בית פורומים שידוכי חרדים

חרדית מתלבטת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2008 18:36 לינק ישיר 
חרדית מתלבטת

שלום לכם אחים יקרים אני חדשה פה  בפורום
אני קוראת ומעיינת כבר  הרבה זמן בתשובות ובדיונים השונים
וזה נותן הרבה אינפורמציה טובה ועזרה להמשך הדרך עד שניגאל ונקים את הבית הפרטי של כל אחד
ואחת...
אז ככה יש לי שאלה  או יותר נכון מצב מאוד מתסכל...
יש לי ניסיון רב בשידוכים לצערי , ואני גם מאוד בררנית  אז עד שיוצא שמישהו מוצא חן בעיני אם זה מבחינת אופי , מראה חיצוני ידיעות ורמת משכל בתורה לוקח זמן...
בקיצור אני יוצאת כרגע עם מישהו בחור בעל תשובה ומתברר שטעו בזמן של הטריות שבו הוא נמצא בישיבה
במקום 3 וחצי שנים שדיווחו לי מראש נודע לי שרק פחות משנה הוא נמצא שם ...
כאשר לפני כן הוא למד בישיבת סטודנטים למשך שעתיים בערב...
עכשיו מה שמוזר לי זה שהפגישה דווקא היתה מאוד נחמדה וזורמת....ויש לי אפילו ציפיה לראות אותו ...
אבל זה בכלל לא השאיפה שלי ... לתלמיד חכם שהוגה בתורה ובקי במצווה קלה כבחמורה (השתדלות כמובן)
יוצא שאני מבינה יותר ממנו וידיעותיי הם רבות בכל נושא שקשור ליהדות....
הרב אמר לי שהוא רציני ויש לו פוטנציאל אדיר... והוא בחור מצויין (טוב לא נראה לי שהוא יתאר  אחרת)
ואני חוששת להמשיך ולהיקשר אליו עוד יותר....
מה  אתם אומרים תוכלו לעזור בעצות ....?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2008 16:39 לינק ישיר 

לדעתי אדם יודע שהיגיע זמנו להיתחתן כאשר יש לו דרך חיים מסוים והשקפת חיים מסוימת. כל אחד ודרכו הוא.
כאשר אחד מסכים להבטיח על מה שיהייה בעתיד ואיך הוא יראה זה פשוט לא ניראה רציני. במיוחד אם הוא עדיין בונה את עצמו התוצאות של להכיר אדם באצע תהליך הם לא צפויות .
מה שאת צריכה לבדוק זה האם איך שהוא היום האם הוא מתאים לך או לא ולפי זה להחליט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2008 11:03 לינק ישיר 

בס"ד
אז מה  אתם אומרים... להמשיך בעוד פגישה ולהתפלל לבורא שאם זה לא זיווגי שיאיר לי  את הדרך ויכוון אותי...?
אני מתכוונת ממש להראות לו את הצדדים החזקים של הפאן החרדי כדי להבהיר  לו שאין פשרות בכל נושא ומצב בחיים הן בחינוך ילדים (תלמוד תורה מחשב וכו') והן בשלום בית ....(דעת תורה על כל צעד) 
תודה לכם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2008 22:50 לינק ישיר 

נכון
וכל הכבוד לחרדית המתלבטת שלא התייחסה בכלל ל"מה יגידו" על זה שהוא חוזר בתשובה...
סטיגמות זו באמת בעיה נוראית במגזר החרדי...בכלל לא פשוט להינשא לחוזר בתשובה בימינוץ

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2008 16:20 לינק ישיר 

בחור מעם-אני איתך.
התיעצות כאן נותנת גם פרספקטיבות חדשות חוץ ממה יגידו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2008 15:52 לינק ישיר 

ההתלבטות טעונה ירידה לפרטים וכתפייים רחבות,
נראה שדיון כאן לא יעלה ולא יוריד
 אולי יתן אינדיקציה למה יחשבו האנשים אם וכאשר,
בכל אופן המון הצלחה וסייעתא דשמיא,
תתפללי, שתובלי בדרך הנכונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2008 13:01 לינק ישיר 

אולי תלכי גם לחוזה בכוכבים את יודעת... או נומורלוג או ארידיאולוג. תקבעי לכם תורות ביחד יום שלם וכך גם תתגבשו ותראי איך הוא מתפקד במצבים שאנשים משוגעים מכניסים אותו אליהם...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2008 12:49 לינק ישיר 

יש בעלי תשובה ויש בעליתשובה.
הכלל הוא מי שחי חיים נורמלים בתור חילוני יהיה כזה גם בתור דתי-חרדיהפוך גם
.תלכי לעשות בדיקת התאמה מבחינת הגרפולוגיה .
יש מספיק גרפולוגים חרדים..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2008 11:28 לינק ישיר 

אבל יקרתי. למה את צריכה ללכת לרב. למה למשל שלא תשאלי את ההורים שלך. תדברי אתם על זה. חמודה הם מכירים אותך הכי טוב והם נקיים מאינטרסים חיצוניים את הבת שלהם והם הכי רוצים שתהיי מאושרת בעולם.. למה ללכת לשאול מישהוא מבחוץ שלא יודע את האנשים והסיטואציה המדויקת פשוט לא מכיר את הנפשות בעניין! גם אבא שלך הוא בטח תלמיד חכם ויש לו שכל ישר וכנ"ל אמא. הם רוצים בטובתך והסיכוי שייעצו נכון הוא 100 אחוז!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2008 10:18 לינק ישיר 

אז מה השאלה פה בכלל?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2008 10:16 לינק ישיר 

בוקר טוב לכם...
לא  הבנתי כשחלק מכם כותבים להתייעץ זה אומר
שאתם הולכים לחשוב... או שאני אמורה לעשות חושבים..?(טוב זה ברור)
2 .דוסית יקרה לפני שאתם מסיקים מסקנות לגביי וחושבים שאני טירונית בעיניין תחשבו פעמיים
המילים האלו לא מוסיפות להרגשה...
דבר שני רק שתדעי לך  שאני יכולה לרשום ספר על שידוכים עם כל הסיפורים שעברתי ואני לא כזאת פתית כמו שזה נראה (כי אם כן הייתי ממזמן כבר נשואה עם ילדים). אני מאוד שיכלית וגם אם בחור מוצא חן בעיניי אני מנסה להיות מאוד אובייקטיבית בפגישה  ולבחון את הפנימיות והנקודות הערכיות והחשובות...שבו....
....(דרך אגב הייתי צריכה להתחתן לפני 4 שנים וה' פשוט הציל אותי מסבל גדול מאוד ובהיותי אז תמימה לא ידעתי לקראת מה אני הולכת...( אבל רשום שה' לא ימנע טוב להולכים בתמים..)
כרגע כל אחד ששאלתי אותו ז"א דמות חשובה שאני תופסת ממנה כמו הרבנית שלי  והרב שהציע  את ההצעה... אמר לי להמשיך  וכמו שציינת אנו צריכות ללכת לפי דעת תורה לא ...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2008 03:15 לינק ישיר 

ילדונת, הדברים יסתבכו לך עם השנים... o2d, הרגש בסיפור הזה הוא לא מדד לשום דבר, רגש הוא היצור הכי בוגדני שאני מכירה-אל תאמיני לו. קחי הבטחות של גברים בערבון מאד מוגבל. לבעלי תשובה הרבה מאד קשיים וסיבוכים מעבר לללמוד או לא. להשתלב נכון במסלול שאת מכירה זה לא כ"כ פשוט, אני מכירה המון בעלי תשובה מעטים מהם הצליחו. הנושא של להכנע לדעת תורה כשזה לא מסתדר להם עם ההגיון והמצב מאד לא בטוח אצלם, צריך לינוק את זה מקטנות כדי להיות מסוגלים,(גם אם בתחילה הם מתלהבים ועושים את זה זו לא ערובה) ובעל בלי דעת תורה זה חיי נישואין על סרטון. חוצמזה, אם את טירונית בזוגיות את מוכנה להנשא לבחור ש...לא...? מחזקת את מי שכתב: צריך להתיעץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2008 00:25 לינק ישיר 

לא כמה שנים הוא עשה בישיבה ואיפה...אלו עובדות יבשות!!! מדברייך אני מסיקה שהוא מתקדם מהר וצפוי לו עתיד בתור תלמיד חכם - וזה מה שאת מחפשת!! הוא עוד לא סיים את העבודה שלו ואת יכולה לעזור לו!! זה לא שאת יותר חזקה ממנו וככה תשארי...אם הוא יסכים שאת תהיי הרעבעצן בבית לשנה-שנתיים עד שהוא יחזיק ראש בכל ההלכות וכו וכו - אין פה שאלה לדעתי!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2008 00:25 לינק ישיר 

הבחור אוהב את התורה?? הוא אוהב לשבת וללמוד?? הוא רוצה לשבת וללמוד כל עוד יתאפשר לו?? - זה השאלות שצריכות להטריד אותך, חרדית מתלבטת יקרה!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2008 00:08 לינק ישיר 

קרה לי מקרה דומה ברמות יותר נמוכות והפוך
נפגשתי עם בחור שהיה הרבה יותר חזק ממני, אני נקראת בחורה פתוחה
היה בנינו הרבה קווים משותפים וסה"כ שנינו באים מבתים חזקים ולשנינו היו שאיפות חזקות
היה בו משהוא חמוד ועשיתי חשבון שעדיף לי יותר חזק מאשר פחות
הוא  שאל אותי אם אני אהיה מוכנה לשנות דברים
כמו למשל ללבוש חצאיות קצת יותר ארוכות אמרתי לו שאני מוכנה לנסות
וזה הספיק לו
בכל אופן אחרי כמה פגישות כשהענינים כבר היו ממש חמים
הוא ניגש לרב שטיינמן וסיפר לו שהרקע שלנו שונה ושאני פתוחה יותר...
הרב ישר ענה לו שזה לא מתאים היה לו מאוד קשה לשמוע את התשובה הוא התעקש
ואמר אבל היא מוכנה להשתנות... הרב אמר לו: אין כזה דבר להשתנות אי אפשר ככה להשתנות!
בזה הסתיים הקשר בנינו!
שיהיה לך הרבה הצלחה ותבשרי לנו בשורות טובות בקרוב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2008 00:03 לינק ישיר 

מה זה הפיצול אשיות?!!!!!!!! (פורצת בבכי מר!!!!)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חרדית מתלבטת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext