| נשלח ב-27/5/2008 18:07 |
|
| |
'אל תירא מפחד פתאום ומשואת רשעים כי תבוא'
הפסוק הנ"ל ממלאכי ג' כה'
מקבל משמעות מעשית, לנוכח רצף האירועים האחרונים וגם לאור הדברים הנאמרים בפורום הזה.
אני רוצה באשכול הזה, להדגיש את המהירות והפתאומיות שבה יקרוס הכל, במלחמה שבפתח.
התרגלנו לחיי שפע, נוחות ופינוק - עד שכל המציאות היומיומית הסובבת אותנו נראית כל כך
מעודדת ויציבה (בורסה, חגיגת שפע של קניות, בידור שטחי להמונים...)
אבל במלחמת טילים פתאומית יתעורר אצל מרבית האנשים הפחד הגנטי היהודי הגלותי הסמוי (פחד ממחסור-מוצדק כלשעצמו)
מדובר במטר של עשרות/מאות טילים קונוונציונליים (מסוריה, בעיקר) במשקל רבע-חצי טון. לא דומה אפילו, לטילי סדאם במלחמת המפרץ ובטח לא לקסאמים/גראדים של היום.
בהפוגה שלאחר המטח הראשון, תתחיל התנפלות הסטריית וכוחנית על מרכזי הקניות וחנויות המזון , שיתרוקנו / ישדדו בתוך שעות ספורות.
תשתיות החשמל המים והתקשורת, תקרוסנה גם הן, בתוך שעות עד ימים ספורים
שלטון החוק יקרוס, באין מי שיאכוף אותו - וכך תתחיל מלחמת השרדות בין שתי אוכלוסיות:
- קבוצות אלימות שישדדו וירצחו כדי להשיג מזון
- קבוצות שיסתתרו עם מלאי מזון ומים
אמנם עלינו לעשות השתדלות ולאגור מזון בסיסי יבש + מים
אבל לא לשכוח את המדרש הנפלא, על הפסוק שלמעלה:
|
|
|
המדרש מספר, שלאחר שהמן חתם על החלטתו להשמיד את העם היהודי, ראה ברחוב את מרדכי היהודי ממהר אל שלושה ילדים יהודים שחזרו מבית הספר.
מרדכי שאל את הילדים מה למדו. ענה לו הראשון: "אל תירא מפחד פתאום ומשואת רשעים כי תבוא". השני השיב: "עוצו עצה ותופר, דברו דבר ולא יקום, כי עמנו א-ל". השלישי אמר:
"ועד זיקנה אני הוא, ועד שיבה אני אסבול, אני עשיתי ואני אשא, ואני אסבול ואמלט".
מרדכי שמע את התינוקות הללו, ושמח. שאל אותו המן: למה אתה שמח? ענה מרדכי: שמעתי מהם בשורה טובה, שאל לי לפחד מגזירותיך. המן התמלא כעס, והחליט שהתינוקות הללו יהיו קורבנותיו הראשונים.
נמעין נבואה
הסבר פשוט לשמחתו של מרדכי, לאחר שהאזין לילדים, הוא: השלושה ציטטו פסוקים, שמשמעותם היא שלא צריך לפחד מגזירות קשות על עם ישראל, מכיוון ש"עימנו א-ל". לפי גישה זו, מרדכי ראה בכך מעין נבואה טובה על העתיד להתרחש.
אלא שלפי גישה זו, לא מובנת התנהגותו של מרדכי בהמשך: מדוע קרע את בגדיו? למה התעטף בשק? בשביל מה הוא היה צריך לשים אפר על ראשו ולקרוא לכל אחיו לחזור בתשובה?
התנהגות זו מעידה שהוא לא קיבל את דברי הילדים כנבואה ממש וכאות משמים שלא יאונה ליהודים כל רע.
המן כאליל
כדי להבין זאת, עלינו להתבונן במיכלול האירועים ובמה שעמד מאחוריהם. מדוע ואיך נגזרה השמדה על היהודים?
ההסבר שניתן לכך במגילת אסתר הוא, שכל עמי הארץ היו כורעים ומשתחווים להמן. מרדכי היהודי היה היחיד שסירב לנהוג כך - וזה מה שעורר את זעמו של המן. לאחר שחקר לסיבת הדבר והתברר לו שסרבנותו של מרדכי אינה החלטה פרטית שלו, אלא הוא נוהג כך בתוקף היותו יהודי, השולל כל ביטוי של עבודה-זרה - החליט לנקום בעם היהודי כולו.
חז"ל מסבירים לנו, שמאחורי הסיפור הפשוט יש הסבר פנימי, עמוק יותר. המן הרשע היה בעיני עצמו כמו א-לוה. כך גם נתפס על-ידי האנשים שהשתחוו לו. רק מרדכי לא נהג כך.
הוא סירב להיפרד מאמונתו בקב"ה ולהשתחוות לאדם. אולם שאר היהודים לא היו כה חזקים באמונתם, ו"מפני שהשתחוו לצלם", גם אם רק למראית עין, נגזרה עליהם הגזירה.
בפנים - יש אמונה
מרדכי ידע היכן נכשלו בני עמו. הוא גם ידע על הגזירה, והיה מודאג. חששו היה, שמה שגרם להם להשתחוות להמן - מעשה שיש בו היבט של עבודה-זרה - היא היחלשות האמונה. לכן מיהר אל התינוקות ששבו מבית ספרם. דרכם יכול היה לברר היכן בדיוק עומד העם, מה הם הערכים הבסיסיים שלו. וכאשר השיבו לו שלושתם בפסוקים שמשמעותם אמונה וביטחון בקב"ה - ידע שהיחלשות האמונה היא רק בביטויים חיצוניים. בפנים - יש אמונה.
לכן שמח מרדכי כששמע את דברי הילדים. לא רק משום שראה בדבריהם מעין נבואה, אלא בעיקר משום שנוכח כי האמונה הפנימית קיימת במלוא תוקפה וצריך רק לעורר אותה. לא נותר לו אלא לפנות לפעילות שתעורר בעם את האמונה גם כלפי חוץ. זהו פשר הצומות והתעניות שהכריז: היה זה כדי לחשוף את האמונה הפנימית, דבר שיביא ממילא לביטול הגזירה.
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 07:34 |
|
| |
חבל שבארץ (לפחות בתקשורת הדתית) לא מביאים מחקרים וכתבות מדהימות מהעיתונות הזרה העוסקים בגנותם של אלו. ישנה כתבה מפורסמת בניויורק טיימס מלפני מספר שנים הפונה את הממשל בארצות הברית לבלום את תופעת הגאים האלה בכל דרך, בתחקיר מובאים התנהגות ושיטות של הגאים האלה הפועלים כדי להסיט תלמידי בתי ספר לארגון שלהם,הם לא בוחלים באף אמצעי כדי למשוך אליהם צעירים תמימים הם מציעים עזרה בלימודים! מארגנים מסיבות יום הולדת, מתקצבים מעוטי יכולת,מארגנים טיולים,יש להם שלטי פרסומת ומודעות קבועות בבתי ספר על מסיבות,מפגשים,טיולים,מבצעים והנחות וכו וכו'. בתחקיר מובא שכל האמצעים הללו נועדו להגדיל את מספר הגאים בתנועה לצבור כוח ולהשתלט על החברה הבריאה. על המצב המוסרי של הגאים הללו ישנו תיאור מזעזע, צריכת אלכוהול,שימוש בסמים,הזרקות, נטישת לימודים,והתדרדרות בכל שטחי החיים.מובאים שם דוגמאות של נערים עם הישגים בלימודים שנשאבו לתוך המערבולת הזו ולבסוף נטשו את ספסל הלימודים ועתה הם מטופלים במוסד גמילה וכו' בכתבה מתבקש משרד החינוך האמריקאי למנוע את כניסתם לבתי ספר ולאסור הפצת חומר תעמולה מכל סוג.
ישנה כתבה באתר צופר על הפשעים המתחוללים במועדונים בארץ ובמיוחד במועדון בו אירע הרצח התיאורים ממש מזוויעים זה רק מראה כמה צריך להלחם נגד התמנון המרושע הזה. http://www.tsofar.com/zofar/see_article.asp?id=11274
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 10:22 |
|
| |
יפה יפה , חמוד .
רעיון ה'עליזים' והגאווה עם הפסוק המדבר על השמדתם הובא גם בפורום הזה וגם במקומות אחרים כבר מזמן .
הוספת את סמל צבע הדגל שלהם והמבול...יפה מאוד .
כל זמן שרשעים בעולם חרון אף בעולם , הסתלקו רשעים מן העולם הסתלק חרון אף מן העולם .
יזכנו ה' לראות זאת בקרוב ממש אמן .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 00:06 |
|
| |
קופירייטינג מבריק או נבואות? – או שניהם יחד?
מעניין . . .
בשנות ה-60 וה-70 בארה"ב כאשר יצאו מהארון האנשים האלה והחלו חיים את חיי המסיבות וההוללות בפרהסיה ועוד דברים בעלי אופי פרוץ ובאופן יומיומי. הדבר היה ביזארי אפילו לאמריקאנים והחלו לקרוא להם GAYS מלשון "השמחים" , "העליזים" בשל אופי חייהם ההולל והפרוע מהמסיבות ועד להתנהגות וללבוש המוחצן
במקביל עם השנים הדבר כמובן הלך והתפשט בעולם כולו וגם בארץ . . . וכמובן באמצעי התקשורת אהבו את הצבע והמוזרות גם יחד . . ..
והנה יום אחד באו "רעיונאים" (או בעברית עכשווית CPOYWRITERS"") ואמרו :"רגע! אם באנגלית זה נקרא ונשמע: "גאיי" (GAY) אז בעברית הרעיון הכמעט מושלם זה לקרוא לאותו דבר, בעברית: "גאה"
גם בעברית וגם באנגלית אותו מונח נשמע אותו כמעט דבר
!!! מי ישווה למקוריות והגאונות . . . . . ..
כמובן לפחות דבר אחד נשכח. . . לפחות אחד... מלך מלכי המלכים -הקדוש ברוך הוא .
974 דורות לפני בריאת העולם נכתבה התורה הקדושה והנה מספר נבואות תוכחה בעניין אותם "גאים" ו"העליזים"
"משיב גמול על גאים... "
א-ל נקמות ה', א-ל נקמות הופיע, הינשא שופט הארץ, השב גמול על גאים. ...
ובהקשר ישיר לעניין הגאולה: הקב"ה מתנה את הגאולה בעניין "העליזות" ו"הגאווה"
ויתרה מזו פה כבר מוזכרים שני השמות והביטויים האמורים:"עליזים" ו"גאים"
(צפניה ג יא)
אין בן דוד בא עד שיכלו גסי הרוח מישראל" "כי אז אסיר מקרבך עליזי גאוותך" (סנהדרין צ"ח) " (צפניה) והשארתי בקרבך עם עני ודל וחסו בצל ה' "
אותם קופירייטרים ברעיונותיהם "המקוריים" (רעיונות "המקוריים" - שהקב"ה נתן להם. . ) ו"הגאים" במעשיהם, קשרו עצמם וקבעו מי הם ומה גורלם. השמות שנתנו לעצמם מתוך השפה האנגלית ומתוך השפה העברית. ממשמעות השמות עד לצליל השמות מתוך השפה האנגלית ומתוך השפה העברית- קשרו וכיוונו עצמם בצורה מאוד מדויקת ומכוונת לאותם נבואות דין ותוכחה - מבעית . . . .
ולהוסיף את הקרם דה-לה קרם של קופירייטינג "גאוני" ממש, בחרו הקופירייטרים והגאים את ה-סמל בהא-הידיעה שיתנוסס על הדגל שלהם:
צבעי הקשת בענן ....!
תודו- לא כל אחד מצליח לכוון כל כך גבוה וכל כך מדויק לאותו הסמל שיזכיר שבעטיים של מעשים כאלה ואחרים מחה הקב"ה את העולם כולו ועל כך אמרה התורה :
" כי השחית כל בשר את דרכו על הארץ . . . ."
אני אישית נבהל ואפילו עצוב מהרעיונאות, מהקופירייטינג "הגאוני"
ועל כל אלה אומר מלך מלכי המלכים -הקדוש ברוך הוא:
"... ולא תוסיפי לגבהה עוד בהר קדשי"
יא חביבי ! יא חלאוו-לאוו . . . . . . .!
הקופירייטינג "הגאוני", הדגל והמעשים שלהם- זה העסק שלהם עם מלך מלכי המלכים -הקדוש ברוך הוא - ולא איתנו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2009 01:15 |
|
| |
אני אגיד לך מה הבעיה שלי איתם. הם נולדו לאם יהודיה, וחלקם לרבנים. מסכן הרב שיצטרך לראות את בנו מת בימות המשיח. ידוע שהצר הרע נתפס דווקא לצדיקים, ויש הרבה רבנים גדולים שאחד מבניהם יצא לתרבות רעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2009 22:46 |
|
| |
יהודי נורמלי לא שואל על הע"ר .
מי ששואל שאלות ואף תמהה עליהם מעיד בכך שהוא קרוב אליהם...
על היטלר על אחמדינאג'ד לעולם לא יהיו לך שאלות , יודע למה ?
כי אתה מבין ומרגיש שאתה רחוק מהם , מה לך ולהם , איפה אתה ואיפה הם. . .
אבל על הע"ר כן יש לך שאלות...סימן שאתה לא מספיק רחוק מהם ומתרבותם והשקפת עולמם . סימן שאתה לא מספיק תפוס בתורה ועבודת ה' , וזה כשלעצמו הפסד גדול .
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2009 21:59 |
|
| |
רואים פה את הצביעות של השמאל ושל הערב-רב. כל השמאל ואפילו אנשים משכילים שבחיים לא חשבתי שיתבטאו כך דורשים "עונש מוות" לרוצח, ומאשימים את ש"ס, ומתחילים לקחת ארכיונים של חברי כנסת דתיים וחרידים ולהראות שדבריהם גרמו לפיגוע. מעולם לא חשבתי שאנשי השמאל שכ"כ רוצים שלום, לא מאמינים בעונשים, אלא רק בדו שיח, ובטוחים ששיחות יפתרו גם את בעיות הביטחון וגם את הפשע, והנה השמאל התאחד ודורש עונש-מוות לרוצח.
תרשו לי לשאול איפה היה הערב רב כשהיו פיגועים באוטובוסים? ומדוע הע"ר לא דורש הריגת מחבלים אלא חנינה, והוא לא התעסק ברצח בישיבה בירושלים ששם נהרגו יותר מפה כמו שהוא מתעסק בפרשה הזאת? ולמה לא דרשו את הרס ביתו של המחבל? פתאום במקרה הזה לשמאל אפכת כ"כ, ועוד הם דורשים עונש מוות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 02:13 |
|
| |
זה פשוט מדהים לראות איך התהליך של הבירור מתקדם ומתעצם מיום ליום, הן בפרשיות שהציבור המאמין נרדף והן בפרשיות שהציבור המאמין יוצא כשידו על התחתונה (כשלצורך זה יש 'סוכנים סמויים' בתוך הציבור הזה שבינם לאמונה השלימה אין הרבה, והם מתגלים\פועלים בזמנים שלהם), איך מתוך התהליך הזה אנשים שמאמינים יצליחו להחזיק חזק באמונתם ולהינצל, וכל מי שנגוע באינטרסים כאלו ואחרים, פשוט לא יחזיק מעמד.
כשזה גם יכול להתקשר למצב של שערי תשובה ננעלים, אם למישהו יש תובנה בנושא בכבוד..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 00:01 |
|
| |
"הרצח במועדון" הוא רק חוליה בשרשרת אירועי הבירור והבלאגן .
אנו עדיין רק בתחילת הסרט .
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 23:06 |
|
| |
וְשַׁבְתֶּם וּרְאִיתֶם בֵּין צַדִּיק לְרָשָׁע בֵּין עֹבֵד אֱלֹקִים לַאֲשֶׁר לֹא עֲבָדוֹ.
הרצח במועדון הגאווה יביא בסופו של דבר להגברת הבידול בין עובדי ה' לבין שונאי ה'. והבידול הוא חלק מתהליך התגלות המשיח. וזה הנקרא בספרים הקדושים בירור שייעשה לפני בוא המשיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 02:08 |
|
| |
שמעתי על התחממות בטחונית יש דברים בגו?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 01:13 |
|
| |
אני קורא ת'כתבה בווינט ...מתרשם מהתגובות לה , ומתמלא בצער עמוק "מדוע לכל הרוחות על הפצצה האיראנית לא מופיעה הכתובת מרכז ת"א למה לא ???
כנראה שאאלץ להסתפק בכמה זילזלים ושיהאבים .
אני לא צוחק חברים .
תוקן על ידי המיייחל ב- 02/08/2009 1:13:57
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 23:29 |
|
| |
הא !!!
תראה מה זה טכנולוגיה מתקדמת באמת . . . . -של מלך מלכי המלכים !!
יתברך שמו רק יחשוב לרצות והופ !! מתקיים "כן יאובדו כל אויבך ה' "
מי ישווה ומי ידמה לו?!?! אה ! אבא שבשמיים
איך אמר יתברך שמו לאברהם אבינו:"היפלא מה' דבר?" עם אבא כזה . . .פשוט אין מילים
המייחל תרשה לי להצטרף אליך לחאפלה מוסיקיייה, אנחנו או-טו-טו נכנסים ל:"מלאה הארץ דעה את ה' - כמים לים מכסים"
אנחנו או-טו-טו זוכים לראות עין בעין מה היא טכנולוגיית אחרית הימים שפשוט " לית תפיסה מחשבה בך כלל" והדגש הוא על המילה כלל
שמעתי את הרב שכטר אומר:
" אמר רבי שמעון בר יוחאי ,על הקב"ה,-" לית תפיסה מחשבה בך כלל".עוד אמר אמר רבי שמעון בר יוחאי :"קודשא בריך ,ישראל ואורייתא -חד הוא" אז גם על יהודי מתקיים ,-" לית תפיסה מחשבה בך כלל".
אינך יכול לדעת לעולם מהו יהודי ומה מסוגל יהודי להשיג" סוף ציטוט
ויאמר דוד אל-הפלשתי, אתה בא אלי, בחרב ובחנית ובכידון; ואנכי בא-אליך, בשם ה' צבאות, אלקי מערכות ישראל אשר חרפת
זו טכנולוגיה מתקדמת ולא טילים איראניים!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 20:50 |
|
| |
דו''ח רוסי-אמריקאי:'אירן תוכל לייצר נשק גרעיני עד 2010 מכון למחקר אסטרטגי פרסם אמש דו"ח מחקר משותף לחוקרים אמריקאים ורוסיים ובו אמר הדו"ח כי להערכת מומחים רוסיים ואמריקאיים אירן תוכל לייצר את הנשק הגרעיני הראשון שלה עד שנת 2010 .
מעניין אם אובמה קרא את הדו"ח הזה עוד לפני שהוא פגש את ביבי ? שימו לב איך "חלון ההזדמנויות" הולך ונסגר חרש חרש מבלי שנרגיש ..... רוטר .
אני מרגיש כאילו אני חי פלנטה אחרת...
כל העולם אשתו ואחותו רועדים ומשקשקים מהפצצה האיראנית ורק אני לא יכול כבר להתאפק מתי כבר יגיע היום הזה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 09:58 |
|
| |
אזעקה בפתח-תקווה: "חשבתי שאיראן תוקפת"
צפירה
עולה ויורדת שנשמעה בעיר ובסביבותיה במסגרת ניסוי, הקפיצה תושבים רבים
בחרדה. "אשה השאירה רכב באמצע הכביש ורצה לאחד הבניינים", סיפר ל-ynet
תושב ראש העין
"מאוד נבהלנו", אמר יניב דיין, "אני פה בעבודה בגבעת שמואל ופתאום
צפירות עולות ויורדות. כבר עלה בראשי לחפש מחסה. הייתי מצפה שיהיה יותר
פרסום לגבי זה. צפירות עולות ויורדות זה מאוד מפחיד, איך אפשר להבדיל בין
צפירת אמת לצפירה לצורך תרגיל?"
אנחנו עוד זוכרים את העבר הלא כ"כ רחוק את ימי השקט כאשר הכל היה בהיר מסביב ללא עננים שחורים , זוכרים היטב את העליהום שעשו על הרבנים שהעיזו "להפחיד" את הציבור בדברם על עונשי גיהנם וכו' "למה אתם מפחידים את הציבור!?" זעקו רבים ולא טובים...
מעניין שאיש לא מתלונן על כך שהאזעקות האלה מפחידות לא פחות ואף יותר .
"זו המטרה כאן" הם יאמרו לך , "לעורר ולהציל חיים" .
ושם... בהרצאות הרבנים מה ?
אין מה לעשות...ככה זה , מי שלא רוצה לפחוד מדבר ה' יפחד מאזעקות וטילים .
תוקן על ידי המיייחל ב- 20/05/2009 9:56:10
|
|
|
|
|