בית פורומים א חרדים ספרדים

מי אתה מזור בהיינה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2008 22:08 לינק ישיר 
מי אתה מזור בהיינה ?

כך כתבו היום באתר שס

ח"כ הרב מזור בהיינה הושבע היום במליאת הכנסת במעמד עשרות רבות של אורחים עיקרם בני הקהילה האתיופית מכל רחבי הארץ.

ח"כ הרב מזור בהיינה יליד תשל"ג-1973 ,עלה ארצה בגיל 9,נשוי ואב לשיבעה ילדים. בוגר ישיבת "פורת יוסף" גאולה, הפך להיות נערץ בקרב יוצאי העדה האתיופית. תלמיד חכם ששקד על לימודו במשך שנים רבות, כיהן  כחבר מועצת עיריית באר שבע.

את לימודיו התחיל בישיבה תיכונית "הדרום" – רחובות אח"כ בישיבה גדולה "תורת חיים" – בני ברק. ישיבה גדולה תורנית "פורת יוסף" – ירושלים. כולל "נתיב השבים" - והסמכה לרבנות כרב קהילה.

במסגרת הפעילויות למען יוצאי העדה ריכז הר' בהיינה פרויקטים רבים. פעילות רוחנית בארגון "א.ל.ה." - ירושלים. מנהל מחלקה ליהודי אתיופיה "אל המעיין" - ירושלים. רכז ומורה ליהדות במרכז קליטה. רכז קליטה רוחנית ליהודי אתיופיה במשרד הדתות – ירושלים. רב קהילה ליהודי אתיופיה – באר שבע. יו"ר עמותת "ראו בנים" עמותת רבני הקהילה להפצת יהדות ומורשת יהודי אתיופיה. יו"ר עמותת "שבו בנים" מרכז רוחני ליהודי אתיופיה באר שבע. חבר הנהלה בפרוייקט הלאומי בנציגות בני הקהילה.

הר' בהיינה: "אפעל למען העלאתם ארצה של שארית יהודי אתיופיה, במהירות האפשרית – על מנת להצילם מסכנת הקטל הנוראי המרחפת עליהם."

מאבק בפערים החברתיים ובהפליה גזענית הפוגעת בבני העדה האתיופית בקליטתם, במעמדם ובתעסוקתם. תמיכה בזכויות הדיור במוסדות דת ובצרכים המיוחדים של הקהילה האתיופים. מאבק בריבוי אלימות הנוער ובנשירה ממסגרות לימוד. חקיקה למען הנגב לזכויות הדיור והקלה במיסים. העלאת רמת החינוך וחיזוק החינוך למסורת. הקמת בית ספר תורני בכל שכונה שיש בה ביקוש של הורים. יצירת מקורות תעסוקה בנגב. הקמת שדה תעופה בינלאומי בנגב. הצבת פיתוח הנגב בסדר עדיפות לאומית עליונה.

הוספת תגובה  |  הדפסה ******* language=""> *-- function showdetails(id) { var d="document.all; " if(eval("d.detailed" + id +".style.display")="="inline") " { eval("d.detailed" + id +".style.display="'none'"); " eval("d.pic" + id +".src="'http://www.shasnet.org.il/IOS/Img/FrontIcons/plus.jpg'"); " } else { eval("d.detailed" + id +".style.display="'inline'"); " eval("d.pic" + id +".src="'http://www.shasnet.org.il/IOS/Img/FrontIcons/minus.jpg'"); " } } //*

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2008 21:57 לינק ישיר 

http://www.shasnet.org.il/Front/NewsNet/reports.asp?reportId=127767

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2008 21:57 לינק ישיר 

הכתבה הורחבה מאוד

ח"כ הרב מזור בהיינה הצהיר אמונים.

ל' בניסן התשס"ח - 5.5.08

הח"כ הטרי ר' מזור בהיינה, שהצהיר אמונים השבוע לכנסת ישראל, מונה את המטרות שהציב לעצמו ומבטיח לפעול לצמצום הפערים בחברה הישראלית ואפלייתם לרעה של בני העדה האתיופית.

הח"כ הטרי ר' מזור בהיינה, שהצהיר אמונים השבוע לכנסת ישראל, מונה את המטרות שהציב לעצמו ומבטיח לפעול לצמצום הפערים בחברה הישראלית ואפלייתם לרעה של בני העדה האתיופית.

חיים ישראלי ואלון נוריאל

ביום שני השבוע, ראש חודש אייר, זכתה קהילת יהודי אתיופיה שנציג מטעמה יכהן כחבר מן המניין בבית הנבחרים הישראלי. אין זו הפעם הראשונה שחבר כנסת בן העדה האתיופית משמש כחבר בפרלמנט, אך למגינתם של עולי אתיופיה הם התאכזבו פעם אחר פעם שלא זכו למענה אמיתי למצוקתה של העדה. רק חבר כנסת חרדי יוכל לעשות זאת באמונה ובמסירות, ולא בגלל שהוא איש ש"ס, אלא מפני שהמצוקה הקשה מתחילה מאלו שמטילים ספק ביהדותם, ולולא פסיקתו של מרן מאור ישראל שליט"א, ומאבקו בשנים האחרונות להכיר ביהודי אתיופיה כיהודים לכל דבר, מי יודע אם היו זוכים להיכנס ולבוא בשערי ארץ ישראל.

"מתחייב אני בעזרת ה' ובלי נדר לשמור אמונים למדינת ישראל ולמלא בהתחייבות אחר חוקיה", כך במילים נרגשות נשבע אמונים ח"כ הר' מזור בהיינה, מעל דוכן הכנסת. בנאום מרגש הודה למרן שליט"א, למועצת חכמי התורה על אמונם בו, והתחייב לדאוג ככל יכולתו לבני הקהילה האתיופית אשר לאור פסיקת מרן שליט"א עלו ארצה.

ביציע האורחים ישבו בדריכות רבים מנכבדי העדה האתיופית, חבריו וידידיו של הח"כ הטרי. במליאת הכנסת חברי הכנסת והשרים קידמו בברכה את מי שלא פעם התבשר על התמנותו כח"כ וברגע האחרון טורפדה כהונתו. ללא התרגשות יוצאת דופן עמד בהיינה על בימת הכנסת ואמר בקול בוטח:

"הנני עומד נרגש ומתבונן על חשיבותו של התפקיד והשליחות שאני עומד לשאת, תפקיד שיש בו הגשמת חלום פרטי וכללי. תפקיד שיש בו הרבה מעורבים בדרך להגשמתו. בורא עולם קיים בנו ושבו בנים לגבולם לאחר גלות של 2,500 שנה כאשר אבותינו מסרו את נפשם על קידוש שמו למען נוכל להגיע עד הלום, חזרנו, אבל לא כולם.

"מנהיגי האומה עשו רבות למען העלותנו מארץ זרה ובראשם מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א על ידי פסיקתו ההיסטורית הידועה. אני מלא הערכה ומוקיר תודה למרן שליט"א, לחברי מועצת החכמים שליט"א, ולהנהגת ש"ס ובראשה הרב אליהו ישי, על שנתנו בי אמון וכללו אותי ברשימה לכנסת, זאת כחלק מהדאגה העמוקה לכלל הציבור ובהיות ש"ס תנועה כלל ישראלית.

"אני נושא תפילה לבורא עולם ואפעל ככל יכולתי להצדיק את האמון שניתן בי, ואשתדל בכל התחומים. בראש ובראשונה להגדיל תורה ולהאדירה, להחזיר עטרה ליושנה ולקדש שם שמים".

בהזדמנות זו התחייב הר' בהיינה מעל בימת הכנסת כי יפעל לטובת רווחתם ושיפור קליטתם של בני הקהילה האתיופית, ולהמשך העלאתם של בני הקהילה השרויים בתנאים תת אנושיים, לכן, הסביר, זאת צריכה להיות משימה לאומית שכולנו צריכים להירתם למענה. כתושב באר-שבע בירת הנגב הבטיח כי יפעל לטובת קידומם של יישובי הפריפריה והנגב בפרט.

בסיום דבריו הודה להוריו ובני משפחתו. חיזק את תושבי שדרות ועוטף עזה ואיחל להם ביטחון ושלווה ובתפילה לעתיד לקיים שליחותו נאמנה ירד מעל דוכן המליאה.

בסיום דבריו שבחה יו"ר הכנסת דליה איציק את פועלו וסקרה את חייו ופעליו. "הוא יליד אתיופיה, הוא עלה ארצה בגיל שמונה. משפחתו השתקעה כאן בבואם ארצה באור עקיבא, לאחר מכן היא העתיקה את מושבה לקריית גת. בגיל 14 הוא החל את לימודיו בישיבת "פורת יוסף" בירושלים. נחשב כפעיל מאוד, בקרב העדה האתיופית במסגרת תנועת ש"ס. מספרים שהוא דואג ומטפח ועוזר לכל פונה. אומרים שהוא גם יקיר העדה והוא עושה את הכול בצניעות אופיינית. הוא בן 35, נשוי, שבעה ילדים, עלה לארץ ב- 82'", בסיום דבריה שיגרה את ברכתה להוריו ולבני משפחתו.

על סדר היום

במשך שנים ציפו בני הקהילה האתיופית, בפרט אותם מאות ואלפים הנמנים עם תומכי תנועת ש"ס, לראות את הר' מזור בהינה, ראש מטה העדה בתנועה, ששנים רבות מרכז את כל הטיפול בהם ובראש ובראשונה מעלה את מצוקתם על סדר היום הציבורי, כחבר כנסת מן המניין. לפני כשנתיים, עם היוודע תוצאות הבחירות, השיגה ש"ס כמעט 13 מנדטים, אך יומיים לאחר מכן נפל המנדט ה -13 לטובת יהדות התורה בגלל הסכם עודפים עמה, עד אז היה הר' בהינה ח"כ ל-48 שעות. לאחר שנודע לו כי יצטרך להמתין עד הבחירות הבאות, הוא קיבל זאת בהבנה, והתחייב לפעול למען העדה מכל מקום ובכל מקום, כפי שפעל במשך השנים האחרונות בשיתוף פעולה של חברי הכנסת ונציגי ש"ס ברשויות המקומיות.

כיום הוא שמח לעשות זאת עם כתפיים רחבות יותר ועמוד שדרה יציב מתוקף תפקידו כחבר כנסת. על דבר אחד הוא מביע צער עמוק ואינו חש בנוח, בכך שנכפה על הרב שלמה בניזרי להתפטר מהכנסת, והוא זה שאמור להחליפו. "לא רציתי להיות ח"כ בנסיבות כאלו, אך מה לעשות שכל המשפט של הרב שלמה בניזרי, זוהי גזירה משמים. אני מתחייב שאם יצא הרב בניזרי זכאי בערעור לבית המשפט העליון, אפנה לו מיד את מקומי", הגיב הר' בהינה עם היוודע גזר הדין והודעתו של יו"ר סיעת ש"ס בכנסת, ח"כ ר' יעקב מרגי, כי הוא הבא ברשימה לכנסת. 

כאמור, בשנים האחרונות אלפים רבים מבני העדה מצאו אצל הר' בהינה אוזן קשבת וסיוע למיגור מצוקתם, ובפרט בעיר האבות, עיר מגוריו, שם ממוקם מרכז קליטה גדול לעדה האתיופית, ולולא פעילותו הענפה, יחד עם הרה"ג רבי אליעזר מנגאשה שליט"א, מי יודע מה היה גורלם הרוחני והגשמי של מרכזי הקליטה, בבאר שבע ובריכוזים הגדולים ברחבי הארץ.

ר' מזור בהינה הוסמך לרבנות לאחר שלמד ועמד בסדרת מבחנים מקיפה על מכלול נושאים בשולחן ערוך בתלמוד בבלי. תלמיד חכם עצום שיראתו קודמת לחכמתו.

בגיל צעיר לימים הוא עלה ארצה והתחנך בישיבת "פורת יוסף" בראשותם של הרבנים הגאונים רבי יהודה צדקה זצ"ל, והגאון רבי בן ציון אבא שאול זצ"ל. מיד לאחר נישואיו עבר להתגורר בבאר שבע עד עצם היום הזה ועד בכלל.

השליחות שאני עומד לשאת

בשיחה עם ח"כ בהינה בבוקר יום היכנסו לתפקידו בכנסת, הוא סיפר כי בכוונתו להמשיך בשליחות הנאמנה שאותה הוא ממלא כבר 15 שנה, אבל הפעם ממקום שלא ממש זר לו, כנסת ישראל.

- אתה יודע היכן ולשם מה אתה נשבע היום אמונים?

"כן בהחלט, המקום הזה בכלל לא זר לי, הזדמן לי להיות בכנסת הרבה מאד פעמים כדי לנסות ולפתור את מצוקתם של בני העדה האתיופית. אני מודה שאני נרגש ומתבונן על חשיבותו של התפקיד והשליחות שאני עומד לשאת, תפקיד שיש בו הגשמת חלום פרטי וכללי, תפקיד שיש בו הרבה מעורבים בדרך להגשמתו. בורא עולם קיים בנו "ושבו בנים לגבולם" לאחר גלות של 2,500 שנה, כאשר אבותינו מסרו את נפשם על קידוש שמו למען נוכל להגיע עד הלום. חזרנו, אבל לא כולנו.

מנהיגי האומה עשו רבות למען העלותנו מארץ זרה, ובראשם מרן הגאון שר התורה אביר הרועים, רבן של כל בני הגולה רבנו עובדיה יוסף שליט"א, על-ידי פסיקתו ההיסטורית הידועה".

- האם כל בני העדה מודעים לכך שעצם ישיבתם בארץ ישראל ללא גיור והכרתם כיהודים לכל דבר היא הודות לפסיקתו של מרן שליט"א?

"אכן. לפני למעלה מעשר שנים, כאשר ביקש מרן מאור ישראל שליט"א לחזק את פסיקתו מלפני שנים שכל בני העדה האתיופית הם כיהודים לכל דבר, הייתה התרגשות גדולה מאד בעדה. כולנו היינו מודעים לפסיקות של רבנים אחרים והיה חשש גדול וגם פגיעה גדולה בקרב העדה, עד שהגיע מנהיג דורנו הלא הוא מרן מאור ישראל שליט"א, וקבע חד משמעית כי בני העדה האתיופית הם כיהודים כשרים ויש לצרף אותם למניין ולשבעה עולים לספר תורה.

אם תעיין בספרי ההיסטוריה ובפסיקתם של הרבנים ופוסקי ההלכה לכל אורך הדורות, תגלה שבני העדה האתיופית הם כיהודים לכל דבר. זה ברור מעל כל ספק, ומי שמטיל ספק ביהדותם, מטיל מום ביהודים כשרים שרבים מהם יראי שמים".

- הצבת לעצמך מטרות מסוימות בכניסתך לתפקיד?

"המטרה שלי היא בראש ובראשונה להחזיר עטרה ליושנה לתפארת יהדות ספרד המפוארה, כפי שמשתדל לעשות כל ח"כ, נציג או פעיל בש"ס. מעבר לכך אני נשלחתי לכנסת כנציג העדה האתיופית ואני מתכוון להמשיך ולהיאבק למען מצוקתם של עדה גדולה בישראל. לצערי, במשך השנים סבלה העדה האתיופית מקיפוח ואפליה מתמשכת על ידי כל רשויות השלטון וגורמי האכיפה. הקיפוח הביא לידי כך שאנשים ובפרט בני הנוער התדרדרו למקומות לא רצויים, ובגלל מעשי שטות או גסות של שולים הטילו כתם חמור על כל העדה כולה, וכל זה נובע מקיפוח של הרשויות שקיפחו במשך השנים את העדה היקרה הזו, ולכן, אני אפעל בעז"ה בכל הכח על מנת, ראשית כל, לשנות את הדימוי השלילי שיש בחברה על העדה האתיופית, ושנית לטפל במצוקות האמיתיות הבוערות בכל יום ומקשה על תפקודו של ציבור זה להיות כחלק מן הישוב בארץ הקודש".

- יש מצוקות מסוימות שאתה יכול להצביע עליהן?

"לצערנו רבות הן. כולנו זוכרים היטב את האפליה שגובלת בגזענות בבית הספר בפתח תקווה, כאשר הפלו לרעה ילדים רק בגלל צבע עורם. ביה"ס בפתח תקווה הוא מקרה אחד אבל לא בודד, ישנם עוד מקרים רבים כאלו שאינם מגיעים לאוזני הציבור, ואנחנו מתמודדים עמם מידי יום. אתה יכול להגיע למשרדנו ולראות כמה אנשים פונים אלינו כדי שנפתור את מצוקתם. אם זה תלמידים שלא התקבלו בבתי ספר או בסמינרים, אם זה אנשים מבוגרים שלא התקבלו למקום עבודה בגלל צבע עורם, ובעיות רבות של בני העדה שנדחו מהחברה רק בשל היותם אתיופים. לדאבוננו זה לא פוסח על שום גוף או מוסד במדינת ישראל, ובזה אנו מתכוונים לטפל. נכון שעד עכשיו טיפלנו במקרים רבים כאלה, אך כחבר כנסת יש לך יותר את הכלים ואת האמצעים לתת מענה לכל הבעיות המועלות בפניך. לשמש חבר כנסת זהו האמצעי להשגת המטרה ותו לא. כמו כן, אנו נפעל לצמצם את הפערים בחברה, לפתוח את דלתות משרדי הממשלה שהיו סגורים בפנינו, ולדרוש לקבל לידינו את כל הזכויות המגיעות לנו על פי דין כשאר אזרחי ישראל". 

- איך אתה רואה היום את התפתחותה של העדה האתיופית?

"בחסדי שמים על אף האירועים הכאובים שאירעו לאחרונה, צריך גם להסתכל על חצי הכוס המלאה. אנו רואים היום דברים שלא ראינו בעבר, יהודים אתיופים עטורי פאות וזקנים חובשים את ספסלי בית המדרש בישיבות הקדושות. ישנם מאות ילדים בכל רחבי הארץ שמתחנכים בתלמודי תורה של מעיין החינוך התורני. בנות שלומדות בבתי ספר חרדיים, ויותר ויותר שומרי תורה ומצוות נמנים עם העדה. אשרינו שזכינו לראות מראות אלו שאבותינו ואבות אבותינו הורידו דמעות כמים כאשר הם ייחלו לעלות ולחונן את הארץ הקדושה רק כדי להתחנך כאן כיהודים המקיימים בשלמות את תרי"ג מצוות התורה. ואני שב ואומר, הכל הוא הודות לפסיקתו של מרן שליט"א, שהציל את כל יהודי אתיופיה מטמיעה בין הגויים".

- ומה באשר לבני הפלשמורה?

"בימים אלו בודקים לעומקם את הדברים גדולי תורה ובראשם הגאון הגדול רבי שלמה משה עמאר שליט"א, אשר מדיר שינה מעיניו כדי לבדוק את יהדותם של בני הפלשמורה על כל המשתמש מכך, הוא אף שלח שליחים לאדיס אבבה וגם הוא מתכוון לבקר שם. אני מודיע שכל מה שיפסוק הגרש"מ עמאר מקובל עלינו ואנו מתחייבים לכבד כל פסיקה שלו".

- אתה מתכוון להיות נציג של כלל המגזרים?

"תראה יש מצוי ויש רצוי. הלוואי שהיה לי את הזמן לטפל בכל הדברים המצריכים תיקון כי רבים הם. אך עם זאת אינני יכול להתעלם ממצוקתם של בני עדתנו הפזורים בחמישים רשויות בכל הארץ, ולהם אני מתכוון להיות לפה ולשליח נאמן. אני מתחייב מעל במה זו, לפעול בעזרת ה' לטובת רווחתם ושיפור קליטתם של בני הקהילה האתיופית. אעשה ככל יכולתי להמשך העלאתם של אחינו בני הקהילה השרויים בתנאים תת-אנושיים. ולכן, זאת צריכה להיות משימה לאומית שכולנו צריכים להירתם למענה.

ובאשר לכלל האוכלוסייה, אעשה ואפעל ככל שביכולתי יחד עם חבריי בכנסת, למען השכבות החלשות, למען בני התורה, ולמען מוסדות התורה שסובלים מהתנכרות של משרדי הממשלה. אני מודיע בזאת שכל איש אשר יפנה אלי, ימצא אצלי אוזן קשבת לכל בקשה ובעיה שיעלה בפני.

בנוסף לכך, כתושב באר-שבע, בירת הנגב, אפעל לטובת קידומם של ישובי הפריפריה והנגב בכלל. ואני רואה לעצמי חובה וזכות, כתושב הנגב, לחזק את אחינו תושבי שדרות ועוטף עזה ולאחל להם ביטחון ושלווה, ויהי רצון שהחיים שם יחזרו למסלולם במהרה".

- הספקת כבר להכיר את מסדרונות הכנסת?

"היום לאחר תפילת שחרית בביתו של מרן שליט"א, ולאחר שקיבלתי את ברכת הדרך לתפקיד שאותו אני הולך למלא, הוזמנתי על ידי מזכירות הכנסת, שם קבלתי הסבר נרחב על לשכתי שכבר הוכנה עבורי, הזכויות שמגיעות כמו לכל 119 חברי כנסת. שאילתות, הצבעות אי אמון, הצעות לסדר, ועדות, הצעות חוק, וכל מה שנדרש מכל ח"כ לעשות. אין לי ספק שהזמן יעשה את שלו, ותוך כדי עבודה אני אכיר ואהיה מודע לעוד נושאים שלא הייתי מודע אליהם עד כה".  

- מה היית רוצה היום לומר לחבריך בש"ס ולבכירי העדה?

"ראשית, אני מלא הערכה ומוקיר תודה למרן מאור ישראל שליט"א, לחברי מועצת החכמים שליט"א ולהנהגת ש"ס, ובראשה הרב אליהו ישי, על שנתנו בי את האמון וכללו אותי ברשימה לכנסת. זאת, כחלק מהדאגה העמוקה שלהם לכלל הציבור ולכל השכבות והמגזרים בהיות ש"ס תנועה ציבורית כלל -ישראלית.

אני נושא תפילה לבורא עולם ומבטיח לפעול ככל יכולתי להצדיק את האמון שניתן בי, ובלי נדר אשתדל בכל התחומים שהופקדו בפני. בראש ובראשונה, להגדיל תורה ולהאדירה, להחזיר עטרה ליושנה ולקדש שם שמים. ויהי רצון מלפני היושב במרומים, שלא תבוא תקלה על ידי ולא יבושו בי קווי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2008 08:47 לינק ישיר 

למה לזלזל? הוא ת"ח חריף ובקי.שירבו כמותו בישראל

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > מי אתה מזור בהיינה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext