| נשלח ב-16/5/2008 00:21 |
|
| |
כללים למאורסים....
שלום לכולם.
מה עושים כשבחור מאורס הלך לשאול את הרב שלו כמה לדבר עם כלתו, והרב אמר ש"להתקשר להגיד שבת שלום".
הבחור כמובן מאוד צדיק וירא שמים, מקפיד על קלה כבחמורה, ועושה ככל אשר יורו לו, ואינו מדבר עם כלתו אלא פעם אחת בשבוע בלבד.
נוסף על כך הוא מסתובב בלי פלאפון, ואינו ניתן להשגה.....
והכלה המיסכנה....(המבין יבין)
מה אומרים הבנים שבינינו, ומה אומרות הבנות?
אגב, הנשואים שביננו, כמה אתם חושבים שצריך להפגש, לדבר בתקופת הארוסים....
אני לא יודעת אם הנושא קשור לשדוכי חרדים באופן ישיר, אבל כמובן שהוא נובע משידוכי חרדים.....
תודה לכל מי שיגיב.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 13:27 |
|
| |
אכן זה נסיון קשה (ששכרו בצדו).
כאשר אשתי סיפרה לחברות דתיות מהאוניברסיטה שלא נגענו לפני החתונה הן לא האמינו לה שיכול להיות דבר כזה.
אבל ניתן להגביל לדוגמה לדבר בטלפון מספר פעמים בשבוע ולהיפגש רק במקום ציבורי או בסלון הבית של הורים/אחים.
נראה כי ההדרכה הזו מעט מחמירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 13:19 |
|
| |
| חכמה_אחת כתב: |  | | לאחרונה קרו 'פרצות' חמורות בנושא, זוגות טובים ומבני טובים נפלו ונכשלו באיסור נגיעה. |
|
ביהודה לא ............... עיי"ש
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 13:01 |
|
| |
בנושא הזה אני מחזיקה מאד מאד מדברי הרבנים.
לאחרונה קרו 'פרצות' חמורות בנושא, זוגות טובים ומבני טובים נפלו ונכשלו באיסור נגיעה.
יש להתפלל על כך רבות "שלא תביאני לידי נסיון ולא לידי בזיון".
בהצלחה ומזל טוב!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 01:19 |
|
| |
עשני צודקת
וגם אם זה לא יתאים בסוף עדיפה עזיבת שדוך על פני גרושים
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 01:18 |
|
| |
עשני, אני לא מזדהה עם הסגנון הזה ולא מנסה להבין את גישת חייהם, רק אני יודעת שקיים סגנון 'פרומר' שככה הם נוהגים בתקופת האירוסין. הם שמרנים וזכותם לחיות כך וטוב להם כך. אגב, נראה לי שהם מסתדרים יופי בחיים....למרות הכל. ד' אוהב אותם!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 01:15 |
|
| |
קוטבית- מה הכוונה לחוצים וכל פגישה מלחיצה? הם עוד שניה יעמדו מתחת לחופה וישארו לבדם בסוף הלילה ואז הם לא יהיו לחוצים? זה ממש לא בריא כזה דבר. קשר צריך להבנות טוב ולא הכל ב"בום". זה אפילו מפחיד מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 01:10 |
|
| |
רעיון גאון שרפ
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 01:09 |
|
| |
אסיק, יש כאלה שמרגישים סגורים מידי בתקופת האירוסין וכל פגישה מלחיצה.... אז כן פחות נחמד
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 01:08 |
|
| |
רגע
עם הרב הזה הוא יתייעץ כל החיים?
אולי כדאי שהיא תבהיר לו שעם כל הכבוד צריך להחליף רב.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 01:03 |
|
| |
קוטבית,
אני מספרת לכם שהכלה מסכנה כי הכלה מסכנה מהסיפור, וכמה שהיא ניסתה, ושידלה וביקשה לא עזר לה.
תמי,
צודקת....
ו... תודה לכל המגיבים....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 00:58 |
|
| |
זה לא רצוי להפגש מלא ולהיות דבק אבל זה מטורף "להתקשר לומר שבת שלום..." זה רב מאד פנאטי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 00:58 |
|
| |
אגב הכלה כלל לא מסכנה וגם לא הבחור. זה סגנון מסוים שקיים בציבור החרדי שמדברים פעם בשבוע 'לכבוד שבת' ולא מפתחים הרבה נושאי שיחה, כך שגם ככה אין הרבה על מה לדבר......וכד' לדעתי הבחור מאושר בדרכו והבחורה מאושרת שזכתה בו ושניהם מאושרים....ושיהיה להם רק אושר
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 00:48 |
|
| |
סטיגמלה לא שאלה כמה כל אחד נפגש עם אשתו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 00:47 |
|
| |
בס"ד
יתכן שזה לא אומר לזוגות אחרים, אשתי פשוט נחמדה במיוחד.
ולכן בעצם נפגשתם הרבה???
מה שאומר שישנם מצבים שהזוג לא ירצה להיפגש הרב כיוון שאחד מהם לא "נחמד במיוחד"???
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 00:43 |
|
| |
אנחנו נפגשנו פעם ביומיים וכל שבת (כל השבת). אבל זה לא אומר כלום כי היינו באותה עיר אני בישיבה ואשתי ההורים שלה גרו.
בתקופת הבחינות באוניברסיטה קצת צמצמנו את הפגישות.
טלפונים כל יום בשעה 13:00 ואם לא נפגשנו אז גם בערב.
בסוף, לקראת החתונה אני חושב שנפגשנו כבר כל יום.
נ.ב. יתכן שזה לא אומר לזוגות אחרים, אשתי פשוט נחמדה במיוחד.
|
|
|
|
|