בית פורומים ספרים וסופרים

מיהו הרב חיים צימרמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/4/2008 02:01 לינק ישיר 
מיהו הרב חיים צימרמן

מאוד אשמח לדעת מי היה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2015 15:19 לינק ישיר 

ניוטרל, לא הבנתי כלפי מי מופנים דבריך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2015 23:25 לינק ישיר 

תגובה שנכתבה בפורום הגדול בשרשור על דמות אחרת (שיש עליה שרשור פה...)
והסיפא שלה שאהבתי הינה. (מתאים אף כאן) 
>יש אנשים שהשפלת האחר הוא קיומם.<

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2015 19:05 לינק ישיר 

חייכם כתב:
חיפשתי היום ברשת מידע על ר' חיים צימרמן זצ"ל והגעתי לכאן

הייתי מיישב את הסתירה בין מה שאמר על חב"ד לבין מה שפורסם ברבים
דרך אגב גם אני יכול להעיד שמה ש"כלבא שבוע" אמר הוא אמת לאמיתה

אני הייתי שכן שלו ברחוב אחד העם בירושלים

ר' חיים היה מתפלל לפעמים בשבתות בבית הכנסת הספרדי ברחוב זבוטינסטי זה היה הקרוב יותר נראה לי ששם בית הכנסת  "ישא ברכה"
ר' חיים זצ"ל כל התפילה יש בדממה
ביום כיפור התפללתי עמו בישיבה של הרב בוצ'קו, ששכנה בזמנו באותו מבנה בקומה העליונה, שולחנו של ר' חיים עת עת התמלא בערימות של ספרים ללא גוזמא, חתנו ונכדו הלכו לספריה והביאו כל כמה דקות ספר אחר, שאלתי את נכדו הרי שר' חיים מתפלל למטה אצל הספרדים הוא יושב בדממה ואילו כאן ב"יום הכיפורים" בזמן התפילה כזה ריתחא דאורייתא, סיפר לו נכדו שהם הגיעו לארץ ר' חיים היה מתפלל בגבעה הצרפתית וכל שבת היה מריבות עם הגבאים על ה"ריתחא דאורייתא של ר' חיים בתפילה, ור' חייים היה אומר בית כנסת זה לא "צרץ'-כנסיה", אז שאלתי אותו מה קורה אצל הספרדים למטה, הוא אמר שישאל אותו
לאחר התפילה הוא ענה שר' חיים אמר שבמנין של הספרדים יש הרבה אנשים פשוטים שהחיבור העיקרי שלהם ליהדות זה תפילה ואם הם יראו שמי שנקרא תלמיד חכם מזלזל בזה זה יהיה חילול ה', אז על אף שדעתו של ר' חיים שבית כנסת זה לא צרץ' ומי שהכירו ידע שכל רגע ממש קשה שלא להיות שקוע בלימוד ובספריו בכל אופן אם זה יכול לגרום לאנשים לטעות ולזלזל בכל האידשקייט ר' חיים שינה ממנהגו
לדעתי אותו דבר עם כל האמירות של ר' חיים לתלמידו בביתו אמר כל מה שהוא חושב שהוא אמת והוא לא היה ירא מאף אחד אבל לציבור שיכול לטעות וכו' הביע דברים אחרים
דרך אגב ידוע לי שפעם שאלו אותו איך כותב לאחד הרה"ג ועוד תארים והרי הוא חושב אחרת, הוא ענה כדרכו אני מפרש את הראשי תיבות אחרת
[דרך אגב פעם אמר לי ר' חיים לתלמיד אני חייב להסביר אבל מי שלא תלמיד שלי אני לא חייב להסביר לו כלום]

ולכלבא שבוע אם הינך רוצה סיפור יפה שמבטא את החריפות של ר' חיים,

בזמן שאחד החתנים של ר' חיים היה מאורס הלכו חבריו לר' חיים ואמרו לו בשם החתן, שאם הרב גורן זצ"ל יגיע לחתונה החתן לא יגיע!
ר' חיים מיניה וביה אמר לא אין בעיה אפשר ע"י שליח.....

דרך אגב מישהו יודע מה היה עמדתו לגבי הרב גורן הרי עיקר מכתבו של הרב שך נגדו היה בעקבות תמיכתו ברב גורן, ואיך שאני מכירו לא נראה לי שאחז ממנו כגדול הדור.....

אשמח לשמוע ממך עוד אודותיו. (לא הצלחתי לשלוח הודעה בתיבה הפרטית)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2015 08:02 לינק ישיר 

חיפשתי היום ברשת מידע על ר' חיים צימרמן זצ"ל והגעתי לכאן

הייתי מיישב את הסתירה בין מה שאמר על חב"ד לבין מה שפורסם ברבים
דרך אגב גם אני יכול להעיד שמה ש"כלבא שבוע" אמר הוא אמת לאמיתה

אני הייתי שכן שלו ברחוב אחד העם בירושלים

ר' חיים היה מתפלל לפעמים בשבתות בבית הכנסת הספרדי ברחוב זבוטינסטי זה היה הקרוב יותר נראה לי ששם בית הכנסת  "ישא ברכה"
ר' חיים זצ"ל כל התפילה יש בדממה
ביום כיפור התפללתי עמו בישיבה של הרב בוצ'קו, ששכנה בזמנו באותו מבנה בקומה העליונה, שולחנו של ר' חיים עת עת התמלא בערימות של ספרים ללא גוזמא, חתנו ונכדו הלכו לספריה והביאו כל כמה דקות ספר אחר, שאלתי את נכדו הרי שר' חיים מתפלל למטה אצל הספרדים הוא יושב בדממה ואילו כאן ב"יום הכיפורים" בזמן התפילה כזה ריתחא דאורייתא, סיפר לו נכדו שהם הגיעו לארץ ר' חיים היה מתפלל בגבעה הצרפתית וכל שבת היה מריבות עם הגבאים על ה"ריתחא דאורייתא של ר' חיים בתפילה, ור' חייים היה אומר בית כנסת זה לא "צרץ'-כנסיה", אז שאלתי אותו מה קורה אצל הספרדים למטה, הוא אמר שישאל אותו
לאחר התפילה הוא ענה שר' חיים אמר שבמנין של הספרדים יש הרבה אנשים פשוטים שהחיבור העיקרי שלהם ליהדות זה תפילה ואם הם יראו שמי שנקרא תלמיד חכם מזלזל בזה זה יהיה חילול ה', אז על אף שדעתו של ר' חיים שבית כנסת זה לא צרץ' ומי שהכירו ידע שכל רגע ממש קשה שלא להיות שקוע בלימוד ובספריו בכל אופן אם זה יכול לגרום לאנשים לטעות ולזלזל בכל האידשקייט ר' חיים שינה ממנהגו
לדעתי אותו דבר עם כל האמירות של ר' חיים לתלמידו בביתו אמר כל מה שהוא חושב שהוא אמת והוא לא היה ירא מאף אחד אבל לציבור שיכול לטעות וכו' הביע דברים אחרים
דרך אגב ידוע לי שפעם שאלו אותו איך כותב לאחד הרה"ג ועוד תארים והרי הוא חושב אחרת, הוא ענה כדרכו אני מפרש את הראשי תיבות אחרת
[דרך אגב פעם אמר לי ר' חיים לתלמיד אני חייב להסביר אבל מי שלא תלמיד שלי אני לא חייב להסביר לו כלום]

ולכלבא שבוע אם הינך רוצה סיפור יפה שמבטא את החריפות של ר' חיים,

בזמן שאחד החתנים של ר' חיים היה מאורס הלכו חבריו לר' חיים ואמרו לו בשם החתן, שאם הרב גורן זצ"ל יגיע לחתונה החתן לא יגיע!
ר' חיים מיניה וביה אמר לא אין בעיה אפשר ע"י שליח.....

דרך אגב מישהו יודע מה היה עמדתו לגבי הרב גורן הרי עיקר מכתבו של הרב שך נגדו היה בעקבות תמיכתו ברב גורן, ואיך שאני מכירו לא נראה לי שאחז ממנו כגדול הדור.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2012 03:48 לינק ישיר 

הנה ספרו אגן הסהר בהב"ב
http://hebrewbooks.org/41127 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2012 23:44 לינק ישיר 

איזה עגמ"נ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2012 09:36 לינק ישיר 

ספרו אגן הסהר נמצא ברשת או באוצהח
אני לכשעצמי לא יכולתי לקרוא יותר מעשרה עמ' מפני עגמת הנפש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2012 00:48 לינק ישיר 

א. בנוגע ליחסו אל הרבי מליובאויטש, כל המתווכחים לא ידעו ולא הכירו את רבי חיים, ומכאן נובע הויכוח, כי מי שהכירו יודע כי אין כאן סתירה כלל, מאחר ואופיו העילויי והמופרע של רבי חיים, איפשר לו להעריך אדם מאד ואף לבקרו בחריפות בחדא מחתא, כידוע שדבר זה שכיח אצל חריפים.
ב. הספר המרתק ביותר של ר' חיים הינו אגן הסהר, על ענייני קו התאריך, ספר זה נדפס פעם אחת בלבד וא"א להשיגו, השגתיו אצל בייגלאייזן משומש, תמורת 100$, כדאי מאד שמישהו ידפיסו מחדש.
ג. לר' חיים יש בן יחיד, אם אינני טועה הוא גר בקרית ישמח משה בגני תקוה, ומספר חתנים ת"ח, הרב פוטש, הרב הרשלר, הרב יוסף אביר, ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2012 00:30 לינק ישיר 
ספרים חדשים

האם יצאו ספרים חדשים מהשיעורים של ר' חיים צימרמן? ואם כן היכן ניתן להשיגם?
נ.ב יש לו בן בשם הרה"ג אברהם יצחק צימרמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2012 13:46 לינק ישיר 

הרב אלתר אשר ישעיה בלאו מחבר "אפנה ואשנה"  מספר בתחילתו על "רבי במשך עשר שנים רבות ערך" ואף מביא בגוף הספר ד"ת ששמע מפי רבו (השני. הראשון הוא הגריד"ס) הגרח"צ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2012 12:31 לינק ישיר 

האם יש מחכמי דורנו שניתן להגדירם כתלמידיו או שלפחות היו קרובים אליו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2012 12:16 לינק ישיר 

גאולה,
אין כאן שום שקר. הדברים שציטטתי בשמו אודות הרבי נאמרו על ידו למעלה מכל ספק, שמעתי אותם מפי בעל המעשה שהוא אדם נאמן ביותר ששמע אותם מפיו ממש! [אתם אוהבים את המלה האחרונה, לא?]
מאידך גיסא, יש מכתבים מפורשים שבהם הוא מתייחס לרבי בכבוד מופלג, וכפי שהבאתם.
בעיני יש כאן לא פחות מאשר "תרי ותרי", מכיון שהמקורות שלי נאמנים עלי לא פחות ממכתב בחתימת ידו של הרבי.
ולחומר הקושיא צריך לומר שמאיזו סיבה שהיא היה הבדל גדול בין התייחסותו לרבי בפניו להתייחסותו אליו מאחורי גבו. וניתן להבין זאת בכמה אופנים שונים. וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2012 13:32 לינק ישיר 

יש לו בן בשם הרב אברהם יצחק  ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 15:56 לינק ישיר 

שיחת_חולין כתב:
בהקשר ליחסו של ר' חיים צימרמן לרבי מחב"ד שדנו בו קודם.
שמעתי ממקור נאמן ביותר ששמע אותו מתבטא כך: "מיר קענען נישט מבטל זיין די לובביצ'ר אין גאנצען, פורט, עהר הוט א דעגרי אין ענג'ערני"..
ובתרגום חופשי: "איננו יכולים לבטל את הרבי מחב"ד מכל וכל, סוף סוף היה לו תואר בהנדסה"...
ודפח"ח

תוקן על ידי שיחת_חולין ב- 03/06/2012 00:22:27

המכתב המצוטט שהבאתי וכן המקור שהבאתי  (מהיברובוקס) מוכיחים שדברים אלו שקריים לחלוטין והוא התייחס למרן הגאון הרבי מלובביץ' זצ"ל כגדול אמתי ומגדולי הדור!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 15:51 לינק ישיר 

הלבן כתב:

להוסיף על זה, ראה כאן:
http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=12730&st=&pgnum=31&hilite

תוקן על ידי גאולה_שלמה ב- 17/06/2012 15:52:52

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > מיהו הרב חיים צימרמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext