דבר ידוע ומפורסם הוא הקשר החזק והאמיץ שיש בין רשב"י לבין נשמת המשיח והגאולה בכלל .
לא פתחתי אשכול זה ע"מ להביא בו את המקומות הרבים בזוה"ק שמהם רואים את גודל ציפייתו ורצונו העז של ר' שמעון להביא את הגאולה ואת התיקון השלם .
אך בלא-כלום אי אפשר ובכל זאת קטע אחד לכבוד יומא דהילולא של האי בוצינא קדישא אדונינו בר-יוחאי . ממנו רואים את שני הדברים שהזכרנו , מעלתו של רשב"י והקשר למשיח .
אעתיק קטע קצר בלבד [ ומי שירצה יעיין בפנים ] המדבר על התגלות רוחנית של רשב"י לאחר פטירתו לר' אלעזר בנו :
נפל ר' אלעזר על אנפוי וחמא דיוקנא דאביו ...א"ל מה אנן תמן א"ל אנא ואת מלאכי עילאה לאשתעשעא במשיחא מלכא דדוד .
בתרגום חופשי : שואל ר' אלעזר את אביו היכן מקומם בג"ע , משיבו אביו ששניהם נחשבים ויהיו מלאכים עליונים מאוד ביחד עם דוד המלך נשמת המשיח .
לא יודע מה אתכם אך אותי הדברים מרגשים מאוד .
עיקר מטרת פתיחת אשכול זה יבוא לידי ביטוי והבנה כאשר יגיע מועד גילוי וחשיפת זהותו של המשיח .
אז נבין כמה שהדברים קשורים בחבל טבור אחד בשני .
נשלח ב-2/5/2010 22:41
הניק אותו ציטטת ( דורש אמת ) נעלם מהאיזור מזה זמן רב ולא ידוע לי מה עלה בגורלו . לצערי הרב .
אני לא אוכל לענות לך היות ואיני מבין בנושאים האלו .
נשלח ב-2/5/2010 21:47
דורש_אמת כתב:
נתבקשתי בפרטי להוסיף לאשכול
שמעתי בדבריו של הרב שמעון דהן שרבי שמעון בר יוחאי הוא גלגול של משה רבינו והתגלגל אח"כ לאר"י הקדוש ואחריו ל"אור החיים". אם לוקחים את האות הראשונה של כל שם: משה-מ', רבי שמעון-ש', האר"י- י (רבי יצחק לוריא) ואור החיים"- ח' (חיים) יוצא משיח. תודה רבה ויום טוב.
אומרים שהרבי שמעון גם קשור לנשמות של הבש"ט, הרש"ש ורבי נחמן מברסלב. איך זה מסתדר עם זה?
נשלח ב-2/5/2010 15:53
אין יום מתאים מזה לחזור ולהדגיש שכל קיום הפורום הזה על כל ידיעותיו וחידושיו קיים אך ורק בזכות רשב"י וספר הזוה"ק שיצא מבית מדרשו .
אשרי העם הם לומדיך ואשרי העומדים על סודך !
בקרוב מאוד כאשר יחלו האירועים לרוץ עפ"י הספר אם יזכנו השי"ת נפרסם את העומד לקרות מראש בצורה צלולה צחה וברורה באופן שתשאיר את הספקנים הכי גדולים פעורי פה מול המתרחש מול עיניהם המשתאות .
והכל בזכות אדוננו בר-יוחאי זכותו תעמוד לנו בעוה"ז ובעוה"ב ונזכה לראות פניו המזהירים כזוהר הרקיע בקרוב אכי"ר .
נשלח ב-8/5/2009 16:47
אפילו ברמה הגאוגרפית רואים את הקשר בין רשב"י למשיח , מירון וטבריה .
שלא לדבר על מה שרשב"י אומר בזוהר שהמשיח יתגלה תחילה בגליל , וגם רשב"י הרי קבור שם .
ובכלל , הרי כל הפורום הזה התורה והחידושים שבו קיים בזכות הזוהר ורשב"י .
אלמלא הוא מי בכלל היה יודע משהו
כמה טובה יש לנו להחזיק לו .
תוקן על ידי המיייחל ב- 02/05/2010 15:45:05
נשלח ב-23/10/2008 21:11
חידוש יפה אך יש לי עוד כמה וכמה חידושים בנושא ואביא עכשיו אחד
והוא מהבניהו בן יהוידע על מגילה טו
נמצא למדנו מכאן שהאומר דבר תורה בשם אומרו מביא גאולה, וצריך להבין מה טעם יש בזה על דברי תורה. ונראה לי בס"ד דאם אומר דבר תורה ואינו אומרו בשם אומרו, זה יהיה מחמת גאוה שרוצה להתגאות בטלית אחרים, שיחשבו העולם שדבר זה הוא המחדש אותו מדעתו, ולפי זה המדקדק לומר דבר בשם אומרו הרי זה מואס בגאוה ולומד תורה לשמה, לכן מדה כנגד מדה בזכות זה שלומד לשמה יטיל הקב"ה אות למ"ד שבו רמוז לימוד התורה בתוך אותיות גאוה אשר מאס זה האדם, ויהיה כאן צירוף גאולה ולזה אמר מביא גאולה לעולם:
נשלח ב-23/10/2008 20:39
את שאלתך שואל המהר"ל מפראג .
אך קודם כל הבהרת מושגים עפ"י המהר"ל .
כל האומר דבר בשם אומרו - לא רק בדברי תורה אלא בכל ענייני החיים כפי שלמדנו מאסתר .
גאולה - לאו דווקא במובן של 'משיח' אלא ישועה והרווחה בכלל גאולה היא , ובלשונו : ואם אין מביא גאולה גמורה הנה מביא דבר הרוחה , שכל הרוחה מיד האומות ומיד המושלים הכל בכלל גאולה הוא
.
שואל המהר"ל - ועוד הרי כל מדותיו של הקב"ה מדה כנגד מדה ודבר זה שהאומר דבר בשם אומרו מה טעם שיזכה להביא גאולה ?
התשובה היא - ויש לך לדעת כי כאשר הקב"ה מביא גאולה הש"י רוצה שידעו כי הוא יתברך פעל זאת , ולא יאמרו לא ה' פעל כל זאת אלא חכמתם ועוצם ידם . וכן תמצא בגאולת מצרים כתוב וידעו מצרים כי אני ה' בהוציאי אותם מארץ מצרים . ולפיכך אם לא היתה אסתר בעלת מדה זאת לתלות הדבר במי שראוי לתלות והיתה ח"ו אומרת לישראל אני עשיתי זאת ברוב חכמתי כדי להתגדל ולהתפאר, לא היתה אסתר ראויה שתבא הגאולה על ידה , שהש"י רוצה להודיע החסד והטוב שהוא יתברך עושה עם ישראל .
אבל לאחר שאסתר אמרה זאת לאחשורוש בשם מרדכי ולא ייחסה את המידע לעצמה בשעה שיכלה לעשות זאת בכך הוכיחה כי היא ראויה שתבוא גאולה על-ידה משום שאין חשש שאת הקרדיט יקחו בני-אדם לעצמם אלא הכל יוחזר לקב"ה .
טעם נוסף מביא המהר"ל . קשה הכתיבה , אולי פעם אחרת בע"ה .
נשלח ב-23/10/2008 19:51
חידוש יפה כל הכבוד אשריך שזכית להביא גאולה לעולם כי כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם מעניין אבל למה שמי שאומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם למה דוקא גאולה אולי מי שהוא יזכנו בחידוש
נשלח ב-11/6/2008 12:15
נתבקשתי בפרטי להוסיף לאשכול
שמעתי בדבריו של הרב שמעון דהן שרבי שמעון בר יוחאי הוא גלגול של משה רבינו והתגלגל אח"כ לאר"י הקדוש ואחריו ל"אור החיים". אם לוקחים את האות הראשונה של כל שם: משה-מ', רבי שמעון-ש', האר"י- י (רבי יצחק לוריא) ואור החיים"- ח' (חיים) יוצא משיח. תודה רבה ויום טוב.