בית פורומים החרדים והאינטרנט

הזהר הקדוש פרשת פינחס אות קמט -קנא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2008 21:22 לינק ישיר 
הזהר הקדוש פרשת פינחס אות קמט -קנא

בס"ד אור ליום ד ט אייר התשס"ח
לשון הזהר הקדוש הנ"ל :"בת ראשון ובית שני יחית לון קודשא בריך הוא כחדא מלעילא .בית ראשון באתכסיא ובית שני באתגליא.ההוא בית להוי באתגליא ,דאתקרי בית שני ,דיחזי לכל עלמא אומנתא דקב"ה.חדוה שלים ,ורעותא דלבא בכל קיומא".אות קנ "ההוא בית ראשות באתכסיא ,אסתלק לעילא ,על גביו דההוא דאתגליא ,וכל עלמא יחמון,ענני יקר דסחרן על גבי דההוא דאתגליא ,ובגו אינון עננין ,הוי בית ראשון ,בעובדא טמירא,דסליק עד רום יקר שמיא ,ובניינא דא אנן מחכאן ."
אות קנא "ועד כען,לא הוה בעלמא,דאפילו קרתא דירושלם לא ליהוי אומנתא דבר נש,דהא כתיב "ואני אהיה לה נאם יי'' חומת אש סביב "וגו'' (זכריה ב)אי לקרתא כתיב הכי,כל שכן ביתא דאיהו דיורא דיליה.ועובדא דא ,הוי אתחזי למהוי ברישא,כד נפקו ישראל ממצרים,ואסתלק עד לסוף יומין,בפורקנא בתראה" :עכ"ל לשון הזהר הקדוש.ועיין בפירוש הסולם לרבנו האר"י אשלג הלוי זצ"ל
https://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131&Page=1&Flag=1

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2008 00:50 לינק ישיר 

תגובתי לדבריה:
כן אני מאמין בדברי הזוהר הקדוש שיראה עמוד אש מהשמים לארץ!

בס"ד אור ליום ה י אייר התשס"ח
גב' אילנה לוי אני מאמין בכל דברי הזוהר הקדוש ושם כתוב במפורש שכל העולם יראה את עמוד האש מהשמים לארץ ובו ייגנז המשיח אין לי ספיקות בענין אמיתות דברי הזהר הקדוש ותורתו היא התורה הגואלת כמ"ש "בהאי חיבורא דילך דאיהו ספר הזהר יפקון ביה מן גלותא ברחמי הדא הוא דכתיב "הוי"ה בדד ינחנו ואין עמו אל נכר".
https://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131&KeyWords=&SearchCategory=&Show=1&Page=2

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2008 00:48 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום ה י אייר התשס"ח
תגובת אילנה לוי:
רבי שי לעתיד לבוא יראה עמוד אש מהארץ לשמים אתה מאמין?
חיוך

מה זה עמוד אש?
ואם אני אגיד לך שאני ראיתי עמוד ענן, ממש כך מהארץ לשמים כמו מבנה בצבע אפור, ענן עגול רדיוס של 5 מטר, נראה כמו מבנה אבל ראיתי עמוד ענן בצבע אחיד אפור .
וזה עמד 4 מטר ממני וזה היה באמצע היום בערך ויום יפה היה יום עם שמש והייתי במשרד רו"ח ממש כך.
רק אחרי שחזרתי בתשובה הבנתי בעצם שזה היה מסר משמים והשם פשוט דבר איתי בשפתו.
כי הייתי במצב נורא ואיום בעבודה שם ורגע שלקחתי אויר לנוח הסתכלתי בחלון גדול מולי וראיתי את מה שראיתי ולא הבנתי מה שראיתי, ממש לא,הבנתי שזה לא דבר טבעי וחשבתי בגלל ספר הזוהר שהיה אצל המנהל למזל, בגלל זה.
זה היה מדהים פשוט מדהים מהארץ לשמים ממש עמוד כמו בטון רק מענן אחיד.
בעבר כתבתי את הדברים פה והיתה סערה, אבל אני יודעת מה שראיתי, פשוט עמוד ענן.
ואני בטיפשותי לא הבנתי מה אני רואה הסתכלתי כמה דקות והפניתי את הגב לענייני.
אתה בטח תגיד שלא ראיתי עמוד ענן.
אבל אני ראיתי עמוד ענן מדהים.
הענין שהדחקתי ואפילו לא דברתי על זה. ורק שחזרתי בתשובה ולמדתי הרבה תורה קראתי איך השם דבר עם משה ואהרון בעמוד ענן דבר איתם ונדהמתי.
בית המקדש ירד בידי השם מוכן משמים.
אין בעיה להוריד לה' בית מקדש הוא כבר מוכן למעלה כמו שכתוב, כמו שהשם יודע להוריד לנו הרבה דברים..
ובענין שאמרת, איפה אתם לומדים את פנימיות הזוהר?
אודה לתשובה.
https://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131&KeyWords=&SearchCategory=&Show=1&Page=2

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2008 17:23 לינק ישיר 

תגובתי לדבריה:
גב' אילנה לוי צר לאכזב אותך אבל לא הבנת את דברי הזהר ואת מגשימה אותם בלי הקדמות לחכמת האמת שום מלה בדברי הזוהר הקדוש!

בס"ד יום ד ט אייר התשס"ח
גב'' אילנה לוי את חושבת שאת מבינה ואני לא (כצ"ל)מזלזל במה שלמדת קודם יש הקדמות לחכמת האמת ולהבנת דברי הזוהר בצביונם הרוחני אני לא טוען שבגלל שאת אשה את לא יכולה להבין ולא קשה לקבל את דבריך בגלל זה אני חושב ע"פ שלמדתי וקבלתי בעניינים אלו ע"פ מה שקבלנו מבעל הסולם רבנו האר"י אשלג הלוי ז"ל שמי שלא הבין את הפתיחה לחכמת הקבלה אינו מבין מלה בזוהר הקדוש מה זאת אומרת שבית המקדש ירד מהשמים כפשוטו את לוקחת דברים העומדים ברומו של עולם ומנסה לפרש כפשוטם אני למדתי עם מי שמבין את הדברים לעומקם והסביר לי בפירוש שאין דברי הזוהר כפשוטם אם יש לך קבלה אחרת אז תביאי ראיות לדבריך ע"פ ההקדמות לחכמת האמת, הגאולה מתעכבת בגלל שאין מקבלים את אורו של משיח ושנם מתנגדים לחכמת האמת והזהר הק' ואומרים לגנוז ספרי הזהר הקדוש של רשב"י ע"ה ,
ומה הבעיה להקב"ה להביא את הגאולה? הרי אמרו "דיו להקב"ה באבלו של משיח" הקב"ה מתאוה שיבוא משיח בגאולה האחרונה לא תהיה בדרך נסית "וארו עם אנשי שמיא" זה באחישנה נאמר "ועני ורוכב על חמור" זה נאמר בעתה, ויכלה מזמן לבוא הגאולה בזמן רבנו האר"י ז"ל שהיה משיח בן יוסף ומי לנו גדול מרבנו האר"י ז"ל בהבנת דברי הזהר הקדוש וחייב מעשה תחתון של בני אדם כדי שנהיה מרכבה לגלות את אורו של משיח בעולם הזה שיגלה לנו דרך לעבוד את ה'' יתעלה ולמה טרחו אותם קדושים וצדיקים לבאר דברי הזהר אם זה כל כך פשוט ואפשר ללמוד בכל מיני מכונים לחקר ה"קבלה",אין להם שום קבלה ושום השגה בהבנת הדברים והכל נלמד בצורה שטחית כל הזהר והקבלה זה ראשי פרקים לחכם ומבין מדעתו.
מה זאת ביהמ"ק (כצ"ל) יורד מאש משמים כפשוטו? הרי מדובר על ירידת השכינה לארץ ישראל לשכון בירושלם,אז אני חושב לענ"ד שעם כל הכבוד לא הבנת את דברי הזוהר לעומקם וצר לי לאזכב אותך .
http://kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131&Page=1&Flag=1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2008 17:20 לינק ישיר 

בס"ד יום ד ט אייר התשס"ח
תגובת אילנה לוי:
שי, צר לי לאכזב אותך אני מבינה יפה מאד את הכתוב לזמן הגאולה
חיוך

אני מבינה שקשה לכם בתור גברים לחשוב שאישה יכולה להבין את סודות התורה יותר מכם.
זה טבעי לאישה להבין דברי קדושה וחכמה, כי אישה בינתה יתרה ואין לה בעיה בכלל להבין את הכתוב רוחנית. כי אישה היא רוחנית מטבעה(כצ"ל) והתיקון שלה זה להיות מעשית.
והגבר הפוך, מעשי וחייב ללמוד רוחניות ולכן עליו מוטלת המשימה בעיקר ללמוד את התורה וכן את סודותיה, זה לא מסובך רוחנית נקלט רק במשך הזמן, אי אפשר להבין דברים רוחניים מיד, לוקח זמן להכרה לקלוט דברים רוחנים, את זה אתם לא מבינים ולכן ישר יורקים ומבזים כי לא קלטתם את הנאמר, כי לוקח זמן להבין דברים כאלה ועוד אישה תבוא להגיד לכם? אוי אוי אוי (איזו עליבות).
עוד אף אישה לא השתגעה מזה שלמדה בזוהר הקדוש אבל גברים, משתגעים הרבה ורבים מהם חושבים שהם המשיח ועוד בעיות נפשיות חמורות.
אני מבינה יפה מאד את הכתוב בזוהר, אתה אולי לא מבין אותי ואת הכתוב.
כי מי שמבין רוחניות מבין את זה כמו פשט וזו החכמה.
מה שכתוב בזוהר זה מה שיהיה לפי הזכויות שלנו או החובות.
הזוהר בא להשלים את התורה שבכתב ולא סותר, אלה מפענח את הכתוב.
אני בטיפשותי חשבתי שאתם תבינו את מה שאני מביאה לכם, אבל לא, אתם מסבכים דברים פשוטים בצורה נוראה ועוד מעיזים לבוא להגיד לי שאני לא מבינה בזמן שאתם בכלל לא בכיוון על מה מדובר באמת.
הזוהר בא לספר לנו מה הולך לבוא לנו ואיך, זה כתוב ברור מאד ואין מה להפוך ולהפוך ולסבך.
אבל לדעתי ההפסד הוא שלכם, בזה שאתם לא מסוגלים ואולי פשוט לא ברמה עדיין להבין את הכתוב אז אתם מעדיפים להגיד שאני לא מבינה.
אני מבינה יפה מאד.

את הזוהר אני קוראת ולומדת כבר 15 שנה, זה מספיק זמן להצליח להבין את הכתוב והשם בהחלט עוזר לי בזה.
ואני לא אחת שאשקיע בדבר שאני לא מבינה בו.
אבל וכתוצאה מהיחס שלכם פה אני לא אגלה לכם מה הולך לבוא אף שכבר גם בעבר כתבתי רבות, אז היה מרדכי היהודי שיחיה הוא כן הבין את הדברים יותר מכם וידע להגן עליהם ועלי.
היום מישהו פה רוצה להיות סולו, אז תשארו איתו לבד.
אכן לי יש מקומות אחרים ישנם חילונים שמשוועים למעט אמת אולי התפקיד שלי זה במקום אחר ובצדק.
כי הגאולה מתעכבת בסך הכל רק בגלל השם מחכה לעוד יהודים להתעורר לאמת.
http://kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131&Page=1&Flag=1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2008 02:50 לינק ישיר 

תגובתי לדבריה:
מי אמר שאין בית המקדש על סמך מה את קובעת כזאת קביעה החלטית?

בס"ד
לא הבאת שום ראיה מהתורה או מהזוהר שאין ביהמ"ק השלישי ואת לא מוסמכת להחליט שאין רמזים בתורה על בית המקדש כי את חולקת על דברי חז"ל "מקדש ה'' כוננו ידיך"
אני מצטט מספר "אוצרות אחרית הימים" פרק ט'
בית המקדש השלישי
"והיה באחרית הימים נכון יהיה הר בית ה'' בראש ההרים ונשא מגבעות, והלכו עמים רבים ואמרו לכו ונעלה אל הר ה'' אל בית אלהי יעקב ויורנו מדרכיו ונלכה באורחותיו, כי מציון תצא תורה ודבר ה'' מירושלים" 1 .
זמן היבנותו :
יש אומרים, כי בית המקדש העתיד יבנה עוד לפני ביאת המשיח 2 . ויש אומרים, כי קודם יבוא המשיח ורק לאחר מכן יבנה בית המקדש 3 .
במה דברים אמורים, בגאולה ד"בעתה" - אבל בגאולה ד"אחישנה" הכל מודים כי קודם יבוא המשיח ורק לאחר מכן יבנה בית המקדש 4 .
על ידי מי יבנה ?
יש סוברים, כי בנין העתיד, לו אנו מצפים,יגלה ויבוא משמים כשהוא בנוי ומשוכלל 5 .
לעומתם סוברים אחרים, כי מלך המשיח הוא זה אשר עתיד לבנות את בית המקדש 6 .
ויש אומרים, לא כדברי זה לחוד 7 ולא כדברי זה לחוד 8 , אלא כדברי שניהם כשהם מצורפים יחדיו, בית המקדש השלישי יבנה - אמנם - על ידי אדם, אולם לאחר היבנותו, ירד לתוכו - מן השמים - בית מקדש רוחני, כירידת הנשמה אל תוך הגוף וכירידת האש של מעלה אל תוך האש של מטה 9 .
מקום היבנותו
המקום אשר בו יבנה בית המקדש השלישי יהיה בדיוק במקום אשר בו נבנה בית המקדש השני 10 . ויש אומרים: כי מקומו יהיה רחוק מהעיר ארבעים וחמש מיל לצד צפון 11 .
המשכן לעתיד לבוא
"מפני מה נטמן המשכן עד היום הזה, מפני שעשאוהו הכשרים בנדבת לבם, ולעתיד יבוא הקב"ה וישרה בתוכו כמדה ראשונה" 12 .
לא שיקריבו שם קרבנות שכן אלו לא יהיו קרבים אלא בבית המקדש בלבד, אבל יחזור הוא להיות משכן לשכינה לענין תפלה כמדה ראשונה 13 - "כל תפלה כל תחנה אשר תהיה לכל אדם לכל עמך ישראל, אשר ידעון איש נגע לבבו ופרש כפיו אל הבית הזה" 14 .
הערות
1. ישעיה פרק ב'', פסוקים ב'' - ג'', גם מיכה חזה את נחמת כבוד בית מקדשנו, אך כיון שאיך שני נביאים מתנבאים בסגנון אחד, על כן נבואתו נאמרה בסגנון קצת שונה: "והיה באחרית הימים יהיה הר בית ה'' נכון בראש ההרים ונשא הוא מגבעות, ונהרו עליו עמים, והלכו גויים רבים ואמרו לכו ונעלה אל הר ה'' ואל בית אלהי יעקב ויורנו מדרכיו ונלכה באורחותיו, כי מציון תצא תורה ודבר ה'' מירושלים" (פרק ד'' פסוק א'').
2. ירושלמי מעשר שני פרק ה'' הלכה ב'': "אמר רבי אחא, זאת אומרת, שבית המקדש עתיד להיבנות קודם למלכות בית דוד, דכתיב, ודם ענב תשתה חמר", עיין תוספות יום טוב מעשר שני פרק ה'' משנה ב''.
כזאת מוכח גם מסדר הברכות שבתפלת שמונה עשרה, בתחילה: "תשכון בתוך ירושלים עירך" או "ולירושלים עירך" [תלוי בנוסחאות], ורק לאחר מכן "את צמח דוד עבדך מהרה תצמיח".
וכך שנו חכמים במסכת מגילה דף י"ז ע"ב: ומה ראו לומר קיבוץ גליות לאחר ברכת השנים, דכתיב ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל כי קרבו לבוא, וכיון שנתקבצו גליות נעשה דין ברשעים... וכיון שנעשה דין מן הרשעים כלו הפושעים וכולל זדים עמהם... וכיון שכלו הפושעים מתרוממת קרן הצדיקים… והיכן מתרוממת קרנם בירושלים... וכיון שנבנית ירושלים בא דוד, שנאמר אחר ישובו בני ישראל ובקשו את ה'' אלהיהם ואת דוד מלכם...", ופירש רש"י בד"ה אחר ישובו בני ישראל: "אחר ישובו לבית המקדש, ובקשו הקב"ה ואת דוד מלכם".
במסכת ראש השנה (דף ל'' ע"א) שנינו: התקין רבן יוחנן בן זכאי... שיהא יום הנף כולו אסור... מאי טעמא, מהרה יבנה המקדש ויאמרו אשתקד מי לא אכלנו בהאיר המזרח עכשיו נמי ביכול… והנה אם נאמר שקודם יבוא המשיח ורק לאחר מכך יבנה בית המקדש, הרי שדברי רבי יוחנן סתרי אהדדי, שכן מתקנתו שיהא יום הנף כולו אסור - עולה כי המצוות לא תבטלנה לעתיד לבוא, ואילו במסכת נדה (דף ס"א ע"ב) מבואר כי דעת רבי יוחנן שמצוות בטלות לעתיד לבוא. ובשלמא לאלו הסוברים כי מצוות בטלות לעתיד לבוא היינו לעת תחיית המתים, לא קשה כלל, אך לאלו הסוברים כי מצוות בטלות לעתיד לבוא היינו לימות המשיח [רמב"ן עה"ת דברים ל'', ו'', ריטב"א (הוצאת מוסד הרב קוק) נדה דף ס"א ע"ב, ועיין פרק י"ב הערה 9] - יש לתמוה מה צורך יש בתקנת יום הנף אשר נתקנה משום מהרה יבנה המקדש, ויאמרו... - אחר שעוד קודם לכן,כבר בביאת המשיח, המצוות בוטלו.
אולם,אם נאמר כי בית המקדש יבנה עוד לפני ביאת המשיח שוב מבואר היטב מה צורך יש בתקנת יום הנף, אף לאלו הסוברים כי מצוות בטלות לעתיד לבוא היינו לימות המשיח, כי כשיבנה בית המקדש ינהגו כל המצוות כולם כי על כן יהא זה עוד קודם למלכות בית דוד, אמנם בימות המשיח, סובר ר'' יוחנן, כי המצוות תבטלנה.
3. רמב"ם פרק י"א מהלכות מלכים הלכה א'' והלכה ד'', ופ"ב מהלכות מעשה"ק הי"ד, רד"ק ומצודת דוד ישעיה (ב'', ב'') ומיכה (ד'', א'').
גם מסדר מאורעות אחרית הימים, כפי שמסודרים הם במדרש ויושע, משמע כן: "בתחילת ימות המשיח יקום מלך עז פנים ושמו ארמילוס, ויעשה מלחמה עם ישראל שלשה חדשים, ויעלה לירושלים ויהרוג משיח בן יוסף, ואח"כ יבוא משיח בן דוד וימית לארמילוס... וההיכל יוריד הקב"ה מן שמים...".
והנה במסכת יומא (דף ה'' ע"ב) איתא: "כיצד הלבישן [סדר הבגדים לאב ולבנים], כיצד הלבישן מאי דהוה הוה, אלא כיצד מלבישן לעתיד לבוא, לעתיד לבוא נמי - לכשיבואו אהרון ובניו ומשה רבינו יבוא עמהם ויאמר..." הרי לפנינו כי קודם תהא תחיית המתים ורק לאחר יבנה בית המקדש.
אמנם, ידועים הם דברי רבותינו, שלעתיד לבוא תהיינה שתי תחיות המתים. האחת, פרטית לצדיקי ישראל, וזמנה - בימות המשיח. והשנית, כללית, וזמנה - ביום הדין הגדול והנורא, שהוא לאחר ימות המשיח. עיין רדב"ז (שו"ת, חלק שלישי, סימן אלף ס"ט, תרמ"ד), ובספרו מגדל דוד עה"פ האלף לך שלמה (דף פ"ג ע"א). ערוך לנר סנהדרין (דף צ'' ע"ב) ונדה (דף ס"א ע"ב).
ויסוד הדברים מבואר בריטב"א תענית (דף ל'' ע"ב) וראש השנה (דף ט''ו ע''ב). חבור התשובה למאירי (עמ'' 386). ספר התחיה והפדות לרבי סעדיה גאון בתשובה לשאלה השישית. ולמעלה בקודש בתנא דבי אליהו רבא (פ"ג ופ"ה), ובזוהר הק'' פרשת שופטים.
אשר לפ"ז יש לומר, כי בית המקדש יבנה כבר בימות המשיח עוד לפני תחיית המתים, אלא שעם ביאת המשיח יקומו אהרון ובניו ומשה עמהם - לתחיה, ויאמרו כיצד מלבישן לכשיבנה המקדש.
ויתכן כי זה הוא סלע המחלוקת שבין נוסחאות "יעלה ויבוא", כי הנה לפי נוסח ספרד הסדר הוא: "זכרון ירושלים עירך, וזכרון משיח בן דוד עבדך", ואילו לפי נוסח אשכנז הסדר הוא: "וזכרון משיח בן דוד עבדך, וזכרון ירושלים עיר קדשך".
איברא, דשתי הנוסחאות צריכים עיון, כי הנה בסיום ברכת המזון לפי נוסח ספרד אומרים: "הרחמן הוא יחיינו ויזכנו ויקרבנו לימות המשיח ולבנין בית המקדש" בתחילה בקשה על ימות המשיח ולאחריה על בנין בית המקדש, הפך מתפילת יעלה ויבוא אשר לפי נוסח ספרד. כמו כן צ''ע מתפלת יעלה ויבוא אשר לפי נוסח אשכנז שבתחילה מבקשים על משיח בן דוד ולאחר מכן על ירושלים עיר הקודש, הפך מתפילת שמונה עשרה אשר שם סדר הברכות הוא: "ולירושלים עירך" ורק לאחר מכן "את צמח דוד עבדך". וצ"ע.
4.כי הנה ידוע ומפורסם, שבכלל יסוד האמונה בביאת המשיח, ישנו חיוב לחכות ולצפות לביאתו ללא שום הגבלת זמן, מקום ותנאי, אלא, "אחכה לו בכל יום שיבוא", וכפי שכתב הרמב"ם בפרק י"א מהלכות מלכים הלכה א'': "המלך המשיח... וכל מי שאינו מאמין בזה או מי שאינו מחכה לביאתו, לא בשאר הנביאים בלבד הוא כופר אלא בתורה ובמשה רבינו", כמו כן כתב גם בהקדמת פירוש המשניות לסנהדרין פרק חלק: "היסוד השנים עשר ימות המשיח, והוא להאמין ולאמת שיבוא, ולא יחשוב שיתאחר, ואם יתמהמה חכה לו, ולא ישים לו זמן, ולא יעשה לו סברות במקראות להוציא זמן ביאתו".
ואי נימא כי בכל אופן בית המקדש עתיד להיבנות קודם למלכות בית דוד - בין בגאולה דבעתה ובין בגאולה דאחישנה, שוב "אחכה לו בכל יום שיבוא" מה תהא עליו, כי כיצד אפשר לחכות לו שיבוא היום אחר שהיום המקדש עדיין בחורבנו.
ואם נפשך לומר, כי אמנם בית המקדש עתיד להיבנות קודם למלכות בית דוד בכל אופן, ועדיין "אחכה לו בכל יום שיבוא" עומד על כנו. כי על כן בו ביום אשר יבנה המקדש בו ביום יבוא גם בן דוד.
טעות היא,וכפי שפסק מרן רי"ז הלוי (הו"ד בהגדת בית הלוי עמ'' קכ ד"ה להביא), כי לא די בכך שיחכה לו בכל יום שיבוא, אלא, חובת הצפיה היא כל רגע ורגע במשך היום, כאומרנו: "כי לישועתך קוינו כל היום" - במשך כל היום על שעותיו ורגעיו, וזה לשון ה"תורת זאב": "חיוב אמונתנו אינו קשור כלל וכלל בהבנת כל אלו המאמרים, ואפילו אין אנו מבינים אין זה שייך, כל זה יובן לכשיבוא המשיח ויגלה הדברים הנסתרים, ואנו כל תפקידנו וחובתנו הוא להאמין ולחכות לביאתו בכל רגע ממש, ומי שאינו מחכה לביאתו הרי זה מפני שאע"פ שיתכן שמאמין בכלל הענין שיבוא פעם משיח, אבל אינו מאמין שיוכל לבוא בכל רגע ממש, וקובע לעצמו זמנים שבהם יכול לבוא, ותנאים שבלעדיהם לא יכול לבוא, והחליט לעצמו שכל זמן שלא עשו תשובה, או כל זמן שהדור אינו כולו זכאי או כולו חייב, או כל זמן שעדיין לא ראה בעיניו את אליהו הנביא, או כל זמן שאינו רואה התקיימות כל הסימנים דעקבתא דמשיחא וכל כיוב"ז, כי אז עדיין לא שייך שיבוא, וממילא אינו מחכה לביאתו בכל רגע, אלא שמחכה שיבוא לאחר שיתקיימו כל התנאים וההקדמות שקבע לעצמו עפ"י פשוטם של המדרשים ודברי חז"ל, ואיננו יודע את הידיעה הפשוטה בתכלית שכל המדרשים יפרש אותם המשיח עצמו לכשיבוא, וחיוב האמונה הוא להאמין שיכול לבוא בכל רגע, ואיך זה יהיה - זה כבר נראה כשנזכה ונראה. וכעין זה כתב בספר בית הלוי (פרשת בא) עיי"ש.
וכזאת כתב גם הפלתי (סימן קי בסוף קונטרס בית הספק), גבי מה שאמרו במסכת ערובין (דף מ"ג ע"ב), שאליהו יבוא לפני המשיח, שנאמר הנה אנוכי שולח לכם את אליה הנביא לפני בוא יום ה'' הגדול והנורא - וזה לשונו: "דודאי סדר ותנאי ביאת המשיח הוא שאליהו יבוא לבשר ביאתו, רק הני מילי אם נעשה בעתה, אבל אם זכו שימהר ויחיש גאולה - מדלג על ההרים מקפץ על הגבעות לשנות הסדר ואהבה של קב''ה כי זכות ישראל משנה השורה".
הנה כי כל הסדרים והתנאים אשר נכונו לביאת המשיח, זהו רק בגאולה ד"בעתה",אבל בגאולה ד"אחישנה" אין שום סדר ותנאי כי יכול הוא לבוא בכל רגע, ועיין כלי חמדה (ויקרא, פרשת שמיני).
וכבר שאלו את מרן רי"ז הלוי, כיצד יכולים אנו לחכות בכל יום שיבוא המשיח, הרי אליהו עדיין לא בא, ואמרו חז"ל שאליהו הנביא יבוא ג'' ימים לפני ביאת המשיח, והשיב: "לכשיבוא המשיח יתרץ גם קושיא זו, אבל על כל פנים כך הוא החיוב להאמין ולחכות בכל יום ממש וכל היום", ובהזדמנות אחרת השיב על שאלה זו: "ההלכה היא כמו שכתוב בסידור: אחכה לו בכל יום שיבוא". ועיין ענין "יסוד האמונה בביאת המשיח וחיוב הצפיה לבואו" שהארכנו בזה.
5. רש"י סוכה דף מא ע"א ד"ה אי נמי, וראש השנה דף ל'' ע"א ד"ה לא צריכא. תוספות שבועות דף ט"ו ע"ב ד"ה אין בנין. ריטב"א סוכה דף מ"א ע"א. ומקור דבריהם הוא ממדרש תנחומא, ונלמד ממקרא שנאמר "מקדש ה'' כוננו ידיך" (שמות ט"ו, י"ז).
ובזה תרצו כל הנ"ל לדברי המשנה בסוכה (שם) וראש השנה (שם): "משחרב בית המקדש התקין רבן יוחנן בן זכאי... שיהא יום הנף כולו אסור", ואמרו בגמרא ''מאי טעמא, מהרה יבנה בית המקדש, ויאמרו אשתקד מי לא אכלנו בהאיר מזרח, השתא נמי ניכול… דאיבני אימת... לא צריכא דאיבני בליליא, אי נמי [בחמיסר) סמוך לשקיעת החמה". וקשה, דהלא אין בית המקדש נבנה בלילה דכתיב וביום הקים את המשכן. וכן אינו נבנה בימים טובים כדקיי''ל בשבועות (דף ט"ו ע''ב) שאין בנין בית המקדש דוחה יום טוב. ותרצו, דהני מילי בנין הבנוי בידי אדם, אבל המקדש השלישי עשוי מאליו בידי שמים.
וכך מבואר בתנא דבי אליהו (פרק יח): "אשריהם הצדיקים שאין שונא שולט בהם ובמעשה ידיהם, שכן מצינו במשכן שעשה משה שלא שלט בו שונא... אבל משכן שעשה שלמה שלט בו שונא… אבל מקדש האחרון שעתיד הקב"ה לבנותו... לא יקרע ולא ישלוט בו שונא לעולם והקב"ה יהא דר בו לעולם.
גם במדרש ויושע מבואר כן: "…ויהיו תלויים בירושלים שבעים ושתים מרגליות שהן מבהיקות מסוף העולם ועד סופו, וההיכל יוריד הקב"ה מן השמים - כמו שהראהו הקב"ה למשה...".
6. רמב"ם פרק י"א מהלכות מלכים הלכה א'': "המלך המשיח עתיד לעמוד ולהחזיר מלכות דוד ליושנה לממשלה הראשונה ובונה המקדש…" ובהלכה ד'': "ואם יעמוד מלך מבית דוד… הרי זה בחזקת שהוא משיח, אם עשה והצליח ובנה מקדש במקומו…. וזה לשונו בהקדמה לסדר זרעים: "מסכת מידות היא אחרי מסכת תמיד, ענינו הוא ספור שהוא זוכר מדת המקדש וצורתו ובנינו וכל ענינו, והתועלת שיש בענין הוא כשיבנה במהרה בימינו יש לשמור ולעשות התבנית ההוא והתבנית והצורות...".
ונראה כי סיבת מחלוקתו על כל הנזכרים לעיל בהערה 5, כי על כן בכל הנוגע לימות המשיח סובר הוא כשמואל הסובר כי אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכיות בלבד, וכלשון הרמב"ם (בפרק י"ב מהלכות מלכים הלכה א'') "ואל יעלה על הלב שבימות המשיח יבטל דבר ממנהגו של עולם, או יהיה שום חידוש במעשה בראשית, אלא עולם כמנהגו נוהג", משום כך חולק הרמב"ם על כל הסוברים שבנין העתיד ירד מן השמים.
ויש לעיין מה יענה הרמב"ם על דברי הגמ'' בסוכה (שם) וראש השנה (שם) האומרת: "...לא צריכא דאיבני בליליא, אי נמי [בחמיסר] סמוך לשקיעת החמה" והלא אין בונין את המקדש לא בלילה ולא ביום טוב [עי'' הערה 5].
תשובה לדבר מצינו במאירי סוכה [שם] שכתב: "ואע''פ שאין בנין בית המקדש דוחה יום טוב, וכן שאין בית המקדש בלילה - דהא כתיב וביום הקים את המשכן, חשש לבית דין טועים שתהא חיבת הקדש מביאתן לכך [להתיר לבנות את בית המקדש בלילה וביום טוב].
ומכאן, כי גם דעת המאירי כדעת הרמב"ם שבית המקדש לא ירד מן השמים אלא יבנה על ידי אדם.
תשובה נוספת לכך כתב הערוך לנר (סוכה שם) וזה לשונו: "דהא דאין בנין בית המקדש בלילה ילפינן בשבועות מביום הקים את המשכן, והנה זה פשיטא דכלי המשכן אינם בכלל משכן סתם, דהא בכל מקום נאמר בכתוב את המשכן ואת כל כליו, והשתא כלי המשכן, לכאורה, מותר לעשותם בלילה, וא"כ גם מזבח שהוא בכלל כלים - כנראה מדברי הרמב"ם שכתב (בהלכות בית הבחירה פרק א') ועושין למקדש כלים, מזבח העולה -מותר לבנותו בלילה, ולפי מה שכתבו התוספות - לר' יהושע לא בעינן מחיצות להתיר הקרבת העומר לעתיד רק בנין המזבח, ולכן בשלמא בשבועות דאיירי מבנין המחיצות כמבואר שם, שפיר קאמרינן דאסור בלילה משום וביום הקים, אבל הכא דלא בעינן רק בנין המזבח זה יכול לעשות גם בלילה, ולכן שפיר משני דאיבני בלילה, די"ל דריב"ז כר' יהושע ס"ל דלא בעינן בנין מחיצות להקרבה...".
7. כי לומר שבית המקדש ירד מן השמים כשהוא בנוי ומשוכלל, לא יתכן, שהרי בגמרא אמרו "מהרה יבנה המקדש", ולא מהרה יגלה המקדש. ועוד, שכן לפי זה עולה כי מה שאנו מתפללים בכל יום "יהי רצון שיבנה בית המקדש במהרה.
http://www.aharit.com/A-09.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2008 02:43 לינק ישיר 

תגובת אילנה לוי:
אז מסתבר שאין בית מקדש שלישי ולכן לא כתוב בתורה ולמה?
מלך
כי בית המקדש הראשון והשני נבנו על ידי בני אדם לכן לא שרדו והם לא היו מהשם.
לכן השם יבנה את ביתו הראשון והשני משמים ולכן נאמר, השני והאחרון יהיה גדול מהראשון.
שהראשון שיבנה בידי השם יהיה נסתר בשמים והשני יוריד אותו לעיני כל העולם לזמן הגאולה.
לכן רק הקב"ה יבנה בית שישרוד לנצח, אמר שלמה המלך, אם השם לא יבנה בית שוא עמלו בוניו בו.
האמת שתוך הבאת הדברים אליכם, למדתי גם אני הרבה דברים בדרך.
תהיו טובים ותלמדו דברים מדהימים שכתובים וזה לא קשה, זה כתוב בפירוש הסולם, נכון שלא הכל מובן אבל אני מביאה את הדברים המובנים שצריך לקרוא כמה פעמים ואפשר להבין באמת.
אני רק שליחה ומביאה את הדברים הכתובים בס"ד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2008 02:17 לינק ישיר 

תגובתי לדבריו :
אין התגרות באומות כי הערבים ברחו במלחמת ששת הימים ומשה דיין שר"י החזיר אותם ונתן את המפתח של הר הבית לווקאף הומסלמי !

בס"ד
לידיעתך אין כאן שום התגרות באומות העולם מכיון שהיסטורית הקב"ה נתן לנו את ארץ ישראל ואנחנו לא לקחנו במלחמת ששת הימים הקב"ה עשה ניסים ונפלאות איתנו וארץ ישראל נשתחררה מידי הערבים ומשה דיין שר"י שר הבטחון דאז,התחננן לערבים שיחזרו ונתן את המפתח של הר הבית בידי הווקאף המיסגד הזה חייב לעוף משם כי תהיה רעידת אדמה גדולה שתפיל אותו את המיסגד שיושב על הר הבית חילול השם הנורא שהערבי יכול להתפלל על הר הבית וליהודי אסור גם כל הפסק הלכה הזה "שאסור לעלות להר הבית" נוגע לגלות כי ישנם מקומות שמותר לעלות ,רק בגלל שלא יודעים בדיוק אוסרים וזה פסק הלכה שיש בו ריח פוליטי מובהק בגלל שמפחדים מאומות העולם ולא מפחדים מבורא עולם .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2008 02:15 לינק ישיר 

אור ליום ד ט אייר התשס"ח
תגובת יהודי:
הרמב"ם הסביר טעמיה של מצווה תאורטית שאיננה חלה בזמן הגלות

בס"ד
להלכה, הרמב"ם הזהיר את היהודים ב"איגרת תימן" לבל ינסו לעלות באופן מאורגן לארץ הקודש ויפרו בכך את שלוש השבועות וגזירת הגלות.
כך גם כל חכמינו ז"ל, ללא יוצא מן הכלל, פסקו שאין למרוד באומות, שאין לעורר פרובוקציות מסוכנות ולצאת מהגלות תוך דחיקת הקץ וריב עם אלקים על תנאיה וארכה.
מובן שבנית מקדש מעשה ידי אדם הוא חילול ה' גדול מאד, ומהווה התגרות קשה באומות העולם. מעשה נפסד זה יוצר פיקוח נפש להמוני יהודים. אי לכך, אין לשעות לקולות הלאומנים הקיצונים שמנסים לגרור אחריהם את ההמון למעשי טירוף והתאבדות, נגד דעת תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2008 02:01 לינק ישיר 

המשיח בונה את המקדש כדפסק רבנו הרמב"ם ז"ל שהוא הפוסק בהלכות משיח כי הרב כתב הלכות מלכים ומלחמות וז"ל בפרק יא הלכה ג מכת"י תימן וז"ל :"ואל יעלה על דעתך שהמלך המשיח צריך לעשות אותות ומופתים ומחדש דבריםבעולם או מחיה מתים וכיוצא בדברים שהטפשים אומרים אין הדבר כן שהרי ר'' עקיבה חכם מחכמי המשנה והוא היה נושא כליו שלבן כוזיבא המלך והוא היה אומר עליו שהוא המלך המשיח ודמה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח עד שנהרג בעוונות כיון שנהרג נודע שאינו ולא שאלו ממנו חכמים לא אות ולא מופת ועיקר הדברים ככה הן שהתורה הזאת חוקיה ומשפטיה לעולם ולעולמי עולמים ואין מוסיפין עליהן ולא גורעין מהן וכל המוסיף או גורע או שגילה פנים בתורה שלא כהלכה והוציא הדברים שלמצות מפשוטן הרי זה ודאי רשע ואפיקורוס "עכ"ל הטהורה.

*--end tochen topic 0*

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2008 01:24 לינק ישיר 

המצות ניתנו לעשות בצורה מעשית וגשמית ולא רק במחשבה אלא בדיבור ובמעשה!

בס"ד
יש בנפש האדם שלשה לבושים מחשבה דיבור ומעשה ופה בעולם הזה יש מצות מעשיות ולא רק במחשבה ודיבור אלא יש חלק מעשי ומצות נתנו לקיים אותם הלכה למעשה,לדוגמא אם אדם יכוין כוונות תפילין ולא הניח תפילין הרי שלא קיים מצות תפילין ורבנו בחיי אבן פקודה ז"ל בתורת חובות הלבבות בהקדמה כתב "שאחר המעשים נמשכים הלבבות" ובעל הסולם ז"ל אמר במפורש "אשר ברא אלד'ים לעשות " שצריכים כאן בעולם הזה מעשה,עכ"ד לא מחכים לנס אלא יש לפעול בדרך הטבע וזה רצון ה' יתעלה שהאדם יקדש את החומר ויעלה אותו לדרגת רוח אסור לסמוך על הנס ,אדם חייב לעשות השתדלות בדרך הטבע אבל לאה יתלה בזה את ישועתו אלא שבורא עולם הוא יסייע לו ויביא לו את הישועה ממקום שלא חשב וזה נקרא אמונה למעלה מהדעת ,כאשר עשה השתדלות בדרך הטבע ותולה בטחונו בהשם יתעלה שהוא יושיע אותו.
לכן אף שאדם הגיע להשגות בתורה אסור לו לבטל מצות מעשיות ולכן ברור לענ"ד שגם בענין הנ"ל(כצ"ל)בודאי שהשם יתעלה רוצה את מעשי התחתונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2008 01:00 לינק ישיר 

תגובת אילנה לוי:
וכן אם נאמר שמהתחלה היה אמור להוריד את ביתו משמים...........
מלך

מההתחלה נאמר איך שיצאו ישראל ממצרים היה השם אמור להוריד את ביתו שלא יחרב לעולם אבל בגלל חטאי ישראל לא עשה זאת והם בנו לו בית בידי אדם.
לכן נאמר שחרב בית ראשון ושני.
אבל בתורה לא מצויין בית שלישי, כי אין בית שלישי.
הבית שיוריד השם יהיה בית ראשון שהוא יוריד וכן בית שני שיורד בגלוי.
אז זה מה שיהיה וזה מה שנאמר, בגלל חטאי ישראל לא הוריד השם את ביתו והשאיר זאת לאחרית הימים.
אז זה מה שכתוב זה מה שקרה ויהיה!
אין שום דבר לא מובן פה הכל ברור.
שבגלל חטאי ישראל לא הוריד השם את ביתו משמים.
ובגלל זה הבתים נהרסו כי נבנו בידי האדם, אף שהיתה בהם קדושה, אין פה וויכוח בכלל, הדברים נאמרים בגדול, אין ספק שהיתה קדושה ענקית וגדולה, לא מדובר על זה ואף אחד לא מכחיש את זה, פשוט נאמר, שאם ישראל לא היו חוטאים היו יורד ביתו שלם משמים וברור שהיתה אמורה להיות אז גאולה כשלא היה כבר מלאך המוות, אבל ברור שחטא העגל החזיר את כל הצרות למקומותינו.
הדברים כתובים ברור מאד.
הבעיה בזוהר שהדברים כתובים יותר מידי ברורים ונקיים כאור השמש הזוהר, ולא כל אחד יכול להישיר מבט לשמש בלי להסתנוור או להתעוור במיוחד אחרי שהוא נמצא בחושך ישר להסתכל על האור מתבלבלים והכל נחשך כמו שהמציאות באמת מראה כך.
https://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2008 00:54 לינק ישיר 

גב'' אילנה לוי איני מפחד משום אדם להביע דעת תורה כשצריך ואיני בא לחלוק על דברי חז"ל אלא שאינך רוצה ללמוד לעומק את דברי הזהר הקדוש!

אני יכול להוכיח לך מדברי הזהר הקדוש במקומות אחרים ש"גרגר חרדל מהעולם הגשמי לא נכנס לעולם הרוחני" כמבואר בסבא דמשפטים וגם מוהרח"ו ז"ל מקשה על דברי הזהר שהמשיח יצא
ביום ההוא מגן עדן בס'' ''ארבע מאות שקל כסף'' הנדמ"ח (עמ' רמ"א)הובאו דבריו בס' אור החמה למהר"א אזולאי זת"ל וז"ל:בההוא יומא אתער מלכא משיחא דנפיק מגינתא וכו''תמוה גדולה הפלא ופלא,אם נאמר שאז יהיה שינוי בזה,שהמשיח לא יהיה נולד מאיש ואשה ,אלא שביום ההוא יצא
מג"ע,והנה מצינו מה שאומר הכתוב ''אני היום ילדתיך'' וקשה,ונלע"ד חיים,כי מלך המשיח יהיה ודאי אדם צדיק , נולד מאיש ואשה ,אלא שביום ההוא יגדל צדקתו עד קץ הימין,ויזכה במעשיו לנרנח"י,ה'' בחינות אלו של קדושה,ואז ביום ההוא בזמן הקץ תבא נשמה של נשמה שלו,דנתונה בג"ע,ותנתן לאיש הצדיק ההוא,ואז זכה להיות גואל .
והוא ע"ד משה רבנו ע"ה,כי היה ילוד אשה ,והגדיל מעט מעט ,עד שהשלים חלק נשמתו,ושם בסנה השלימה לגמרי בסוד ''בלבת אש מתוך האש'',כמבואר בס'' הדרושים חדשים,שהשלים שלושה אותיות לב"ת ,מן הב"ל .ואז זכה להיות גואל,ובזה יתקיים מקרא ''אני היום ילדתיך'',דקאי על חלק הנשמה לנשמה שתוולד אז,ותצא מג"ע ביום ההוא ,וזה הוא מוכרח ופשוט לכל מביני דעת וליודעי ח"ן.וזהו שאמר ''דאתער בארעא דגליל'',כאילו היה מתחילה ישן,וכאשר תבוא לו הנשמה של הנשמה,יתער ויתוסיף לו כח נבואה,ויתער משנתיה והבן זה היטב,והדברים עתיקים דלאו כל מוחא ומוחא סביל דא .וכבר ידעת ,כי ארבעים יום קודם יצירת הוולד וכו'',ולכן אשתהי שם ההוא עמודא ארבעים יום,דוגמת משה רבנו ע"ה ,ודו"ק בסוד העמוק הזה וכו''.ועדיין נשמת המשיח גנוזה שם,ואחרי ארבעים יום,יזכה המשיח לאותה הנשמה,ותתגלה בו,ואז יכיר בעצמו שהוא המשיח ,מה שלא היה ניכר אם הוא משיח מקודם,ועתה יתגלה,אך שאר בני האדם לא יכירוהו.
ואל תתמה ,אם נשמה זה תבוא מכוסה בתוך עמוד הענן הנזכר פה,כי כן אירע לר' אליעזר באותו יום שזכה אל נשמתו ,כנזכר במדרש הנעלם,וזהו שאמר בפרשה משפטים,בזוהר דף צ"ט ע"א ע"ש,''ויבא משה בתוך הענן,וגם בזוהר כתבו על כל הנשמות,שהם באים בעמוד הענן ביום,ובעמוד אש בלילה ,באותם הוולדות בבטן אימם,כדפירשנו בחיבור הזה עניין מוצאם ומובאם ע"ש.כנזכר ''בהלו נרו עלי ראשי'' וכו'',וכמו שמצינו שמשה רבנו ע"ה עלה לרקיע בגוף ונפש ,ויהי שם ארבעים יצירת הולד וכו''.ואם אתה מן המבינים תעמוק הסוד הזה הגדול והנורא ,ותמצא טוב טעם נכול על בוריו,אשר איני רשאי להאריך כי אם לפתוח פתח כמציץ מן החרכים ,ודי בזה.כן המשיח בעזרת הבורא שיזכה לאותה נשמה,והכיר בעצמו שהוא משיח,ולא הכירו בו אחרים.וזהו הסוד שאמרו בזוהר,ומשיח יתגלה,אך לא יכירוהו שאר האנשים עדיין,ואח"כ יתגנז המשיח בגוף ונפש בההוא עמודא,ע"ד שפירשנו ''ויבא משה בתוך הענן שנה אחת'',ואז יסלקו אותו לרקיע,כמו שעלה משה לרקיע ,ואח"כ יתגלה המשיח לגמרי ויכירוהו כל ישראל ויתקבצו אליו''.עכ"ל הטהורה.הרבה טעו בעיונם וחשבו את דברי מוהרח"ו הנ"ל כפשוטם והשם הטוב יכפר בעדם כי אין דברי רבנו כפשוטם כלל ועיקר אלא הם משל ויש להבין את הנמשל כמ"ש רבנו הרמח"ל בס' "דעת תבונות" ,וכן כתב הגר"א ז"ל שדברי האר"י ז"ל הם משל ונמשל והרמח"ל הבין את הנמשל .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2008 00:51 לינק ישיר 

תגובת אילנה לוי:
שי גם בית המקדש ירד בדרך נס והמשיח בשר ודם בדרך נס

ותחיית המתים בגוף בדרך נס.
אנחנו חיים על נס..
כל מה שמשמים הוא נס גם אם הוא גשמי ובמיוחד שהוא גשמי.
שי, אתה איש טוב, אל תפחד לומר את דברך באומץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2008 00:26 לינק ישיר 

גב' אילנה לוי אינך מבינה את דברי הזהר כדי להבין את דברי הזוהר צריך ללמוד את חכמת האמת!

לצערי הרב אינך מבינה בזוהר הקדוש אף לא אמר שדברי הזוהר לא ישרים ולא ברורים אבל כדי להבין אותם בצביונם הרוחני צריך ללמוד את חכמת האמת ותלמוד(כצ"ל) עשר הספירות ואל תקחי דברים העומדים ברומו של עולם ותפרשי אותם כפשוטם כי היה כן לא היה צריך לכתוב ביאורים לספר הזוהר סודות התורה לומדים מפי מקובל שקיבל לא מקריאת הגירסא של הזוהר כפשוטה ולמה מהר"ל מפראג ז"ל והרמ"ק ז"ל והאר"י ז"ל והגר"א ז"ל ורבנו בעל הסולם טרחו לבאר דברי הזוהר הק'' כי אינם כפשוטם.ומי שאין לו את הפתיחה לחכמת הקבלה לא מבין בדברי הזוהר הקדוש דבר וחצי דבר כי הזוהר מדבר על עולמות הרוחניים אבי"ע שמהם משתלשלת המציאות שלפנינו דרך מערכת הספירות מהא"ס ב"ה עד לעולם העשיה שלנו מדובר על שרשים שנת הענפים אני מציעה לך ללמוד את ההקדמות לספר הזהר והמבוא לספר הזהר והפתיחה לחכמת הקבלהלפני שאת מנסה לפרש סודות התורה שאת חושבת שהבנת אני הרבה שנים לומד את חכמת האמת והיא עמוקה מיני ים.בודאי שהמשיח הוא בשר ודם ילוד אשה מה החידוש? הזהר מדבר על הנשמה שהמשיח יקבל לא על הגוף הגשמי שלו מדובר על אורות רוחניים שאין המשיח גואל עד שיזכה לנשמה דנשמה. השגת שער הנ'' שמשה רבינו לא זכה אליו כמ"ש חז"ל מ"ט שערי בינה נתנו לו למשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2008 00:11 לינק ישיר 

תגובת אילנה לוי: 
שי בוארון, עולם האמת יהיה חיבור של חומר עם רוח עם תחיית המתים
!

הדברים שכתובים בזוהר הם ישרים תמימים מושלמים בלי כחל ובלי סרק, מה שכתוב זה מה יהיה, ולא צריך להבין אחרת ולהבין מה שאין שם,כי הכל יש שם וכתוב פשוט וישר ואמת.

ואם שלמה המלך אומר ששני בתי השם נהרסו גם כי נבנו בידי אדם, אז הם היו ברור שהם יהרסו מראש.
ואם נאמר שביתו הראשון (שיבנה בידיו) שיבנה השם משמים הוא יוריד אותו בידיו, זה אומר שהבית האחרון לזמן הגאולה ירד משמים ואין פה שום דבר עקום או לא מובן, הדברים ישרים וכתובים ברור, חוץ ממה שלא ברור.
בעולם האמת שיהיה עם תחיית המתים, יקומו גופות, אף שלא יהיה יותר יצר הרע ולא קליפות, בכל זאת יהיו גופות פיזיים שיקומו עם מומם ויתרפאו וזה יהיה משמים, זה אומר שכן יהיו דברים גשמים משמים וכל הגשמי והרוחני והכל משמים מהשם .

ספר הזוהר כתוב כל כך ישר תמים ושלם, בלי התפלפלויות שלא כל אחד מסוגל להבין שם את הכתוב כי זה ישר ופשוט ואמת וקדוש ונקי.

ואם נאמר שהשם יוריד בידיו בית מקדש, זה אומר שזה מה שיהיה.
וכן יש גשמיות מהשם,כי העולם הזה הוא גשמי נכון הוא קליפה אבל הוא מהשם.

כי גם התורה הקדושה רשומה על קליפה לבהמה.
ואין קדושה ללא קליפה.
כמו שאין אור בלי חושך, רק בתוך החושך רואים את האור.
והכל מהשם, גם הקליפה מהשם כי היא עוטפת את הקדושה ושומרת עליה.
כמו פרי האגוז שהקליפה שומרת עליו, כי אחרת לא היה שורד.
ולולא הקליפה לא היתה מתגלה הקדושה.
ואם אדם הוא לא ישר עם עצמו לפחות, לא יהיה מסוגל להבין דברים פשוטים ויתפלפל ויביא מפה ומשם כל מיני פרשנויות שלא קשורות ורמב"ם מפה ועד להודעה חדשה, בשביל מה?
אם נאמר שחור על גבי לבן באש עליונה על אש תחתונה, שהשם יוריד את בית מקדשו משמים, זה אומר שזה מה שיהיה לזמן הגאולה.
ומשיח יהיה בשר ודם גשמי, גם שתהיה בו קדושה.
מה לא ברור?
אני לא מוכנה שיבטלו דברי קדושה, כי לא מבינים אותם כפשוטם ותביאו לי מפלפולים שבכלל לא קשורים ותסבכו עניינים שאין כל צורך בזה כי הדברים בהירים ונהירים וברורים כשמש בצהרים למי שיש לו שכל ישר, יבין ועוד איך יבין את הנאמר.
בזוהר אין תחכום וערמומיות והתפתלויות,הכל ישר תמים וכנה וקדוש, פשוט פשוט דברים נפלאים.
והישר יבין ומבין.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > הזהר הקדוש פרשת פינחס אות קמט -קנא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext