| נשלח ב-11/5/2008 00:00 |
|
| |
לחכות או לא?
רוצה לשמוע את דעתכם למרות שנראה לי שרובכם פה בפורום מידי צעירים שזה יקרה לכם.. ובכל זאת..
אם אח או אחות צעירים ממכם רוצים לצאת לשידוכים/להתחתן לפניכם... והם כמובן שואלים אתכם אם זה בסדר מצידכם.
מה אתם אומרים?
לחכות? שיהיה בהצלחה? תחכו שנה? שנתיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2008 00:34 |
|
| |
יכול להיות שההצהרה הייתה לך קשה
אבל עדיין קשה לך כי זה עוד לא קרה, ברגע שזה יקרה יהיה לך הרבה יותר קל
תראי שהפיל לא כזה גדול והחיים ממשיכים לזרום בלי שגדלו לך קרניים ובלי שהפסיקו להציע לך...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2008 00:28 |
|
| |
אני יכולה להעיד מנסיון שלי, כאחות שהסכימה שיעקפו אותה, שזה קשה "לתת" את ההסכמה הזאת (אפילו שהגיונית, לפי הטעונים שהועלו, אין מקום להסכים או לא להסכים). פתאום זה מעמיד ומחזק את ההגדרה של "תקועה" וכד'..
אבל, זה גם המקום שמעורר לחשבון נפש יותר; מה בדיוק אני רוצה, על מה אפשר להתפשר וכו'...
מהנסיון שלי, ההצהרה המפורשת של "לא אכפת לי שתעקפי אותי" היתה לי קשה, אבל אח"כ זה דווקא היה נחמד, כי אפשר להחליף חוויות, ללמוד מנסיון של אחרים שקרובים אלי, ולפעמים לראות מקרוב ומהצד, בו זמנית, איך נראים הדברים......
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2008 00:25 |
|
| |
בתור אחת שעקפו אותה כבר 3 אני חושבת שאין לנו זכות לתקוע אותם
זה לא בגלל שאני לא מצאתי את שלי שהם צריכים להשאר תקועים
אני אישית חיכיתי לאחותי עד גיל 22
כמה חודשים אחרי שהיא התחתנה הודעתי לכל המשפחה שאני לא מוכנה שהם יחכו לי
גם כי זה מלחיץ אותי שאני יודעת שאני מעכבת וגם כי כל אחת בעתו ובזמנו, הקב"ה קובע ולא אנחנו
ודווקא הבן השלישי אחרי הוא זה שהתחיל לשמוע ראשון ז"א שבני לבינו היו עוד שתיים
אבל בסוף כולם התחתנו לפי הסדר אחד אחרי השני חוץ ממני, אני עדיין תקועה אי שם למעלה
אני חושבת שעשיתי מעשה נכון, ואני חייבת לציין שזה לא קשה כמו שזה נראה מרחוק
כשראיתי שאחותי הולכת לסגור מאוד נלחצתי ואמרתי לעצמי, מה גרמתי לעצמי
אבל ברגע שהיא סגרה שמחתי אתה מאוד ושכחתי מכל החששות
והקשר בנינו לא השתנה בכלום, אפילו התחזק וכן עם הגיסות שבאו אח"כ
למרות שהם הרבה יותר קטנות ממני יש לי אתם קשר מצוין
ואני ממש לא מרגישה רע כשהם נמצאות אלה ההפך
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2008 23:36 |
|
| |
חברמן- מה רצית שהיא "תרקיב" את עצמה עד 120? תהיה רציונלי!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2008 21:01 |
|
| |
ללדת מותר לפני אחות שמתעכבת מללדת??
גם זה מלווה בתחושות קנאה ובבכי וביאוש וכו' ועדיין לכל אחד יש את התיקים שלו. אז לדעתי אין שום סיבה להפיל את התיק שלך על מישהו אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2008 15:45 |
|
| |
אני מכירה משפחה שאחות הצעירה עקפה 3 אחים .
וחלק מהם התחתנו אחרי 10 שנים.
אז היא צריכה לחכות 10 שנים??..
הקנאה היא דבר טבעי.ומובן.
תוקן על ידי שרי5 ב- 11/05/2008 15:44:39
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2008 15:09 |
|
| |
חברמן
זה מאד כואב, אבל כל אחד מתמודד עם הכאב בצורה אחרת אם זאת הצורה שהיא בחרה להתמודד איתו, זו בחירתה הבלעדית,
ישנם דרכים רבות להתמודד אם כאב,
אבל עדיין אין זה אומר שהמעשה שגוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2008 15:01 |
|
| |
אגב, אצלי אני גם יודעת שלאחותי יהיה קשה אם אעקוף.
אולי פחות מפעם, כיון שהתחזקה מאד מאד, אך עדיין.
ואם תעשו חשבון לבד, אני לא הראשונה (שבעז"ה לא אעקוף), כבר עקפו אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2008 14:52 |
|
| |
מעשה שהיה:
אחיו של חברי הטוב ביותר בן 24.4 התארס עם בחורה בת 24 ויש לה אחות בת 26 טרם נשואה, אחיו של חתן קפץ לביתי כדי לצרוב לו כמה דיסקים של אירוסים (אין לו מחשב ולכן הוא הגיע אלינו) הוא הציג לי בתמונות את המשפחה של כלה ומשתתפי אירוסים מופיעים בתמונות, אחרי דפדוף תמונות של אירוסים בעזרת המחשב, גליתי שאחותה נמצאת רק בתמונה אחת בתוך 350 תמונות, שאלתי את חברי לפשר הדבר ואמר לי שיתכן מאד מאד שהיא לא הייתה במהלך האירוסים, החליטה לצאת מהאולם ולחפש לה מקום שקט ובודד, בכתה שאחותה הצעירה הצליחה לעקוף אותה והתארסה, כולה קנאה מאחותה, הרגשתי את הכאב שלה, מצד אחד שהיא שמחה בשמחתה שמצאה לה זיווג מתאים לה ומצד השני שצובט לה שיש לה חתן ולה עדיין לא.
היא כבר התחתנה ואחותה הגדולה תקועה ומרקבת את עצמה.. זה מה שאתם רוצים?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2008 14:46 |
|
| |
אני מסכימה איתכם.. לא לעשות פקק לצעירים.
אני גם "הסכמתי" לאחותי להתחתן לפני (אבל לא לפני שהיא באמת היתה מוכנה להתחתן. היא היתה רק בת 19) .. אני מאלחת להם את כל הטוב והאושר בעולם.
זה לא הבעיה שלה שעדיין לא מצאתי את ה"אחד" שלי. אבל כאחות גדולה רווקה קצת קשה לראות אותה עם התינוק שלה ועם בעלה.. זה לא קל רגשית...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2008 10:46 |
|
| |
בתור אחת ש"השתחררה" בגיל 22, לא הסכמתי לשמוע כשאחותי עדיין לא התחתנה למרות שהיא טענה שהיא מסכימה בכל הלב, כי ידעתי שזה יכאב לה.
היום אני מצטערת על זה. לוקח זמן עד שנכנסים ל"שוק השידוכים" ובגיל 22 הזמן כבר מתקתק.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2008 08:12 |
|
| |
חכמה- יש אנשים שזה דבר מאוד חשוב בשבלם והם רוצות לצאת בהקדם האפשרי ושנה זה הרבה מאוד זמן לחכות כשכל החברות הטובות שלך מסביב מספרות סיפורי דייטים ואת צריכה לייעץ, לשמוח כשהן מתארסות, להקשיב לכל הסיפורים להכין שבתות כלה וכ"ו. ולשחק כאילו את בסדר עם זה.. זה פשוט כאב לב . זה מיותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2008 02:01 |
|
| |
בתור אחות קטנה, לאחות גדולה,
היא תמיד אומרת לי שאין היא מונעת ממני, וששיקוליי לא ינבעו מכך שהיא גדולה ממני.
היא מאחלת לי בהצלחה ודוקא דיי דוחפת לעניין,
ולדעתי זה הדבר הנכון להאמר לאחות 'קטנה'.
(מיותר לציין שבאם האחיות בנות 22 ו-21 ה-21 יכולה לחכות שנה בשקט)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2008 01:48 |
|
| |
בניכסא25 מה שאתה אומר זו אגואיסטיות לשמה וזה גובל ברוע לב.
האח הוא גם בנאדם ולמה הוא אשם בקשיים שלך? זה ממש לעשות עוול לבנאדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2008 01:23 |
|
| |
זה לא נכון לענות ישר כן "אין לי בעיה שיעקפו אותי" צריך לחשוב על כל ההביטים בנושא.
למשל: נניח ואחיך הקטן מתחתן ואז הם באים שבת עם הכלה ומתחילים להשויץ, או להסתלבט עליך, איך אתה תרגיש באותו הזמן? או בפגישות שהבחורה תשאל אותך למה הוא עקף אותך?
תחשוב על כל הצדדים ולא להיות איזה יפה נפש שמנסה לרצות את האחרים בשביל שיגידו עליו איזה אח טוב הוא.
|
|
|
|
|