשלח ב-26/4/2008 23:32
אין לנו להלין אלא על עצמנו. ממתי גדוילים' אמורים לקבוע או להנחות את גובה המשכורות של נשותינו?
אם אנחנו נותנים לרבני ערים לשאת ולתת עם יזמים על עניינים אלו, בהנחיית צדיקים חסרי תבונה שהומלכו לצורך מערכת בחירות מסוימת ושכחו להחזיר את המינוי, זו בעיה שלנו.
נשלח ב-25/4/2008 16:21
האישלומד, במקרים אחרים הייתה יוצאת מחאה רבתי על ביזוי כבוד התורה וסילוף דברי הגרמי"ל ע"י הרב קסלר, או על סילוף דברי הרב קסלר ע"י העיתונאי. מכיוון שלא קרה כך, יש יסוד סביר להניח שהדברים אכן נאמרו.
נשלח ב-25/4/2008 12:24
הבעיה היא אצלנו ולא אצל הרבנים. מי שדורש "לחם ושעשועים" מקבל קצבאות ותיאטרון שבו במקום מלחמת אדם בחייות יש מלחמת אדם באדם (רדיפה ותמיד מוצאים את מי) עם רבנים כאלו בהתאם למעמדו תוך דאגה רבה לשמירת מעמד נמוך של הציבור.
כאשר אדם הוא קודם כל בן-אדם ודואג לעצמו, על מדריכי הציבור להרים את עצמם בכדי שיוכלו להנהיג את הציבור.
נשלח ב-25/4/2008 11:36
שרפ ואחרי השואה, אדמורים חכמים למדו את השיעור. יהודים אולי במקום לנסות להוריד את רמת האשה תנסה משהו קצת יותר קשה, להעלות את רמת הבעלים.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 25/04/2008 11:37:34
נשלח ב-25/4/2008 10:00
יהודים
להוגי הציבור החרדים קל יותר להתמודד עם העוני מאשר עם העושר.
כמה רש"ר הירש היו בגרמניה לעומת כמה אדמורים ורבנים שקידשו את העוני בפולין וליטא?
נשלח ב-24/4/2008 23:56
יהודים
על מה אתה מדבר
אישה שתביא אפי'12000 ש"ח לביתה בחודש האם מדובר בעושר?
מכאן ועד להגעה לריפיון בדת הדרך עדיין ארוכה מאוד
בשביל משפחות מרובות ילדים זה עדין פחות ממשכורת ממוצעת במשק
למשפחה חילונית עם שני ילדים הממוצע במשק זה כ 8000 בחודש
מה הטימטום הזה להסתפק במשכורות רעב
קו העוני למשפחה בעלת 4 נפשות הוא קצת פחות מ 5000 ש"ח בחודש
אותם נשים בק. ספר אינם מקבלות אפי' את קו העוני הזה
אבל חוששני כי המטרה היא להמשיך להחיות עם רב בעוני כדי לשלוט עליו
כמו שברוסיה עמדו בתור ללחם כדי שלא יהיה זמן לחשוב על עצמאות
ימשיכו אצלנו את שתיקת הכבשים
ימשיכו לשרוף לנשים את פאות כדי להעשיר את עסקני השבט שיודעים טוב מאוד לחיות כמו שצריך ולשרף הרבה כסף (היזהרו מן הצבועים)
שחס ושלום לא רק הבעל ישאר חלק מן העדר אלא שגם האישה לא תפתח את העינים
אז יהודים מה שכתבת נכון הוא אבל לא בעם המסכן שלנו
נשלח ב-24/4/2008 21:25
איש לומד
תודה על המקור!
כדאי לבדוק את המשמעות המקורית של "יאה עניותא לישראל" ואת דברי הפרשנים שם.
אני מעתיק משוטנשטיין (הערה 10 שם):
מדובר באדם שעל אף עניותו יש סיפק בידו לצורכי בני ביתו בקושי. עניות חמורה מזו מרחיקה את האדם מה'. כפי שאומרת הגמרא בעירובין "דקדוקי עניות מעבירים את האדם על דעתו ועל דעת קונו".
שלמה המלך אומר (משלי ל חט ט) ראש (עוני)ועושר אל תתן לי. הטריפני לחם חוקי פן אשבע וכיחשתי ואמרתי מי ה' ופן אוורש וגנבתי ותפשתי שם אלקי.
ועוד מביאים שם בשם ר' אליהו גוטמכר שאין הכוונה לעוני ממש אלא למידת ההכנעה המצויה אצל עניים.
ועוד יש לומר (דעתי שלי) שלא בא שמואל אלא לנחם את עם ישראל שסבל בזמנו מדלות קשה.
מכל הנ"ל אנו עשויים לראות שזו סוגיה של ממש: מה המצב הכלכלי הראוי לאדם היהודי. לא עושר שעלול להכשיל. אך גם לא עוני שמביא להכשיל.
מהי הרמה האמצעית שצריך לשמור עליה, והאם זה מופקד אצל הרבנים שיש בעלי עסקים ונותני משרות שמצייתים להם, אלו שתי השאלות שמתבקש לשאול כאן.
העיניים שלנו צרות מלהביט רחוק אל העתיד כפי שהם צופים.
1. בחברה בה רמת החיים גבוהה - פחות אדוקים בתורה ובמצוות בצורה שהם מכירים. אנשים החיים ברמה סוציואקונומית גבוהה אינם שקועים בתורה כפי שהם רגילים.
2. זוגות בהם הבעל הינו אדם צר אופקים ועני בידע כללי, ואילו האשה רחבת אופקים ולא עוד אלא המפרנסת העיקרית ובעלת משכורת שמנה, הינם בסיכון גבוה יותר להגיע לידי הצורך בגזירת אחשוורוש: להיות כל איש סורר בביתו...
הסיבה האמיתית לכך שהנ"ל אינם רואים בעין יפה משכורות גדולות, היא, שאותם גדולי ישראל סוברים שעדיין יאה עניותא לישראל (חגיגה ט:), המערער עליהם מערער על חז"ל, אולי גם חז"ל אמרו זאת כדי להשתלט עלינו?