| נשלח ב-20/5/2008 22:55 |
|
| |
תדמית וסטיגמות
מה דעתכן על ישיבות כאלו ואחרות, מאיזה ישיבות תרצו לקחת ואיזה לא תהיו מוכנים לשמוע עליהם, ואולי ישנם כאלו ש"במקרה חרום" תשמעו בחצי אוזן.
מה דעתכם על סמינרים כאלו ואחרים, מאיזה סמינר תהיו מעוניינים לקחת ומאיזה רק לחלום, מאיזה לוותר ומאיזה לחשוק, לאיזה לסובב ראש ולאיזה להפנות גב,
מה דעתכם/ן לכתוב את הדירוג הנראה לכם?
תוקן על ידי בחור_מעם ב- 20/05/2008 22:56:22
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2008 12:04 |
|
| |
כן, בהחלט.
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 23:00 |
|
| |
קוטבית,
אני מאד משוחד, להתלפסף בכיף,,, אחד מן הדברם האהובים עלי,
עולה,,,,,
אהבתי את גניבת הלשון :)
לעצם השאלה זו התקלה מסויימת, אין סמינר שאני חושק בו וכמעט אין סמינר שאפנה לו עורף, אני משתדל לברר לגופו(/ה) של עניין,
מספק?!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 18:15 |
|
| |
בגדול, התשובה שלי די משעממת.. חשוב לי יותר הבחור ולא ממש משחק אצלי שם הישיבה.. למרות שבאיזשהו מקום אני חושבת שישיבה זה סגנון מסוים- ויש מה לראות דווקא בישיבה כזו יותר מאשר אחרת. אבל, אני לא פוסלת אם מציעים לי מישיבה שיש לי סטיגמה גרועה עליה..כי חשוב לי לדעת מי הבחור..!
אין ישיבה שהיא בגדר 'חלום' שלי- שמשם יצא בעלי.. יש לי חלום לגבר מסוים.. בתקווה שיצא ממקום טוב.. שאוכל גם להתגאות בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 18:08 |
|
| |
האשכול פה פתוח, אם הייתי רוצה להוסיף את דעתי הייתי כבר עושה את זה.. אולי את רוצה לספר לנו?
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 18:06 |
|
| |
עולה, עד שבחור יחזור...., בואי נשמע את דעתך בעניין לגבי הישיבות??
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 18:01 |
|
| |
בואו נחזור לנושא האשכול.. בחור,
מה דעתך על סמינרים כאלו ואחרים, מאיזה סמינר תהיה מעוניין לקחת ומאיזה רק לחלום, מאיזה לוותר ומאיזה לחשוק, לאיזה לסובב ראש ולאיזה להפנות גב?
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 16:09 |
|
| |
בחור, אתה כל היום עסוק עם הכסף הזה....... שים תמונה פחות משוחדת..
נראה לך?? אני חושבת שזה נובע ממשו אחר.. רוצה להתפלסף קצת?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 16:00 |
|
| |
קוטבית,
לפחות את נשארת :)
חוסר הרלוונטיות שלו נובע מחוסר רצון של האנשים ליטול עול על עצמם, וזו עובדה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 15:55 |
|
| |
בחור, לא כדאי לכנות את ה'דורשים' בכינויי גנאי.... לא יהיה לנו אח"כ עם מי להתחתן..
ו.. זה שאין לך פיתרון אחר..-אפשר להתווכח על זה עד כמה זה רלוונטי.. ולמה בעצם זה לא רלוונטי??
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 14:35 |
|
| |
הדיון כאן מזכיר שוק בשר
גועל נפש
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 12:19 |
|
| |
שרפ
תשאל כל שדכן בחור שדורש הוא מושחת ואין עדיו לגדולות, כך אמר הרב שך בזמנו.
קוטבית,
זה שאין לי פתרון אחר לא הופך את ההצעה לרלוונטית :)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 11:50 |
|
| |
עשני - ראיית חשבון הוא מקצוע מעניין מאד. הביקורת, היא רק חלק קטן ממנו. זה כולל לימודי ניהול, משפט, תמחור, מיסוי והמון נושאים יפים ומגוונים. כמובן שכמו בכל מקצוע יש כאלו שנתפסים לזה וכאלו שלא.
מרבית סמנכ"לי הכספים ומנהלי הכספים בארץ הם רואי חשבון.
כמובן שאוביקטיבית עדיף למי שעוסק במקצוע זה, שלא ילמדו את המקצוע הזה עוד אנשים, בכדי שניתן יהא לשמור על רמת מחירים גבוהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 10:04 |
|
| |
נכון. חרדיות זו המצאה מודרנית כתגובה למודרנה. תמיד אני לא מבינה איך הכלל "חדש אסור מן התורה" לא סותר את מה שבעצם הוא בא להגן עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 10:00 |
|
| |
אטרקטיבי
ההצעה שלך מאד אטרקטיבית. יש בה רק באג אחד קטן שהרי הגמ במסכת סוטה מד. אומרת:
"תנו רבנן אשר בנה אשר נטע אשר ארש לימדה תורה דרך ארץ שיבנה אדם בית ויטע כרם ואח"כ ישא אשה ואף שלמה אמר בחכמתו (משלי כד) הכן בחוץ מלאכתך ועתדה בשדה לך אחר ובנית ביתך הכן בחוץ מלאכתך זה בית ועתדה בשדה לך זה כרם אחר ובנית ביתך זו אשה ד"א הכן בחוץ מלאכתך זה מקרא ועתדה בשדה לך זה משנה אחר ובנית ביתך זה גמ' ד"א הכן בחוץ מלאכתך זה מקרא ומשנה ועתדה בשדה לך זה גמרא אחר ובנית ביתך אלו מעשים טובים ר' אליעזר בנו של ר"י הגלילי אומר הכן בחוץ מלאכתך זה מקרא ומשנה וגמרא ועתדה בשדה לך אלו מעשים טובים אחר ובנית ביתך דרוש וקבל שכר:"
ברור גם לך שעם דברים כאלו אילו היו נכתבים כיום הגמרא הקדושה ושלמה המלך היו נכשלים במבחן בהחרדה והיו מסווגים אוטומטית כמזרוחניקים או רפורמים רח"ל, אבל זה כתוב. לכן הרעיון שלך טוב רק למי שנוהג כדרך כל הארץ (יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ ודרך ארץ קדמה לתורה נאמר בפרקי אבות). מי שמתחיל עקום שימשיך לחיות עקום ולא יתלונן למה בהמשך התוצאה אינה דומה למי שמתחיל ישר.
אז במטותא ממך, למה שנבכה בגין אותם אברכי משי שדאגו שהילדים שלהם לא יחיו לפי ציווי התורה. אם המשנה בברכות אומרת על רבי טרפון שהיה כדאי לחוב בנפשו בגלל שעבר על דברי בית הלל, גם אברכים אלו יכולים לחוב בנפשם בגלל שעברו על התורה, הכתובים המשנה והגמרא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 09:44 |
|
| |
איזו עבודה משעממת זו ראיית חשבון. זה תמיד מפליא אותי מחדש לראות כמה בנות לומדות את זה (לוסטיג) ותמיד אני מהרהרת לעצמי אם גם אני בתור הומנית לחלוטין הייתי מסוגלת לעשות את התואר הזה. הרי הבנות שהולכול ללמוד את זה הם לא הולכות בגלל שזה מעניין אותם או בגלל שהם ריאליות. בכל אופן בטח היו מוצאים אותי תלויה כמה ימים לפני איז מבחן%)
ושרפ אתה צודק לחלוטין.
אטראקטיבי- אתה גם צודק. אבל הבנות יכולות לעבוד וללמוד וך כדי. ההורטים לא חייבים לממן אותן. הבעייה האמיתית זו ה מ ו ד ע ו ת . והחינוך הלקוי שחינכו כ"כ הרבה אנשים ובעצם תקעו אותם במדרגה מסוימת מאוד ונמוכה- לא צריך להגיד אפילו בציבור הישראלי הרחב מבלי יכולת של ממש לשפר את גורלם.
|
|
|
|
|