| נשלח ב-18/5/2008 14:37 |
|
| |
מר"ן שליט"א ידועה דעתו שצריך לשבת וללמוד. הבחור הוא בן להורים "סרוגים" והם אלה ששלחו אותו לצבא. לא מר"ן!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 13:02 |
|
| |
| איניקל כתב: |  | החייל שמה מקשקש שיותר קל ללמוד תורה.....
הוא פשוט גם לא יודע מה זה ללמוד וגם מבזה את סבו הפסיכי הזה |
|
אני חושב שזה לא מדוייק.
עדי צ'יקוטאי מדבר על האידואולוגיה החרדית מול אידואולגיה אחרת (המזרחי?). הוא טוען שיותר קל לנהוג כחרדי ולהתנתק מהכל מאשר להשתלב בתוך העשיה הציבורית תוך שמירה על ייחודיותך כאדם מאמין.
כמדומני שהדברים שבהם מרן שליט"א מאמין נמצאים איפשהוא באמצע, מחד עמידה על קוצו של יוד בלי לזוז מילימטר מהשו"ע, ומאידך השתלבות בעשיה הכללית.
כשבתקשורת מציגים את הרב עובדיה כמי שמתנגד להשכלה כללית, למשל, הם טועים ומטעים.
עכ"פ, על עצם האמירה שהאידאולוגיה החרדית קלה יותר, שתי תשובות שהן אחת בדבר.
ראשית, אפילו אם נקבל שהגישה החרדית קלה יותר אין זה אומר שהיא פחות נכונה, וכי מנין לנו שצריך אדם לחפש לעצמו חיים קשים? אתגרים הוא רוצה? היצה"ר מספק בשפע, ואנו מתפללים: "ואל תביאני לידי ניסיון".
ובנוסף, סיפור (בתקוה שלא שיבשתי שום דבר, שאני כותב מהזיכרון).
מעשה שהיה ברבינו הגאון מוילנא זצ"ל שביקש מתלמידו המגיד מדובנא, שהיה ידוע בדברי המוסר הנוקבים שהיה משמיע במשליו הנהדרים, להוכיחו.
אמר לו המגיד: וכי איך אוכיח אני את הרב, ומי יכול להוכיחו?
אמר לו הגאון: כל אדם זקוק לתוכחה, ואין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא.
קיבל עליו המגיד ובדחילו ורחימו פתח ואמר: מורי ורבי הן גאון אתה, בקי בכל חכמה, יושב אתה מאחורי חלונות מוגפים ולומד תורה לאור הנר מבוקר עד בוקר, אבל מה החכמה בזה? מהו הקונץ? אם ייצא רבינו לרחובה של עיר, יסתובב בין הבריות כאחד האדם ועדיין יהיה מי שהוא, או אז ניתן יהיה להעריך זאת הרבה יותר.
אמר לו הגאון: אתה צודק, אבל אינני קונץ-מאכער (עושה-קונצים, דהיינו: כל רצוני הוא לעבוד את בוראי על צד היותר טוב ואין שום עניין להתגרות ביצה"ר).
תוקן על ידי ונשךלשונרא ב- 16/05/2008 13:01:36
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 08:37 |
|
| |
מי שאין לו דרך ארץ כלל, מתקשה לפרגן למי שיש בו תלמוד תורה עם דרך ארץ, וממשיך בדרך אבותיו כפי שהיה במרוקו או בעירק, ובמיוחד קשה לפרגן למי שאימץ לבוש גויים אשכנזי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 03:14 |
|
| |
אתם לא מכירים את ההסטוריה האישית של בני הזוג ולכן אתם לא יכולים לשפוט כראוי .
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2008 22:03 |
|
| |
החייל שמה מקשקש שיותר קל ללמוד תורה.....
הוא פשוט גם לא יודע מה זה ללמוד וגם מבזה את סבו הפסיכי הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2008 22:01 |
|
| |
חבר'ה, נראה לי שקצת נסחפתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2008 21:51 |
|
| |
כואב לי בשביל הרב שכך עלתה לו בימיו
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2008 12:20 |
|
| |
שותא דינוקא בשוקא דאבוה או דאימיה.
הנכד פוער שם את פיו ("קל" מול "קשה") ונשמע שבתו של הרב היא הקלאסיקה של חומץ בת יין.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 10:44 |
|
| |
אשרי הסבא שכאלה נכדיו, ירבו כמוהו בש"ס. אשרי יולדתו.
|
|
|
|
|