אשמח לעמוד לרשתכם בעינייני שידוכים ,בחירות נכונות ,אכזבות כמיהות רצונות לא ממומשים בעינייני שידוכים . אשמח לענות לשאלות להאיר ולהעיר (מלשון עוררות )כאלה החוששים קצת מתלבטים והכל למען התחושה האישית הבטוחה . יישר כח על הפורום הרצוי והנידרש. ותודה למ.שהפנתה אותי למקום הזה על מנת לעזור ולתמוך וכמובן ללמוד מכם עוד על התחום.
אה אוקיי , אז מעט פרטים עלי . אני יועצת נישואין ומאמנת דייטים.
ולא.אני לא שדכנית .
נשלח ב-11/6/2008 02:33
בס"ד
מחכים להתבהרות.
נשלח ב-25/5/2008 15:37
תודה התבהרות על הפתיחה המועילה!!
קוטבית, אם אפשר להצטרף לבקשתך :)
גם אני הייתי שמחה לשמוע קצת יותר על הנקודות שחשוב לתת עליהם את הדעת בפגישות מתקדמות.
וכן - איך נשמור על קור רוח כדי להגיע להחלטה ריאלית, דווקא במצבים של תקשורת וכמיה, אבל חוסר סיפוק מהערכים וכדו של הצד השני. מצב לא ברור של ערבוב השכל עם הרגש.
תודה רבה!
נשלח ב-25/5/2008 12:39
התבהרות, תודה!
מה מדברים בפגישות מתקדמות?
איזה נקודות חשוב לעמוד עליהם?
מה אישה צריכה למצוא ב'גבר' שיהיה לחיים?
איך לא נסתנוור ונשמור על קור רוח כדי שנגיע להחלטה ריאלית ונכונה? (לפעמים יש תקשורת, כימיה, ועדיין חסר ערכים ושאיפות..)
איך בודקים מידות טובות??
נשלח ב-21/5/2008 19:10
בס"ד
תודה לך, התבהרות.
לחברי הפורום, אכן קבלת פנים לא מלבבת במיוחד נעשתה לגברת התבהרות.
בדקתי את הרקע של הגברת שוחחתי עם כמה אנשים.
זה מה שעלה בידי:
אכן רצונה הטוב מובילה בתמימות וכנות.
אשת מקצוע בתחום עם ניסיון של מספר רב שנים.
אנא אל תהפכו אשכול זה לאשכול התנצלות, כל אחד התנצל בליבו או בתיבה האישית של הגברת וכך נצא ידי חובה.
אשכול זה יהיה אשכול שאלות לא אשכול דיונים.
בקרוב אפרסם ימים בהם גברת התבהרות תהיה זמינה בפורום לעניית שאלות.
אין זה סותר להשאיר הודעות במהלך השבוע וגברת התבהרות תשתדל לענות עליהם.
נשלח ב-21/5/2008 18:16
שיש הכל בסדר קצת ציניות באמת נחתתי משום מקום רק שלא אוכל להיות כאן הרבה . אוכל להיכנס לכאן פעמיים בשבוע לענות לכם בינתיים קבו משהו חביב עצות לדייטים .
הנה הרמתי את הכפפה .
סידורי פגישה
1. יש המתרגשים מאוד בעת פגישה או הכרות ראשונהעם בת או בן זוג. לפעמים נוהגים לפרוך ידיים, לטלטל את האצבעות מבלי מישים ויש אפילו שממש ברגעים של מבוכה ניזכרים שפעם הם כססו ציפורניים. מוטב אם כן להעסיק את האצבעות בתעסוקה חיובית חלופית. לדוגמא להחזיק את כוס הקפה ביד אם מרגישים רצון להחזיק משהו או למולל. לא להחזיק מפיות ביד או טישו ברב המקרים הוא מוצא את עצמו מפורר על הבגד או על קרקעית כוס הקפה. אפשר להחזיק ביד מדי פעם את מחזיק המפתחות. ובעיקר לנסות להשתמש באצבעות כמלווה ראוי למילים ולא כבייביביטר לרגשות.
2. אם אתם מתלהבים מאוד נכון יהיה לא להישיר מבט מעולף לבן הזוג גם אם הוא משאת חייכם והחלטתם שזהו. יש הנרתעים מאוד ממבטים חוצבי רגש המשאירים מעט מאור מקום לבן הזוג לאן לברוח. היו קשובים למבטים שלכם אל תסיטו אותו בכוונה אבל תשתדלו לא לבלוע את בן הזוג שאיתו אתם ניפגשים במבט עמוק על ההתחלה.
3. הומור. כן הומור. נישפך לכם משהו. אמרתם משהו שמשתמע אצל בן הזוג שלכם ל-5 פנים לפחות. נסו להגיב בהומר דק ולא עוקצני. משהו חביב שיכול להיות מגשר אם שפכתם או העפתם או לא דייקתם. התנצלו וחייכו. לא נורא.
4. כשאתם מדברים על העתיד. השאירו את מקצועות ההורים ובנות הדודות שלכם בבית. אמא מפקחת ואחות מנהלת חשבונות אינן אמורות להשתתף בפגישה שלכם. במיוחד עם הבחורה בכלל מתכוונת ללמוד אופטיקה או קוסמטיקה. השאירו את הציפיות של המשפחה בבית והקשיבו לרעיונותיה של בת הזוג על עתידה.
5. בסיומה של הפגישה אל תתנו לשקט המעיק למלא את ההמתנה לקביעת פגישה נוספת... היו טבעיים. אם ניראה לכם להיפגש שוב אמרו שתהיו בקשר לגבי המשך פגישה. אל תשאירו את בת הזוג בציפיה חסרת ידע. הגון יותר ונכון לדבר על מה שבאמת יהיה. במידה והחלטתם שלא מתאים אמרו לבן הזוג שאתם לא בטוחים ואתם צריכים עוד זמן לחשוב בכל מקרה ביום השני אחרי הפגישה אתם תחזירו טלפון. לא משנה אם החלטתם או לא. נכון יהיה להגיד את מה שבאמת קורה.
6. נסו לא לשתף בתפוצת נטו את כל החברים השכנים הידידים מקבלי המשואות השנה ומתרימי הקרנות בחויות שלכם מהפגישה. השתדלו להשאיר את רב החויה אצלכם. לזמן מה לפחות. ראוי לתת להתרשמות את המקום השקט שלה לפני שאתם מזינים את קוי האינטרנט הטלפון והניידים במידע שאתם מספקים על מה שעברתם בפגישה.
נשלח ב-21/5/2008 17:40
להתבהרות
לא היה לי שום כונה לפגוע בך,(התלבטתי המון אם לכתוב את זה או לא,וגם אחרי זה אם למחוק או לא)
רק רציתי לחדד איך שזה נראה הנחיתה שלך לפה שזה פורם תמיכה, אם המון שאלות ובקשת עיצות, ואת מכריזה למי שיש שאלה הנה אני כאן, רוצה לענות על שאלות בבקשה יש לך המון עבודה פה, וכולם מחכים לשמוע דעות מאנשי מקצוע איכותים כמוך.
ושוב פעם אם נפגעת המון סליחה.
נשלח ב-21/5/2008 15:51
2be_happy כתב:
תני כמה עיצות לדייטים, ובפרט לאלו שכבר נמאס להם לדקלם כל פעם מחדש.
תודה!
התבהרות, מישהי זרקה לך כפפה, למה שלא תרימי אותה.
נשלח ב-21/5/2008 15:41
sihs
עוד פרט קטן ומאוד חשוב עלי .יש לי גם ארנב מת.הוא קבור באיזה תל בשכונה שלנו .הילדים שלי קברו אותו כשנפח את נישמתו בפורים האחרון .סתם לשם המידע .יו נוו.חשוב לא?
נשלח ב-21/5/2008 15:17
שלום אנשים , מכיוון שמחוץ למקום הזה יש לי גם חיים כמו לכולכם אוכל להיות כאן עבורכם פעמיים בשבוע על מנת לתת תשובות לבעיות ושאלות אני יועצת נישואין במקצועי עובדת הרבה עם משתדכים ומשתדכות בודאי שעולמי הוא עולם הורה והשידוכים החרדיים קרובים ללבי ולמקצועי מאוד מאמנת דייטים עוסקת בהכנה לדייטים ,דיווח על מהלכי פגישה ,הסקת מסקנות ולימוד ושידרוג לקראת הפגישה הבאה . עבודה על ביטחון עצמי רצונות ומימוש מטרות . ממש כמו כל אימון רגיל . . עונה בעוד מקומות בנט לשאלות .
ברכה והצלחה
נשלח ב-21/5/2008 14:34
יש לי מה להגיב ואני לא מגיב.
נשלח ב-21/5/2008 12:30
אגב להתבהרות יש פורם מת.
וזה מה שהיא כתבה בדבר המנהלת.
"הפורום הוקם על מנת לתת לנו עוד במה נוחה לשיחה על נושאים הקרובים לנו. מקום להתבטא ,מקום לבקש עזרה כשצריך ולתת כוחות לאחרות כשאפשר. המקום מאפשר ליזום דברים ,לחשוב מחשבות בונות ,להעמיק את הרצון לעשות את הטוב וישר ובעיקר לקדם ולהעצים את הטוב שבכולנו . שתפו אותנו בשמחות ובצרות בבחיוך ובצער לא עלינו,ניהיה כאן במילה טובה עצה נכונה ואולי סתם בלהקשיב .. "
תוקן על ידי sihs ב- 21/05/2008 12:38:08
נשלח ב-21/5/2008 12:20
נשמע כאילו יוצאים לאיזה קרב... מאמנת דייטים. נו, טוב.
נשלח ב-21/5/2008 01:07
מעניין, 'התבהרות' נכנסה לפה למס' דקות והלכה.... בלי להגיד שלום, בלי להתייחס לתגובות.... ככה רק פתחה אשכול ו....נעלמה
נשלח ב-21/5/2008 01:02
תני כמה עיצות לדייטים, ובפרט לאלו שכבר נמאס להם לדקלם כל פעם מחדש.
תודה!
נשלח ב-20/5/2008 22:48
תודה על הרצון לסייע,
שימי לב שמדובר בנוער חרדי, העצות הרעינות והצעות הייעול והשיפור אמורים להיות ברוח ואוירה מתאימה,