| נשלח ב-29/4/2008 22:04 |
|
| |
הרב יוסף ליפוביץ-מחבר 'נחלת יוסף'
בימים האחרונים,נקלע לידי ספר בשם 'נחלת יוסף' על מגילת רות,מאת הרב יוסף ליפוביץ זצ"ל מתל אביב.
הספר הגיע לידי באקראי,שעה שחיפשתי דרך להעביר את הזמן בין מנחה למעריב,אפס,מעריב כבר לא התפללתי באותו ערב במניין הראשון...
התחלתי מדפדף בספר,ומרגע לרגע גברה התרגשותי,עד שלפתע שמתי לב שאני מזיל דמעות,פשוטו כמשמעו!
הצורה המקסימה והמפעימה שבה מעמיק המחבר בדברי המגילה,ההגיון הכל כך יפה שבדבריו מחד,וההתרגשות העצומה שנשפכת בין מילות הספר מאידך,תוך התבוננות כה רצינית ומעמיקה בדברי חז"ל,נוטעות בקורא הרגשה שלזה,אבל בדיוק לזה התכוון כותב המגילה בדבריו.
אלא שיחד עם זה,הרגשתי צער נוקב עד מאד:הכיצד זה לא התוודעתי לאותה דמות מופלאה שכתבה ספר אלוקי זה?
שוחחתי באותו ערב עם ידידי רע"ט,מתלמידיו היותר קרובים של ר' גדליה זצ"ל(שעליו כתב פעם ר' גדליה במכתב"הוא היחיד שמבין אותי..."!")ושאלתיו אם הוא מכיר את הספר ו\או את מחברו?
רע"ט התרגש משאלתי,ואמר לי כי הוא זה שהביא בזמנו ספר זה לר' גדליה,והרב קרא את הספר מהחל עד גמירא בנשימה אחת,תוך כדי בכי עז של התרגשות,וכשסיים התבטא,כי "כבר חמש מאות שנה לא יצא ספר כזה",וכי הדברים הכתובים בו הם בבחינת רוה"ק!
הוא סיפר לי כי האיש,שהיה מרותק לכסא גלגלים,וכן היה חשוך בנים ל"ע,התגורר בתל אביב,כאשר ביתו היה בבחינת 'כסית' של חכמי הדור,שם היה המקום המרתק ביותר בעולם,שבו היו נפגשים גדולי המוחות לשיחות מעמיקות בפילוסופיה ובמחשבה.
אם מישהו מהחברים יכול להוסיף פרטים על הדמות המופלאה הזו,והאם חיבר חיבורים נוספים מעין זה,אשמח עד מאד.
תוקן על ידי sheflo ב- 29/04/2008 22:03:55
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 09:24 |
|
| |
שמעתי שנחלת יוסף עה"ת יצא לאור במהדורה חדשה בהוצאת פלדהיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 03:50 |
|
| |
הדיונים סביבות הספר נחלת יוסף, עוררו את סקרנותי, ולאור העובדה שאני חובב
ספרים – רציתי לראות על מה ולמה כל המהומה. ולכן, בהיותי היום בספריה של
האוניברסיטה חיפשתי במיוחד את הספר הנידון (ב"ה היה לי קל למצוא אותו), ולמען
האמת לא ידעתי על מה כל המהומה, לדעתי הילקוט מעם לועז (על מגילת רות) מבאר בצורה
טובה לא פחות, גם אם הייתה לי הווא אמינא לרכוש אותו, עכשיו לא כל כך...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 10:26 |
|
| |
צענע
למשל- האשכל האם חז"ל ידעו תנ"ך? במקרה- את יכולה למצאו את זה בעמוד הפתיחה של אשכולות הפורום
הרב
-תודה-מרוב שגיעות לא רואים את השגיאות, כנראה תת הרכתית חשבתי על שגעונות, אבל בשביל זה קיים הרב להראות את הדרך הנכונה, ומקבל את המלצתך _________________
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 17/02/2010 10:28:58
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 10:14 |
|
| |
תגידו אתם, זה לא מצחיק שדוקא בתגובה העוסקת בשגיאותיהם 'המפורסמות' של חז"ל נכתבה שלוש פעמים המלה שגיאה "בשגיעה"?! ועליך, ירוחם, אני קורא את ראש הפסוק: "מכסה פשעיו לא יצליח, ומודה ועוזב ירוחם".
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 10:04 |
|
| |
"השרש אבה לא בא בהתפעל, אבל חז"ל לא ידעו זאת, שגיעותיהם הם מן המפורסמות, וכבר פתחתי על כך אשכול" אודה לך אם תתן לינק לאשכול שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 09:54 |
|
| |
צענע לא זה לא נראה לי מופרך כלל וכלל, זה נראה לי מופרך שאנשים מקבלים טעויות גדולות כנכונות רק מפני שאנשים מתים כתבו אותן,
זה נראה לי מופרך ליחס לאלוקים תכונות וחולשות אנשיות, רק מפני שאנשים בדו מתוך מוחם -תכונות כאלו.
השרש אבה לא בא בהתפעל, אבל חז"ל לא ידעו זאת, שגיעותיהם הם מן המפורסמות, וכבר פתחתי על כך אשכול.
ואפתיע אותך יותר אפילו רבני חב"ד דבריהם וכתביהם מלאים שגיעות לא רק בעברית כי גם במקורות,וכבר כתבתי על השגיעות הנ"ל , אז במחלה ממך- את רשאית להאמין ולצטט מה שאת רוצה כאילו הדברים נאמרו ישר מפי הגבורה, ואני רשאי ומחויב לעצמי להודיע- המלך ערום, הדברים בדויים מליבם של אנשים רגילים ביותר, שחיו ומתו כדרך כל אדם בעולם הזה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 09:34 |
|
| |
לתלמידטועה
אם אתה סבור שלירוחם לא תהיה תשובה מוחצת לכל השאלות המסקרנות אז אתה טועה.
"וכשם ששאלת את ירוחם מנין לו מה התכוונו חז"ל כך אשאלך למי גילה ה למה נברא העולם "
מדרש תנחומא עונה על השאלה לאיזה תכלית ברא ה' את עולמו.((נתאווה הקב"ה וכו') כלומר זוהי שאלה לגיטימית כמו שאלות אחרות ששאלו חז"ל שאין עליהם תשובה מפורשת מהקב"ה .(באותה מידה אתה יכול לשאול אם כל מה שחדשו חז"ל בתורה שבע"פ ה' גילה להם)
ולגבי ירוחם, קרא בתגובתי הקודמת בסעיף ב'.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 08:49 |
|
| |
צענע
לא תמיד יש תשובות לשאלות מסקרנות
וכשם ששאלת את ירוחם מנין לו מה התכוונו חז"ל כך אשאלך למי גילה ה למה נברא העולם
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 23:17 |
|
| |
לירוחם
"לי נדמה כי בעצם הם רצו לכתוב ביחס לאלוקים. התאבה -ולא -התאווה "
א. מי גילה לך מה הם רצו לכתוב?
ב.זה לא נראה לך מופרך שאתה בא היום ללמד את חכמי התלמוד עברית נכונה לדעתך?
ג.השרש א.ב.ה. לא בא בבנין התפעל ולכן אפשר לומר אבה אבל לא התאבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 19:46 |
|
| |
צענע
ברשותך אנו מדברים עברית, מה שהבאת אינה עברית. \ ואפילו עם הרי"ץ כתב זאת\\
כידוע ,חכמי בבל ואפילו א"י לא כל כך שלטו בעברית, כפי שהגמרא מספרת במס' ר"ה שלמדו עברית מאמת רבי .
לי נדמה כי בעצם הם רצו לכתוב ביחס לאלוקים. התאבה -ולא -התאווה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 16:53 |
|
| |
לירוחם
טוב שציינת בעברית פשוטה וגם מקראית.
יש עברית רחבה שאיננה מקראית אלא תלמודית ובתלמוד נאמר מה שציטטתי בקישור מתנחומא (נתאווה הקב"ה וכו')ולכן אפשר לדבר על תאווה לדבר מצווה. ואצטט גם מה שכתב האדמור הרי"יצ זצוק"ל:
"כח המתאווה יכול לרצות אלוקות כי עצם כח התאווה אינו רע והרע הוא התאווה רעה שזה הציור שבו הנק' יצר הרע"
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 16:14 |
|
| |
צענע במחילה -בעברית פשוטה וגם מקראית תאווה היא תאיווע תאווה יש רק לדברים גשמיים, עם ישראל התאוו לאכול בשר. להלביש לה' רצונות גשמיים- כאילו הוא רצה דירה בתחתונים??? לא מתמיהה אותך ??, חוה אמנו ז"ל ראתה , כי טוב העץ למאכל ותאוה לעיינים. היתה לה תאווה מבורכת וגם יצר סקרנות וחקירה
אצל בני אהרון לא כתוב שהתאוו- הפסוק אומר בפרוש הדליקו אש זרה, הם הכניסו לעבודת ה' אש זרה, כמו אקסטזות ( ריקודים קפיצות צעקות) המתקבלות מסמים יין והתנזרות מנשים, ומהולדת ילדים,
רצו לעבוד את ה' כנגד חוקי הטבע, שה' בחסדו נתן ונטע בבני האדם, כבר בששת ימי בראשית
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 16:03 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | עדיין לא קראתי את כל הספר (בניגוד לכמה מן הקוראים כאן שקראו אותו בנשימה אחת...)
בעמוד 5 בספר הנ"ל מוזכר נושא החסד ונאמר שם שאת החסד אפשר ללמוד מהקב"ה שהרי ברא את העולם ללא שום סיבה או תכלית אלא כחסד לבריותיו.(בניגוד לצדק שהוא על פי חוק)
לעומת זאת במקור הבא נמצא שתכלית בריאת העולם היא אחרת:
בשעה שברא הקב"ה את העולם נתאוה שיהא לו דירה בתחתונים כמו שיש לו בעליונים. ברא את האדם וצוה אותו... ועבר על צוויו. אמר לו הקב"ה: כך הייתי מתאוה שיהא לי דירה בתחתונים כמו שיש לי בעליונים ודבר אחד צויתי אותך ולא שמרת אותו?! מיד סלק הקב"ה שכינתו לרקיע... עמד משה והורידה לארץ, שנאמר 'וירד ה' על הר סיני' וכתיב 'באתי לגני אחתי כלה'. אימתי? כשהוקם המשכן". (תנחומא נשא ט"ז)
כלומר ,לפי מדרש זה תכלית בריאת העולם היא למעשה לא מובנת .
(איזה חסד יש בכך הרי נוח לו לאדם שלא נברא משנברא.)
אם יש אשכול בנושא אודה למביא קישור. |
|
זה העניין, למה בדיוק אלוקים מתאווה ? לעשות חסד עם בריותיו, ואיך ? כשיהא לו דירה בתחתונים,
ובדיעבד התברר לנו אחרי שחטא האדם, ואלוקים הסתלק, שנוח לו לאדם שלא נברא וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 15:49 |
|
| |
לתלמיד טועה
השאלה הכי מסקרנת כל יהודי מאמין וכל אדם דתי היא השאלה הזאת.
ולכן תמיהתך כלל לא מובנת.
(ועובדה ששתי המקורות שהבאתי דנים בשאלה זאת.)
לירוחם
יש תאווה שאינה בהכרח דירת נופש.
האם לא שמעת את הנושא של תאוות מצווה?
(למשל לגבי חטאו של אדם הראשון ולגבי חטאם של שני בני אהרון?)
תוקן על ידי צענערענע ב- 16/02/2010 15:51:41
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 15:42 |
|
| |
תמהני על חיפוש המטרות של ה בבריאת העולם.
באמת חושבים שתדעו?
|
|
|
|
|