בית פורומים החרדים והאינטרנט

שלמה אבינר מחטיא את הרבים !

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/5/2008 07:36 לינק ישיר 
שלמה אבינר מחטיא את הרבים !

בס"ד יום ה כד אייר התשס"ח
שלמה אבינר בודה מלבו היתר של הרבנות הראשית לשירות לאומי
לפני כחמש שנים כשהספר "דת הציונות" היה בשלבי כתיבה ניהל הרב אברהם חזן התכתבות עם הר' שלמה אבינר בנושאים שונים אודותם דן הספר "דת הציונות". אחד הנושאים היה השירות הלאומי. השאלה שהופנתה אל הר' אבינר היתה: מה דעת הרב על שירות לאומי? הר' אבינר השיב כי שרות לאומי זה חסד בהתנדבות בתנאי שיסודר בכשרות. הרב חזן המשיך ושאל: כיצד הרב מכנה דבר שגדולי הדור אסרוהו בייהרג ואל יעבור ואפילו הרבנות הראשית אסרה אותו "חסד בהתנדבות"??. הר' אבינר השיב: בזמנו ישבה הרבנות הראשית והחליטה באיזה תנאים מותר ומצוה לעשות שירות לאומי. הרב חזן בקש מקור לדברים והופנה ע"י הר' אבינר לחוברת "עיטורי כהנים" (גליון 204 מרחשון התשס"ב) בה פורסמו המלצות הועדה שמנתה המפד"ל בשנת התשמ"ז לבדוק ענינים שונים הקשורים לשירות הלאומי שם לטענת הרב אבינר מוסבר באילו תנאים מתירה הרבנות הראשית שירות לאומי לבנות.

הרב חזן עבר על כל הדו"ח ולא מצא בו אפילו רמז לדעה האוסרת או מתירה את השירות, מה גם שועדה זו מונתה ע"י המפד"ל ומי שקבל בה את ההחלטות הם הגב' פלונית והגב' אלמונית, ח"כ מהמפד"ל ועוד שניים שלפני שמם הופיע גם התואר רב. מה שבטוח- לא מדובר בהחלטה של הרבנות הראשית אלא בהחלטות של ועדה שמונתה ע"י מזכ"ל התנועה הדתית לאומית . ושוב, לא מוזכרת שם ולו ברמז התיחסות הלכתית לשירות בעד או נגד.

הרב חזן בקש תשובה רצינית מהר' אבינר והלה השיב: אם חושבים שהתשובות שלי לא רציניות אז למה פונים אליי? הרי אני עושה כמיטב יכולתי...
ואז שלח הרב חזן מכתב נוסף לר' אבינר והתייחס לטענתו וז"ל:בקשר למה שכתבתי לך לתת תשובה רצינית אסביר את דבריי תוך השתלשלות הדברים (שלא מצריכה אותך לזכור מה כתבתי): שאלתי את כב' מהו המקור להיתר "שירות לאומי" והשבת לי "שרות לאומי זה מצוה בתנאי שיסודר בכשרות". שאלתי כיצד אתה קורא מצוה לדבר שנאסר ע"י כל גדולי הדור כולל ראש הרבנים הראשיים הגרצ"פ פרנק ז"ל השבת לי כי בזמנו ישבה הרבנות הראשית והחליטה באיזה תנאים מותר, שאלתי אותך מתי היתה אותה ישיבה ומה היה תוכנה וקבלתי ממך תשובה לעיין בעיטורי כהנים האחרון בהמלצות הועדה שהובאו שם בנושא. תשובה זו אינה רצינית מהסיבה הפשוטה: בכל שאלת איסור והיתר כשהשואל (במקרה הזה אני) מציג לפני המשיב את רשימת האוסרים ומבקש נימוק להיתר (ובמקרה הזה להיתר הרבנות הראשית) תשובה רצינית פירושה להביא מקור על פיו הרבנות הראשית מתירה זאת הכולל את הנימוקים ההלכתיים להיתר תוך התיחסות לדברי האוסרים ודחייתם. עם כל הכבוד לוועדה הנזכרת בעיטורי כהנים היא והמלצותיה אינן קשורות כלל לשאלה וזאת מפני ש:א.ועדה זו לא דנה כלל ולא מתייחסת אפילו ברמז להיתר הלכתי לשירות לאומי והנושאים השונים הנידונים בועדה לא קשורים כלל לשאלה.ב. הרי כתבת לי שבזמנו הרבנות ישבה והחליטה ובמסמך זה ההחלטות הן של חברי הועדה שאפילו לא מונו ע"י הרבנות הראשית כי אם ע"י מזכ"ל התנועה הדתית לאומית.
לכן תשובה רצינית לשאלה זו במדה וטענתך כי הרבנות הראשית ישבה והחליטה באילו תנאים מותר נכונה תהיה:
"הרבנות הראשית נתכנסה בתאריך...והחליטה כי השירות הלאומי לבנות מותר על פי ההלכה (או אפילו מצוה כדבריך...) מהטעמים... והחלטת האוסרים לא מתקבלת מהטעמים...על החתום..."זה כל מה שבקשתי ואיני יודע מדוע כבר יותר משלשה מכתבים איני מקבל תשובה לשאלה שכל מה שצריך כדי להשיב עליה הוא עותק של אותה החלטה של הרבנות הראשית ותו לא. וזה כל מה שאני עדיין מבקש כך שאינני מצפה מכב' לזכור מכתבים וכו' אלא להביא ראיה פשוטה לטענתו כדי שאוכל לעבור לשאלות בנושאים נוספים" ע"כ מכתבו של הרב חזן ל' שלמה אבינר.
שימו לב לתשובתו של  ש' אבינר:"לכבוד הרב אברהם חזן שליט"א שלום
אני מודה לו מאד על שטורח ועמל לשלוח לי מכתבים עם ניתוחים שמלמדים הרבה. באשר לי הדל מה שהיה בידי כבר שלחתי. אם היה לי עוד הייתי שולח, וכמובן אשמח בלי נדר לשלוח עוד דברים שיש לי"  שלמה אבינר.במלים אחרות..כשאמרתי לך כי בזמנו הרבנות הראשית החליטה באילו תנאים מותר בדיתי את הדברים מלבי ושקרתי במצח נחושה ללא כל מקור המבסס את טענתי.
אגב, בדו"ח הועדה שעליה נסה  אבינר להסתמך בסעיף המתייחס לתחומי השירות מופיעה ההמלצה הבאה: "לאור המצב כפי שנצטייר בפני הועדה אנו ממליצים להפסיק את השירות במד"א, בתי הסוהר, בבתי המשפט ובמשטרה". כלומר, כבר למעלה מ-19 שנים מתעלמים כל הארגונים העוסקים בהפניית הבנות לתחומי השירות השונים מהמלצות הועדה.והערה לסיכום: מי הם האנשים שלדעת שלמה אבינר יכולים לעמוד מול מרן החזו"א, מרן הגרא"ז מלצר, מרן ה"קהילות יעקב" (הסטייפלער), מרן הגרא"מ שך, מרן  הגר"מ פיינשטיין וכל גדולי ישראל?? בבקשה: הר' איתן איזמן, מר אברהם (רמי) הופנברג, גב' דינה הכהן, גב' דינה טויטו, הר' יצחק כהן, מר ניסן סלומינסקי, הר' יהודה פליקס.... 
http://www.yoel-ab.com/katava.asp?id=100

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2008 01:34 לינק ישיר 

אתר אבינר נט חושף את פרצופו האמיתי של שלמה אבינר שר"י !
בס"ד
באתר אבינר נט חושף את הכשלת אבינר את בנות ישראל בדם נדה ופסק דין האוסר עליו להורות בדיני אישות והלכות נדה ומראות דמים אחרי שבדקו אותו וועדת רבניפ הוכח מעל לכל ספק שהנ"ל מכשיל את הרבים ומתיר את האסור ואוסר את המותר התיר לצפות בסרטי תועבה לאדם אחד ועוד הרבה דברים חמורים הגובלים בחילול השם ברבים והחטאת הרבים כנסו לאבינר נט ותראו בעצמיכם.
http://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 04:56 לינק ישיר 

בס"ד
אם אהבת ישראל המזוייפת של שלמה אבינר אפשר להגיע לכפירה ולדעות כוזבות מי שמלמד זכות על רשעים מישראל והערב רב וטוען "שאין רשעים בימינו" הוא מסלף את התורה ומגלה פנים בתורה שלא כהלכה ,די בעובדה שהתיר לצפות בסרטי תועבה הרי נקרא בגדר "רשע" ומחטיא את הרבים ,קורה שאדם נכשל לפעמים ונופל באיסורים חמורים מן התורה ,אבל לבוא ולהתיר בריש גלי ללא שום בושה מעשי תועבה הרי זה בגדר של החטאת הרבים ואסור ללמוד ממנו תורה כי הוא רב שאינו הגון .
http://www.aviner.net/forum/index.php?topic=118.0

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 04:46 לינק ישיר 

תגובת חבר בפורום אבינר נט:
שלמה אבינר הכשיל את הרבים במראות דמים טמאים והתיר אותם !

בס"ד
יצא פסק הלכה שאין לשלמה אבינר להורות במראות דמים והלכות אישות יש אתר אבינר נט החושף את האמת שהוא הכשיל את הרבים בפסקי הלכה והתיר לצפות בסרטי תועבה יש שם מסמכים ועדויות והכה בגוש קטיף בזמן הפינוי חובה להזהיר את הרבים כי הוא מכשיל את בנות ישראל באיסורי כרת .
https://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131&Page=211&Flag=1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 04:44 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום ה כד סיון התשס"ח
משהו חשוב ביותר

שימו לב
בימים אלו מתפרסם לציבור מכתבם של ועדת הרבנים שמינה הרב אליהו בעניין פסיקותיו של הרב אבינר.
במכתב זה מתוארת השתלשלות העניינים, ומצורפים לו מסמכים ועדויות שהובאו בפני הועדה.
בתחילת חודש אדר הובאו לפני הראשל"צ הרב מרדכי אליהו שליט"א עדי בדיקה שטיהר הרב אבינר, לאחר שהתעוררו ספיקות אצל השואלים היות ועדים אלו היו מלאים בדם וסת. הרב אליהו התפלא מאוד, כיצד יתכן שמורה הוראה בישראל מתיר דמים גמורים, שאף המקלים ביותר לא יתירו כעין אלו.
הרב אליהו מינה את הרב איסר קלונסקי שליט"א רבה של גבעת מרדכי כשליחו לסוגיה זו.
הרב אליהו זימן אליו את הרב אבינר לבירור העניין, והרב אבינר התחייב במכתב בחתימת ידו כי "כאשר אזכה להיפגש עם הדר"ג בעניין זה, כל אשר יאמר לי אעשה ואשמע" (נספח מספר 1). בפגישתם אמר הרב אבינר כי פסיקותיו נסמכות על שימושו את הרב אברהם דב אוירבך שליט"א.
הרב אליהו ביקש מהרב קלונסקי שימסור לרב אבינר שיפרסם כי "אני חדל מלהורות הלכה בעניני נדה כתמים ומראות וכל זה עד שתבוא הודעה חדשה" (נספח 2). הרב אבינר פרסם הודעה זו, אולם לאחר כחודש התברר לרב אליהו כי בפועל הוא ממשיך להורות לשואלים אותו, וממשיך להתיר דברים שאינם ברי התרה כלל (נספח מספר 3).
בנתיים, שלח הרב אליהו שליח לרב אוירבך, שאמר במפורש כי הרב אבינר מעולם לא שימש אצלו ואף לא שאל אותו בעניינים אלו.
הרב מנחם בורשטיין, ראש מכון פוע"ה, פנה על פי סיכום עם הרב אבינר בהצעה לרב אליהו להקים ועדת רבנים, כדי לברר את העניין לאשורו (נספח מספר 4).
כחברי הועדה נבחרו הרבנים הגאונים הרב זלמן נחמיה גולדברג שליט"א, חבר בית הדין הגדול, הרב דב ליאור שליט"א, רבה של קרית ארבע, והרב יעקב יוסף, רב "גבעת משה" וראש מוסדות "חזון יעקב". יש לציין את דברי הרב בורשטיין כי הרב אבינר אמר לו ש"אין צורך בועדה, אבל אם הרב אליהו מבקש אני אבוא" (מתוך הפרוטוקול).
בי"ז סיון פרסם הרב אבינר בידיעון הישוב בית אל כי הוא מבקש סליחה מנשות בית אל על כך שנמנע מלפסוק בעניין, וזאת משום "כי ראיתי שהשלום מופר... אך מראש ידעו שאני הדל איני בעל מחלוקת, ואיני עקשן, ואיני אוהב את הנצחנות ואיני להוט אחרי הרבנות. לכן הודעתי שבאופן זמני אני הדל חדל מלהורות בהלכות טהרת המשפחה עד הודעה חדשה, ואף תליתי פתק, וגם הסכימו עימי כמה רבנים". (וזאת למרות שמוכח בנספח מספר 3 כי זו הוראה של הראשל"צ ולא יוזמה של הרב אבינר). אולם לאחר שכמה רבנים בדקו את העניין והתברר להם ש"כל מה שאני הדל מקל יש רבנים גדולים שמקילים, אם כי יש גם אוסרים" הוא שב להורות (נספח מס'' 5).

הרקע לדבריו של הרב אבינר כי ישנם רבנים שבררו את הנושא, הוא מכתב שפרסם הרב יונתן אלרן שלאחר בדיקה התברר לו כי פסיקותיו של הרב אבינר תואמות לפסיקותיהם של מורי הוראה גדולים, והוסיף שאף היו מראות שרבנים התירו והרב אבינר אסר (נספח מספר 6).
מאחורי מכתבו של הרב אלרן עומדת בדיקה שבוצעה על ידי מספר רבנים שהלכו לרבנים הגאונים הרב נויבירט שליט"א, הרב דב ליאור שליט"א, הרב ישראל גנס שליט"א והרב נחום רבינוביץ שליט"א, והציגו בפניהם כמאה עדים, ורשמו על טבלה את פסקי כל אחד מהם על כל עד ועד. בשלב הבא פנו הרבנים לרב אבינר, הציגו בפניו את העדים, חלקם הוא טיהר וחלקם טימא, והתברר להם שפסיקותיו תואמות את פסיקות גדולי מורי ההוראה.
קבוצת אברכים טענה כי הרב אבינר בפועל מורה אחרת בתיבת השאלות המוצבת בפתח ביתו, ולא כפי שהראה לרב אלרן. אברכים אלו הראו עדים מלאים בדם וסת לרב נויבירט, לרב ליאור ולרב גנס, ומיד כאשר הם ראו את העדים הראו פניהם פליאה והורו שאין כאן שאלה כלל. "הרב נויבירט ניסה פעמיים במהלך הפגישה להביט בעדים ולחפש היכי תמצי כ"ש אולי שייך להתיר אך בכל פעם הרחיק מיד העדים מעיניו, וללא אומר ודברים הורה שאין כלל מצב לחפש פתח היתר לעד טמא זה שהיה מראה אדום גמור, ואין שום אדם מורה הוראה בעולם היכול לטהר מראה זה". מכתב מפורט שנכתב ע"י אברכים אלו הובא בפני הועדה, והוא מצורף למכתב זה (נספח 7).
אותם אברכים הניחו בתיבתו של הרב אבינר עד מעדים אלו, (בלי שידע שהוא בבדיקה) והתשובה התקבלה "טהור"! כמו כן, הובאו מעדים אלו בפני חברי הועדה ואף הם אמרו כי אין שום צד ואפשרות להתיר עדים אלו. הועדה שלחה על ידי שליח מטעמה עד בדיקה (כאמור, עד מלא בדם וסת) שהוכנס לתיבתו של הרב אבינר, ותשובתו היתה "טהור".
בעקבות כך זימנה הועדה את הרב אלרן ורבנים נוספים שסייעו לו,אך הם סירבו להופיע בפניהם.גם הרב אבינר מסר הודעה למזכירת הוועדה שהוא מבקש "להפסיק לשלוח לו מכתבים והודעות, ואת עמדתי נתתי באריכות לרב מנחם בורשטיין". בעקבות הודעה זו הוזמן הרב בורשטיין להופיע בפני הועדה. הרב בורשטיין תיאר בפרוטרוט את בדיקתו של הרב אלרן, והוסיף כי "הרב אבינר הגזים ועבר את גבול הקונצנזוס. לפני שנה וחצי אמרתי לרב אבינר שזה היתרים קשים, אמר לי שיש לו אסמכתא מהרב אוירבך מטבריה ועוד רבנים" (מתוך פרוטוקול הועדה). יש לציין כי הרב בורשטיין דיבר עם הרב אבינר בעניין זה לפני שנה וחצי, לאחר שהרב אבינר התיר אז עדים עם דם וסת. (ע"פ עדות רב שהופיע בפני הועדה ושמע זאת מהרב בורשטיין).
בפני הועדה הובאו עדויות רבות נוספות, אשר מקצתן מצורפות למכתב זה (נספח 8).
בתוך כדי עבודת הועדה הובאה עדות ע"י הרב שמואל פנחסי דיין בבית הדין ''יחוה דעת'', שהרב אבינר התיר אשה שזנתה תחת בעלה להנשא לבועל לאחר גירושיה מבעלה. וזאת לאחר שהרב עובדיה יוסף והרב מרדכי אליהו והרב משאש אסרו עליהם להנשא בשום אופן. כשנשאל הרב אבינר ע"י הרב פנחסי כיצד הורה להתיר איסור כזה בניגוד לדעתם של גדולי הפוסקים,ענה ש''אם לא יתיר שוב לא ינשאו לעולם''.(נספח מספר 9).
לאחר ניסיונות חוזרים ונשנים לזמן את הרב אבינר בפני הועדה שלא עלו יפה,ולאחר שמיעת עדויות רבות בעל פה ובכתב. ולאחר, שכאמור, בדקה הועדה בעצמה, הוציאה הועדה את מסקנותיה כי אל לרב אבינר להורות כלל בנושאים אלו!.
קודם פרסום המסקנות לציבור נפגשו מספר רבנים עם הרב אבינר בהצעה להפסיק לפסוק ולהורות בנושאים אלו, ולמנוע את פרסום המסקנות. אך הרב אבינר סירב.
לתגובות, לקבלת החומר המלא (נספחים וכו') וכו' [email protected]
https://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131&Page=211&Flag=1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2008 03:53 לינק ישיר 

בס"ד 
תגובתי לדבריו:
תשובה פשוטה שאלתי אותו כמה פעמים אישית והוא ענה תשובות לא רציניות איני חושב שהוא טיפש,ומעולם לא עלה על דעתי להשוות בינו לבין הראב"ע ז"ל ,רק הבאתי דוגמא ללשונות חריפים ביותר למרות שאין שנאה ביניהם אלא להפך "ואת והב בסופה" כמ"ש חז"ל בקידושין
דף ל ע"ב "שאפילו הרב ותלמידו שעוסקין בתורה בשער אחד נעשים אויבים זה את זה ואינם זזים משם עד שנעשים אוהבים זה את זה שנאמר (
במדבר כא) את והב בסופה אל תקרי בסופה אלא בסופה:"עש"ה
אז אם מישהו נפגע מהלשון החריפה שלי אני מתנצל כי לא היתה כאן כוונה לפגוע במישהו.

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=600986&whichpage=3&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2008 14:02 לינק ישיר 

בס"ד
תגובתי לדבריו: 
לירוחםשם:
הויכוח כאן הוא לשם שמים אני אישית ערכתי לו שאלות והוא היה משיב לא לענין היו דברים חמורים שנעשו פשעים והוא העדיף לדחות אותי בקש ולהתעלם כאשר יש בידו למחות והוא לא מחה ואני לא בא להשמיץ חלילה וחס.מי שלא משיב כענין מגלה פנים בתורה שלא כהלכה.איפה שמענו או ראינו שאדם טוען בצבא שהוא עיור צבעים ובפועל שערכו לו מבחן במראות דמים הוא זיהה את הצבעים כולם.
איך אדם מצהיר על עצמו דבר ההיפך האמת כתוב בתורה "מדבר שקר תרחק".אתה נתפס על לשון חריפה היו לשונות הרבה יותר חריפים ממה שכתבתי של הרשב"א ור"י החייט והיש"ר מקנדיא כתבו נגד רבי אברהם אבולעפיא "שם רשעים ירקב"ואמרו לא לעיין בספריו .
וכן הרמב"ן ז"ל תוקף כמה פעמים בפירושו לתורה  את הראב"ע ז"ל "ור"א משתבש בכאן", "וזהב רותח יוצק בפי החכם" ,"והבל יפצה פיהו"
האם גם כאן זה נובע משנאת הראב"ע ז"ל חלילה וחס הרי במפורש בהקדמתו לתורה כתב הרמב"ן "ועם ר' אברהם תהיה לי תוכחת מגולה מאהבת מסותרת". 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2008 14:00 לינק ישיר 

בס"ד
תגובת ירוחםשם:
מי מכפיש את מי? מי השטינקר של הש"בכ? מי נופל בחכמה?  אבל בא נעזוב את זה.
תסביר לי הגיונית, איך התגלה שהוא  מתיר איסור.  ספר לי בדיוק איך התחיל הסיפור להתגלגל?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2008 13:43 לינק ישיר 

בס"ד
תגובתי לדבריו:
תבדוק כל אחד לפי הכללים האלו ותביא הוכחות שהוא לא מתנהג על פיהם ואז תחליט ,אני לא רץ לפרסם שום דבר אם לא בדקתי מה הדעת תורה אומרת? אתה טוען על קנאה במי יש להם לקנאות הרי הויכוח הזה לא מוסיף להם כבוד להפך הם צריכים להתעסק בדברים כאלה במקום ללמד תורה, זה לוקח להם זמן, ולא הייתי נכנס לנושא הזה בכלל אם לא ראיתי שיש כאן חילול השם קודם צריך לדאוג לכבוד השם והתלמיד חכם חייב גם הוא לירא מהשם  אחרת הוא עלול לירש גיהנם .
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=3&topic_id=600986&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2008 13:42 לינק ישיר 

בס"ד
תגובת מואדיב:
בקלות יכולתי לקחת את הכללים שלך, ואינני מתייחס אליהם כרגע, ולהחיל אותם על כל תלמיד חכם בארץ, ולקבוע שאינו.
מאחר ואינני מכיר אישית את הרב יוסף, מה ימנע ממני לפעור פי ולהכריז שאין תוכו כברו? שאיננו כמלאך ה' צבאות?
אגב, יש גם מלאך ה' צבאות ששב משוט בארץ ומהתהלך בה, ואני חושש שיש כמה רבנים שדומים לו מאד, וד"ל.
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=2&topic_id=600986&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2008 13:33 לינק ישיר 

בס"ד
תגובתי לדבריו:
אין לי שק מלא יומרה יש דעת תורה שמנחה אותי איני מביע את דעתי האישית ולא יורד לרמה אישית באופן כללי איך מודדים חכמה ?
א.תלמיד חכם צריך להיות תוכו כברו.
ב.שלא יגרום לחילול השם התרחק מהכיעור והדומה לו.
ג.שלא יורה בדבר התמוה לרבים כמ"ש בשלחן ערוך יו"ד סימן רמב סעיף י "שאסור לחכם להתיר דבר התמוה לרבים, דלרבים נראה שהתיר את האסור".
ד.רב צריך להיות דומה למלאך ה' צבאות כמ"ש "כי שפתי כהן ישמרו דעת ותורה יבקשו מפיהו כי מלאך ה' צבאות הוא" וכמו שאמרו חז"ל 
חגיגה דף טו ע"ב וכדפסק רבנו הרמב"ם בפרק ד מהלכות תלמוד תורה הלכה ב וז"ל  
"וכן הרב שאינו הולך בדרך טובה, אף על פי שחכם גדול הוא וכל העם צריכים לו, אין מתלמדין ממנו עד שיחזור למוטב שנאמר: 'כי שפתי כהן ישמרו דעת ותורה יבקשו מפיהו כי מלאך ה' צבאות הוא'. אמרו חכמים, אם דומה הרב למלאך ה' צבאות, תורה יבקשו מפיהו, ואם לאו אל יבקשו תורה מפיהו". עכ"ל הטהורה .
הקלטה ששאלו אותו הוא לא הכחיש שקיים פסק בית הדין האוסר עליו
 להורות ושתיקה כהודאה ואין כאן שום סתירה ושום מסע הכפשה.
ואין לי שום שנאה אישית אליו ולא רשעות אלא בירור הטענות נגדו מה זה אתה כותב רצה לרב שלמה פישר שליט"א אתה חושב שאין לו מה לעשות רק לכתוב דברי פלסטר אולי אתה מגן עליו כי אתה מפחד מהאמת ,אני לא רויי שום שנאה אני יודע בדיוק על מה אני מדבר ?מי שלא עונה תשובות רציניות לא ראוי להתייחס אליו הכי קל לבוא בשם הראי"ה קוק ז"ל וללמד זכות על רשעים זה סילוף דעת תורה תתמודד מול הטענות לגופו של ענין ואתה במקום זה יורד לפסים אישיים .

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=600986&whichpage=2&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2008 12:59 לינק ישיר 

בס"ד
תגובת מואדיב:
שי98
אלולי דמסתפינא שקורא תמים יאמין לדבריך, כי עתה החרשתי, משום שקימא לן שלא תמיד צריך לענות.
אבל הואיל ומסתפינא, רק אעיר:
א)אינני יודע באיזה סרגל אתה מודד חכמה של אנשים, קו"ח של רבנים. לעניות דעתי, אתה זקוק לשק מלא יומרה כדי לקבוע מי שטחי, מי מתפלסף, ומי לא עונה לעניין. תמהני אם אין מישהו שיתכן וחושב כך לגבי דבריך בדיון זה - שהם רדודים, מתפלספים ולא לעניין.
ב)עינינו הרואות כי הוא לא טוען על עצמו כפי שאתה טוען שהוא טוען. סתירה זו, אשמח לדעת איך תיישב.
ג)אתה כותב כי "לא מדובר על מסע הכפשה",ואני תוהה אם יכולת השיפוט של המציאות לקויה אצל אחד משנינו. אני, איני רואה כאן אלא מסע הכפשה.
ד)אתה כותב שהרב דב ליאור הורה "לגנוז את ספריו". אני מודע לכך שראייתי אינה כפי שהיתה, ויכולת הריכוז שלי יורדת ככל שהאצטומכא שלי מעלה סברות חדשות. האם יש לך מקור לטענתך שהרב ליאור הורה לגנוז את ספריו של הרב אבינר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2008 12:57 לינק ישיר 

בס"ד
תגובת השכן:
עכשיו הכל ברור. הכל קונספירציה של השב"כ.

חכו רק שהצנזורה הצבאית תתערב באשכול!

אוי לשכן ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2008 11:56 לינק ישיר 

תגובתי לדבריו:
בס"ד
אענה על שאלותיך אחת אחת
א.הוא נופל בחכמה ובמנין והידע שלו שטחי והוא עונה תשובות לא ענייניות ומתפלסף הרבה.
 ב.הוא לא פסק כהלכה כי הוא מודה שהרב מרדכי אליהו אסר עליו להורות והוא כתב מפורשות במכתב שהוא יעשה כל אשר יאמר.
ג.לא מדובר על מסע הכפשה מדובר בציון עובדות ומעשים אשר נעשו על ידו בניגוד לדרך תורה וגובלים בחילול השם גדול.לבית הדין הנ"ל היה סמכות לפסוק כי הוא בעצמו הסכים להתדיין לפניו ורק בגלל ששמע שהרב יעקב יוסף אמר בכולל שאין לסמוך על הוראותיו אז סירב לדין תורה וכשתבעו אותו בבד"ץ העדה החרדית סירב ואמר שהוא לא מוכן להתדיין בפניהם אלא בפני ביה"ד הרבני בירושלים שכפוף לחוקי המדינה ולא התורה !בנוסף הוא מנצל את קשריו לרעה כדי לטהר את שמו איני נכנס ללשון הרע בעניין אבל ידוע לי ממקורות מהימניים שהוא משרת את המפעילים שלו בשב"כ. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2008 11:46 לינק ישיר 

בס"ד תגובת ירוחםשם:
במחילה מכבודך נדמה לי שאתה לא ענית לענין.
שאלתי אותך שאלה.למה אתה חושב שהרב אבינר צריך להתחשב ברבנים המכובדים לכשעצמם,
 אבל בלי כל סמכות רוחנית או מנהלית הגדולה מזו של הרב אבינר.

א. הוא סובר כנראה בצדק כי הוא -לפחות- בלשון המעטה --לא נופל מהם לא בחכמה ולא בגדולה,
ב. הוא יודע בודאות כי הוא פוסק לפי ההלכה.ואין לאחרים סמכות לבטל פסיקותיו.
ג. הוא יודע כי כל מסע ההכפשה, לא ממניעים(כצ"ל)טהורים וכשרים נעשו,ועדים לא כשרים העידו את עדותם, לבית דין לא כשר,
 ומשולל כל סמכות. לפי איזו סמכות? אני שואל שנית ליתר תוקף, ועל זה תענה לי-הם פסקו מה שפסקו?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2008 10:58 לינק ישיר 

בס"ד
תגובתי לדבריו:
אני רואה שאתה מתחכם ולא עונה תשובה עניינית הרב שלמה פישר בדק את הדברים לאשורם והוא מקורב מאד לצבור הדתי לאומי ואם הוא כתב בחריפות והורה שיש לנדותו אז יש דברים בגו, הרב דב ליאור הוא מציבור המזרחי והורה שאין לשאול אותו בהלכות נדה ואישות ולגנוז את ספריו וכן הרב יעקב יוסף וכן הרב  בן ציון מוצפי מה זה אמרו אז אמרו ?בוא תבדוק את הדברים לאשורם ותראה שהוא פסק על דמים טמאים שהם טהורים זה לא מספיק בשבילך חמור להכשיל באיסורי כרת אני מדבר על דמים אדומים בודאי לא חום ולא ורוד .

תוקן על ידי shay98 ב- 04/06/2008 10:58:52

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > שלמה אבינר מחטיא את הרבים !
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext