" אני מתקן את מה שכתבתי אני לא פסלתי אותך אישית אנחנו מתווכחים לליבון האמת-"
-אני איתך בעניין זה.מי אני בכלל? עפר ואפר. תאמין לי אני לא נפגע אישית ואני בטוח שכמה אתה לא.
",אני לא כופה את דעתי זכותך לבדוק ולא אמרתי שאתה כופר ייתכן שאתה טועה בהשקפת עולם ומושפע מדברים שראית ,איני מכיר אותך אישית ,אבל מדבריך ניכר שאתה מושפע ממישהו שדיבר נגד חכמת האמת ורוח החיצונים נזרקה בו כמ"ש מהר"ל מפראג ז"ל ."
- אני אומר לך שאלה מסקנותיי האישיות,אבל בהחלט הושפעתי מדעותיהם של הרב יחיא קאפח, שד"ל, למשל. תאמין לי שקשה לי מאד עם דעותי. אני בדעת מיעוט(כצ"ל) כפי שאתה רואה. בעניין רוח חיצונים, תבין שאני חושב אותו דבר לגבי השקפת עולמך. אין לי הנאה מזה.
"אתה אומר לכתוב בדרך ארץ וכאשר מישהו כותב דעה שאינה מוצאת חן בעיניך אתה מאשים אותו שהוא נוטה לדעות נוצריות רחמנא ליצלן"
- אני לא התכוונתי להעליב אותך , אלא להראות לך את ההיקש הלוגי מהדמיון בהשקפות.
" אני כופר באותם דעות שקריות וכוזבות המגשימות את השם יתעלה ומאמין באחדות השם ולא ריבוי רשויות חלילה וחס ולא ריבוי אלוהיות ,אני לא מתפלל לספירות ולא לשום נברא כי זה עבודה זרה כמ"ש הרמב"ן ז"ל אלא מתפלל לבורא עולם בלבד,ויש לי טענות קשות נגד אותם המשתמשים באיצטילא של חכמת הקבלה והם בעלי המסתורין למיניהם ובעלי ההשבעות וקבלה מעשית ,אני דוגל רק בקבלה עיונית בלבד".
-תאמין לי שניכרים מתגובותיך שאתה אדם ירא שמים ואינני חולק על זה. זה רק מקשה עליי עוד יותר. אתה צריך להבין שהלכה למעשה אנו דוקא מסכימים בצד המעשי של הדברים. אנו חולקים על ה"תאוריה".
בעניין קבלה מעשית והשבעות אני מסכים איתך. אבל תדע לך שבניגוד לרב קאפח ולדרדעים אני דוקא מאמין בקיומה של בקבלה מעשית, וקיומם של שדים, ורוח רעה. זה אמיתי, זה קיים וזה אמיתי. ואני הייתי עד לדברים האלה,השם ירחם.
אתה צריך להבין שהקבלה העיונית היא לא דבר תמים והיא מובילה להרבה סכנות באמונה. יכול להיות שאני טועה ואתה צודק אבל זה לא ישנה את התוצאות של הדבר. ואתה בעצמך יודע איזה סכנות אורבות מזה.
אגב,מאד מעניין אותי לגבי מחקרך בנושא כתבי האר"י והרב חיים ויטאל. איך אתה מסיק שהוא לא ירד לסוף דעתו?
ומעניין אותי איך שבתאי צבי עיוות את כתביו. אם יש לך הוכחות אשמח לשמוע. זה מאד מעניין אותי.
סוף סוף בכדורינט מדברים על קבלה. ולא על פוליטיקה.
https://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131&Page=1&Flag=1